The Time of the Doctor

timetraveler900

New member
אני חושבת שהגיע הזמן להגיד את זה...

הרבה פעמים ניסיתי למצוא תשובה או סיבה לכך שאני כל כך אוהבת את הסדרה הזאת. זו לא "התמכרות" רגילה שאתה רואה הכל ברצף, "בבום", ואז יורד לך מזה.
יש לזה הרבה שמות. לא רגיל, מיוחד, שונה, בריטי, ילדותי ובוגר בו זמנית, מוטיבים חוזרים, עלילה שבחיים לא היית חושב עליה, הדמות של הדוקטור, התשוקה להיות הקומפניון של הדוקטור ועוד ועוד... אני חושבת שסוף סוף מצאתי את התשובה האמתית שלי. זה גורם לי להיות שמחה. הסדרה הזאת היא כמו ספר. מה שאני לא יכולה להגיד על שום דבר אחר שמשודר בטלוויזיה. אני צוללת לתוך העלילה, מרגישה הזדהות עמוקה וכנה עם הדמויות, ומוצאת הרבה תשובות לדילמות שיש לי בחיים.

אבל אני חושבת שכל זה היה הרבה יותר נכון לגביי לפני שנה או שנתיים. עכשיו אני שונה. אני רואה דברים באור שונה עכשיו. בזמן האחרון אני מנסה למצוא את מה שיתפוס אותי, את מה שגרם לי להיכנס לזה מלכתחילה. אבל אני חושבת שזו לא הגישה הנכונה. אני חושבת שאני צריכה לנסות למצוא משהו חדש. כי זה טבע הסדרה הזאת. חידוש, ועם זאת, שימור העבר.

מה שהדוקטור אמר בסוף הפרק, שאנחנו כל הזמן משתנים לאנשים שונים. אבל אנחנו תמיד נזכור את מי שהיינו. את כל מי שהיינו. אין דבר יותר חשוב מזה.
זו לדעתי הייתה הגדולה של הפרק הזה. לא הסיום המרגש (שבאמת היה מרגש) ולא העלילה הגאונית של סגירת קצוות בצורה כל כך אלגנטית. זה היה החיבור לבן אדם. המנורה הזאת שנדלקת בתוך הראש כשאתה שומע משהו שאתה מיד יודע שזה נכון. אמיתי. הדוקטור הוא הרבה דברים. והוא הרבה יותר מדמות. הוא מלמד אותך דברים על עצמך.

אני מודה שבפעם הראשונה שראיתי את הפרק הייתי עייפה מתה, וכמעט נרדמתי. אבל לא בגלל שהעלילה לא הייתה מעניינת. הפרק הזה היה גאוני בכל מובן המילה. ואני לא חושבת שאני צריכה להוסיף על מה שאתם כבר אמרתם כי אתם צודקים במאה אחוז. אני עדיין צריכה להבין עד הסוף מה באמת הלך שם ואת כל הניואנסים הקטנים ניסיתי לקלוט במהלך הצפייה השנייה, אבל נראה לי שאצטרך עוד כמה.. נו טוב ;)

זה לא מסוג ההודעות של "אומייגאד מופאט הוא אלוהים והדוקטור פשוט מושלם והסדרה מהממת". ממש לא.
אני פשוט מצאתי את זה כהזדמנות טובה להגיד את מה שהיה אצלי בפנים כבר די הרבה זמן ולא היו לי את המילים. אז גם אם המילים שבחרתי הן קצת קיטשיות או לא מובנות - התנצלותי הכנה. השורה התחתונה היא שהסדרה הזאת, עם כל זה שהיא רק סדרת טלוויזיה ואני מבחינה בין דמיון למציאות, עושה לי טוב. ממש טוב. אני מוצאת נחת.
אז אפשר לומר שאין לי חיים או שמשהו הסתובב אצלי בראש, לא ממש אכפת לי. אבל אני די בטוחה שיש עוד אנשים שמרגישים ככה פחות או יותר.

לא יצא לי לדבר ממש על הפרק כי אמרתם את כל מה שיש להגיד חוץ מהדיונים של התיאוריות שעוד ממשיכים ואני תכף נכנסת לשם.

אז אני אגיד את זה - מאט עשה עבודה נהדרת בתור הדוקטור וכל התסריטאים ומופאט עשו אותו למשהו מיוחד.
אני מקווה שככה זה ימשך עם קפאלדי :)

Lion_Heart

Well-known member
אהבתי מה שאמרת

וזה דיי נכון,לפעמים חייבים להשתנות

Apple Scruff

New member
אני נהיית זקנה מידי לדברים האלה.

אני מתחילה לשקול לא לראות את העונות הבאות, כי אני לא אעמוד בעוד בלהקשר לעוד דוקטור ואז להפרד ממנו. פשוט לא מסוגלת

(ואני חלשה, אז אני כן אצפה בעונות הבאות).

אני לא יודעת איך לעכל את הפרק הזה. מאוד אהבתי את הגרעין שלו, אבל הרגיש לי כאלו לקחו מסטיק ומתחו אותו מכל הכיוונים והרסו לי לגמרי את הפרק האחרון של מאט. השיא היה הסוף (שמאט חוזר להיות צעיר+ההתחדשות), וזה כאלו מתחו את המסטיק רק בשביל עשר דק' מצויינות. ובמשך כל העשר דקות האלה הייתי עסוקה בלצרוח "לא! לא! לא!" ואחרי שלושה דוקטורים אפשר לקרוא לזה מסורת ה"לא! לא! לא!" שלי. אבל את החלק הזה אני משאירה לסוף.
בנתיים, אם אני מסתכלת על פרקי הכריסמס של מאט- לא היה אחד שבאמת אהבתי. ואני לגמרי מאשימה את מופאט בזה. עיירה בשם כריסמס. תאכיל אותי בכפית גדולה יותר><'
לא יודעת, הפרק התחיל לי טוב (הראש של הסייברמן-הברקה!), ואז מצאתי את עצמי ברובו מחכה שהסוף כבר יגיע. הקונספט של להחזיר את קלרה כל הזמן- עד שהתחלתי לחבב אותה באמת, מופאט מחליט לשחק עם הדמות, מה לעזאזל.
ואגב ההקבלה לרוז- לא שמתי לזה עד שלא כתבו פה. אבל וואו, פתאום זה כל כך ברור. ובמיוחד שגם אצל רוז הדוקטור השתתף בארוחת החג (טוב, זה סוגשל), והאמת היא שכל פעם שדמות נמצאת בבית ושומעת את הטארדיס זה מחזיר אותי לספיישל כריסמס הראשון עם דיוויד שבו ג'קי ומיקי שומעים את הטארדיס, עוזבים הכל ורצים לכיווונה. וכמובן, השיכון. פרט לא ברור קצת שפתאום קלרה באופן נוח למדי גרה בשיכון, אבל אני מחליקה את זה כי לא באמת ראינו את הבית שלה.
ואגב, הקטע של הטיסה במערבולת הזמן הזכיר לי בכלל את קפטן ג'ק. ואם אני לא טועה- אחרי הטיסה במערבולת הזמן, הוא מת וקם לחיים. אז איך קלרה לעזאזל שרדה?
וטאשה/ריבר סונג- אני ממש ממש מקווה שהיא לא איזה התחדשות. דיי, ריבר שייכת לסיפור של הדוקטור ה11 ובניגוד לדוקטור- אף אחת אחרת לא יכולה לשחק אותה. כמה שהשחקנית הייתה אדירה, אלכס הייתה אלמותית. וכל הרפנרסים האלו גרמו לי להשתגע. בהתחלה התעצבנתי שהוא מזכיר את ריבר ודקה אחר"כ מנשק את הנזירה הזאת, ואז ה"נלחמת בפסיכופטית כל חייך!" או מה שזה לא היה. למה מופאט, למה למרוח את זה? למה להרוס?!

נורא פחדתי שכבר בספיישל יחזירו את הטיים לורדס-ואני כל כך שמחה שלא עשו את זה. לפחות את זה הוא השאיר לעונות הבאות. אבל כל ה"סיכום" הזה שעשו, היה די... "לא היה לי כוח לחשוב על עלילה חדשה או מרכזית אז יאללה, מאט, פגישת מחזור!" בחיי שהייתי מסתפקת באיום דאלקי ענק. ובחיי שהסייברמנים פשוט לא מאיימים יותר. והסיילנס נלחמים לצידו של הדוקטור!? מכל האוייבים דווקא אותם? לדחוס את זה לפרק את ההיפוך הזה פשוט... לא. ואני יודעת שהרי הם בטח עוד ייחזרו ואז הדוקטור ייחזור להלחם בהם, אבל זה פשוט לא הסתדר לי, לא משנה איזה כנסייה הסיילנס שייכים אליה. מה שגורם לי לתהות- הדוקטור ה11 לא צבר גם חברים לאורך העונות? לעשירי למשל היה את האוד. לא עולה לי כרגע כלום בראש, אבל אם היו לו רק אוייבים- מדכא רצח.

ואחרי כל המרירות הזאת (שחלקה נובעת מהעובדה שזה הפרק האחרון של מאט)-
ההתחדשות הזאת הייתה... טריק ערמומי. כאלו, רגע אחד הוא מפוצץ את המגדל והשעון מצביע "12" וקלרה נכנסת לטארדיס שהבגדים מפוזרים ואתה בטוחה שזהו זה- ואז שוב אתה רואה את מאט. צעיר, ילדותי. ואז הוא נפרד, בנאום יפיפה ("הזמן משתנה, וגם אני"- מקסים), וברגע אחד-בום! קפלדי! במבט שוקיסט שואל את קלרה אם היא יודעת איך להטיס את הטארדיס. דפקתי צרחה ועצרתי את הצפייה כי פשוט הייתי צריכה רגע לעכל. זה היה כל כך ערמומי. חשבת שיש עוד זמן, ומסתבר שאפילו לדוקטור אין עוד זמן

ההתרשמות הראשונה שלי מקפלדי היא לא משהו האמת. אבל ההתרשמות הראשונה היא אף פעם לא ממש הוגנת כי זה תמיד בסוף של הפרק והשחקן עוד לא עיצב את הדמות לגמרי ונותנים לו שתי דקות "להפציץ". אני חושבת שהוא היה קצת קריפי, אבל נו טוב. שייהנה מהספק לבנתיים"

ומשהו קטנטן לסיכומון-
ממש מוזר לי. יש לי תחושה שרק אתמול מאט נכנס לתפקיד ואני לא קולטת שעברו ארבע שנים (בול). אני עדיין זוכרת את הספיישל בו עשירי התחדש ל11, ואיך ישבתי בחושך בכסיסת ציפורניים. זה עבר ממש מהר, ואני עם הרגשה שעוד לא מיצתי את הדוקטור ה11. אבל אולי עדיף ככה. אגב, אני גם חושבת שיש להם כישרון לקלוע בו למחשבות של הצופים ברגעים האלה- עם ה"גם אני הייתי נפלא" של אקלסטון, ו"אני לא רוצה ללכת" של דיוויד, ו"אל תלך" שקלרה אמרה למאט רגע לפני. כל פעם הרגשתי שקראו לי את המחשבות.

אניווי, אחרי החפירה הזאת-אני עדיין אופטימית, נשבעתP:

BloodyRose

New member
בנוגע לג'ק וקלרה

בעונה השלישית ג'ק מת כי הטארדיס ניסתה בכל כוחה להיפטר ממנו. פה הדוקטור אומר שהטארדיס הרחיבה את השדה המגן שלה כדי להגן על קלרה. זה למה היא לא מתה מזה

ובנוגע לסיילנס - הם נלחמים לצידו כי מסתבר לנו בפרק הזה שהם לא באמת אוייבים שלו. היה מגזר שסטה מדרך הישר ביחד עם קבוריאן, שניסה למנוע ממנו להגיע מלכתחילה לטרנזלור ולכן ניסו להרוג אותו, אבל גזע הסיילנס במקור ובמהות הוא לא אוייב.

אייני

New member
זהו, עכשיו אני יכול לחזור לפורום!

לא יודע אם מישהו זוכר אותי בכלל, לפני איזה חודש וחצי בערך שאלתי על אחד הפרקים בעונה הראשונה שאלה כלשהי, ואז נעלמתי מהפורום כדי לא להסתכן בספויילרים.
אז הצלחתי אשכרה לסיים את כל הפרקים עד לספיישל חג המולד האחרון, ועכשיו אני פה שוב!

בכל מקרה, לדעתי היה פרק לא רע בכלל. ההתחדשות הייתה קצת פתאומית שזה קצת הרס לי, אבל עדיין אחלה פרק.

יש לי איתו רק תהייה אחת - כשהדוקטורים מצילים את גאליפריי בספיישל החמישים, אז ממש רואים את הדוקטור ה13. אז למה סמית' חשב שהוא הדוקטור ה13? הרי בהצלה הזאת הם חופרים שהחישובים "מסובכים מאוד" אבל למזלם "הם עושים אותם הרבה זמן", משמע הופעה של דוקטור נוסף אמורה דיי לשנות את החישובים. ככה שגם אם סמית' שכח את הדוקטור אחריו בגלל שהטראדיס ניסתה לתקן את הפרדוקס (כמו שטננט שכח את כל מה שקרה), לפחות בספיישל החמישים הייתי מצפה מסמית' להיות מופתע לגמרי באותו הרגע או משהו....

לא יודע, הרגשתי שיש כאן קצת חור עלילתי. אם כי הוא לא יהיה היחידי, כבר התרגלתי למען האמת שהסדרה לא מסבירה הכל, וחייב להודות שיש בזה משהו נחמד לפעמים!

Lhuna1

New member
אתה צודק, זה קצת חור בעלילה.

לא ממש קריטי, אבל בכל זאת.

ailag

New member

"10" חזר פעמיים אבל היה לו אותו פרצוף ("10" על פי הספירה שלנו בה הרט הוא "8.5")

עושים אותם הרבה זמן, זה לא משנה כמה גופים מתחלפים.

ההפתעה, לא יודעת. אולי הוא לא שמע :)

אייני

New member
בעצם, זה אפילו יותר חור! (ספויילרים כמובן)

כי בפרק של "האסטרונאוט הבלתי אפשרי", כשהורגים את הדוקטור הוא *מתחיל להתחדש* שם, ואז הורגים אותו שוב לפני שהוא מסיים להתחדש! ככה שכן אמורה להיות לו התחדשות נוספת!

ailag

New member
הטסלקטה

הטסלקטה מוציאה אור, זה לא הוא שמתחדש. הטסלקטה גם יכולה לדמות את קלרה מתחדשת.

מה שמפריע לי בזה אבל זה שבהתחלה כעסתי שקנטון המבוגר אומר שזה הדוקטור והוא מת, וזה סוג של הודעה ממופאט אלינו, ואז זה לא נכון. (אוקיי, כן, חוק #1 מופאט משקר וכל זה, אבל כשרלוונטי, לא סתם לעצבן)
ואז מישהו, נדמה לי פה, הצביע על האפשרות שבפרק 1 באמת הוא מת ורק בסוף אותה עונה הוא שינה את העבר. כלומר זו האיטרציה הראשונה, ולא כמו שחשבתי שהוא כבר בפרק הראשון בטסלקטה.

וזה הורס את התאוריה הזאת.

אלא אם היתה לו אז מספיק אנרגיית התחדשות בשביל לעשות מופע אורקולי אבל לא להתחדש או משהו כזה, אבל אני בספק.

אייני

New member
אבל למה שהיא תוציא אור?

הרי הוא רוצה להעמיד פנים שהוא מת בצורה הכי אמינה. אם פתאום הוא יתחיל להתחדש כשהוא בכלל לא אמור להתחדש - זה הכי לא אמין שיש...

למעלה