שרשורפואי לאמצע השבוע

צימעס

New member
נשמע שהבעיה אינה ברפואה אלא במערכת הבריאות

לרופא אין די זמן בשביל כל פציינט.
הכל מתחיל ונגמר בכסף

אני לא חושבת שאת יכולה לצפות מרופאה

שרואה היום נתונים יבשים במחשב להסתמך על הרשמים שלך כאמא מלפני 3 שנים שהילד לא היה אנמי כי היה חיוני ובריא.
היא רואה שערכי הברזל בעבר היו נמוכים. היא רואה שהיום ערכי הברזל עדיין נמוכים, שיש חוסר תאבון ותזונה דלה מאד- את זה את עצמך אומרת. אני לא רואה איך בהתחשב בנתונים שיש לפניה כיום, היא יכולה להגיע למסקנה אחרת מלבד אנמיה...

כבר יצא לי לספר על כך אבל שווה לחזור שוב, האחיין שלי היה ילד מאד בריא, חיוני ומפותח שהלך בגיל 10 חודשים, ובכל זאת בגיל שנה התגלה בבדיקת דם שהיה אנמי (עם ערכים הרבה יותר נמוכים מהבן שלך). ורק אחרי קבלת תוסף ברזל (ופורמולת צמחי ברזל לשיפור ספיגת הברזל) התגלה כמה הוא היה חיוור וירוד לפני כן.

בדיקת דם מהוריד לבן שנה ותשע

הברווזון בן שנה ותשע.
הגעתי איתו להתייעצות עם הרופאה בגלל שהוא מתאפק ולא עושה פיפי כל היום בגן, והמטפלות בגן מודאגות.
הרופאה אמרה שהיא לא יכולה לומר כלום בלי לבדוק, ושלחה לבדיקות דם ושתן. בדיקת הדם היא "רגילה" מהוריד.

בדרך כלל אני מאוד בעד בדיקות דם, הן נותנות נתונים טובים. אבל הוא כזה אפרוח... אני תוהה האם לעשות לו את זה.
האם למישהי יש ניסיון עם בדיקת דם בגיל הזה? כמה זה נורא?

הקטע שבימים האחרונים הוא כבר לא מתאפק כמו קודם, הוא מתאפק כל הבוקר ואז בשנת הצהריים שמים לו חיתול והוא עושה פיפי בחיתול. מלכתחילה חששתי שזה יהיה הרגל שיתקבע אבל עכשיו אני כבר מעדיפה את זה ככה - רק שלא יתאפק כל היום.

מה כדאי לעשות? יש לי במקרה גם הפניה בשבילו לספירת דם (מהאצבע). מה מהשתיים לעשות?

תודה

POOH*

New member
אני באופן אישי מעדיפה תמיד מהוריד

שונאת את הבדיקות מהאצבע.
זה לוקח יותר זמן [אצל הילדים שלי] ופחות מקיף כי זה רק ספירת דם.
אז גם בבדיקות גיל שנה לכולם כאן ביקשתי תמדי שכבר יבדקו גם B12 ושאר שמחות ושיעשו מהוריד ובפעם אחת נקבל את כל המידע ולא אולי יהיה צריך אחר כך לדקור שוב.

ולגבי השאלה שלך על רפואה רגילה -
כל השאלות ששאלת לא קשורות לאנמיה. כלומר יכולות להיות קשורות אבל לא חייבות.
היא הגיבה למה שראתה - לפי בדיקות הדם חסר לו ברזל והיא שאלה אם זה טופל ותכלס לפי דברייך זה טופל. בדרך בה אתם בחרתם ולא בברזל.

ולגבי רופא מצויין - אני חושבת שההגדרה למי רופא מצויין היא מדא מאד אישית.
הרופא שלנו מאד מאד קונווונציונאלי ובדע חיסונים וכבר אמר לנו את דעתו על כך שלא חיסנו להכל יותר מפעם אחת אבל הוא גם אדיב וידידותי לילדים ומאבחן מעולה ובהחלט מקשיב לי כשיש לי שאלות או מה לומר.
מבחינתי הוא מעולה למרות שהוא בעד תרופות רגילות וחיסונים.

POOH

john111

New member
לא נורא

אנחנו הוצאנו דם מהוריד בשל עיפות מאוד גדולה ולא מוסברת. לא משהו שלא הייתי עושה לצורך בירור רפואי. אם עושים את זה עדין זה משהו שאפשר לעבור. בעיני זה בירור רפואי חשוב.
אם צריך כמות דם גדולה הרי שהסחיטה החוזרת מהאצבע תכאב יותר.

שלו23

New member
לגבי הבדיקות

אנחנו עשינו לאינדיאני בדיקת דם מהוריד בגיל 9.5 חודשים. יותר מהכל נראה שהפריע לו שבן אדם זר נוגע בו (הוא שונא שזרים נוגעים בו בלי רשות!) אני לקחתי את זה מאד קשה, אני מהמתעלפות ממחטים, אבל ממש לא נראה שהבדיקה עצמה הפריעה לו כל כך.

לפני שבועיים בערך עשינו לו בבית בדיקת סוכר מהאצבע (בן 1.2 עכשיו).הכנתי ציצי שלוף, זימנתי את אבא שלי החובש שילחץ על ה"עט" הקטן הזה, הייתי בכוננות להיסטריה. האינדיאני בכלל לא הגיב... (לקחנו מכרית האגודל).

אלה החוויות שלנו משתי הבדיקות. אני רוצה לקחת אותו לבדיקת דם נוספת ממש בקרוב (יש לו איזה עניין עם המשקל... אל תשאלי... רצו שאני אתן לו נוטרן פעמיים ביום לשלושה חודשים!) ואני ממש לא חוששת, הייתה לנו חוויה מאד טובה מבחינת הכאב והדקירה עצמה. (זה שהרופא מפחיד אותו זה כבר עניין אחר ובטיפול...)

אני אומרת, תעשי מה שייתן יותר מידע.

kita1000

New member
אני מעדיפה מהווריד

מעבר לכך שהאצבע לוקחת יותר זמן ולדעתי גם יותר כואבת,
וגם שאפשר להשיג הרבה יותר דם ולכן לעשות יותר בדיקות בפעם אחת-

הפלסטר שמחזיקים על האצבע כמה דקות לאחר הבדיקה פשוט מעצבן אותם! מאוד!

פולספגן

New member
ברור שמהוריד וגם אין לך אפשרות אחרת

כתבת שקבלת לעשות בדיקות מקיפות, אז אני מניחה שיבדקו את הדברים שכתבתי בתגובתי הקודמת לפני שקראתי את תגובתך הזאת.
לא ניתן לבדוק ברזל והמוגלובין דרך האצבע ולכן צריך דרך הוריד.

תני לו ציצי תו"כ.

תמיד יש דרך להגיע אליו עם הציצי - גם אם מבקשים שישכב על המיטה כדי שהזרוע שלו תהיה ישרה ויהיה להם יותר קל לקחת... כשהיינו במצב כזה, אני פשוט רכנתי מעליו.

אני אנסה, תודה

לרכון מעליו זו לא בעיה
הוא פשוט יונק מאוד פונקציונלי, תמיד היה. ציצי אצלו הוא לא מקור לנחמה.

עשינו בדיקות רבות במשך השנים, גם מהאצבע וגם

מהוריד
ביד מיומנת לא ראיתי שהוא סבל במיוחד מאף אחת מהן, ודוקא בגיל צעיר יותר שיתף פעולה מאשר היום שהוא מבין לגמרי לקראת מה הוא הולך

yoyo10

New member
הרופאת ילדים שלנו

למזלי יש אותה כאן ואכן שפעמים הספורות שהיא הייתה בחופש או לא זמינה(כמעט ולא יוצא לי להגיע לקופ"ח
)
זה באמת היה חוויה לא ממש נעימה

לא הבנתי כלום

חוץ מלספר על החוויה שלכם יש לך מסקנה בשבילי?
איזה בדיקה לעשות? איך לעבור אותה בשלום?

yoyo10

New member
הגישה היא שינוי מחשבה שלנו

נכון זה כאב מאוד זה לא נעים אבל זה משהו שצריך לעשות
יש לא מעט דברים כאלה בחיים של כולנו
לא מדובר רק בדברים של כאב פיזי
זה חלק מהתמודדות שלנו
אחרי הבדיקה תניקי אותו תחבקי אותו
על תבטלי את האב שלו תכילי אותו
לא יכולה לסבול שאומרים לילד לא לבכות
גם כאן כנראה לא יהיה מנוס מבדיקת דם הגר בלי תאבון כבר כמה זמן חשבתי שזה בגל התולעים אבל זה כבר מאחרוינו והילדה אוכלת ממש מעט בשבועות האחרונים
לא רק המבחר שהצטמצם לכלום וחצי אלה כמיות שהייתה אוכלת בעבר היא לא מתקרבת לזה
אולי אני אצמיד לה לזה יום כייף עם אמא ואני לא אשלח אותה לגן באותו היום נראה איך יהיה

טיפול בברזל נמוך אצל בן חמש

דרקונקטן, בן 5.
תמיד היה בריא מאוד

ותמיד היה לו המוגלובין נמוך. בעבר 9.9 ובספירה עדכנית 9.8
עד לאחרונה לא הייתי מודאגת, כיוון שהוא בריא.
לאחרונה המגוון התזונתי שלו מאוווווווד הצטמצם, ויחסית הוא גם אוכל די מעט. מהכמויות אני לא מודאגת מהמגוון כן.
אני חושבת שחלק גדול מהבררנות במזון היא עניין רגשי, עניין של שליטה שבא לידי ביטוי במקום הזה.
ועם זאת, אני חושדת שאולי הברזל הנמוך פוגע לו בתיאבון.

אני לא מתלהבת מלתת את הסירופ שהרופאה רשמה, אשמח לכל טיפ איך להוסיף לו ברזל לתזונה ואיך לשפר את הספיגה.
שייק ירוק הוא לא ישתה
אבל דברים אחרים אולי כן.
וגם מקורות צמחיים להעלאת רמות ברזל (כמו היפריקום למשל) אני אשמח לבדוק.

תודה רבה

john111

New member
לנו מאוד עזר

טחינה מלאה. האמת שאנחנו משתמשים בסוג יחסית יקר- אמרה שהטענה על העטיפה שהשומשום מונבט מה שמשפר את קליטת הברזל.
מעבר לשלוש כפיות ביום שיפר משמעותית את רמת האנרגיה. אנחנו נותנים את זה כמו שזה על ממרח, וגם שמים בדיסה. אפשר גם עם סילאן לאוהבי המתוק.

john111

New member
ולגבי השליטה

אם יש ענין שליטה הרי שכדאי להשתדל לא לעשות ענין מהאוכל. ילדים מזהים מהר מאוד מה חשוב לנו ושם הם עושים את עניני השליטה.
אני יודע שזה מאוד קשה דווקא כשיש דאגה ממצב תזונתי לא לעשות ענין, אבל בדרך כלל זה עובד. בכל מקרה להזהר מלהסיק מסקנות על בעיות שליטה לפני בירור של חוסרים תזונתיים

למעלה