שרשור הפרק 1.1.13

אויש תיקון

הקטטה של השופטים היתה בקשר ללחם המגיל של מיה.. שבסוף אמרה שזה באמת לא מוצלח..
ט.ל.ח
 

אבי2322

New member
תרשה לי לחלוק עליך

ג'קי היא אחת הבשלניות הטובות בתוכנית,אני לא חושב שהיא מקובעת על המטבח המרוקאי ממש ממש לא,דליה ופאולין נהדרות אבל גם הן מקבלות השראה מהמטבח שהן רגילות אליו(הצרפתי והוונצוואליאני).
חוץ מזה שאין טעם לסטות הרבה מהמטבח המרוקאי שהוא מאד מאד עשיר וטעים,עם כל הכבוד אין מה להשוות בין האוכל המרוקאי לאוכל הפרסי/עיראקי/תימני,ההבדלים הם שמיים וארץ.
 

עמית898

New member
אולי אוי אפשר להשוות אותו למטבח התימני

אבל למטבח הפרסי כן ובוודאי ובוודאי שלמטבח העיראקי שהוא לא פחות עשיר ומגוון ממנו אם לא יותר
 
לא מקובעת למטבח המרוקאי?

הדבר היחיד שהיא יודעת לעשות זה רוטב מרוקאי ובתוכו היא כבר הספיקה להטביע דג, כבש, פחזניות, פסטה, מח ועכשיו גם ניוקי א-ל-רומנה(!?), לזכותה יאמר שיש לה יד מצויינת וגם בדברים האחרים שהיא מנסה היא לרוב מצליחה.
 

Prime Time

New member
מוזר מה שאתה אומר על ג'קי

הרי התוכנית צולמה מזמן, אז איך הם ידעו שג'קי מביאה רייטינג?
 

Prime Time

New member
ומצחיק שאתה אומר שהמנה על הפנים

כשאתה רואה דרך הטלוויזיה! זה כמו שחירש יעיד על טיב השירה בכוכב נולד.
 
לא בדיוק

אפשר גם דרך מראה להעריך אוכל.. לפעמים על פי מראה אפשר להסיק המון דברים.. גם לגבי ריח בין השאר.... טעם אי אפשר אבל אפשר לדמיין..

מהמראה של המנה של הסנדוויץ של מיה.. זה היה פשוט נורא.. סנדוויץ לא אפוי טוב שכאילו דחסו לתוכו חצי גינה זה אפילו לא היה מעוצב יפה.. המנות של תום/דליה/בני(עד שהודח)/פאולין/אפילו ג'קי ממש מעוצבות יפה..
אז כן אפשר להעריך מנה דרך מראה..בהחלט
 

Prime Time

New member
זה כבר עניין של טעם

לדעתי יש יותר מידי דגש על פרזנטציה ופחות על הטעם. הרבה מהמנות שנראות טוב לשופטים או שמוגשות יפה על צלחת בכלל לא מדגדגות לי את תחושת הרעב, ודווקא הסנדביץ' של מיה (שלא תתבלבל, אני לא מהמעריצות של הז'אנר שלה) נראה לי לא רע בכלל. שוב, זה כמו לשפוט זמר על פי המראה...
כנראה שנצטרך להסכים שלא להסכים.
 
כנראה שבאמת נצטרך להסכים לא להסכים


הפרזנטציה זה מרכיב עיקרי במנות של מאסטרשף.. כמובן גם המרכיבים עצמם והטעם.. אבל מי שרוצה להיות מאסטרשף צריך גם לדעת להציג בצורה של "מאסטרשף" את המנות שלו..
אף אחד לא ילך למסעדה שבה ישליכו אליו גיבוב של מרכיבים מושלכים ומקובצים בצלחת נכון? או משהו לא נעים לעין..
 

Prime Time

New member
יש מרחק גדול בין פרזנטציה מאוד מושקעת

(שמבחינתי באה אולי לטשטש את חוש הטעם באמצעות חוש הראייה) לבין גיבוב מרכיבים. אין קיצוניות טובה.
אני לא יכולה להגיד לך ששריטה בצלחת כמו במסעדות גורמה, תהיה לי יותר טעימה ממנות פשוטות יחסית במסעדות "עממיות" עם הגשה פחות נעימה לעין.
 

Haad Yao

New member
אני חושבת שבמשרד ההפקות

יודעים לזהות "פצצות רייטינג". ג'קי היא בפירוש אחת מהן: עממית, מצחיקה, מתחנחנת, רגשנית.

לא מסכימה עם נועם רשף שהיא תודח. לדעתי היא תהיה בגמר על תקן הנציג העממי (כמו סמדי בומבה ואבי, והיא הרי מוכשרת משניהם).
 
יואו.. תראו לאן הגענו

מי שיהיה/תהיה מבגמר סימן שהצליח/ה להוכיח את היכולת גם להכין דברים שבמשימות וגם לענות על דרישת ה-SHOW.
אני מאחל כמובן לכולם הצלחה אבל שוב..היות ובעצם זו תכנית ריאליטי במובן מסוים אז גם צריך איזה "צבעוניות" ..כל ששת המתמודדים "צבעוניים" מספיק לספק את הסחורה.. תלוי מי יעשה פחות פאדיחות..
רק תעשו לי טובה ותזכרו שזו כבר תכנית שלישית שג'קי קצת מאבדת את הראש ואח"כ נעזרת בתום ומפיקה מנה טובה.. אז צריך להודות לתום קודם כל בענין הזה..וכל הכבוד לתום על העזרה לג'קי.
מה שכן הקטטה הזו עם ה"דרעק" בין רושפלד לאייל שני וכולם אני פשוט נהניתי וצחקתי מזה חבל"ז.... זה הוסיף צבעוניות..לא אתייחס שוב ל"לחם ציפורים" הזה של מיה...
 

Haad Yao

New member
לדעתי העניין של עזרה

לא אמור להפריע. היכולת לגייס עזרה היא סגולה נפלאה, גם בריאליטי.

אני אישית לא אוהבת את ג'קי כטיפוס על המסך. לא אוהבת את העמכאיות, לא אוהבת את הקנאות הדוסית (לא פוסלת כל דתי באשר הוא, אבל צרם לי כשהיא העירה לפאולין שקראה ל"כל האלים שבעולם" ש"יש רק אל אחד". אף אחד לא ביקש ממך לחנך אותה לערכים דתיים, חאלאס, תתעסקי בסיר שלך), לא אוהבת את ההתחנחנות הזו עם המבט הכלבלבי המופנה אל השופטים - אבל כן מעריכה את היכולות שלה. היא הגיעה מהבית רק עם ידע במטבח מרוקאי (לא משנה כמה יגידו כאן בפורום שהוא עשיר ומגוון, המטבח היהודי - מרוקאי המוכר לנו בארץ הוא לא מעודכן ולא "מעיף" מספיק כדי להיצמד אליו כמו שהוא. כמו בעצם כל מטבח מסורתי. "שף" אמור לדעת לקחת את מטבח ה"עדה" לרמה אחרת), היא מבשלת רק כשר שזה מגביל במידה לא מבוטלת, ועדיין מצליחה להגיש מנות מעוררות עניין ותיאבון שגם מצולחתות מדהים.
 
בהחלט מסכים אתך


ובכלל המטבח המרוקאי הוא נחמד - לא יותר מזה.אז מה עושים מזה כזה ענין... יש בו בהחלט דברים נחמדים... חלקם שמתחברים אליהם חלקם לא.אבל לעשות מזה כזה איי אייאיי ניחא... אני למשל לא מתחבר בכלל למטבח המרוקאי.. זה לא טעים לי ולא נעים לי..כל העניין עם ההערות הדתיות שלה זה גם כן היה מיותר לחלוטין..אבל זה היה טוב ל-SHOW..
אני התחברתי למנה של פאולין.. מאד יפה גם של דליה היתה מנה כזו שובבה וזה היה מאד יפה..
תום ניסה להעיז.. וכמו שאת כותבת גם אני חושב..בהחלט העיז לקח סיכון וזו גדולתו של שף..- לא ככ יצא לו אז מה הוא בטח למד מזה ובבית זה יצא לו יותר טוב אני בטוח.. הוא טיפוס מקסים וחכם ..
 

Haad Yao

New member
לגבי המטבח המרוקאי

בוא נעשה הסכם: אתה נוסע לצרפת (במרוקו עצמה לא הייתי), ומבקר במסעדות מרוקאיות אמיתיות. אבל לא מסעדות תיירים כמו "בבר" במונפרנאס שעומד אליה תור ארוך בשביל קוסקוס שהתאבד בתוך שמן, שעושה לך צרבת כמעט - אשפוז. מסעדות שקטות של ערבים מרוקאים, אותנטיות. אין לך מושג כמה זה מטבח עשיר! לא מופלטות וקוסקוס עוף וקציצות ברוטב עגבניות, יש כל כך הרבה מרכיבים וטעמים במטבח הזה. דגים, פירות ים, בשרים, ירקות - הכל. והכי חשוב - טעמים עדינים - עדינים, בלי תיבול יתר.

אוכל מרוקאי שמכירים כאן בארץ הוא (1) עבר סירוס ע"י כשרות (2) לא מעודכן מספיק. אין כאן סצנה של מסעדות יוקרה שמתמחה באוכל מרוקאי, אז הוא נשאר קצת תקוע. אבל בצרפת... מריירת רק מלהיזכר.
 
מאוד אהבתי את אתי

אתי, אני לא יודעת אם את קוראת הודעות בפורום, אבל שתדעי לך שאת היית הפייבוריט שלי. וההדחה שלך הייתה עצובה עבורי. אני תמיד מעריכה אנשים שמוצאים דרך לצאת מהקושי של חייהם ולהמשיך הלאה ולא להתייאש. את אדם חזק ומיוחד, ואני מאחלת לך הצלחה בכל אשר תפני.
 
למעלה