מורידה בפני מופאט את הפז
כאילו מופאט הסתובב באינטרנט בשנה האחרונה, קלט את כל השאלות של המעריצים, וענה על הכל בצורה הכי אלגנטית שהוא היה יכול לחשוב עליה. נהדר נהדר נהדר.
תגובה מפורטת יותר תגיע אחרי צפייה שנייה (ואני ממש מחזיקה את עצמי לא לראות את זה שוב עכשיו), אבל בינתיים, על רגל אחת:
הפאה!!! עד אותו רגע בהיתי בשיער שלו, בידיעה שזו פאה, והיה לי חבל שזה לא נראה מושלם. אבל אז הוא הוריד אותה!! jaw droped מול המסך. התפתיתי לא לעשות פאוז באותו רגע כדי לעכל את זה לפני שהפרק ממשיך, אז מאוד יכול להיות שפספסתי שם דקה או שתיים. נהדר.
נאום הפרידה שלו ממש לפני ההתחדשות - נהדר (שמתי לב שכמעט לכל הודעה שלי יש מילת מפתח. הפעם זה נהדר. תתרגלו). מאט סמית' אומר את מה שרציתי שהוא יגיד - היה נהדר, אני אזכור כל רגע, כל משפט, כל יום שהדוקטור היה אני. נהדר.
מעניין לעשות הקבלה של שלושת ההתחדשויות האחרונות - אקלסטון נפרד במשפט "היית נהדרת, ויודעת מה? גם אני" (So True!!). טננט כמובן מייבב I Don't Wanna Go, שלחלוטין משקף את טננט בתור הדוקטור ואת הדוקטור בתור טננט, וסמית' נפרד באלגנטיות יפהפייה.
הסיילנס בתור כמרים מוודים - הברקה מעולה של מופאט. ח"ח.
הקרע בחדר מספר 11 - לא מה שציפיתי, אבל סגירת מעגל יפה.
הדוקטור רואה את הקרע ואומר מה שכל צופה אמר לעצמו בשלוש השנים האחרונות - תהיתי מתי זה חוזר ומה עושים עם זה. מופאט במיטבו.
כשהדוקטור התחיל להתחדש שם על המגדל, חשבתי לעצמי שחבל שאנחנו לא מקבלים שוב את סמית' הצעיר לפני הפרידה ממנו. חבל שזה יהיה השוט האחרון שלו. במיוחד כשקלרה נכנסת לטארדיס ורואים את כל הבגדים שלו זרוקים על הרצפה (תלבושת חדשה וישנה) וfish fingers and custord על הקונסולה, הייתי בטוחה שזהו. היא פוגשת את קפאלדי. אבל לא, מופאט הקשיב לבקשה הזו, והחזיר לנו את סמית' במיטבו. נפרד מאמיליה ומאיימי (לא יכלתם להכניס פה עוד בדיחת פרידה?), ומוריד את עניבת הפרפר. קלאסי.
ריבר/טאשה - רמזים מאוד מעניינים נזרקו פה, לא יודעת אם מופאט יחליט להמשיך איתם או לא, אבל בכל מקרה - אם זו אכן ריבר בגלגול כזה או אחר - איזה נהדר זה לשים אותה בפרק הזה, ולא משנה באיזו צורה. עם כל האנטי שהיה לי כלפי הכימיה שהייתה ביניהם בהתחלה, כשנפל אסימון שאולי זו ריבר, הכל נסלח והתקבל בהבנה.
ההסברים על מספר ההתחדשויות - עוד משהו שמופאט קרא בפורומים של מעריצים? ומה עם רגזני והעשירי שהתחלף לעצמו (היה לו קטע יהיר. איזו הברקה!)? אז הנה, התמודדנו עם שאלת 13 ההתחדשויות, קיבלנו תשובות.
זהו להיום. פירטתי, ואני בטוחה שתהיה הודעה נוספת ומפורטת יותר אחרי צפייה נוספת.
מופאט - שיחקת אותה. עכשיו שרלוק