ג'ודו: אליס שלזינגר

dardor

New member
טוב ממשיכים את האולימפיאדה הבינונית עד עכשיו

וכמובן הכל יכול להשתנות עם מדליית ארד של אליס.
צריך להגיד את האמת זולניר הייתה הרבה יותר טובה מאליס..

doron62

New member
בגודו יש דבר שנקרא בית תנחומים

כל הפסידות ברבע הגמר (4) מתחרות בנהן בקרב בהצלבה שתי המנצחות מתחרות מול השתים שיפסידו בחצי גמר על שתי מדליות ארד

trilliane

Well-known member
מנהל
כמה מוזר! לא ידעתי... למה בעצם?

אני מודה שזה פתאום גורם לי להתלהב פחות ממדליות הארד מהג'ודו...

BentzWatchJudo

New member
חבל! מדליה ארד באולימפיאדה בג'ודו זה הישג...

מרשים מאד!
שיטת התחרות בג'ודו מאד אכזרית. הדחה בשלב מוקדם בתחרות בודדת (חשובה ככל שתהיה) לא אומרת שאתה לא טוב בהכרח אבל להישגים מרשימים, בטח באולימפיאדה, לא מגיעים בחסד, זה בהחלט מראה על יכולת ובנוסף על יום שהכל התחבר בו לאותו ספורטאי.

שימי לב שיכול להיווצר מצב שההבדל היחיד בין יום קרבות של זוכה במדלית כסף וזוכה במדלית ארד זה סדר הקרבות בלבד!

trilliane

Well-known member
מנהל
הבנת אותי לא נכון; אני לא מזלזלת באף ספורטאי

ומבחינתי להגיע לאולימפיאדה זה כבר הישג כביר; אני רק חושבת שאם מחלקים יותר ממדליה אחת (בניגוד לענפי ספורט אחרים) יש בזה הפחתה מסוימת מערך המדליה (לא מערך הספורטאי בשום פנים ואופן).

nitsansh

New member
שיטת נוק אאוט קיימת בעוד ענפים ללא בית

ניחומים, ולמרות ה"אכזריות" לא שמעתי על ענף שהנהיג "נוק אאוט כפול" שלא היה קודם...
יש לפחות ענף אחד, ואני מתכוון להאבקות, שהיתה בו שיטת נוק אאוט כפול (כלומר הדחה מהתחרות אחרי ההפסד השני) והיא שונתה לנוק אאוט רגיל... יכול להיות שגם בטקוונדו היה נוק-אאוט כפול בעבר...
עדיין קיים רפשאג' בכמה ענפים: חתירה, אופני מסלול (ספרינט), ואולי עוד שאני לא מכיר... שיטת ליגה (בתים) היא גם סוג של נוק אאוט כפול...

trilliane

Well-known member
מנהל
מה זה אומר נוק-אאוט כפול? מה זה רפשאג'?

אני לא עוקבת אחר ענפים שבהם זה קיים... (אני רק יודעת מה זה "ליגה" ומה זה "טורניר", בעיקר בזכות הכדורגל. אני לא צופה חלילה
, אבל בכל זאת קשה לחיות בישראל בלי לדעת את זה בסופו של דבר...
).

nitsansh

New member
נוק אאוט כפול היא שיטת תחרות שבה מודחים אחרי

שני הפסדים, לעומת שיטת הנוק אאוט הרגילה שבה "המפסיד יוצא" אחרי ההפסד הראשון.
באנגלית זה נקרא DOUBLE ELIMINATION.

שיטת ארגון התחרות היא כזו ששחקן שמפסיד עובר לבית הניחומים (מושג עברי די צולע למלה REPECHAGE שמקורה בצרפתית) שבו מתמודדים השחקנים ביניהם כאשר הפעם המפסיד יוצא. במקביל משחקים ביניהם המנצחים (או אלה שעוד לא הפסידו), המפסידים יורדים לבית התנחומים ומתמודדים נגד אלה שניצחו שם בסיבוב הקודם, ואז שוב מתמודדים ביניהם כאשר המפסיד יוצא, ושוב המפסידים מתמודדים ביניהם.. וכן הלאה עד שנשאר שחקן אחד בית העליון (בית המנצחים) ואחד בבית התחתון (בית המפסידים), אשר מתמודדים ביניהם בגמר, שבו זה שבא "מלמעלה" צריך לנצח משחק אחד וזה שבא "מלמטה" צריך לנצח שניים כדי לזכות בתחרות, מכיוון שלעולה מהבית התחתון יש כבר הפסד אחד ועוד הפסד יוציא אותו מהתחרות, בעוד שזה שבא מהבית העליון עדיין לא הפסיד ולכן יכול להרשות לעצמו הפסד אחד אבל לא שניים...

nitsansh

New member
לדוגמה: טורניר של 8 משתתפים בשיטת נוק-אאוט

כפול... השחקנים הם א,ב,ג,ד,ה,ו,ז,ח

סיבוב ראשון: א ניצח את ב, ג את ד, ה את ו, ז את ח.
סיבוב שני:
בית תחתון: ב ניצח את ד, ו ניצח את ח. ד ו-ח יצאו בחוץ (כפי שאמר רבובדיה)
בית עליון: א ניצח את ג, ה ניצח את ז. ג ו-ז ירדו לבית התחתון.
סיבוב שלישי, בית תחתון: ג ניצח את ו, ב ניצח את ז, ו ו-ז יצאו בחוץ.
נשארו בטורניר: א, ה בבית העליון, ב, ג בבית התחתון.
סיבוב רביעי:
בית תחתון: ב ניצח את ג, ג יצא בחוץ
בית עליון: א ניצח את ה, ה ירד לבית התחתון, א זכה בבית העליון
סיבוב חמישי, בית תחתון: ב ניצח את ה, ה יצא בחוץ, ב זכה בבית התחתון.
גמר, משחק ראשון: ב ניצח את א, לכל אחד יש הפסד אחד ונדרש משחק נוסף כדי לקבוע את המנצח.

nitsansh

New member
דוגמה נוספת, מענף אופני מסלול

תחרות הספרינט מתנהלת במתכונת כזו:
1. שלב מוקדם, שבו נקבע לכל משתתף זמן הנסיעה ב-200 המטרם האחרונים. 18 בעלי הזמנים הטובים עולים לשלב הנוק אאוט.
2. סיבוב ראשון: מתקיימים 9 מירוצים ראש-בראש של 2 רוכבים כ"א, המנצחים עולים לשלב הבא, המפסידים מתמודדים ב-3 מקצים של 3 כ"א, והמנצחים עולים לשלב הבא שבו משתתפים 12 רוכבים.
3. סיבוב שני: 6 מירוצים של 2 רוכבים כ"א, המנצחים עולים לשלב הבא, המפסידים שוב מתמודדים ב-2 מקצים של 3, והמנצחים עולים לשלב הבא.
4. בשלב זה נותרו 8 רוכבים, ועוברים לשיטת נוק אאוט רגילה עם מירוצים בשיטת הטוב מ-3 (מי שמגיע ל-2 נצחונות עולה לשלב הבא) ב-3 שלבים: רבע גמר, חצי גמר וגמר.

למעלה