הנהלת הפורום מודיעה 2

iricky

New member
הנהלת הפורום מודיעה 2

חברות וחברים יקרים

אני שמח מאוד לבשר לכם כי הדר' מאיר בוזגלו, מהמחלקה לפילוסופיה של האוניברסיטה העברית ויו"ר תנועת "תיקון", יתארח בקרוב בפורומנו.
מועד האירוח נקבע ליום א', 14/7/2013, ז' אב תשע"ג, ויחל בשעה 2100.
אנא הפיצו הודעה זו בין חבריכם ומכריכם המעוניינים ליטול חלק באירוח, או לצפות בו בדומיה, כרצונם.

אני קורא לכם לבוא בהמוניכם, שיהיה לנו אירוח פורה ומעניין.

תודה מיוחדת לחברינו ברנדו11 שסייע ביצירת הקשר עם דר' בוזגלו.

ben1b2e3n

New member
תודה לכל מי שלקח חלק בכך

לך ריקי להנהלת הפורום ולברנדו 11. אני מאוד שמח ומופתע לטובה כי לא ציפיתי לכך.

איזה כבוד ואיזה זכות לקחת חלק בפורום הזה. את פרופסור מאיר בוזגלו אני מכיר טוב יותר.

היוזמות באמת מבורכות לשיחה אמיתית ואיכותית.

בעזרת השם.

רק תזכרו שבימים אלו יש למעט בשמחה.

שמח לשמוע! אגב לפי איך שאני מכיר אותו

(ואני מכיר אותו מזה למעלה מעשרים שנה), הוא לא היה מרוצה מהדרך שלפיה הוא הוכתר כאן (לא ע"י איריקי) - כפרופסור. אז להבא אנא דייקו: ד"ר (כמו שכתב איריקי).

י ו ר ם 7

New member
הקישוט לא מעלה או מוריד מהסגולה וראה

הערה של גרטה ליבוביץ זיכרונה לברכה לכל מי שניכנס לדבר עם בעלה בחדר
(ימי האנציקלופדיה העברית העליזים) חייב לציין פרופסור לפני שהוא אומר ישעיהו ליבוביץ
והיא עצמה בעלת תואר ד"ר אבל לא מבקשת יחס של ציון המילה פרופסורית
לפני שמה גרטה ליבוביץ. אולי קשור הדבר בתרבות שאנו רוצים לשאוף להכיל
לשייך. בהקשר למאיר בוזגלו אני מאד אוהב את שירתו , משורר ניפלא.

ben1b2e3n

New member
אביו משורר

לא שמעתי שהוא משורר מפורסם. תקן אותי אם אני טועה.

ben1b2e3n

New member
האמת שהוא פרופסור

אתה רוצה שאני אשקר לך ואומר שהוא ד"ר ?

מה זה חשוב איך נקרא לו. עדיף לא לדבר בשמו .. אתה הופך את המצב לגרוע.

ד"ר בוזגלו הוא יו"ר תנועת תיקון. כנס לאתר שלו

הוא מוצג שם בתור ד"ר. ככה אגב הוא גם מוצג בויקיפדיה. ככה אגב גם אני מכיר אותו מאז ומעולם.

אני לא מבין למה אתה חושב שאני "הופך את המצב לגרוע". הרי תגובתי הראשונה - בכוונה לא הוצגה כתגובה לך - אלא לאיריקי, כדי שהמצב לא יהפוך לגרוע.

ben1b2e3n

New member
אני לא חושב שד"ר לפילוסופיה

יכולה להיות ראש חוג לפילוסופיה באוניברסיטה העברית.

גרי רשף

New member
מעשה שהיה כך היה..

לפני שנים רבות קמה מהומה תקשורתית זוטא סביב משה ארנס שהוצג או הציג את עצמו כפרופסור, הגם שאין לו תואר דוקטור (מקווה שאני זוכר נכון את הפרטים).

לא נחה דעת הבריות עד שהטכניון הודיע שהנ"ל שימש שם כמרצה ועל כן רשאי לשאת בתואר פרופסור, ובא לציון גואל (כלומר- הגואל טרם הגיע למיטב ידיעתי והתשבי טרם תירץ קושיות אך ארנס הוא פרופסור).

אכן. שם קרה המקרה ההפוך: פרופסור שאינו דוקטור

בעוד שאצל מאיר בוזגלו קרה המקרה הקלאסי: דוקטור שאינו פרופסור. כלומר, לפחות הוא עדין לא פרופסור; אם כי אפשר שמתישהו בעתיד הוא יהיה - אף עוד בטרם יבוא לציון גואל (כלומר: הגואל טרם הגיע למיטב ידיעתי, והתשבי טרם תירץ את תמיהתי על זה שטען שמאיר בוזגלו הוא כבר פרופסור, אך דבר אחד כבר בטוח: שמאיר בוזגלו עדין אינו פרופסור).

ben1b2e3n

New member
אוקי

כאחד שמכיר אותו יותר מ20 שנים (בטח שיותר טוב ממני) ושיודע שהוא דוקטור ולא פרופסור אולי תספר לנו מה הדוקטור חושב אומר מאמין ? מה הוא בכלל רוצה בספר שלו? ספר על הפילוסופיה שלו.

זה שהוא מורה ויודע טוב פילוסופיות זה יפה.. אבל מה הוא מחדש?

לדעת את הרמבם וליבוביץ זה ענקי אבל מה הוא מחדש וטוען?

מה בדיוק הוא יכול לתת לנו במפגש הזה. מה תשאלו אותו גם.

u r i el

New member
ברוך שובך אינטלקטואל נבוך ותיק ונאמן.

בדרך כלל אינני נוהג לכתוב בפורום בשבת, אבל הפעם לא יכולתי להתאפק - ושברתי שיגרה.
ובכן, מורה הנבוכים ותלמידו הנאמן מורה הסטודנטים המבריק לא עזרו במקרה שלך ( כמו גם במקרה שלי ), והכרת ה' הליבוביציאנית נעשתה הדרת ה' כיאה וכנאה למופת אורחות החיים של ההנהלה החדשה.
ברוך הבא בשערי חיקם של אלה שאינם צבועים ואינם מיתממים. אני מכבד אותך, לא על חציית הקווים, אלא על האומץ והכנות להיות אתה. אני מקווה שאינני מגזים בתשבחות.

למעלה