חנונים

אני מעדיפה גיקית.

חנונית [או חננת על] קוראים לי בגלל החיבה שלי ללימודים. מה אפשר לעשות, זה מעניין.
גיקית יותר מתקשר אצלי לחיבה למד"ב, פנטזיה וקומיקס. ויש לי פטיש לגיאומטריה ולדברים שקשורים אליה [כי זה תחום נפלא]. אני גם מבינה בענייני מחשבים, אז קשה לי לצאת מתדמית הגיק.
זה לא תחום אחד שעוטף אותי, אלא מלא. אבל איכשהו הכל סובב את מעגל המד"ב-אמנות-מחשבים.

Berethor

New member
כן באנגלית זה מתחלק לכמה סוגים

בעברית זה יותר מופשט, וכוללני.

Berethor

New member
כן, ואני יותר נרד מאשר גיק

ההבדל הוא בעיקר שnerd יש להם תחביבים "חנונים" ולgeek לא חייב להיות, geek לרוב מתמחה בתחום מסוים(זה יכול להיות תחום תעסוקתי או לא), nerd לא חייב, מצד שני nerd הוא לא 'אובססיבי' כמו geek לתחומים מסוימים, ולכן גם אם הוא מבין פחות מgeek בתחומים ספציפיים, אבל הוא לרוב מבין יותר מgeek במגוון רחב של תחומים. בכל אופן גם nerd וגם geek הם הם בעלי אינטליגנציה גבוהה מהממוצע, ובעלי עיסוקים ותחביבים שונים מאשר "common people". זה המאפיינים וההבדלים העיקריים של השניים להבנתי, כמובן "חנונים" בעברית זה גם geeks וגם nerds.

Berethor

New member
בעיקרון ההגדרה מופנמים מתאימה יותר

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%95%D7%A4%D7%A0%D7%9E%D7%95%D7%AA_-_%D7%9E%D7%95%D7%97%D7%A6%D7%A0%D7%95%D7%AA

כל אופן טיפוס מופנם לרוב זה בטוח, האם חנון, תלוי יש לי הרבה תחביבים שנחשבים לחנונים, אני 'בחור טוב' ומוסרי סך הכל(לא משתכר ולא מעשן ולא שותף לפשיעה והוללות), וחכם יחסית. מצד שני האידאל שלי מעולם לא היה 'חנוני טיפוסי', האידאל כלל כוח, לוק, חוכמה וגם הצלחה עם המין השני, אבל כוח והצלחה עם נשים לא במחיר של להפוך לערסים, אלא משהו בסטייל. בו נומר שמודל הגבר האולטימטיבי אצלי זה Space Wolves או Goku או Knights, ולא איזשהו בהמה פראי ושמוק
, אני כן מתחבר לדברים אפלים לפעמים, כמו הSith או Death Knights, או ערפדים, אבל אפילו אז זה לרוב משהו 'בסטייל' ולא סתם בהמתי. כמו חן כחלק מזה אני אוהב גם מטאל, אבל בסגנון שיפה יותר לדעתי כמו הבי מטאל ולא בלאק מטאל.

Light18m

New member
אני מכיר אנשים

שהם חד משמעית חנונים, וממש לא מופנמים.

והתחביבים שרשמת באמת לא מיינסטרים.

Berethor

New member
עדיין לא יצא לי לתקל חנונים שלא מופנמים

אבל כן יצא לי לתקל במופנמים שלא חנונים. בכל אופן בהחלט שרוב התחביבים שלי לא מיינסטרים, לא טיפוס של מסיבות, אוהב מחשב ומשחקי מחשב, אוהב פנטזיה, אוהב היסטוריה, וגם מדע בדיוני, אם כי מעדיף מדע בדיוני עם חיבור לעבר/לקלסי כמו שיש ב Warhammer 40000 וStar Wars, לא אוהב שמוותרים על Melee Fight לחלוטין ועל קודים התנהגותיים וסגנון לבוש מסורתיים לחלוטין. חוץ מזה יש לי הרבה ידע בשלל תחומים, אז בהחלט יכולים לראות בזה משהו חנוני. אגב מתמטיקה אני דווקא לא אוהב, יותר מדי התעסקות במספרים משעממת אותי, ככה שזה אחד התחומים שלא מעניינים אותי במיוחד, אוהב דברים יותר חיים ויזואלים, מאותה סיבה אני גם אוהב יותר דברים גרפים כמו משחקי מחשב וסרטים על פני ספרים, ספרים או קטעי קריאה אני קורא ניטו בשביל מידע, לא בשביל לדמיין את הדברים או משהו בסגנון. לא אוהב לדמיין יותר מדי, אלא אם כן זה לתכנן משהו או לדון לגבי משהו.

Berethor

New member
האמת הקונספט שני אוהב אצלו

זה שמצד אחד הוא חזק וגברי, מצד שני הוא מוסרי ולא אגואיסט, מצד שלישי הוא מצחיק. בין היתר הוא גם חכם ומוכשר לדעתי.

not lonely

New member
קראתי את ההגדרה

כמה פעמים וניסיתי לחשוב עם זה מתלבש עליי. אולי רק בחלקו הסופי זה מתלבש עליי.

מה דעתך? אני בהגדרה או לא? מההיכרות הקצרה.

Berethor

New member
לדעתי אתה לא תומם להגדרה אם כך

כי החלק הראשון שם הוא היותר חשוב, החלק השני הוא בכלל לא חובה, יש גם 'חנונים' שהולך להם עם המין השני. אל תשכחו בכל מין יש חנונים..

אני חושבת שהייתי תלמידה חנונית-

גם מבחינה חברתית שפחות הלך לי והייתי אאוטסיידרית עד שלב התיכון, וגם מהבחינה שהייתי יושבת ולומדת המון לפני כל בחינה והלימודים היו במקום הראשון מבחינתי.
פחות התעסקתי עם תחומים/נושאים והתעמקתי בהם- דווקא התעניינתי במגוון רב של תחומים שהם די מיינסטרים.

אגב, אני נשואה לחנון האולטימטיבי (וככה אוהבת אותו
)- חובב סטאר וורז מושבע (ברמת פוסטרים, דמויות וחרבות... אפילו ההזמנה שלנו הייתה בסגנון הזה מיוזמתי
), לומד ועובד בתחום המחשבים.

פחח אור, עלק חסרי נסיון זה דרישה

אני צריכה להצביע לך על כמה מגה חנונים עם הרבה נסיון. אייקון הוא זירת היכרויות גועשת.

אני כמובן חנונית עד מאוד, למרות שאיפשהו מחנונית הארי פוטר ושפה הפכתי לsex geek.

Light18m

New member
אולי צריך להגדיר יותר טוב את המושג

"לא הולך לו עם המין השני", כי תנאי הכרחי להיות חנון זה משהו שקשור לזה.
זכר אלפא הוא לא חנון בהגדרה (לפחות בהגדרה שלי).

למעלה