The Time of the Doctor

מוגלי7

New member

בכלל לא לקחתי בחשבון את העובדה שהיא ילדה מתבגרת.. היא עד כדי כך אמיליה פונד חחח

ailag

New member
פסקה שניה, דוקא זה כל כך במקום

בפרק הקודם דיברו על לרוץ ולעשות הרפתקאות לעומת לפרוש ולהשתקע. והרי זו ההשתקעות האידיאלית של הדוקטור והדרך בעצם לחיות עד שיזדקן - במקום בו יש אויבים להלחם בהם והוא יכול להציל את היום על בסיס קבוע.

limors2

Active member
נפלא.

ואני מודה למופאט שהוא ריחם עלינו ונתן למאט למות בשיבה טובה, במקום להרוג אותו ולשבור לנו את הלב.
היו כמה קטעים שהרגישו קצת מבולבלים, עם קפיצות מהירות ממקום למקום, אבל בגדול זה היה מעולה. מלא במחוות נפלאות למאט ולתקופה שלו כדוקטור, מלא בדיחות (העירום!
והפיאה!
), סגירת קצוות, נאום מרגש בסוף שבו מאט נפרד מהצופים ולא רק הדוקטור נפרד מעצמו, וקפלדי אחד שלא נראה מטופש בבגדים של 11 כמו שחשבתי שיקרה.
וקלרה. היא כ"כ
.

BloodyRose

New member
לגמרי ריחם עלינו

חשבתי על זה היום, שאיכשהו עברתי אתמול במהלך הפרק מעבר בין "סמית', בבקשה אל תמות", ל"איזה כייף, הדוקטור בכל זאת חי וממשיך".
אז כן, סמית' מת בשיבה טובה, כשבשנותיו האחרונות הוא מתקן צעצועים לילדים בעיר שנקראת כריסמס. יש יותר דוקטור מזה?

E l S i

New member
כל פרק אותו דבר

נכון, זה הפרק האחרון של מאט סמית' אז בהחלט היה מקום הפעם ל"חיים שכאלה", אבל כל הפרקים האחרונים היו סיכום של העונות הקודמות.
נתקלנו בכל כך הרבה פרטים שנולדו בעונות הקודמות. חלקם השתלבו יפה, כמו הסיילנס- היצורים עצמם, שידענו מה הם עושים בלי צורך להציג אבל קלרה הייתה מבולבלת ומבוהלת מהם.
לעומת זאת כש"תשלם" אמרה "silence will fall" וכולם חזרו אחריה במקהלה זה הרגיש לי מיותר ומאוס, ידעתי מה היא תגיד הרבה לפני שהיא אמרה אותו.

יש בזה משהו מלהיב וכיף, לצפות בפרק ולהרגיש נוסטלגיה. אבל- זה אמור להיות פרק חדש!

לא הבנתי את הקטע הראשוני עם השם של הדוקטור ואת עניין הקריינית שסיפרה על המלחמה. כן חיבבתי את זה שקלרה סוף סוף אומרת את האמת "הדוקטור זה השם שלו, לפחות השם החשוב יותר, המשמעותי."

אהבתי מאוד את העיירה כריסטמס וכל הסיפור לגביה, ואת ההזדקנות של הדוקטור.

המשפטים הראשונים ששמענו מ12 היו כיפיים, אני מחכה לעוד.

אני לא הייתי אוכלת עוף שבושל בתוך הטרדיס.
כשמר תפוח אדמה ואחיו התפוצצו ואז הייתה הודעת "סליחה שמתתם" זה היה משעשע מאוד

לא הבנתי כל כך מי זאת "תשלם" ואיך היא מופיעה בשמיים כל פעם, אבל שחמתי לראות אישה שלא נראית כמו ריבר סונג והמלכה מהפרק הקודם.
מאוד אהבתי כשריבר הוזכרה.

סה"כ אהבתי פי אלף מהפרק הקודם, אבל אני מרגישה שצפיתי במאות פרקים של הסדרה הזאת, שוב ושוב, כשבפועל יש עוד פרקים מהעונה האחרונה שלא ראיתי ולא מתכוונת כי הם לא נראים מעניינים.

ailag

New member
זה לא פרק "חדש" , זה פרק שמטרתו

לסגור דברים. לסגור פינות, לסיים סיפור. הרבה דברים היו מוכרים כי הם היו אמורים להזכיר לנו דברים שאנחנו יודעים. כשהם צועקים שהדממה תיפול אנחנו לא אמורים להיות מופתעים מרעיון חדש אלא להגיד... היי... את זה אני מכיר. הם אולי בלחץ אבל אצלי פתאום הכל מסתדר.

אגב קלרה בפסקה השלישית, צפיתי את זה אבל עדיין נחמד שכל סיפור הזהות שלו מסתכם לכדי מה שהרבה יותר מתאים להגיד בעברית: "דוקטור. הוא."

טאשה לם היא ראש הכנסיה - שכמו שראינו בפרקי המלאכים של עונה 5 ובאמצע עונה 6, הם התפתחו להיות גוף צבאי לוחם.

Almighty Efraty

New member
שאלה שאני חייבת לשאול (לא ספוילר)

רק אני העדפתי יותר את ראסל טי דיוויס?
הפרקים של מופאט מרגישים לי נורא מסובכים ומפותלים, ונורא קשה לעקוב אחריהם

frizzly

New member
את לא היחידה

גם אני אהבתי יותר את הפרקים של דיויד למרות שמופאט בהחלט חדוב בסידרה אבל בסקייל קטן יותר

BloodyRose

New member
קשה לענות על זה
?

קשה לי להשוות בין ראסל טי דיוויס למופאט, מהסיבה הפשוטה שהם יצרו סדרות מאוד מאוד שונות. שתיהן טובות בעיני, לשתיהן היו רגעים טובים ורגעים חלשים, ונכון שמדובר עדיין בסיפורים על חייזר שנקרא הדוקטור שמטייל בזמן ובמרחב, אבל אלה סדרות שונות בתכלית. אני דווקא אוהבת את הפיתולים והסיבוכים שמופאט הכניס. הדוגמא הכי טובה לזה היא ריבר סונג - אני לא חושבת שדיוויס היה מצליח לכתוב דמות כזו (ועוד בצורה כזו מוצלחת).
את הכיוון הכללי של מופאט אני אוהבת הרבה יותר מהכיוון הכללי של העונות של דיוויס. אפילו הפרקים האהובים עלי מהעונות של דיוויס היו הפרקים של מופאט. מופאט מצליח לשחק עם הדבר הבעייתי הזה שנקרא "ציר הזמן" בצורה מבריקה. ככה קיבלנו את מאדאם דה פומפדור, את בלינק, ואת פרקי הספרייה (טוב, את זה הייתי חייבת להכניס בגלל ריבר).
כמובן שהיו עוד פרקים בסדרה שהתעסקו בזה גם בלי מופאט, אבל אני חושבת שהוא זה שתפס את זה בצורה הכי טובה (ומעניינת).

הוא לקח את הסדרה לכיוון מאוד שונה, ואני מאוד מעריכה אותו על זה. זה אמנם מתסכל שמשהו שנחשפנו אליו בתחילת עונה 5 קיבל את ההסבר שלו רק עכשיו, אבל זה מה שיפה במופאט. הוא הרי לרגע לא חשב לשכוח מקיומו של הסדק. הוא תמיד ידע שהוא יחזיר אותו. אז זה לא יקרה בסוף העונה, כמו שהתרגלנו מדיוויס, אלא בסוף העלילה. וזה בסדר. לא מתחו את זה יתר על המידה (לא היו אזכורים מציקים לזה לאורך שתי העונות האחרונות), לא לעסו לנו את זה ולא האכילו אותנו עם כפית. זה משהו שאני מאוד אוהבת בעבודה של מופאט (זה מתסכל אותי הרבה יותר בשרלוק, למשל).

לגיטימי לגמרי לא לשים את 7 העונות האחרונות באותה השורה, ולגיטימי לגמרי להעדיף את סוג הסדרה שדיוויס יצר. אני, אישית, מעדיפה את סוג הסדרה של מופאט.

jacobyd

New member
גם אני מעדיף את הסדרה של מופאט

נתחיל מזה שאני לא ממש אובייקטיבי. עקבתי אחרי מופאט הרבה לפני שהתחלתי לראות דוקטור הו והתחלתי לראות בגלל ששמעתי שהוא כותב לזה פרקים.

אבל גם בגלל שהפרקים של ראסל (שעדיין מאוד אהבתי) מרגישים לי באוםי יותר אמריקאים ורגשיים והפרקים של מופאט מרגישים לי יותר חכמים ואנגליים באופי (אני מאוד אוהב את הבלאגן והמורכבויות שהוא מכניס לסדרה).

תנסו להשוות את עונת הפרידה של טננט (ארבעת הספיישלים) ועונת הפרידה של מאט (במיוחד ספיישל ה50 ופרק חג המולד).
אני יודע שההשוואה בעייתית בגלל שראו שטננט דיי מיצה את התפקיד ולמאט היה את פרק ה50 שזה לא דבר קטן אבל מבחינת אופי הפרקים ואיך שהפרידה נעשתה....
אני בהחלט מעדיף את הסגנון של מופאט (למרות שהוא חא חף מבעיות)

ailag

New member
ו

דוקא חבל לי שהפרקים לאחרונה לא סבוכים מספיק. הייתי שמחה לראות את הפרק הזה בפורמט דומה ל THE BIG BANG. אם כי גם הוא היה טוב.

(וחזרה לתגובה למי שמעליך)

אני אוהבת שיש מה לדון אחרי הפרק, אני אוהבת שיש שאלות שצריך לגלות את התשובה להן (אוי, ההבעה על הפנים של אנשים כל פעם מחדש כשאני מסבירה למה הדוקטור התחתן עם ריבר!), אני אוהבת שהפאזל שיש להרכיב הוא הסדק בקיר ולא "היי, אמרו שלוש פעמים שהדבורים בורחות. מסתבר שזה כי הן חייזרים. הסוף." - אם כי אין בזה שום דבר נגד ראסל, גם מהפרקים שלו מאוד נהניתי. בכלל, זאת סדרה טובה, לכן אני אוהבת אותה.
אני אוהבת שיש תמות נסתרות כמו זהות, כמו סיפור ההתבגרות של איימי וזה של הדוקטור, כמו זה שהדוקטור הוא לא בהכרח טוב (אגב, התשובה שלי ל"מי המפלצת האהובה עלייך בתוכנית" היא "הדוקטור". אם כי מספיישל היובל זה התחיל קצת להשתנות)

... שהסדרה הזאת יותר גדולה מבפנים.

Ayelet 363

New member
אני גם מעדיפה אותו

למרות שאני מאוד אוהבת את מופאט, נראה לי שכמעט באותה המידה.

שאלה שלא פשוט לענות עליה. אבל היא מצוינת

כי אני גם שאלתי את עצמי את זה.

מופאט הוא מאוד מתוחכם. יש לו יכולות דמיון מטורפות, והפרקים שלו לרוב כל כך מדהימים שתמיד ישאירו איזה 'וואו' בסופם.
הבעיה שלי איתו היא כאשר הוא מתחיל להסחף עם התחכום. הרגשתי את זה בפרק הזה וגם בעוד כמה פרקים. כי לפעמים עדיף להרגיע קצת ולתת לסיפור ולדמויות לעשות את ה'וואו' בלי לסבך את העלילה יותר מדי.
וזה מה שאני אוהבת בראסל טי דייויס. יש לו גם המון יצירתיות, אבל לרוב הוא משאיר את העלילה ברמה מאוד בסיסית ונותן הרבה אמון בדמויות ובסיפורים האנושיים שיחזיקו פרק.

קשה לי להכריע באופן סופי :)

מה גם, לאחרונה גיליתי שניל גיימן כתב איזה שני פרקים של הדוקטור וזה ממש הגניב אותי :)

AvivZ41

New member
אני בטיול שנתי

וראיתי על הבוקר.
וואו. פשוט וואו. אהבתי כלכךךך
ואהבתי שהטריילר הטעה אותנו והציג את טשה לם כרעה.

May2112

New member
פרק טוב אבל..

טוב אני ממש מרגישה כאילו אני באה לפה רק להתלונן על הסדרה הזאת (אין לי יותר מדיי מקומות אחרים בשביל זה חח), אבל תאמינו לי - אני באמת אוהבת אותה, לא משנה מה.
הפרק התחיל לי מעולה, ישבתי ובאמת ראיתי את המנגינת פתיחה והתרגשתי לראות את השם MATT SMITH בפעם האחרונה שם עם הפנים שלו שמופיעות בשיר (בדרך כלל אני מריצה, אבל בשביל הפעם האחרונה וזה).
הדוקטור מתחיל לו איזו הרפתקה שאנחנו לא מבינים, משיג לו K9 סייברמני, מתנהג כמו הדוקטור הקלמזי והאוקוורד שאני כל כך אוהבת ואז קלרה קוראת לו בדרך הכי קלראית - בוא תהיה החבר שלי כדי להציל אותי מארוחת החג. כאילו, יותר בסט פרינדס מזה לא היה כבר הרבה זמן, וזה בדיוק היופי בקלרה, היא מרגישה איתו הכי בנוח והוא מרגיש איתה כמו עם החברה הכי טובה שלו.
ההמשך מעולה, מגלים את התשובות לכל השאלות ששיגעו אותנו כבר כמה שנים בצורה באמת אלגנטית, אינטליגנטית ויפה (והכי חשוב, לא מרגישה כפויה וכלאחר יד).
אבל אז הפרק ירד קצת מעלילה שמתאימה (לפחות מבחינתי) לפרק סיום של דוקטור! מפרק התחלפות של הדוקטור! במקום עלילה מהירה, מאתגרת, מלאה בקריצות לשנים של מאט, קיבלנו דוקטור עייף, מזדקן ולפעמים אפילו מתיש. הדוקטור של מאט, בשניות האחרונות שלו, הפסיק להיות הדוקטור של מאט. הוא השתנה פתאום והפך למשהו אחר.
לא היה בפרק הזה משהו שהחזיק את הזמן שלו, אני באמת הרגשתי כאילו הוא נמשך קצת יותר מדיי, כאילו חסר לי קצת אקשן - ועד שהוא הגיע הוא כבר הרגיש לי מאוד מאולץ.. ספינת דאלקים שתוקפת את הדוקטור, מלחמה, אש כל מה שכאילו צריך. אבל אני לפחות לא הבנתי מה המטרה.

ואז כמובן מגיעים לסוף האמיתי - מאט מקבל את ההתחדשויות הנוספות ומתחיל להרוס דברים עם האנרגיה (טאץ' נחמד האמת) ונהיה שקט. כשקלרה נכנסה לטארדיס וראתה את הבגדים והראו את הנעליים שעולות במדרגות באמת ובתמים התאכזבתי כי הבנתי שזה הסוף.. כבר אין סיכוי לאיזה משהו מיוחד, ואז מאט עלה ונראה לי היה לי את החיוך הכי גדול בעולם.
חיוך שירד דיי מהר כי הוא אמר איזה שני משפטים ופשוט התחלף! בלי האור (ובסדר, אני מבינה שהסצינה הזאת כאילו הייתה כבר) ובלי איזו שנייה לעיקול!

טו מייק אה לונג סטורי שורט, חסר לי הרגע הזה של העצב בפרק, את הרגע שעולה לי דמעה ונשארת קצת, את המשפט הזה שיהיה מזוהה עם ההתחדשות הזו ("היית פנטסטית, ויודעת מה? גם אני!" "אני לא רוצה ללכת!"), מאט נפרד יפה, אבל הוא נפרד יותר כמאט מאשר כדוקטור.. והכי מפריע לי זה שמופאט יודע לכתוב סיפורים וסופים קורעי לב - הסוף של איימי, רורי וריבר מראה את זה באופן מעולה. למה דווקא הדמות העיקרית לא נפרדת בצורה כל כך אפורה? בלי הצבעים השמחים והתנהגות שאפיינו אותה במשך 3 עונות?

* מישהו כתב פה על השחקנית של אמיליה, נראה לי שלא הביאו אותה כי היא גדולה כבר קצת לא? עברו כבר כמה שנים מאז שהיא שיחקה את הילדה הקטנה הזאת, אולי היא כבר לא נראית ככה..

*ועוד משהו, איימי! איימי! איימי! זה היה החלק הכי נחמד בפרק! לא ידעתי שהיא תבוא לשנייה הזאת וזה היה כל כך נחמד לראות אותה (חבל שרורי לא בא איתה, אבל בסדר נו, לא מקבלים הכול בחיים חח).

BloodyRose

New member
אצלי זה ממש הפוך

ממש שמחתי שזו לא הייתה התחלפות עצובה. לא מספיק שאתם הורגים לי את הדוקטור (סמית'!!!) בכריסמס, אתם גם רוצים לעשות את זה דרמטי ועצוב? לא מרשה.
מה שהיה יפה, בעיני, זה שסמית' השלים עם זה שהוא עומד למות (בניגוד לטננט שהכחיש והשתגע על הדרך). הוא קיבל את זה, והשלים עם הדרך שבה זה קורה (לא מתרוצץ ביקום ומת "סתם" מפסנתר שנופל ברחוב, אלא מזיקנה, תוך כדי שהוא מגן על עיירה חביבה ומתקן צעצועים לילדים). ההתחדשות לא הייתה קורעת לב (ושוב נזכיר את טננט) כי הוא לא ראה בזה מוות, אלא התחלה שהוא לא ציפה לה.
בנוגע ל"שני משפטים וזהו" - ממש להיפך. נתן נאום יותר ארוך ממה שציפיתי (כולנו משתנים לאורך החיים... אמיליה, איימי, אני אזכור כל יום...) ולדעתי *זה* המשפט של ההתחדשות, וכמו שנאמר - הפרידה של סמית', לא רק של הדמות - אני אזכור כל יום שהדוקטור היה אני. נהדר בעיני. בלי הצבעים השמחים, נכון, אפור טיפה, נכון, אבל מתאים לדוקטור אם לוקחים בחשבון שהוא מת *מזיקנה*. מתנה שמעולם הוא לא חשב שהוא יקבל. הוא כבר לא הילד שהוא היה בפרק הראשון שלו (Who da man!?), אלא דוקטור זקן. לא זוכרת אם ציינתי את זה בהודעה אחרת או לא, אבל זה אחד הדברים הנהדרים בעונות האחרונות ובדוקטור של מאט - נכון שהוא הדוקטור הכי צעיר, והוא גם התחיל ככה, אבל עם הזמן הוא הצליח להפוך לדוקטור הכי זקן שראינו. לא רק בפרק הזה, שראינו את זה פיזית, אלא בעיקר לאורך העונה האחרונה. זו בעיני הייתה הגדולה של מאט כשחקן, הוא הצליח לעשות את הטרנספורמציה הזו בצורה כ"כ מעודנת ונכונה.

כמו שכתבתי בתגובה אחרת - ציפיתי לעצב ולתסכול ולקלל את הביביסי שהפכו את ה"מרי כריסמס" ל"למרר בבכי בכריסמס". במקום זה ממש שמחתי, לא על המוות שלו, אלא על זה שהוא עדיין חי. טוב שזו לא הייתה התחלפות עצובה. לא הייתי סולחת למופאט על זה.

למעלה