שרשור הפרק 1.1.13

דורית1900

New member
המנה של ג'קי זה דייסה מוקשה

ניוקי אה לה רומאנה זה חתיכות של דייסת סולת סמיכה שנאפים בתנור בד"כ עם איזשהו ציפוי כמו גבינה וכו'. השופטים העירו לאחד המשתתפים שרצה לעשות משהו דומה ואמרו לו שזה לא בצק. יכול להיות שמבחינת השופטים סולת נחשב קמח אז זה בסדר, אבל בכל זאת קשה לי לתאר לעצמי שכזה דבר יהיה טעים עם מטבוחה. זה פשוט נראה לי לא טעים לצרף את סוג הניוקי האלה עם סלט מטבוחה.

בנוסף, כמו תמיד, יש את הסיפור הקבוע של "אף פעם לא עשיתי כזה דבר...". מילא.

ג'קי יכולה להגיש לשופטים קורנפלקס עם חלב והם יפרצו בתשואות. לי נראה מעניין שרושפלד שותק במנות האלה. כנראה שאת העבודה של לייצר שבחים מזוייפים הם מעדיף להשאיר למומחים בעניין.

בקשר לג'קי

אני לא כל כך בטוח שהיא לא יודעת להכין את הדברים האלה אניי ממש בטוח שזה מה שאמרו לה להגיד

נראה לי שהולך ומתבסס גם כאן גמר בנות

תום כבר 2 משימות ברצת בשלושת האחרונים, אני מאוד מקווה שהוא לא יודח!

דורית1900

New member
יש בארץ המון המון גברים שמבשלים מעולה

כי בישול עילי זה לעיתים קרובות תחביב גברי. הנשים עוסקות ביומיום של האכלת המשפחה כי אין להן ברירה, צריך להאכיל את הילדים. ודווקא בתכנית הזו נשארו רק נשים. זה רק מראה סופית שהעיסוק באוכל הוא שולי והעיקר פה זה הדרמה.

Haad Yao

New member
אסור להדיח אותו לדעתי

לא כי "חייבים גבר", בעונה הקודמת חסרו נשים ואיש לא מת.

כי הוא באמת מעולה. הוא נכשל רק בגלל שהוא מרשה לעצמו להעז, וזאת הגדולה שלו כשף. כל אחד יכול לומר "אף פעם לא הכנתי את זה" ולעשות עוד קציצות בסיר, אבל תום באמת בודק את הגבולות, וב - 90% מהמקרים הוא מצליח יותר מכולם... אף אחד שם לדעתי לא מוכשר כמוהו.

Haad Yao

New member
עוד משהו על הפרק - לא הבחנתי בו

כמעט באף חידוש אמיתי שנעשה בבצק, חוץ מכמה בודדים.

אפשר לומר שהמנה של תום הייתה מחדשת, אולי מיה הגישה איזשהו לחם ייחודי (ושניהם לא כל כך הצליחו). לגבי כל השאר? לא הבנתי מה השינוי המהותי בניוקי לה רומנו של ג'קי, הייתי בכיף מזמינה מנה כזו אבל איפה החידוש? בגודל הניוקי?

פאולין - מילאה את פאני פורי במילוי אחר, נו ו...?

דליה - עשתה פסטה... שוב, לא הבנתי את החידוש.

סלמה - עשתה פיתה עם גבינה וירקות. טווווף.

אף אחד לא באמת חידש! זה כמו שאשים בבגט תאילנדי מוקפץ ואגיד - חידשתי!

alice100

New member
ההגדרה של המשימה מטעה

היו צריכים לבקש מאכל עם בצק-כל אחד היה
נותן את הטוויסט שלו,את המשהו מיוחד שלו.
הדרישה ל"חידוש" גרמה לתוצאה המוזרה.

סביר להניח שאז היינו רואים אצל תום מנה משגעת
ולא יצור כלאיים.

הוא הכין באחת התכניות,כדרך אגב,לחם בירה.
אז למה כאן הוא צריך להביא חידוש מכשיל?

המשימה מאוד לא מתאימה בשלב הזה

כי זה מחזיר מידיית למתכונים בסיסיים, וברור שאנשים ילכו על מתכונים מוכרים- פשוט כי לא שווה להם לקחת סיכון!

יש בתכנית מגמה ברורה- אם חדשת ולא הצליח לך, אתה בהדחה (תום)
מצד שני ,
אם הלכת על בטוח ויצאה לך מנה טעימה- אתה מוגן (ג'קי, דליה)
בכנות אני ממש לא מבינה מה החידוש במנה של דליה. איך השופטים לא אמרו על זה כלום?

לדעתי חייב להגדיר בכל שיפוט מראש קריטריונים ברורים:
נניח:
40% הבנת המשימה
10% צילחות והגשה
50% טעם

כי זה ממש נראה שכאילו כל מתמודד זוכה ליחס מיוחד בשיפוט כלפיו, אין שיוון ברמות השיפוט...

אגב, בתור אחת שמכירה מקרוב את הפני פורי

(הודית)
פאולין חידשה מאוד במנה שלה.
במנה המקורית זה מילוי של חומוס גרוס גם ומתובל, רוטב יוגורט, תרכיז תמרהינדי וכוסברא קצוצה
כך שהמנה של פאולין היא באמת בגדר חידוש,
השופטים כ"כ התלהבו מהויניגרט במקום היוגורט וזה נכון, זה באמת חידוש כי אם אני אעיז להגיד את זה לסבתא שלי אני לא אקבל ארוחת ערב... היא מאוד הבינה את המשימה כי לקחה משהו הודי והפכה אותו לאוכל מזרח תיכוני, מי שטעם את המקור באמת הבין איזה שינוי זה.
בהחלט היה מגיע לה לזכות.

חוץ מזה, סלמה באמת לא חדשה שום דבר - התלהבו מזה שיש גבינה, אני אישית אכלתי אחד כזה בדיוק עם גבינה באירוח דרוזי, כך שאין שום חידוש
דליה- עשתה קרפלך שנראה בצורת סוכרייה. לא נראה טעים בלל ובטח שלא עונה להגדרת המשימה...

הדבר הכי גדול בפרק הזה בעיני היה

שאיל אמר לאתי: "את שמעת את בצק הבלינצ'ס אומר לך, אתי תטגני אותי?" ואתי עונה לו (עם מבט וטון כמו שמסבירים לילד מפגר): "אני לא מדברת עם בצקים, איל..."

סוף סוף מישהו אומר לאיל את האמת בפרצוף חחחחחח לא הפסקתי לצחוק...

למעלה