The Snowmen

timetraveler900

New member
The Snowmen

תקציר:

Christmas Eve, 1892, and the falling snow is the stuff of fairytales. When the fairytale becomes a nightmare and a chilling menace threatens Earth, an unorthodox young governess, Clara, calls on the Doctor for help. But the Doctor is in mourning, reclusive and determined not to engage in the problems of the universe. As old friends return, will the Doctor really abandon humankind, or will he fight to save the world and Christmas from the icy clutches of this mysterious menace?

איך עדיין לא נפתח שרשור לפרק?

סמנו

צפייה מהנה

זה היה מצויין

חמש דקות אחרי שהפרק נגמר אני מקבלת מייל מ-Forbidden Planet שיצא ליין חדש של מוצרים שכתוב עליהם It's smaller on the outside

קלרה היתה נהדרת, הפרק היה מעולה, הטוויסט עשוי טוב והמון קריצות עצמיות של מופאט לעצמו עם שרלוק והמנגינה שליוותה אותו.
וכמובן - סר איאן פאקינג מק'קלן. מה עוד צריך לבקש?
מזמן לא נהנתי מפרק של הדוקטור כל כך, אני מאוד מרוצה

מוגלי7

New member

זאת התעלומה הכי טובה בעולם בערך. לוקח את BAD WOLF ואת סקסון בהליכה, אני כל כך מסוקרן שזה מדהים. הפרק עצמו היה מגניב, אני צריך לצפות עוד פעם כדי להבין כמה דברים קטנים אבל חוץ מזה אהבתי. אבל אני לא מתגבר על מה שהולך עם קלרה. זה כל כך אדיר.

מוגלי7

New member
אההההה ושמתם לב לזה??

תאריך יום ההולדת של קלרה, כפי שכתוב על הקבר שלה (כבר ציינתי כמה אני מתלהב מהעניין הזה??) הוא ה-23 בנובמבר, AKA יומולדת לדוקטור הו.

limors2

Active member
יאו.

רעות, ריבר שלך

זה היה כ"כ טוב! וואו!
יום שלם של התרגשות, בדרך הביתה אפילו דילגתי קצת, והיא לא הייתה לחינם. אפילו לא טיפה

טוב, כן טיפה. זה שהדוקטור שכח שהוא נשוי לריבר קצת עיצבן אותי
אני מבינה ומסכימה שקלרה נפלאה, ואם לא הייתה ריבר לא הייתה לי בעיה אם היו רוצים לעשות להם קוצי מוצי. כי מאז טננט ורוז לא היה קוצי מוצי אמיתי. אבל ריבר! הוא נשוי לריבר!

מילא.

התעלומה הזו נפלאה. וקלרה נפלאה, אם לא ציינתי את זה עד עכשיו. וסטראקס
הוא אדיר! אני מקווה שנראה אותו הרבה בהמשך העונה.
הטארדיס החדשה מוזרה אבל אני אתרגל אליה, נעימת הפתיחה החדשה בומבסטית נורא אבל נחמדה, והקרדיטים בהתחלה... זה נראה דרמטי הרבה יותר מדי לפרקים רגילים
וזה היה נראה כריסטמסי. אז אולי זה לא קבוע? אולי כמו קלרה, גם הפתיח ימות ויחזור כל פרק בצורה אחרת

וכמה משפטים שגרמו לי לצחקק-
- Takes one to snow one (יאי, בדיחות קרש!
)
- I'm the clever one, you're the potato one!
- Good evening, I'm a lizard woman from the dawn of time and this is my wife. (מזל"ט להן, וכל הכבוד ללונדון הקדומה על הפתיחות!
)
- It's taller on the inside
- It's smaller on the outside (זה גדול!)

ועכשיו, מתי יהיה פרק חדש?

ailag

New member

תזכרי שהדוקטור חייזר. הוא גם התחתן בטעות או שלא מליון פעמים וממה שהבנתי מדברים שמופאט אמר, זה לא כזה משנה לו. גם לא כולם מונוגמיים, וגם משיכה לא נכבית ברגע שנשואים.
אולי נראה את שתיהן אחת מול השניה מתישהו...

(מישהו פה עוד לא שמע את ההסבר שלי על למה הם התחתנו אגב? שזה מטעמי בירוקרטיה? מה שחשבתי שהיה די מתבקש אבל רוב העולם לא ראה את זה ככה)

מה שכן, הדוקטור נמשך לנשים מבריקות שבעצם מהוות סוג של.. תחרות? תחרות היא לא המילה המתאימה. שוות ערך במובנים מאוד מסוימים אליו. נשים שהן לא קטנות ממנו. גם ריבר וגם קלרה כאלו.

התעלומה נפלאה, אני רק מקווה ששתלו רמזים והפתרון לא יהיה סתם משהו אקראי. "אה כן, מצאנו חייזר שיודע להחזיר את אוזווין לחיים ולכן היא בסדר" אחרי שעונה שלמה היא מתה כל פרק.
חשבתי שאולי ב AOTD היא לא מתה (כי לא ראינו אותה מתה) ואז המוות שלה בפרק הזה סופי, אני מרוצה שראינו אותה אחר כך ונרמז שזה גם בשבילה אחרי אירועי הפרק הזה. אין טעם למחזר את הסיפור של ריבר שקודם מתה / "מתה" ואז אנחנו צופים בעבר שלה וזוכרים את הסוף הטרגי שמחכה לה.

symptoms

New member
אני חושבת שזה יותר מזה

זה לא ממש שגם בשבילה זה אחרי אירועי הפרק הזה. כי גם בפרק ההוא היא לא הכירה את הדוקטור. אני חושבת שזה סוג של אותה אישה (במובן של תודעה וגוף, אבל לאו דווקא אותם חיים) בזמנים שונים. אולי (ואני מקווה שכן) זה מתקשר לסיילנס (ואז זה גם חוזר לעניין הזכרון שהופיע בשני הפרקים) כי הסיפור שלהם עדיין לא לגמרי סגור ואני באמת מקווה שמופאט לא שכח מזה (או קיווה שאנחנו כן) ושהוא מתכוון לסגור את כל העלילה הזאת כמו שצריך.

רעות

ailag

New member
?

The Pandorica will open. Silence will fall.
עונה 5 פרק 1.
יש לי הרגשה שהוא לא ישכח

symptoms

New member
אל תתחרטי על זה אחר כך!

גם אני התעצבנתי בקטע הזה. אבל מילא.

היא באמת אדירה. גם השחקנית, גם הדמות וגם העלילה שלה.

הקטע עם הsmaller היה אדיר.

רעות

ailag

New member
אגב

באינספקטור ספייסטיים / "סדרת רשת חסרת שם על מישהו שמטייל בזמן ובחלל"* הBOOTH (שלפעמים נקרא בשוגג DARSIT) הוא just a little too small on the inside.
הוא מתאים את הגודל שלו למספר שוכניו פחות קצת. אומרים שבגלל זה היחסים בין האינספקטור למלווים שלו כל כך קרובים וחמימים.

There's always room for one more!

* כי NBC רצו לתבוע אותם על זכויות יוצרים. כן, באמת. השחקן של האינספקטור התחיל סדרת רשת שממשיכה את זה כי הוא הוביאני בעצמו, והם איימו עליו שהוא מעתיק מהם. *שיעול*

ailag

New member

פרק מעולה. אנקדוטות אקראיות כפי שהן יוצאות מהראש:

כשהיא מתה לרגע אמרתי - fool me once, shame on you. fool me twice, moffat...
אבל היא חוזרת אז זה בסדר. טרול.

מעניין אם יש קשר בינה לבין קפטן ג'ק. בכל מקרה בשני הפרקים יש יצורים שיוצרים דברים אחרים (ננוגנים בAOTD) אז אני חושדת.
אולי יש קשר לקני מקקורמיק. או לרורי!

במיוחד הצחיקו הדוקטור כשרלוק (חבל שלא הביאו את בנדיקט לתפקיד אורח ברקע סתם כדי להציק לנו
), smaller on the outside (אגב, הם תמיד מקיפים את הטארדיס ואאל"ט תמיד בכיוון השעון) ותאטרון הבובות (אוח, דוקטור, אתה כל כך דוקטור).

וקטעי הקסם של הטיפוס לענן ממש במקום. היה וידאו שמישהו צילם את הצילומים של הדוקטור ואז קלרה תופסים את הסולם ומטפסים ועוד מאז היה ברור שזה יצא טוב, למרות שלא היו עננים ולא היה סולם שגבוה יותר מבפנים.

צריך לעשות משחק-שתיה על כמות הפעמים שאומרים שם who בפרק. ואז לראות מי זוכר את הסוף עם כל האלכוהול בדם.
אבל קטעי ה"דוקטור? דוקטור הו?" נהיו קצת נפוצים *מדי*, צפויים *מדי*...

שמתם לב לתאריך הלידה שלה? 23.11.1866 . זה ביום השנה לדוקטור. חגיגות החמישים יהיו בחגיגות יום ההולדת ה 147 שלה.
*עריכה* עכשיו ראיתי את מה שמוגלי כתב אבל אשאיר את זה בכ"ז

משפחה בוכה בחג המולד זה דבר יותר חשוב מ.. מופאט נו, לא יכולת להחזיק את הקיטש? קצת? אבל שאר הפרק טוב אז אוותר לו הפעם.

וידעתי שיש משהו בremember me שלה! זה היה כזה לא במקום. עדיין לא במקום. היה דגש די מחשיד ב AOTD סביב זיכרון. היא מתכננת לנו משהו. מה שמביא אותי למחשבה האקראית הבאה -

ישששש, היא באמת חכמה נורא! קיוויתי שהיא תמשיך להיות חכמה. ולא סתם טפשונת שרודפת אחריו. ידעתי שאני אוהב את הדמות שלה עוד מהאבוקדו. דאגתי כי היא נראית טוב, ונורא קל לחפצן - בתמימות - מישהי כמוה. היא היתה מגניבה ב AOTD, אבל היו בו סממנים בעייתיים מבחינת פמיניזם אז דאגתי.

אגב פמיניזם, מבחן בכדל מודה למופאט על איך שכתב את וסטרה וג'ני. עזבו עלילה לרגע, עזבו את זה שהפעם הוא הצליח לעשות לסביות נכון (אחרי הפשלה שלו עם הסוס סוזן) הרבה תסריטים לא מסתדרים עם העיקר של מבחן בכדל שהוא חוסר התלות בגברים. ואמנם כרגיל כולם תלויים בדוקטור אבל יש להן מהות מעבר לתפאורה סביבו.

ופונד!!!!11!1!!!11!!!!!
וראיתי את ה words מגיע ובכל זאת זה היה מפתיע. איכשהו. (פאק, הייתי נכשלת במבחן הזה על ההברה הראשונה)

אבל כל כך מהר לתת לה מפתח, זה היה קצת מוזר.

אני תוהה איך ריבר תגיב כשתצפה בפרק (הא, כל כך מטא)

התנגשויות - בהתחלה אמא שלו זו לא איב מיילס?
ולאטימר היה הילד בhuman nature / family of blood אם כי זה בטח מקרי.

<סיפא ממורמר משהו>
רק חבל לי שספיילרו לי שיש טארדיס חדשה, ואת התמונה שלה, ושקלרה מנשקת אותו. יש מצב שאאלץ להתחיל להשתמש בכלי החסימה בפייסבוק כי נדמה לי שאלו אותם האנשים.
(ולידיד שנוזף בי מול כולם כשאני אומרת דברים כאלה, כאילו התפקיד שלו להגיד לי מה לעשות, אל תעשה את זה)

ואני רוצה לראות אותו שוב! חכו, בטח יהיו עוד מחשבות אקראיות עוד מעט. בינתיים זהו. איזה כיף.

ailag

New member
מציפה

אבל משהו הפריע לי שם - טיפה הסבירו דברים יותר מדי.
"אוזווין! אף פעם לא ראיתי אותה אז לא ידעתי איך היא נראית ומסתבר שזאת היא ואיזה קטעים ומוזר ורגעעעעע".. במקום למשל ".. זאת.. היתה.. אוזווין?"

או הקטע עם i will feed them , גם בזכות הפרק עם ה OOD וגם בלי קשר (כי גם בו זה היה לי צפוי) נמתח יותר מדי. "i said i will feed you, i didn't see who to, because it's punny, and i'm punny, and feed has two meanings, sort of, and..."
היו יכולים לעשות למשל
"i told them i'll feed them"
(GI) "with what?"
"No. FEED.. them.." עם צרחות ברקע.

לא צריך לפנות למכנה המשותף ולא צריך להתעכב כדי שהילדים יבינו, הרי זה חלק מהמגניבות של התוכנית. אולי זה היה בעייתי לקהל שאנגלית לא השפה הראשונה שלו (כמונו) אבל אם היו מכוונים אלינו הם לא היו שמים משחקי לשון שם מלכתחילה.

symptoms

New member

עניין המפתח הטריד גם אותי. בדרך כלל לוקח לו הרבה יותר זמן. אבל אהבתי את עניין ה-i don't know how\why, i only know who שנלווה אליו.

רעות

ailag

New member

זה כל הזמן נראה לי כמו it's not WHERE we landed, it's WHEN של אינספקטור ספייסטיים.

למעלה