שרשורפואי לאמצע השבוע

מותר שאלת
?

למה צריך להקפיד כ"כ על כל פירור?
אני מבינה שאסור לחולה צליאק לאכול אפילו ביס של לחם או פסטה,
אבל אם זה לא מסכן חיים,
ואם עד האבחון הילדה אכלה המון לחם ופיצות ולא הרגישה רע מזה,

אז מכמויות זעירות שנשארו למשל באופה לחם, היא עלולה להגיע להתפרצות של סוכרת? איך זה עובד העניין הזה?

nubi

New member
צליאק זו מחלה אוטואימונית

הגוף, בגלל הגלוטן, יוצר נוגדנים כנגד הציפוי של המעיים. לכן, חשוב נורא לנקות את הגוף מכל פירור קטן של גלוטן כדי שלא יווצרו הנוגדנים האלו. נוגדנים כאלו יכולים להיווצר כנגד הלבלב (ואז יש סוכרת נעורים) וכנגד בלוטת התריס.
לוקח שנתיים לנקות את הגוף משאריות של גלוטן.
ברור שאי אפשר לנקות את הגלוטן כי הוא בעצם נמצא בכל דבר. המטרה של ה"פאנטיות" הזו היא לצמצם ככל האפשר את החשיפה לגלוטן (וכתוצאה מכך את היווצרות אותם נוגדנים מסוכנים).
אני שוב ממליצה על האתר של העמותה הישראלית לצליאק - http://www.celiac.org.il/ יש שם המון המון מידע בנושא.

swann

New member
האם צליאק יכולה להתבטא בעיכוב בגדילה?

אני תוהה אם הרופא שלנו שאנן.

נינושה2

New member
רגע, אז אם בן ה-6 שלי קטן

אחוזון 5 בערך, אבל נמרץ, פעיל, מתפתח מצוין ביחס גובה-משקל, שכלית הכל מעולה וכו' וכו' - אבל קטן. ואנחנו לא קטנים, גם לא האחים שלו.
אז צריך לבדוק צליאק?
הוא במעקב אצל הרופא אבל כרגע יש עליה די קבועה אם כי באחוזונים הכי קטנים. הרופא לא חושב שיש כרגע מה לעשות וממשיך לעקוב.

kita1000

New member
זה מה ששלח אותנו לאבחון

יחד עם נטייה לעשות הרבה קקי ביום.

ההגדרה של FTT היא פחות מאחוזון 5.
ואולי נפלת על רופא מהרגועים.

L A H

New member
טחינה גולמית עם סילאן בסנדוויץ

האם קיימת התנגדות עקרונית למוצרים מהחי? אני שואלת משום שיותר קל לגוף לספוג ברזל כאשר הוא חלק מקבוצת HEM.

אם אתם רק צמחונים ולא טבעוניים, אז גם ביצים מכילות ברזל.

מה עם קטניות? קינואה? (אני סיפרתי לבן של שקינואה זה כמו פתיתים וזה עבד יפה
)

פולספגן

New member
אני לא זוכרת אם את דוגלת בצמחונות, אך אם לא

אז כבד פעם בשבוע ובשר אדום זה יהיה מעולה לך.

כמו כן, את יכולה לקרוא את המאמר שצרפתי לשלום לבן דודי בשרשור קודם בנושא.

שואלת בשביל עצמי

אתמול פתחתי דלת פלדלת על הרגל שלי, והציפורן אמנם עוד שם, אבל תלויה על כלום, וכנראה תיפול בקרוב.
אחרי שזה קרה בעלי התעקש שאשים משהו לחיטוי. לא היינו בבית והיה רק פולידין. שמתי ממש מעט - בערך טיפה אחת, ועטפתי עם תחבושת. במהלך היום הכאבים פחתו מאוד.
היום בבוקר הורדתי את התחבושת ושטפתי עם מים במקלחת.
זה לא ממש כואב, כן מציק, בעיקר כי זה בלי תחבושת וכל תזוזה מורגשת.
ועכשיו - לשאלה -
התחילה לי הפרשה - האצבע שלי רטובה כל הבוקר. ממש נוזלי, שקוף.
זו התחלה של זיהום לדעתכן? זה נורמלי? אני אטפטף לבנדר כשאגיע הביתה בערב, אבל אני תוהה אם זה משהו שמצריך טיפול עוד קודם.

מנסה להזכר בפעם האחרונה שזה קרה לי

(היו הרבה
)

קודם כל תנחומיי, נשמע כואב!

אם אני זוכרת נכון, לפני שהציפורן נושרת באמת יש הפרשה כזאת.
וזה לא אומר זיהום (מעולם לא היה לי זיהום בציפורן שנפלה אחרי מכה).

איזה ריח יש להפרשה? אני חושבת שלזיהום אמור להיות ריח חריף.

בכל מקרה, אני מאמינה גדולה מאוד בלבנדר. בין אם יש התחלה של זיהום וגם אם לא, שימי לבנדר איכותי בנדיבות והכל אמור להסתדר. כמובן לעקוב, לשים לב שלא עולה חום הגוף וכו'.

תרגישי טוב

תודה רבה

אני ממשיכה עם הלבנדר. להפרשה אין ריח. האצבע קצת נפוחה, אבל לא נורא, ועדין קצת כואב - אבל אמור לכאוב, לא?
אני מאמינה גדולה בגוף שלנו, שיודע מה לעשות.
שבת שלום

פריחה סביב הפה

אני מבינה שאי אפשר לאבחן דרך האינטרנט כמובן, אבל אולי למישהו הייתה את אותה הבעיה..
לבן שנה ו-5 יש פריחה סביב הפה. היא הייתה בהתחלה רק בצד ימני של השפתיים ועכשיו היא מתחילה מתחת לאף והולכת בצורה כמעט סימטרית סביב השפתיים עד הסנטר.
זה מלא-מלא נקודות אדומות.
הפריחה מחמירה כשהוא אוכל עגבנייה שלמה למשל, אז אני חותכת לו כבר לחתיכות שהמיץ לא יגרה את הפריחה.
אני מאוד קוה שזאת תגובה לאיזה מאכל מסוים ולא איזה אקזמה

יש למישהו מושג איזה מוצרים כדאי להוריד מהתפריט?

צימעס

New member
הייתי מהמרת על רגישות לעגבניה.

תעקבי אחרי שינויים.
למשל - מתי זה התחיל? אולי פרי עונתי? משהו שהוא התחיל לאכול רק לאחרונה ולפני כן לא נחשף אליו?

זהו

שאנחנו לגמרי אבודים ממה זה היה יכול להגרם.
כי בשבועות אחרונים לא היו פירות חדשים.
אבל הוא בסה"כ אוכל המון דברים שיכולים לגרום לפריחה כזאת (פירות טרופיים, עגבניה, סולת אני יודעת יכולה לגרום לפריחות למינהם וכו). אבל לשום דבר לא נרשמה אצלו תגובה אלרגית..
עגבניות הוא אוכל מגיל חצי שנה בכמויות די גדולות. יכול להיות שפתאום יש כזאת תגובה?
בינתיים הורדתי פסיפלורה וקיווי וסולת. כי הפריחה התחילה להיות רצינית יותר.

katayelet

New member
טיפול באלרגיה

לקחנו גור חתולים קטן וחמוד אבל כנראה שיש לי אלרגיה לחתולים :( יש טיפול טבעי לזה?
בינתיים זה מתבטה בנזלת....

יש: IPEC

אבל אם את לא חייבת להיות ליד חתולים ולסבול, הייתי עוזבת את זה.
ניקוי האלרגיה בטיפול אייפק עלול (לא חייב, אבל עלול) להיות עניין ממושך ויקר.

kita1000

New member
להפסיק מוצרי חלב

**לפחות** בזמן מחלה.
וגם פירות הדר.

זה מה שהפסיק אצלנו נזלת כרונית שהתחילה עם הכניסה לגן ואולי גם קודם.

שושי30

New member
דבש

אכן עוזר. לאחרונה התפרסם מחקר שאכן דבש עוזר לשיעול אצל ילדים. אני מציעה שתנסי לתת לו כפית דבש לפני השינה או כשהוא מתעורר בגלל השיעול. אצלנו, בכל אופן, זה עוזר.

למעלה