The Time of the Doctor

GeJuFan

New member
ההתחדשות

בקיצר מה מופאט עשה ה"מאסטר", גאליפריי נתנו לדוקטור מעגל התחדשויות חדש כמו שהם נתנו למאסטר.

והצלחת לתפוס איזה מבטא היה לדוקטור החדש?
אני לא מעורה, אבל נראה לי שלדוקטור החדש שלנו יש בעיית זיכרון קטנה, כמו לדוקטור השמיני? מעניין אם זה משהו שיהיה תמידי כמו לשמיני או שזה פשוט בגלל שזה סייקל חדש והוא הרגע עבר התחדשות.

ואלוהים מישהו הצליח להבין מה הוא אמר דקה לפני הסוף שמעתי we're probably... ואחרי זה זה לא מובן.

GeJuFan

New member
אגב המוזיקה

שהושמעה בסוף עם קפלדי, אני מאד מקווה שהיא תישאר ה-theme שלו. זה הזכיר לי את המנגינה של דונה.

ואני מניחה שהם יגעו בנושא של הדוקטור החדש נראה כמו מישהו מהעבר בעונה עצמה?

וזהו, לא רגע. צפיתי בדקה וחצי האחרונים, ו... נראה לי שאני אוהב מאד את הדוקטור של קפלדי. מחכה בקוצר רוח לראות את החליפה שלו. אני מהמרת שזה יהיה משהו צבעוני ומעט מפוזר שכזה.

GeJuFan

New member
אני לגמרי אוהבת את המשמעות

הכפולה מאחורי המשפט והשאלה.
אכן לתוך מה אנחנו מתרסקים?!?

מהכמה דקות הללו לדעתי הדוקטור החדש הולך לגרום לקלרה לזרוח הרבה יותר מזה של סמית- רגע תנו לי להסביר... כמה שקלרה ו-11 היו נהדרים, משהו בכימיה של קלרה והדוקטור החדש פשוט תפס אותי (לא כימיה רומנטית אני מאד מקווה שאף אחד לא תפס כימיה רומנטית מהדקה הזו שבה שניהם די בשוק וטראומה אחד מהשני, כי זה יהיה סופר עצוב). אני חושבת שקפלדי הוא בהחלט הבחירה הנכונה כדוקטור לג'נה קולמן, יש לו הרבה יותר ניסיון משחק מסמית (ואני מאד אוהבת את 11) הניסיון הזה יעבוד נהדר בבניית הדינמיקה והכימיה, וזה יגרום לכך שגם בקטעים החלשים של קלרה הוא יצליח לגרום לה להתעלות על זה.

brevislux

New member
כן!

סקוטי. קפאלדי סקוטי... סוף סוף מישהו מהם מדבר במבטא שלו. רק אקסטון עשה את זה.

If you're an alien why do you sound like you're from the north? :)

ailag

New member
מבטא - הרגיל שלו

גלזגו
הכינו את הכתוביות.

סקוטי זה סבבה, גלזגו זה אלה שאומרים את כל ההברות בבת אחת וכל תנועה היא אחרת ממה שציפית וכל משפט נשמע כמו שאלה. (לא שאני יורדת עליהם, יש מספיק דברים כאלה להגיד גם על מבטא ישראלי! סתם קשה להבין)

הייתי מתישהו בסטנדאפ בסקוטלנד ואחד המופיעים היה מגלזגו. ואני בשורה ראשונה כי ציפיתי שישאלו מאיפה אני וימצאו איזו בדיחה (לא עשו את זה. מסתבר שגם הם קצת PC) והוא מתחיל לספר איזה סיפור ארוך וכולם צוחקים ואני בקושי עוקבת (ועוד בדיחות גסות - פדיחות להיות היחידה שלא מבינה בדיחה גסה!) ומתישהו הוא קולט שאני רק כזה מחייכת בשביל הנימוס.
מסתובב אליי.
"תגידי, את בכלל מבינה מה שאני מספר?"
ואני בכזה חצי מובכת אומרת שככה ככה...
"טוב, אז לפחות תיהני מהנוף!"
*חיוך מובך*
"אה, את זה כן הבנת?!"

MonicaF

New member
ואלה השאלות שלי

מקווה שיש תשובות:

למה הכוונה שהדוקטור העשירי התחדש פעמיים לכן זו ההתגלמות האחרונה שלו? האם הכוונה לכפיל של טננט שנשאר עם רוז ביקום המקביל?

שמתם לב
שהדוקטור נגע באף שלו באותה דרך שטום בייקר עשה בסוף ספיישל 50? זה היה כשהוא זקן מאד, מחכה למותו וקלרה מגיעה אליו. הוא אומר לצעיר שקורא לו ברנבל I have got a plan ואז נוגע באף שלו.

אתם צודקים בהחלט לגבי ריבר סונג. טאשה היא ללא ספק בדמות ריבר, אני לא יודעת אם בכוונה או לא.

מזלי שראיתי את חמשת הדוקטורים ולמדתי שם על מחזור חיים חדש כפי שניתן למאסר. עכשיו אני סובלנית יותר ל״הפתעה״ הספיישל קריסמס זה.

לא הבנתי למה קלרה לא יודעת מי הם הסיילנס ומי היא אמיליה.

שאלתם כאן מה אמר הדוקטור בסוף: ״אנחנו כנראה מתרסקים. ״. ואז קלרה עונה. ״לתוך מה?״

BloodyRose

New member
העשירי

כשהוא דיבר על ההתחדשות הכפולה של העשירי הוא מתכוון לסוף העונה הרביעית, אבל לא לדוקטור האנושי.
סיום העונה היה כפול - בסוף הפרק הראשון הוא פוגש את רוז ורץ לקראתה כמו בסצינה מהסרטים (סלו מושן, שיער מתנפנף ברוח, רק חסרה שקיעה ברקע). שנייה לפני שהם מתחבקים, דאלק יורה בו. רוז וג'ק גוררים אותו לטארדיס, הוא מתחיל להתחדש. בתחילת הפרק השני, הוא מעביר את אנרגיית ההתחדשות לכיוון היד שג'ק השאיר בטארדיס בסוף העונה השלישית, "יונק" ממנה את הDNA (בהיעדר מילה אחרת), ומתחדש בחזרה לעצמו (עם משפט יהיר שצחקו עליו בפרק הזה, משהו בסגנון, אני אוהב את הגוף הזה, למה שאני ארצה להחליף אותו).
אז הדוקטור בעצם מת והתחדש, רק בלי להחליף גוף.

(אחרי זה, עם האנרגיה שנשארה ביד, דונה "יוצרת" את הדוקטור-דונה ואת הדוקטור האנושי)

בנוגע לקלרה - למה שהיא תדע? סיילנס - שוכחים אותם ברגע שלא רואים אותם, טכנית היא לא יכולה לזכור אותם. אמיליה - א) הדוקטור הזה אותה וקלרה גם ככה לא ראתה אותה. ב) למה שהיא תדע מי זו? היא לא פגשה אותה (היא חצי פגשה את איימי באסיילום אוף דה דאלקס, אבל לא את אמיליה). היא אולי הייתה בציר הזמן של הדוקטור, אבל היא לא פגשה אותה בשום שלב.

MonicaF

New member
תודה על תשובותייך

התכוונתי שמאיר והיתה בציר הזמן של הדוקטור היא אמורה לדעת על איימי ואמיליה.
הקטע הזה לא ממש ברור לי.

BloodyRose

New member
היא לא בהכרח הייתה בכל נקודה בחייו

(ככה אני הבנתי את זה)

היא פגשה אותו בכל ההתחדשויות שלו, והצילה אותו, זה לא בהכרח אומר שהיא הייתה שם בכל נקודה בחייו. היא גם לא ידעה מי הם המלאכים. (אגב - זו הייתה סצינה ממש מקסימה של שניהם ביחד בשלג)

MonicaF

New member
כן, בעצם

היא תמיד מופתעת מכך שהוא שואל אותה מי היא באמת.
Makes sense

ailag

New member

היא ראתה אותו, לא כל אדם שהכיר אי פעם. גם הטארדיס לא כזה זכרה את איימי...

MonicaF

New member
נכנסתי לוויקיפדיה

והם לא שינו שם את המספור של הדוקטורים.
יש מצב שישאירו זאת כך. כי אמנם התחדשויות רבות יותר משחקנים או דוקטורים (הלוחם איננו דוקטור) אבל למעשה יש לנו 11 פרצופים עד כה.

jacobyd

New member
מופאט אמר כמה פעמים

וגם מאט אמר שהוא הדוקטור ה11.
הדוקטור של הרט לא נחשב בספירה כי הוא הדוקטור הלוחם וזה של טננט הוא אותו הדוקטור פשוט התחדשות נוספת.
הוא יישאר הדוקטור ה11 וההתחדשות ה13.
ועכשיו קפלדי הוא הדוקטור ה12.

ailag

New member

המספור הוא מחוץ לעולם הסיפורי. הדוקטור הרביעי לא חושב על עצמו בתור הדוקטור הרביעי, כמו שגם אם אני מרגישה שממש השתניתי כמה פעמים בחיים אני לא הגליה השלישית.

מבחינת המספור החיצוני יש מלא דברים להתקטנן עליהם. האם הוליארד נחשב? איפה? האם הדרים לורד נחשב? זה שחקן אחר ששיחק אותו. האם צריך עכשיו עם הרט לדחוף את כולם ב1? האם אולי יש מישהו לפני הרטנל?
התשובה היא שהמספור הוא לא בקנון. זה כלי שעוזר לנו לתקשר.

אם אני אגיד לך שנורא אהבתי את הפרקים של "10" את תדברי איתי על רוז מרתה ודונה.
אם אני אגיד לך שדוקא "11" היה טוב את תדברי על איימי וקלרה.

אז זו משמעות המספרים.

BloodyRose

New member
מורידה בפני מופאט את הפז

כאילו מופאט הסתובב באינטרנט בשנה האחרונה, קלט את כל השאלות של המעריצים, וענה על הכל בצורה הכי אלגנטית שהוא היה יכול לחשוב עליה. נהדר נהדר נהדר.

תגובה מפורטת יותר תגיע אחרי צפייה שנייה (ואני ממש מחזיקה את עצמי לא לראות את זה שוב עכשיו), אבל בינתיים, על רגל אחת:

הפאה!!! עד אותו רגע בהיתי בשיער שלו, בידיעה שזו פאה, והיה לי חבל שזה לא נראה מושלם. אבל אז הוא הוריד אותה!! jaw droped מול המסך. התפתיתי לא לעשות פאוז באותו רגע כדי לעכל את זה לפני שהפרק ממשיך, אז מאוד יכול להיות שפספסתי שם דקה או שתיים. נהדר.

נאום הפרידה שלו ממש לפני ההתחדשות - נהדר (שמתי לב שכמעט לכל הודעה שלי יש מילת מפתח. הפעם זה נהדר. תתרגלו). מאט סמית' אומר את מה שרציתי שהוא יגיד - היה נהדר, אני אזכור כל רגע, כל משפט, כל יום שהדוקטור היה אני. נהדר.
מעניין לעשות הקבלה של שלושת ההתחדשויות האחרונות - אקלסטון נפרד במשפט "היית נהדרת, ויודעת מה? גם אני" (So True!!). טננט כמובן מייבב I Don't Wanna Go, שלחלוטין משקף את טננט בתור הדוקטור ואת הדוקטור בתור טננט, וסמית' נפרד באלגנטיות יפהפייה.

הסיילנס בתור כמרים מוודים - הברקה מעולה של מופאט. ח"ח.

הקרע בחדר מספר 11 - לא מה שציפיתי, אבל סגירת מעגל יפה.

הדוקטור רואה את הקרע ואומר מה שכל צופה אמר לעצמו בשלוש השנים האחרונות - תהיתי מתי זה חוזר ומה עושים עם זה. מופאט במיטבו.

כשהדוקטור התחיל להתחדש שם על המגדל, חשבתי לעצמי שחבל שאנחנו לא מקבלים שוב את סמית' הצעיר לפני הפרידה ממנו. חבל שזה יהיה השוט האחרון שלו. במיוחד כשקלרה נכנסת לטארדיס ורואים את כל הבגדים שלו זרוקים על הרצפה (תלבושת חדשה וישנה) וfish fingers and custord על הקונסולה, הייתי בטוחה שזהו. היא פוגשת את קפאלדי. אבל לא, מופאט הקשיב לבקשה הזו, והחזיר לנו את סמית' במיטבו. נפרד מאמיליה ומאיימי (לא יכלתם להכניס פה עוד בדיחת פרידה?), ומוריד את עניבת הפרפר. קלאסי.

ריבר/טאשה - רמזים מאוד מעניינים נזרקו פה, לא יודעת אם מופאט יחליט להמשיך איתם או לא, אבל בכל מקרה - אם זו אכן ריבר בגלגול כזה או אחר - איזה נהדר זה לשים אותה בפרק הזה, ולא משנה באיזו צורה. עם כל האנטי שהיה לי כלפי הכימיה שהייתה ביניהם בהתחלה, כשנפל אסימון שאולי זו ריבר, הכל נסלח והתקבל בהבנה.

ההסברים על מספר ההתחדשויות - עוד משהו שמופאט קרא בפורומים של מעריצים? ומה עם רגזני והעשירי שהתחלף לעצמו (היה לו קטע יהיר. איזו הברקה!)? אז הנה, התמודדנו עם שאלת 13 ההתחדשויות, קיבלנו תשובות.

זהו להיום. פירטתי, ואני בטוחה שתהיה הודעה נוספת ומפורטת יותר אחרי צפייה נוספת.

מופאט - שיחקת אותה. עכשיו שרלוק

BloodyRose

New member
ועוד משהו!! איך יכלתי לשכוח?!

הוא שם מראה מול מלאך!! מופאט באמת עוקב אחרי הוביאנים ברשת!!

זהו. עכשיו אפשר ללכת לישון. אבל לא לפני שנזרוק מילה גם על סגירת המעגל הנהדרת של "השאלה שחייבת להישאל, בנפילת ה 11, ואף אדם לא יוכל לשקר" - נהדר מופאט. אמנם הדוקטור משקר בפרק (rule one, after all), ואולי אחרי צפייה שנייה אני גם אוכל להבין איך הוא יכול לשקר שם, אבל זו סגירה נהדרת לסאגת הדוקטור ה11.

למעלה