אחד הדברים שאני הכי אוהבת,קשורים ללחם
המשימה היתה בצק- למה כל דבר אחר
יותר "שווה" מלחם?
אחד מזיכרונות הילדות שלי קשורים לשתי חנויות
שהיו מול הבית שלנו בוורשה:גלידריה וחנות לחם.
הריחות היו מהפנטים.בין השאר זוכרת כיכרות גדולים,נדיבים
של לחם שחור,אמיתי.ריחני וטעים.
אז לא היו פוילה שטיקים של קרמל שצובע את הלחם.
לחם מיוחד,טעים,עם כוס קפה/תה טעים-
זו חגיגה עבורי.
סנדויץ עם מיצים ניספגים,עם שמן זית ומלח ים-
כיף ונהדר.מועדף אצלי על פני ארוחה "כמו שצריך".
משתדלת שהלחם יהיה לחם מיוחד,מהסוג הבריא.
אם אין ברירה-גם פיתה תתקבל בברכה.
לגבי מיה-לא מבינה מדוע היא כל הזמן צריכה להיות במיגננה
ו"להתנצל" על היותה צמחונית/טבעונית.
למה זה ביכלל כתם? כי זה לא.
זה שאנשים מקובעים על בשר כמרכז האוכל-זו בעיה
והרגל ,והם מפספסים המון.
יש כל כך הרבה אפשרויות הכנה,בישול,ניצול מיצרכים -
ויוצאים דברים מיוחדים וטעימים.
מיה מאד מחמירה עם עצמה,מחמירה עם האוכל שלה-
וגם נוקשה בהופעה שלה (גם לא מגלגלת עיניים,לא מתחנחנת)
ויש את ענין הטבעונות,והשופט האנטי (יונתן) וכל השובל
של אוכלי בשר שמזון העולם הנו עבורם תוספת,ליד,בלבד.
אם תסתכלו טוב טוב מסביב אז בעצם כל המזון שלנו,
במיוחד התעשייתי-הנו רמאות אחת גדולה.
כשאני רואה על אריזות בורקס שכתוב "ללא שומן טראנס"
זה ברור שעד עכשיו דחפו בכל המוצרים האלה כל מה שלא בריא.
על תעשיית הבשר וכל מה שדוחפים שם-לא צריכה להסביר.
רק להזכיר למי שלא רוצה לדעת שיש המון אלרגיים לכל
אותם דברים שדוחפים לעופות ו....דגים,שכבר לא ברור:בריא או לא בריא לאכול דג.
והתרנגולות המסכנות- כן אותה תרנגולת שהביצים שלה הן בעצם קללה עבורה.
לפתע שמעתי לפני כשבועיים שמנסים לגרום ללולנים להפסיק "נוהג".
מי מכם שם לב שדובר על כך שיש נוהג של הרעבת תרנגולות
בלול הקיים שנה. מי שמתה מרעב-מתה.
מי ששרדה את ההרעבה של שבוע-10 ימים,תמשיך בחיי העבדות שלה ,
עד הסבב הבא.
ככה.פשוטו כמשמעו.הרעבה.
מי המציא את הדבר המגעיל הזה.
לכמה מכם אכפת מזה?
ירקות ופירות-לא תמיד טעימים,לפעמים רק יפים אבל
לא בשביל זה קונים אותם.
והריסוסים המוגזמים שאנחנו מקבלים/בולעים דרך הירקות השונים--תזכרו את זה
כשאתם מעקמים את האף על הלחם הבריא ועל מרכיבי הסנדוויץ' שמיה הכינה.