שרשור הפרק 1.1.13

alice100

New member
בבקשה,מרשה לך לנחש,ושואלת

ה"קיטלוג",לאיזה צורך?

מה זה שייך למה שכתבתי?

כי אם זה נכון,

אז אני מבין למה את לא מבינה למה האוכל של מיה לאורך כל הדרך היה גבולי ואולי המרב שאפשר להכין ממה שהיא מרשה לעצמה אבל בהחלט לא היו לה מנות מפוצצות שרובן באות מן החי.

Haad Yao

New member
טוב אתה מדבר מתוך בורות קולינרית

לא בכל מנה מעולה צריכים להיות מרכיבים מן החי. בסטייק חייבים מרכיבים מן החי, בחביתה חייבים מרכיבים מן החי, אבל בסמוסת ירקות, או בירקות קארי ממש לא חייבים. במטבחים מסוימים (הודי, תיילנדי במידה קצת פחותה) יש שפע של מנות מדהימות ללא מרכיבים מן החי.

נכון שיש אנשים שמכורים למזונות מן החי, אבל זה אומר משהו על ההעדפות שלהם ולו לא.

באשר למיה - אכן יש לה בעיה של יציבות בבישול. היא בשלנית טובה אבל אימפולסיבית, לא תמיד מתכננת את המנות שלה לפרטי פרטים, לפעמים מתרשלת. אבל (א) היא עדיין בשלנית טובה, לא לגמר אבל טובה; (ב) הבישול שלא אינו מייצג את גבולות המטבח הטבעוני באשר הוא.

Haad Yao

New member
אה והבהרה

אני אפילו לא צמחונית, לא רק לא טבעונית.

ETZ301

New member
ההדחה של אתי הייתה מפתיעה מאד, או שאולי לא.

אשתי ואני שמנו לב שלרושפלד יש כבר בטן מלאה על מאיה ובצדק.

יש לה רצף של מנות פשוט לא טובות, להזכירכם היא עשתה מנה לא טעימה עם הפירות האקזוטיים, עשתה מוס שוקולד לא טוב ובאופן אירוני, עשתה מנה גרוזינית לא מוצלחת לעומת המנה המאד טעימה של אתי.

שמנו לב, גם איך כל השופטים האחרים, ניסו בכח לעדן את הביקרות של רושפלד, שמנו לב שמיה היאה היחידה שכל ארבעת השופטים טעמו את המנה שלה כדי לתת קונטרה לרשפלד כנראה.

אתי עפה שלא בצדק, כי כנראה מאיזה שהם טעמים לא מובנים בכלל ההפקה רוצה את מאיה בתוכנית....

רייטינג אצל הצמחוניים?

קראתי כאן מספר תגובות על כך שאתי לא פורצת גבולות, אבל חבר'ה אני כלל לא בטוח שהיא צריכה לפרוץ, להבדיל מג'קי שמגיעה עם ישע מוגבל של בישול מרוקאי ביתי, אתי שולטת מעולה בכל הסוגים והגלוגלים של אוכל מזרחי: תינמי, עיראקי, פרסי, מרוקאי, מצרי....רק תבחרו.
מדובר על מטבחים מאד מגוונים הן מבחינת טכניקות הבישול והן מבחינת חומרי הגלם והתבלינים, ואם יש לכם ספקות בקשר לאובייקטיביות שלי, אז אני רוסי.

ואכן מדובר בעיקרון על הפעם הראשונה בכל התוכנית שאתי לא עמדה במשימה, עד עכשיו כל מנה שלה זכתה לתשבוחות מן הקצה עד הקצה.

פשוט סיום מצער לפרק מעניין עם משימה באמת מאתגרת.... אני מקווה שלא יקריבו מתמודדים טובים נוספים לשיקולים זרים ולא ענייניים.

לילה טוב.

ahron99

New member
אתי לא עמדה בתנאי הסף של המשימה - לחם,

כך שללא קשר לטיב המנה היא לא עמדה במשימה ומאיה זכתה מן ההפקר למרות מנת הלחם שעשתה ללא רצון וככפוית שד.
רושפלד מביע את דעתו המקצועית ללא כחל ושרק והאיזון בין דעות השופטים הוא יפה וערב לאוזן.

עוד לא הבנתם שהתכנית ערוכה?

מציגים בפניכם את מה שרוצים שתראו.
חדי העין יבחינו בקפיצות קטנות בתמונה, כאשר מעלימים משפטים שלא רוצים שתשמעו. חדי האוזן יבחינו שמדביקים בעריכה משפטים שלא נאמרו. רואים את המתמודדים ושומעים ברקע את חיים כהן מדבר אליהם, והקול שלו נשמע סטרילי כאילו פתאום הוא מדבר באולפן הקלטות ולא מסט הצילומים.

מאיפה אתם יודעים שהמנות של אתי טעימות יותר?
רושפלד כבר הוכיח את עצמו כאחד שיודע לעשות הצגות מאוד מושקעות. טועם מעמול ומתחיל לבכות. צועק מול המתמודדת שהאוכל יצא לה דרעק.
הבנו. יש פה מגמה מסויימת.
הצופים לא טועמים את המנות. התכנית לא מתפרנסת ממכירת אוכל טעים אלא מהדרמות. כמו בארוחת ערב חג משפחתית, האוכל הוא עניין שולי. העיקר הוא מה שקורה מסביב לשולחן.
אם הרמה של האוכל היתה משחקת פה תפקיד, אז אנשים היו מדברים על האוכל. לא היו מספרים לאומה שלמה על ההורים שנרצחו בפיגוע, לא על הילדה שנפטרה בגיל צעיר, לא על הליכי הגיור והעליה לישראל, לא על הפציעה הקשה בלבנון...
לדעתי, איתי (אם זה היה שמו של החייל שנפצע) עף מהתכנית בגלל שהוא לא ידע לעשות SHOW מהפציעה שלו. הוא צנוע, הוא לא דיבר על זה, והוא הפך להיות לא מעניין, אפילו אם הוא בשלן טוב.

תשאלו את עצמכם מה מעניין אתכם יותר. מה יגרור יותר תשואות ויותר ויכוחים בבית ויותר עניין - לראות את אתי שוב מכינה קציצות וממולאים ודוחפת פלפל שאטה לכל סיר, או לראות את מאיה מתמכרת למצלמה, מתפרקת בבכי סביב מנה שלא הצליחה ומנסה להכין שיפודי פרגית מבורגול וחובזה.

Haad Yao

New member
הסכמתי עם כל מילה

עד שאמרת שמיה מתמכרת למצלמה ומתפרקת בבכי.

היא בכתה פעם אחת בלבד, אתמול. אתי לעומת זאת נתנה שואו פעם אחר פעם כשחיברה סיפור לכל מנה. אפשר לחשוב על הרבה סיבות לכך שהיא הודחה ולא מיה (סיבה הוגנת - אוכל בנאלי מדי או סיבת קונספירציה - מיה היא בת של שפית), אבל זה לא בגלל שמיה טובה יותר לתוכנית, כי היא לא. היא מאופקת מאוד, מעולם לא ניסתה לסחוט רחמים כדי שישאירו אותה.

המטבח של רמה זה משהו מיוחד

כך שאיכשהו צריכים לשמור עליה בתכנית הזו .. הייתם צריכים לקרוא מה שנכתב באיזה בלוג ב-וואלה על הפדיחה הזו של מיה .. נורא מצחיק ומרתק....

מסכים. את הפרקים הקודמים כבר ראינו

השאלה היא מה לדעת השופטים והעורכים, עתיד לבוא.
מיה אמרה לאחרונה שהיא מתחילה להרגיש שהיא בשוונג של התחרות. היא מתחילה להכנס לתוך זה ורואים עליה שהמנות נהיות יותר ״משוגעות״ והיא לוקחת את הדברים יותר ללב.
אני חושב שהעורכים מעריכים ש*בהמשך התכנית*, היא תיתן הצגה טובה יותר מאשר אתי. אולי יש תחושה שאתי קרובה יותר ללמצות את העניין סביבה מאשר מיה. אולי הפיצוץ בין מיה לבין רושפלד, בין הטבעונית לבין הקרניבור, עלול לחזור למסך בצורה הרבה יותר מעניינת...

אני לא חושב שזה שהיא בת של שף קשור לעניין, זו נטו שאלה של איך מקדמים את התכנית כך שהפרקים הבאים יהיו הכי מעניינים.

אוי, אתה כותב כ"כ יפה!!!

אהבתי את החובזה... גדול
שנית אני מסכימה עם מה שאמרת... ואם אפשר בקשה!
תכתוב כאן יותר

ה ב ז

New member
לא מסכים אתכם

ראשית - עד כמה שאני יודע, כל השופטים טועמים מכל המנות, אבל לא את כל הטעימות מראים. זה עלול לייגע...

שנית - על פי השופטים - אתי לא היתה בכלל במשימה. גם תוך כדי ההסתובבויות הם אמרו לה את זה - והיא הכפילה את כמות הבצק בבלינצ'ס - והתוצאה הסופית לא היתה מספיק טובה. מאיה נכשלה במשימה - אבל לפחות התמודדה איתה וזה כנראה ההסבר

שלישית - אתי ומאיה די מדשדשות כבר לא מעט תוכניות, רק שאתי - שמבשלת כנראה מעולה בקנה מידה רגיל, עוסקת רוב הזמן באותם חומרים. במידה מסויימת גם מאיה - וההכרעה היתה בנקודות

בכל מקרה אני מעריך ששניים מהמתמודדים בגמר הם ג'קי ותום..

מאד מפתיע אבל די צפוי

כי באמת שתי המנות שלה ושל מיה היו ממש על הפנים נורא התאכזבתי שלא סילקו את מיה..דווקא הפעם צחקתי מרושפלד על התגובה שלו: "טוב אפשר לומר דבר טוב.. הביס עבר" ממש צחקתי..
הסנדויץ שלה גם במראה היה אפילו לא ברמה של אוכל רחוב.. פשוט היה מגעיל..
אתי עשתה בלינצס מטוגנים בשמן עמוק משום מה(לא הייתי מפיל אותה עלזה) אבל עבים להחריד..אבל למה לעזאזל הקשיבה להערה המכשילה של רושפלד
לא יודע אם שמתם לב אבל הוא ואייל שני גמעט הלכו מכות ורושפלד היה מוכן לזרוק עליו כסא .. היה מחזה מצחיק הויכוח הזה ביניהם..
תום עבר כי היה צריך לעבור נקודה(עשה מנה די מאכזבת אבל לא נורא גרועה עוד דקה שתיים בתנור וזה היה מפיל גם את רושפלד וגם את שני)
מצד שני השילוב של הרי והירקות עם השטרויזל החריף נראה נחמד..לא יותר מזה דוקא מול תום התאכזבתי מהשופטים שלקחו צד שמרני תמוה מול התעוזה של תום..
פאולין ודליה..שתיהן חבל"ז..מאד מרשימות.. סלמה גם הרשימה במיוחד עם האלתור לסאג'...
ג'קי?לא יודע.. נראה לי שהעבירו אותה כדי להדיח אותה בפעם הבאה(עוד קצת רייטינג? חה) כי היה קרבן אחר...
סה"כ פרק נחמד .. הדו קרב המצחיק בין שני לרושפלד היה כוכב הערב לדעתי..

למעלה