אלכס שטילוב בגמר

herouth

New member
חבל, אבל לפחות לא היו פשלות.

כל הכבוד לאלכס.

וליבי ליבי לאוצ'ימורה ששוב רואה את אורות הזנב של הסינים, שניה אחרי שהוא סיים את התרגיל שלו.

myaron

New member
איזה ענף מעפאן זה התעמלות

הקשר בין תרגיל לתוצאה רופף ביותר.

מסכן אלכס.

כנראה נעדרת כל השבועות האחרונים...

כי הזכרתי זאת שוב ושוב... ענף בעייתי ביותר - מאחר שהוא מוכרע בצורה סובייקטיבית.

noam_ma

New member
ועדיין, אפשר היה לראות

גם בלי להיות מבין גדול בהתעמלות שהתרגילים של אלכס היו קצת בנאליים וברמת קושי יותר נמוכה משל אוצ'ימורה והסיני.

נכון, אבל הוא היה בהחלט לא היה נחות מול הרוסי

שהיה מאוד לא חד. הפער של כמעט חצי נקודה ביניהם, מופרך לחלוטין.

הציון הזהה של הרוסי עם היפני שהיה טוב ממנו בהרבה.. גם מצחיק.

ציון הביצוע של אוצ'ימורה היה גבוה ב-4 עשיריות

וזה קוזז ב-4 עשיריות שקיבל הרוסי על אלמנטים קשים יותר.

יש היגיון גם בהתעמלות, אם בוחנים את שיטת הניקוד מבלי ישר לצעוק.

BentzWatchJudo

New member
אין מה להתרגש אמיר

היוזר הצעקן הוא יוזר שלא מבין דבר בהתעמלות ספק אם יש לו מושג שיש ציון על דרגת ביצוע.

יש לך טעות אריתמטית

אם הרוסי מתחיל עם +0.5 - עקב אלמנט קשה יותר, ובתוצאה הסופית ההפרש בין שטילוב לרוסי הוא חצי נקודה לערך, יוצא שהשופטים נתנו ניקוד זהה על הביצוע של שניהם- וכאן עין בלתי מזוינת יכולה לטעון שלפחות מבחינת ביצוע שטילוב היה טוב יותר.

BentzWatchJudo

New member
מי שלא מבין כלום בהתעמלות לא יכול לקבוע דבר

כנס לפורום התעמלות ותרשום את מה שרשמת פה.
מבטיח לך שיהיה שם מי שיתן לך הסבר מקצועי.

אריאל5

New member
את שטילוב הייתי שם רביעי אחרי הציליאני

ואת הרוסי חמישי לא שזה היה מביא מדליה אבל כך התרגילים נראו.

אריאל5

New member
זה אחד המקצועות היחידים שעין מקצועית ועין של

צופה רואות משהו אחר. לדעתי לא צריך להכריז על רמת קושי אלא לעשות תרגיל והשופטים יחיליטו האם היו אלמנטים רציניים האם מה שהוא עשה עשה טוב.

dardor

New member
זה מה שקורה

אף אחד לא מכריז מראש על רמת הביצוע...
לכן בתרגיל עצמו יש שופטי ביצוע ושופטי רמת קושי והם קובעים שני ציונים שונים לגמרי, והם בכלל לא קשורים אחד לשני..

trilliane

Well-known member
מנהל
ממש לא... לא כ"כ פשוט להתמקצע בתחומים האלה

וההתעמלות אינה חריגה. זה המצב בכל המקצועות השיפוטיים, וזה לא כולל רק התעמלויות, קפיצות למים, החלקה על הקרח וכו' אלא גם ג'ודו ומקצועות נוספים (במידה זו או אחרת).

ולגבי דעתך, היא כבר מיושמת: השופטים סופרים כל אלמנט שבוצע בהצלחה ויש לכל אלמנט דרגת קושי ידועה מראש וסוכמים את הניקוד של כולן. מלבד ציון הקושי יש גם ציון נפרד על הביצוע שניתן ע"י שופטים נפרדים ויש מעליהם גם שופט אחראי, ויש רשימה על מה מורידים וכמה, הכול כדי לנטרל כמה שיותר את השיפוט הסובייקטיבי.

dardor

New member
אבל אתה לא מבין את הבסיס

שהרוסי בחר לעשות תרגיל הכי קשה מכולם עם האלמנטים הכי קשים, אפילו יותר מהיפני והסיני.
הרוסי עשה יותר שגיאות מהם, אבל התרגילים שלו היו יותר קשים. ובהתעמלות יש 2 ציונים, אחד של הביצוע ואחד של דרגת הקושי ואז מחברים ביניהם. בביצוע הוא לא היה להיט אבל בדרגת הקושי הוא הפציץ עם 7.1, לעומת 6.6 של שטילוב שזה בדיוק ההפרש ביניהם. ברמת התרגיל אלכס היה בסדר גמור.. אבל בחר בתרגיל "קל" יחסית לעומת השאר.

אריאל5

New member
אכן אני לא מבין

לדעתי מי שבוחר לעשות תרגיל קשה יותר צריך להיות יותר מושלם ולא פחות. אם אתה בוחר 7.1 אבל לא נוחת טוב צריך להוריד לך יותר ממישהו שבא ואמר אני לא לוקח על עצמי דברים שאני לא טוב בהם.

dardor

New member
לא כל אחד יכול לעשות דרגת קושי של 7.1

אם נלך לפי ההיגיון שלך אז אני יכול לקחת זהב. לעשות 2 גלגלונים וגלגול לאחור.. תאמין לי שאני אעשה את זה בצורה מושלמת.. רמת הקושי אולי תהיה 0.000001 אבל בביצוע אני אפציץ 10.

אבל אם זה היה המציאות אז הציון הסופי שלי היה 10.000001 ואז הייתי מסיים במקום אחרון.

אריאל5

New member
לכן השורה התחתונה שלי

שצריך לשפוט לפי התרגיל אבל לא צריך להיות מראש רמת קושי. יבוא המתעמל יעשה תרגיל ויבחנו אותו לפי קושי ולפי ביצוע. כלומר איםן כזה דבר מתחיל מרמת קושי 7.1 או מתחיל מרמת קושי 6.6.

dardor

New member
אבל זה מה שקורה...

שופטים לפי קושי ושופטים לפי ביצוע... לכל דבר יש שופטים שונים.

תפסיק לחפש למה אנחנו בסדר והאחרים לו. התרגיל של אלכס לא היה מספיק טוב, וגם אם היה מפציץ הוא לא היה יכול להגיע ל15.800 שזה מאוד מאוד גבוה.

מה אנחנו מבינים בספורט הזה? כנראה הרבה פחות מהפרשנים והשופטים. אלכס עצמו היה מאוכזב אחרי התרגיל שביצע כי הוא ידע שזה לא מספיק למדליה..

למעלה