שרשור הפרק 1.1.13

שרשור הפרק 1.1.13


מסקרן מה הולך להיות הפרק...
יצא לי לראות את הפרומו ונראה לי שהולכת להיות הדחה מפתיעה כלשהיא...

שתפו אותנו בדעתכם
 
אני מפסיק בזה הרגע לראות את הסידרה וכל החברים

לא יתכן שאתי הלכה זה לא מגיע לה מאיה הייתה צריכה ללכת אתי הייתה הרבה יותר טובה בכל המשימות
 
חבל שאתי הודחה

הרגיז אותי שהיא עשתה את הבצק יותר עבה רק בגלל ההערה של יונתן ואחר כך חטפה על זה מחיים
 
איזו הדחה מפתיעה...

בכנות חשבתי שמיה תודח
אני חייבת לומר שההדחה של אתי היתה ההדחה הכי עצובה עד כה... כל השופטים ממש בכו, וגם דברו על הסיפור האישי שלה שכואב
אבל כן היתה לי הרגשה שהיא לא נתנה את כולה במשימה
דווקא חשבתי שהמשימה הזאת תפורה עליה, היא תכין איזה לחם פראנה מרוקאי במילוי הורס שיפיל את כולם לרצפה... אבל דווקא בלינצס? ממש לא מתאים לה ולבישול שלה
 
כן...

בתה נפטרה, מססרטן אם אני לא טועה- היא אמרה את זה בפרק הראשון.
בנסוף היתה לה ילדות קשה, והיא גדלה בפנימיה
בקיצור- אישה מאוד חזקה, אפשר רק ללמוד ממנה...
 
יש רושם חזק מאוד בכל תוכניות הריאליטי כביכול

כולל דה וויס וכולל כל התוכניות הללו, שהמופיעים למדו טוב מאוד לשפוך סיפור על אומללות ומצוקה כדי לזכות בנקודות, אפילו אריה דרעי מספר על ילדות עניה שהיא כמובן שקר מוחלט כי הם עלו ארצה עם הרבה כסף.
אבל עובדה שזה עובד, ובכל פעם שמישהי חששה מהדחה בגלל בישול גרוע, דמעות עם סיפור מצוקה, העבירו אותה הלאה.....

כבר נאמר:"כל העולם במה וכל האנשים שחקנים", ומי שלא משתף ב-"הצגה" - הולך הביתה.....
האם התכנית מוטה ? הרהרתי בכך פעם או פעמיים.....אל תשכחו שבטלויזיה המלך הוא הרייטינג, הוא הראשית והוא האחרית והוא הכל , וכל היתר לא מענין. ואין שום הבדל בין זירות הלודרים ברומא לתכניות הטלויזיה הללו - הקהל רוצה לראות דם, וככל שיש יותר דם, הקהל מרוצה יותר והדוכנאים מוכרים יותר חטיפים, ובעלי המערכת מוכרים יותר כרטיסים.....
 
מאיר, אני כ"כ מסכימה איתך

שנית היה פשוט תענוג לקרוא את מה שכתבת, אתה כותב מרתק
זירות הקרב ברומה... גדול. החזרת אותי לסצנות מתוך "ספרטיקוס..."
בכל אופן, מקווה שנראה אותל כאן שוב!
 

Haad Yao

New member
אבל אמרנו כבר 100 פעמים כאן בפורום

שהיא הייתה אמורה ללכת מזמן אבל החמיאו לה בכוח. "לא מתאים לבישול שלה" - זאת בדיוק הבעיה, שהיא יותר מדי בתוך הנישה. אפילו ג'קי התחילה לצאת קצת מגבולות המטבח המרוקאי. ויוצא לה מדהים לדעתי, כמה שאני לא מתה על הטיפוס הזה - אני מורידה את הכובע בפניה על מנות הגורמה האלה שהיא מגישה לאחרונה.
 
בלינצ'ס לא אמור להיות מטוגן בשמן עמוק אבל

המנה שלה עדיין נראתה יותר מעניינת מאשר הסנביץ' של מאיה
מאיה נראת אישה נחמדה אבל אתי נראת לי בשלנית הרבה יותר טובה
 
כן, אבל הם פסלו אותה

על השכבות העבות ועל המילוי שלא מתאים.
שנית לא היה באמת חידוש במנת הבילצס... בסנדוויץ של מיה עוד היה חידוש כולשהו וזה לעשות קמח מזרעים שונים, שיהווה את הבסיס ללחם
 
השכבות העבות היו בגלל ההערה של יונתן

אני באופן אישי לא אוהב בזיליקום והייתי מעדיף עשב טיבול אחר והכמות של הבזיליקום היתה מוגזמת
אני באופן אישי לא אוהב טחינה ועמבה ומיה בכלל שמה יותר מדי דברים בסנוויץ' הזה
לגמרי אובייקטיבית למרות שהלחם נראה טוב ולמרות שאני אוהב חצילים המנה של אתי היתה יותר מעניינת
בשורה התחתונה שתי המנות לא הצליחו אז לדעתי היה צריך לתת קרדיט למי שהיה יותר טוב לאורך העונה
מיה היתה טובה לאורך העונה אבל אתי היתה יותר טובה לאורך העונה
 

Haad Yao

New member
מסכימה עם העקרון

שבין שתי מנות לא טובות צריכה לעבור זו של המתמודד הטוב יותר במהלך העונה. אבל:

1) אתי לא הייתה טובה במהלך העונה. היא הגישה מנות שאולי טעימות מאוד, אבל מזכירות את המנות משוק האוכל בדיזנגוף סנטר ביום שישי. הרעיפו עליה הרבה שבחים שמההתחלה גרמו לי להרים גבה. היא פשוט לא הייתה ברמה של תחרות מאסטר שף. אישיות מדהימה - כן, אדם מעניין - לדעתי כן, הייתי רוצה לאכול אצלה בבית - די בטוח, אבל היא עשתה דברים הכי פשוטים שרק אפשר, לעומת מיה שכן מנסה כל הזמן ליצור ולחדש. לפעמים לא הולך לה, אבל היא מנסה.
2) במשימה האחרונה, שתיהן פישלו אבל אתי פישלה יותר לדעתי. היא בכלל לא ניסתה ליצור משהו חדש, היא הכינה מנה שהיא גם בנאלית וגם לא בצקית במהותה, וההערה של יונתן לא הייתה להוסיף שכבה אלא לשנות את מהות המנה (הוא אמר - היחס הזה בין המילוי לבצק גורם לבצק לא להיות במרכז... זה לא אומר "תוסיפי עוד שכבה".
 
גם אני חושב שיונתן לא התכוון לזה

אבל היו עוד 2 מנות של מתחרות אחרות שגם הן לא היו ממש בצק אז יונתן היה צריך להניח לה
אני לא יודע אם אתי פישלה יותר כי מאיה בעצמה אמרה שזה יצא ממש לא מוצלח
כול הכבוד למאיה על הכנות אבל אם זה שהכין את המנה בעצמו לא אהב את המנה זה לא מעורר תאבון
 

alice100

New member
אחד הדברים שאני הכי אוהבת,קשורים ללחם

המשימה היתה בצק- למה כל דבר אחר
יותר "שווה" מלחם?

אחד מזיכרונות הילדות שלי קשורים לשתי חנויות
שהיו מול הבית שלנו בוורשה:גלידריה וחנות לחם.
הריחות היו מהפנטים.בין השאר זוכרת כיכרות גדולים,נדיבים
של לחם שחור,אמיתי.ריחני וטעים.
אז לא היו פוילה שטיקים של קרמל שצובע את הלחם.

לחם מיוחד,טעים,עם כוס קפה/תה טעים-
זו חגיגה עבורי.

סנדויץ עם מיצים ניספגים,עם שמן זית ומלח ים-
כיף ונהדר.מועדף אצלי על פני ארוחה "כמו שצריך".
משתדלת שהלחם יהיה לחם מיוחד,מהסוג הבריא.
אם אין ברירה-גם פיתה תתקבל בברכה.

לגבי מיה-לא מבינה מדוע היא כל הזמן צריכה להיות במיגננה
ו"להתנצל" על היותה צמחונית/טבעונית.
למה זה ביכלל כתם? כי זה לא.
זה שאנשים מקובעים על בשר כמרכז האוכל-זו בעיה
והרגל ,והם מפספסים המון.
יש כל כך הרבה אפשרויות הכנה,בישול,ניצול מיצרכים -
ויוצאים דברים מיוחדים וטעימים.

מיה מאד מחמירה עם עצמה,מחמירה עם האוכל שלה-
וגם נוקשה בהופעה שלה (גם לא מגלגלת עיניים,לא מתחנחנת)
ויש את ענין הטבעונות,והשופט האנטי (יונתן) וכל השובל
של אוכלי בשר שמזון העולם הנו עבורם תוספת,ליד,בלבד.

אם תסתכלו טוב טוב מסביב אז בעצם כל המזון שלנו,
במיוחד התעשייתי-הנו רמאות אחת גדולה.
כשאני רואה על אריזות בורקס שכתוב "ללא שומן טראנס"
זה ברור שעד עכשיו דחפו בכל המוצרים האלה כל מה שלא בריא.

על תעשיית הבשר וכל מה שדוחפים שם-לא צריכה להסביר.
רק להזכיר למי שלא רוצה לדעת שיש המון אלרגיים לכל
אותם דברים שדוחפים לעופות ו....דגים,שכבר לא ברור:בריא או לא בריא לאכול דג.

והתרנגולות המסכנות- כן אותה תרנגולת שהביצים שלה הן בעצם קללה עבורה.
לפתע שמעתי לפני כשבועיים שמנסים לגרום ללולנים להפסיק "נוהג".
מי מכם שם לב שדובר על כך שיש נוהג של הרעבת תרנגולות
בלול הקיים שנה. מי שמתה מרעב-מתה.
מי ששרדה את ההרעבה של שבוע-10 ימים,תמשיך בחיי העבדות שלה ,
עד הסבב הבא.
ככה.פשוטו כמשמעו.הרעבה.
מי המציא את הדבר המגעיל הזה.
לכמה מכם אכפת מזה?

ירקות ופירות-לא תמיד טעימים,לפעמים רק יפים אבל
לא בשביל זה קונים אותם.
והריסוסים המוגזמים שאנחנו מקבלים/בולעים דרך הירקות השונים--תזכרו את זה
כשאתם מעקמים את האף על הלחם הבריא ועל מרכיבי הסנדוויץ' שמיה הכינה.
 
הלחם נראה טעים ואני אוהב חצילים אבל

אני באופן אישי לא סובל טחינה ולא סובל עמבה ולא אהבתי שהיא שמה יותר מדי דברים בסנביץ'
ומיה בעצמה הודתה שזה לא יצא טוב
אין לי בעיה עם מישהו שמייצג את הצמחונות -- להיפך -- וגם היו למיה מנות יותר מעניינות שכן אהבתי
מיה נראת אישה טובה ונחמדה ועדינה אבל אני בטוח שיש הרבה בשלנים צמחונים יותר טובים
 
למעלה