The Time of the Doctor

MonicaF

New member
חייבת לציין משהו שממש הצחיק

שהסיילנס דורשים להתוודות כי בכל מקרה תשכח לאחר מכן מה אמרת.
ענק

ailag

New member
ואחר כך בטח

אומרים לך להשתפר, ולכן הם יכולים להזריק לך רעיונות לראש. (כמו כשהם מדגימים את זה וגורמים לקאנטון ליישר לדוקטור את עניבת הפרפר בתחילת עונה 6)

MonicaF

New member
כך הדוקטור הזמין לעצמו

כך הדוקטור הזמין לעצמו מחזור חדש של התחדשויות:

הוא אומר לקלרה שש לו את הדבר הזה עם שפותחים בכריסטמס ובפנים בדיחה. הוא אומר את זה די בתחילת הסרט.
וכשפותחים את זה כמה מאות שנים לאחר מכן, חילוף הזמן התרחש רק עבור הדוקטור כמובן, אז ההודעה בפנים מודיעה על ״יום חדש״ 12 ״שעות״ נוספות.
ז״א הדוקטור ביקש במרומז מהטיים לורדס בגליפריי. לכן הוא נוגע לעצמו באף ואומר שיש לו תכנית.
הוא מצפה שהם יקשיבו לו.
והנה קלרה באה the impossible girl שתמיד מצילה אותו ומדגישה את הרמז לטיים לורדס את הבקשה היבויה בפתק בעוגייה הענקית הזו של כריסטמס.
חשוב לי לציין שהדוקטור איננו מתלהב מאפשרות זו כלל. הוא פשוט יודע שאין דרך אחרת.

frizzly

New member
אז הגיע הבוקר ואיתו תובנות

אני עוד צריכה לראות את הפרק שוב כמובן, אבל:

1. בעוד שאני מתה על מופאט אני גם לא סובלת אותו. הוא החייה את הסידרה באותה מידה שהוא הורס אותה. לא אהבתי את השילוב של סמית עם קלרה, לא אהבתי את איך שהוא נפטר מפונד, לא אהבתי את איך שהוא החזיר את גליפריי ומחק את היסוד לנטל של הדוקטור על מעשיו, לא אהבתי את איך שהוא "קנה" לסידרה עוד 12 התחדשויות. הוא מכניס בלאגן ומורכבות ואז פותר אותם במשפט בלי לקחת בחשבון את הנטל הפסיכולוגי והנפשי המתבקש.

מצד שני - הליהוק של סמית היה מושלם בעיני, הפרקים של מופאט לאורך העונות מעולים, הרעיונות שלו גאוניים, ואני חושבת שהסידרה בלעדיו לא תהיה טובה. אבל הוא צריך דחוף להרגיע את היהירות בפרקים שלו. הוא פשוט יהיר מדי, מעמיס מדי.

2. הפרק לא היה טוב. כן כשראיתי אותו הייתי מרותקת, ואני צריכה לראות אותו שוב עם המון עצירות וחזרות בדרך כדי לקלוט את כל הניואנסים, אבל היו שם יותר מדי דברים לא טובים.

קלרה הייתה מיותרת בפרק הזה. והוא שולח אותה והיא חוזרת ואז הוא שולח אותה שוב והיא חוזרת שוב... היא הייתה חסרת רגש כזאת. היה חסר לי את האמוציות של הבכי של רוז, את הנשימה שנעתקת כשהדוקטור נפרד מהרוח של ריבר. קלרה פשוט יבשה מדי.
הכמיה עם הכוהנת הייתה יותר מדי דומה לריבר, ואם זאת תתברר להיות ריבר זה יהיה רע - די היא מתה תנו לה לנוח.
המלאכים היו מיותרים.
פתיחת הדלת ל50 שנה נוספות לסידרה הייתה מיותרת. הוא ה11, יש לכם עוד אחד ואפשר לעוות את העלילה ככה שימציאו עוד התחדשות אחת (1 לא 12!!!) - זה עוד 6 עונות. תעשו מהם את המיטב ותפרשו בשיא. מספיק שבפרק ה50 החזרתם את גליפריי ושיניתם דבר בסיסי בעלילה, לא מספיק?
הפרק היה פשוט עמוס מדי בלי שיקרה כלום. אם ממש רוצים את קו העלילה הזה - תעשו אותו ארוך יותר ותכניסו אקשן, דילמות, אינטריגות. משהו.
אם כבר להחזיר את פונד - תנו לה יותר מחצי דקה - מגיע לה ובסהכ היא הייתה המלווה האמיתית של סמית.
ועוד קו חשוב בעלילה ששברו - טרנזלור זה המקום שהוא היה אמור למות. עכשיו מה? הוא לא ימות שם?

3. הפרק היה מעולה!
אהבתי מאוד מאוד מאוד את סיום חייו של הדוקטור בטרנזלור. נתנו לו 300 שנים לחיות עם מטרה אבל לנוח באותו הזמן. נתנו לו להזדקן בחן. סידרו לו מלווה (הרובוט) לתקופה הזאת, למרות שהיה נחמד אם היו נותנים לו למות איתו ולא לראות עוד מלווה הולך.
הסיילנט - התפקיד שלהם לא מוצה טוב בפרק הזה אבל בסהכ - מגניב שהוא פתאום היה לצידם ולא נגדם.
אהבתי את השימוש בשבר.
אהבתי את הקרחת, והעירום, והפתק בעוגיה, וה"אני תמיד אזכור שהייתי הדוקטור", ופונד אומרת להתראות, והרובוט, וזה שנתנו לו לחזור צעיר לעוד כמה דקות לפני שנפרדו סופית (כשחשבתי שנראה אותו פעם אחרונה כזקן נשבר לי הלב)
ההתחדשות הסופית הייתה מבריקה. זה היה מפתיע, שבר את הקיטצ' (שהיה יותר מדי ממנו בפרק), וגרם להפתעה. הרי כולנו ידענו שזה יגמר בהתחדשות - אז איך יסיימו את הפרק בבום? ככה! וזה היה מבריק.

ולסיום - אני מאוד מקווה שקפלדי לא יהיה דוקטור חדש לגמרי שאיבד את הזיכרון ומחפש את עצמו. זה יהיה כל כך עצוב ומיותר -הדוקטור בלי הזכרונות שלו שעושים אותו הדוקטור, בלי הקבר שלו, בלי הנטל של הריסת גליפריי... אז מי הוא בכלל?

frizzly

New member
וכשאני חושבת על זה - טעיתי בספירה

אם הוא ה11 (כמו הספירה המקורית לא החדשה בעיקבות הפרק) אז יש עוד 2 דוקטורים - בכלל קלאסי לסיים ב13 ולפרוש בשיא

MonicaF

New member
לא לא לא

קלרה לא היתה מיותרת!
היא הנערה הבלתי אפשרית שתמיד מצילה אותו.
כתבתי מעל איך הדוקטור הזמין לעצמו עוד 12 התחדשויות.
בלעדיה הוא לא היה יכול.
מישהו היה צריך לבקש מהטיים לורדס, ולא הוא. מה לבקש? לתת לו מחזור התחדשויות שלם. לכן הוא אומר לה: בבקשה תישארי כאן. למה היא שואלת? הוא עונה: עוד ניצחון אחד בבקשה. ניצחון אחד.
הוא שולח אותה בפעם הראשונה רק כדי לא לקבור אותה because he was supposed to outlive her והוא היה צריך אותה רק ברגע האחרון אם הטיים לורדס לא יבינו עד אז.
ולמה לא יכל לבקש זאת בעצמו מהטיים לורדס? אולי אני טועה אבל בחמשת הדוקטורים, כשבארוסה ביקש חיי נצח, הוא קיבל: ניצח והפסיד.
וקלרה היתה מדהימה. אהבתי אותה כאן יותר מאשר בכל הסידרה. היא הזילה דמעות רק במידה שהיתה צריכה.
לגבי טאשה לם - חיפשתי ברשת רמז איך אומרים בשפה של באקט (שרקמה לריבר את המטפחת עם שמה) את שמה המלא של ריבר ולא מצאתי. אולי באמת אומרים טאשה לאם.
טרנזלור? עוד נראה. אולי באמת ישנה את העתיד כפי שאמרה לו טאשה.
לגבי ראש הרובוט - זה פספוס מבחינתי. ציפיתי שיקרו עוד דברים עם הראש הזה.
ועוד משהו שהרס אותי מצחוק ושכחתי לציין: שלקח כל כך הרבה זמן להודו להיות מוכן
ענק. והוא היה מוכן ברגע לא צפוי. כאילו יש לו חיים משלו.

BloodyRose

New member
פספסתי אותך

ריבר סונג זה השם שלה בשפה של יערות הגאמה. קוראים לה מלודי פונד, but the only water in the forest is the river.
אין להם מילה לפונד, אז קוראים לה ריבר, ומלודי הפך לסונג.

jacobyd

New member
לא מדוייק...

לא נראה לי שזה ספויילר כי זה ממש לא חדש.

ריבר סונג זה תרגום של תרגום...
אם תקחי את השם שלה באנגלית
תתרגמי לשפה שלהם (שבה אין מילה פונד ובכלל הבדלים בניואנסים)
ואז תתרגמי חזרה לאנגלית...
כדי להראות איך זה עובד...
לקחתי את השם מלודי פונד
תרגמתי לעברית בגוגל (בריכת מנגינה)
ואז חזרה לאנגלית
יצא לי Swimming tune

jacobyd

New member
אם אני עושה את זה מילה מילה

בנפרד אז השם שלה אמור לצאת
Tune Lake

MonicaF

New member
ריבר סונג זה התרגום לאנגלית

אנחנו לא יודעים איך זה נשמע בשפה של באקט (או איך שקראו לזו שרקמה לריבר ונתנה לאיימי)

מוגלי7

New member
קלרה והדוקטור

המערכת יחסים ביניהם הרגישה כל כך טבעית בפרק הזה. הם פשוט היו שני חברים. אני מאמין להם. לקח לי שנתיים לקנות את מה שהדוקטור ואיימי ניסו למכור לי. קלרה פשוט מקסימה. כל כך חבל לי שהדמות שלה לא מפותחת בכלל, היא פשוט מקסימה! ג'נה קולמן יפהייפיה ונהדרת, אני ממש ממש מקווה שניכנס יותר אל תוך הדמות שלה בעונה הבאה כי זה נראה קצת כאילו הכינו את הקרקע עם המשפחה שלה (ספציפית סבתא אוסוולד).
ואם כבר קלרה, כל הפרק הזה פשוט צעק לי "ROSE TYLER". דבר ראשון הבית של קלרה נראה ממש כמו הבית של רוז, שמתם לב? מבחינה חיצונית, החדר מדרגות הזה נראה בדיוק כמו של רוז. דבר שני, כשהדוקטור עבד עליה שיש לו תוכנית ושלח אותה לטארדיס שלקחה אותה הביתה. היא יצאה מהטארדיס ופשוט היה שוט דומם של השיכון שלה והיא התחילה לכעוס. ממש כמו בסוף עונה 1. כשהטארדיס פתאום הופיעה בחזרה על הכוכב אני ישר חשבתי לעצמי שקלרה בטח ספגה את הvortex וככה היא חזרה. זה היה ממש ממש דומה לסיפור של רוז, וזו לא פעם ראשונה שנעשה ההקשר הזה בין קלרה לרוז. (אוסווין)

בכל מקרה,
פרק מצוין. היה לי קצת מוזר הקונספט שהוא נשאר להגן על העיירה כי זה כל כך out of character, אבל אז חשבתי על זה וזה דווקא לגמרי מתאים לו. זה אאוט אוף קרקטר מבחינת האופי, אבל מבחינת דמות זה לגמרי משהו שהוא יעשה כי כמו שקלרה ציינה, הוא לא חושב על עצמו. כשהסדק הופיע זה היה נהדר, וכשטאשה (שגם הייתה מצוינת) ציינה ש"הפלוגה של קובאריאן ברחה" זה גם היה מעולה, והייעוד האמיתי של הסיילנס היה פשוט כל כך נכון והגיוני. אבל סביר להניח שאנחנו לא נראה אותם שוב בתור אויבים כי הם לא כל כך אויבים עכשיו.

וההתחדשות...
יפהייפיה!! כל כך אפקטיבית וכל כך נכונה לדמות של הדוקטור ה-11. אני ממש התרגשתי, ואני חייב לציין שאני מעדיף אותה פי מיליון על ההתחדשות של טננט. אני חושב גם שזה שקלרה הייתה שם תרם המון. וההופעה של איימי... פשוט הייתה נכונה. הכל היה נכון. היא הייתה יפהייפיה. שניהם היו עם פאה חחח. זאת לא הייתה אמיליה הקטנה אבל, שזה קצת הציק לי. מוזר שהם לא הביאו את הילדה שתמיד שיחקה אותה. והנאום שלו היה יפהייפיה והוא משתקף גם על החיים שלנו. שמתי לב גם שלא היה כל כך שימוש בפסקול חדש לאורך הפרק, הרבה שימוש חוזר במנגינות שכבר היו וגם את זה מאוד אהבתי והערכתי. זו עוד דרך לכבד את התקופה הזאת שהוא היה הדוקטור.

בסופו של דבר, הפרק הזה מבחינתי היה על הדוקטור וקלרה. אני חושב שמאז דונה לא הייתה מלווה שבאמת הייתה שווה לדוקטור. ניסו להגיד לנו שכן, הרי על כולן הם אמרו "she's the doctor's equel". אבל עכשיו זה אמיתי, לטעמי. הפרק לא היה על הדוקטור, הוא היה על הדוקטור וקלרה. איך הוא משתלב בחייה ואיך היא משתלבת בחייו, על החשיבות שלהם אחד לשני, על האהבה האמיתית שקיימת בינהם. על החברות, עוד משהו שלא כל כך הרגשתי מאז דונה.

בטח לא ציינתי את הכל, אז רק אזכור קטן לראש סייברמן שהיה חמוד מאוד, והעירום שהיה משעשע.

מושלם.

MonicaF

New member
האמת שלא לגמרי הבנתי

בסרט מי הם בסופו של דבר הסיילנס - friend or foe? איך עברו ממחנה האויבים למחנה החברים? מספיק מה שהדוקטור אמר שעברו שידרוג גנטי? האם היה משהו באמצע שפספסתי?
וחוץ מזה, מה ז"א שידרוג גנטי? לא ממש מתאים לדוקטור לתמוך/להסכים לכך שעם שלם ישתנה.
או שפספסתי משהו או שזה נושא שיתבהר בהמשך.

BloodyRose

New member
לפי מה שזכור לי

המטרה של הסיילנס היה תמיד למנוע מהדוקטור להגיע לטרנזלור. ופה זה נחצה לשניים:
הסיילנס "הטובים", ה"מקוריים", כמו שראינו אותם הפעם - שומרים על טרנלזור כדי שאף אחד לא ייכנס, גם לא הדוקטור.
הסיילנס שהכרנו בעונות הקודמות, הם הסיילנס ש"ערקו" ביחד עם קבוריאן. הם לא רצו להסתפק ב"לא לתת לדוקטור להיכנס", אלא למנוע לחלוטין את הגעתו, גם אם זה אומר להרוג אותו. לכן ריבר וכו'.

ailag

New member
SILENCE

הם קודם היו במחנה החברים בתור כמרים מוודים. אחרי שהדוקטור הגיע לטרנזלור והשתקע שם (נראה לי) והפוקוס של הכנסיה היה למנוע את התשובה על השאלה, קובאריאן ועוקביה כולל כמה כמרים מוודים פרשו מהכנסיה והקימו זרם נפרד (כמו הזרמים בנצרות) שמטרתו למנוע מהדוקטור להגיע לטרנזלור בכל דרך אפשרית, אם זה על ידי פיצוץ הטארדיס או על ידי לרצוח אותו באגם סילנסיו.

הסיילנטים של קובאריאן היו רעים כי הם חלק מהזרם של קובאריאן שהוא רע (על פי אמות המידה שלנו)

ומשהו שמרגיז אותי עכשיו קצת יותר לגביה, בכנס שליאורה ואני היינו בו לפני שנה וחצי השחקנית שלה היתה אורחת, ובתשובה לאחת השאלות אמרה משהו על זה שקובאריאן חטפה את מלודי התינוקת ואמרה משהו כמו, אני לא יודעת, אולי היא היתה חשוכת ילדים ורצתה ילד.
וכאילו... גם אז קצת הרגיז אותי שהיא לא ידעה מה המוטיבציה של הדמות שלה (כשזה גם לא היה כזה סוד ברמה של "לחטוף אותה כדי לאמן אותה להיות רוצחת"), אבל עכשיו עוד יותר.

למעלה