חנונים

Berethor

New member
זכר אלפא הוא לא חנון בהגדרה שלך?

יש משהו מוטעה בהגדרה שלך אם כך לדעתי, זכר אלפא זה זכר שלט/מנהיג על פי ההגדרה הזואולוגית. מישהו ששולט יכול להיות הכי חזק או הכי חכם(או גם וגם), או בעל כישורים מתאימים או בגלל בירושה, או סתם מישהו רנדומלי או לא ראוי. בניגוד לשיט הסטוצרי סטייל מרכז הפיתוי, אין כל קשר בין זכר אלפא לבין מספר נקבות, לדוגמה אצל זאבים זכר אלפא לרוב נמצא עם נקבת אלפא, והם זוג שלט. חוץ מזה לא צריך ללכת לך עם המין השני, מספיק שיש לך בת זוג וזה כל מה שאתה צריך, לא צריך עשרים נשים, מספיק אחת, והאחת הזאת בהחלט יכולה להיות מישהי כמוך פחות או יותר, האמת שזה כך זה גם הרבה יותר לא שוביניסטי.

אני חנונית לפי ויקיפדיה, נחשב?

כלומר לא לגמרי אבל רבים מהסעיפים שם הם חלק מחיי(קוצר ראייה, הפרעות נשימה, גוף לא אתלטי וכו')

והאמת שעכשיו אני רואה שם ביישנות פדנטיות, זה בהחלט חלק מימני, אבל מה אני לא חנונית לגמרי יש בי קצת מכל דבר.

Berethor

New member
ההגדרה על פי הויקיפדיה הכי נכונה אז בוודאי

"חְנון הוא שם תואר סטריאוטיפי, המתייחס בדרך כלל לבני אדם הניחנים באינטליגנציה גבוהה מהממוצע, ושתחומי העניין שלהם (לרוב מדע, מתמטיקה, מדע בדיוני, פנטזיה ועוד) אינם מנת חלקם של רוב בני החברה הסובבת אותם."

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%A0%D7%95%D7%9F

Berethor

New member
לחלק שציטטתי משם גם אני עונה

למעשה לחלק הזה כל חנון או מישהו עם 'צד חנוני' צריך לענות לדעתי.

אתה קצר ראייה? אתה סובל מבעיות רפואיות?

נע, לא נראה לי, לא כמה שידוע לי לפחות. בכל מקרה אני עונה על הדברים הקשים יותר בחנון מאשר הלימודים וחשבון וכו'

Berethor

New member
דווקא לתיאורים הפיזיים שם אני כמעט לא עונה

אני לא נראה חנון, ואני גם לא חלש ונראה 'גברי'. לחלק של התחביבים, האינטליגנציה גבוהה מהממוצע, קצת 'ביישנות'(שמתבטאת יותר 'באדישות' לאנשים זרים מאשר 'בחשש') וטיפוס לא 'חברתי' במיוחד ועליונות מוסרית ולא עושה דברים רעים ומתנהג בצורה מכובדת לרוב.

Light18m

New member
ההגדרה הזאת פחות מדויקת

השימוש במילים "בדרך כלל", "לרוב" הופכים אותה ליותר כוללנית ופחות מדויקת.

Berethor

New member
להגיד שמשהו תמיד ככה זה יומרני

שמשתמשים בבדרך כלל ולרוב משאירים מקום למקרים שזה לא ככה ומצד שני מציינים את זה שזה לרוב כן ככה. הנקודה שאם עונים על מספיק מהתיאור שם אז כן חנונים ואם לא אז לא חנונים, לא חייבים לענות על הכל, מה מדויק בלהגדיר שלכל החנונים לא הולך עם המין השני, או שהם הופכים תחום לא מיינסטרי מסוים למרכזי בחיים, א' זה לא נכון לגבי כל החנונים, אפילו לא בטוח שלגבי הרוב, ב' זה בעיקר נשמע מעליב כלפי חנונים, ונראה שלא בא ממקום אוהד או מבין במיוחד. ההגדרה בויקיפדיה הרבה יותר מדוייקת, מי שעונה או לא עונה לרובה יודע אם הוא חנון או לא, מי שעונה או לא עונה להגדרה שלך, הוא לא דווקא חנון או לא חנון. כי היא יותר מדיי מופשטת ויותר מדיי שלילית לדעתי.

Light18m

New member
בכל מקרה עניין אותי לדעת

מי כאן עונה להגדרה שרשמתי.
לא פתחתי דיון בשם "מיהו חנון".
חוץ מזה שההגדרה של ויקיפדיה די דומה לחלק הראשון שלי, ועל החלק שהוספתי גם ככה הרוב כאן עונים...

ההגדרה הזאת מתאים גם לי

ועליי.

אבל שוב, לא מגדירה את עצמי כחנונית.
זה משהו מעליב ומעצבן מבחינתי כשקוראים לאדם ככה.

אם אור אוהב את המילה, אז בכייף.
אני לאאא.

GalaxyVoice

New member
לא הייתי מגדיר את עצמי חנון

אבל אני כן לומד הנדסת חשמל ומאוד אוהב משחקי מחשב

9צב

New member
הממ

ספרי היסטוריה
משחקי מחשב
סטאר וורס
LOTR

...
nuff said

אני לא חנונית, ואף פעם לא הוגדרתי כחנונית.

תחום התעניינות מרכזי- אשאיר לעצמי

תתי תחומי התעניינות:
למשל פיזיקת קוונטים שקראתי עליה באחת מהספרים המעניינים שלי, ועכשיו רוצה להבינה ולחקור אותה לעומק

יש מתנדבים שפיזיקה היא התחום הראשי שלהם ומעוניינים לעזור לי?

חמוד1975

New member
חושב שאני "חנון לייט"

לא אתייחס במדוייק להגדרות, אבל אני ממש ילד טוב- לא שותה, לא מעשן, לא עושה שטוית שעלולות להזיק לי, חושב לטווח ארוך- אחראי ומחושב, כמו כן, מנומס ותרבותי.
עם זאת, אני ממש לא מופנם (פעם הייתי יותר), אני מאוד חברותי ואין לי בעיה ליזום שיחה, ולדבר על עצמי גם בחיים האמיתיים.
אמנם תחום ההתעניינות העיקרי שלי, מוזיקה, הוא לא חנוני בהכרח. מצד שני זו לא בדיוק מוזיקת מינסטרים, אפשר אולי להגיד שהיא ברובה לא חנונית אבל כן אליטיסטית:)
בנוסף אני מתעניין במידות עומק שונות בהרבה נושאים אחרים, כמו אקטואליה, גאוגרפיה וסביבה, טכנולוגיה ומדע. אם משהו מעניין אותי מאוד, אני מסוגל לרדת בו לפרטי פרטים, שזה כן מאפיין חנוני לדעתי.
לגבי "טעם חנוני" בסרטים/טלויזיה- מעולם לא הייתי פריק של מדע בדיוני. בילדותי הייתי רואה קצת, כי לפעמים זה כל מה שהיה (ערוץ 1), היום בכלל לא. תמיד העדפתי דברים כמה שיותר מציאותיים. אוהב קונצרטים והופעות, סרטי טבע וקומדיות לא קיטשיות כמו סיינפלד, Curb your enthusiasm', נשואים פלוס, Little britain.
תמיד הלכתי על פי דרכי ולא נגררתי אחרי העדר, שזה כנראה כן חנוני.
מבחינה גופנית-אני אמנם לא מתעניין כלל בספורט, לא אוהד של אף קבוצה, לא יודע מתי יש משחקים חשובים (חנוני בעליל), אבל מצד שני יש לי מבנה גוף אתלטי, כושר טוב מאוד ואני אוהב מאוד טיולים ברגל, עם אתגרי שיווי משקל, טיפוסים, מים, סנפלינג. בטיולים אני תמיד זה שהולך ראשון, כך שבזה אני לא ממש חנון. תמיד גם התעניינתי במכוניות (פעם יותר).
לסיכום- מקרה פרטי ולא ממש מובהק של חנון.

למעלה