השרשור ההזוי
מהורהר

יסמין@

New member
מי (לא מה)

מי שיכול לזכות את אמה בתואר "אימא" הוא רק הנרי.
מה שהוא מרגיש - זה מה שנכון לו.
אף אחת ואחד אחר/ת לא יכולים להחליט עבורו מי אימא שלו.
וכל עוד רג'י תמשיך להיות המכשפה הרשעית, המפלצת צמאת הדם, רוצחת ההמונים, זאת שרוצה להזיק לכווווולן/ם ולאמלל את כווווולם/ן ולקחת את כל הסופים הטובים וכו' - הנרי לא ירצה בה כאם.
פשוט מאוד.
כך זה מוצג בסדרה.
ברגע שרג'י תתהפך, אבל באמת! ולאחר זמן ממושך יהיו עוד ועוד ועוד הוכחות שהיא אכן בחרה בטוב, בחרה להשתדל להיות טובה והפסיקה טוטאלית עם כל הרוע השחור הזה - כל הסיפור יתהפך! ולרג'י תהיה משפחה גדולה: הנרי, סנואו ועוד. סנואו עדיין אוהבת עמוק בליבה את רג'י הצעירה שהצילה אותה ואחר הייתה אימא החורגת. כולם יוכלו להיות משפחה אחת גדולה ומאושרת. הנרי לא יצטרך לבחור או-או, אלא יהיה לו גם-וגם. גם אמה וגם רג'ינה, ובמשפחה המורחבת: גם הצ'רמינגס וגם רמפל כסבא. לי זו נראית האפשרות הטובה מכל האפשרויות: גם וגם. אבל זה בתנאי, כמובן, שרג'י ורמפל יבחרו בטוב! כל עוד הם רשעים, הנרי לא ירצה אותם, ובצדק.

יסמין@

New member
ולדעתי, לא כדאי

לנסות להשליך מסיפורי אימוץ רגילים וריאליים למה שמתרחש כאן בסדרה. כאן לא מדובר באימוץ רגיל, וגם ממש לא בטוח שמדובר באימוץ חוקי! בייחוד משום שרמפל קשור לעניין. תיכף אכתוב על כך.

יסמין@

New member
רמפל, רג'י, הנרי והשאלה: שכח או לא?

עכשיו צפיתי ברפרוף בפרק 2, עונה 1
באמצע הפרק, ביער המכושף:
רג'י באה לרמפל ששוהה בבית הסוהר ואומרת לו שהקללה לא עבדה. הוא אומר שיעזור לה אם בעולם החדש תיתן לו חיי נוחות ואם כל פעם שיאמר PLEASE היא תעשה כדבריו.
רג'י: אתה מודע לכך שאם אצליח, לא תזכור את השיחה הזו?
רמפל (עם פרצוף ועם עיניים כאלה... נו, שאני הייתי מאוד נזהרת מלהאמין להן): טוב, אז מה הנזק?
רג'י מאמינה שיהיה בסדר ואומרת אוקיי לעסקה....

קפיצה לסיום הפרק:
סטוריברוק. רג'י מרוצה משום שחושבת שהצליחה לגרש את אמה. רמפל בא ומספר לה שהוא ראה את אמה עם הנרי.
היא מדברת על העסקה שלהם. רג'י שואלת איזו ואז...
רמפל: the boy i PRUCURED
PRUCURED= רכשתי, סרסרתי (במובן של תווכתי), השגתי
ככה לא אומרים כשמדובר באימוץ חוקי!!!!!!!!!
מה גם שמר גולד אינו עובד סוציאלי שעובד במשרד הרווחה. כבר כרמפל (בסיפור על בת הטוחן באגדות) הוא רוצה לקחת את הבן הבכור, וכמר גולד הוא רצה לקחת את הבן של סינדרלה ושם היה מעורב כסף והיה ברור שמדובר במשהו לא חוקי, ממש סחר בתינוקות. ועכשיו הפועל שבו הוא השתמש PRUCURED וגם המילה עסקה (דיל)

בהמשך השיחה הוא רומז לה בבירור שהוא יודע הכל. מדבר על השם הנרי ואיך היא הגיעה לשם זה וכו'.
ואז רג'י שואלת ומאשימה: רצית שהיא (אמה) תגיע העירה?
רמפל נועץ מבט מיוחד (שברור שאומר: בוודאי)
רג'י בכעס: רצית שכל זה יקרה!!! (כלומר שאמה תגיע העירה ובעקבות כך הכל יתחיל להשתנות, השעון יתחיל לזוז והקללה תתחיל להישבר וכו')
ואז היא אומרת: לא מצאת את הנרי בטעות! (in accident)
מהיכן הבאת אותו??? (כלומר היא לא ידעה מניין הגיע הנרי)
אתה יודע משהו?
ואז השיחה מסתיימת בכך שהוא אומר לה PLEASE

מהשיחה הזו אני למדה שקרוב לוודאי וכמעט בטוח
א. לא מדובר באימוץ חוקי של הנרי
ב. רמפל הביא לרג'י את הנרי לפני 10 שנים. רג'י עצמה קבעה: לא מצאת אותו בטעות!!!!
מכאן אפשר ללמוד, שרמפול ידע הכל גם לפני 10 שנים ולא שכח אפילו לרגע. זה ביחד עם הפרצוף שלו והמבט שלו כששכנע אותה שאם הוא ישכח הכל כמו שהיא שוכחת, אז מה הבעיה שלה להבטיח לו הבטחות?
וכל זה מצטרף להערכה שלי שלא ייתכן שרמפל יאמין לרג'י (בדיוק כפי שהיא עצמה לא הייתה צריכה להאמין לו). רמפל הוא הדארק וואן המון שנים לפני שהיה המנטור השחור של רג'י, והיא בהחלט לא התעלתה עליו. ולאור כל זאת (יש בוודאי עוד רמזים, אוף אני צריכה לראות את כללל הסדרה מחדש... שוב) נראה לי (אני ממש בטוחה, אבל מעדיף לכתוב בצורה קצת פחות נחרצת, סוף סוף בכל זאת מדובר בהשערה שלי) שרמפל הוא המאסטר מיינד והטווה בחוטים ובנול של כל העלילה, והוא תכנן הכל, הוא משך בחוטים של כל המריונטות האחרות, ולא ייתכן שהוא נתן לרג'י כישוף שגרם לו להיות חסר אונים ובידיה. בקיצור, לדעתי, הוא זכר כל הזמן מי הוא ומי כולם וחיכה בסבלנות לרגע שידע שיבוא: שהנרי יביא את אמה לסטוריברוק.

מה האג'נדה שלו? למה הוא עשה כל זאת? השערתי, כדי שבסופו של דבר אמה תביא אותו לניו יורק לפגוש את באיי. נראה לי שהאג'נדה המרכזית שלו היא: לפגוש את בנו האבוד.

ושוב, זו השערתי נכון לעכשיו. אני מרגישה שזו השערה מבוססת וחזקה, אבל אחכה לראות מה יתגלה בסיום הסדרה (אם בכלל יתייחסו לנקודה זו).

איזו גישה ילדותית

ואם הנרי ירגיש ש"מה שנכון לו" זה שלירוי יהיה אבא שלו זה יזכה אותו בתואר "אבא"?

צמאת דם, רוצחת המונים, בלה בלה בלה... מה הקשר בין הרוע של רג'ינה לאמהות שלה?!
היא אמא טובה. מקשיבה לבן שלה ולומדת מהטעויות שלה.

"הנרי לא ירצה בה כאם"? איזו בדיחה.
הנרי רואה בה אמא שלו ובכל לבו רוצה להיות איתה.
טובה - גר איתה. רעה - לא גר איתה.
כך או כך, היא אמא שלו.

הנרי הוא גרסה קטנה של סנואו.

סולח לרג'ינה בקלות על כל זוועות העבר, רק שתהיה בסדר בהווה.
זו 100% אהבה טהורה, לרעים אחרים הם לא סולחים ומוותרים.
שניהם יודעים שרג'ינה תישאר אמא של הנרי לא משנה מה.
הנרי הוכיח את זה בהתנהגות שלו וסנואו אפילו ביטאה את זה במילים:
“.She is his mother, despite all of the horrors”

ובפעם המי-יודע-כמה, לעובדה שהנרי עזב את הבית אין קשר לאמה! אמה בכלל היתה בממד אחר והוא עבר לסבא.
הוא לא גר אצל אמה כי הוא ראה בה אמא, הוא גר אצלה כי האישה שהוא באמת רואה בה אמא חזרה לקסם האפל.
כל פעם שרג'ינה עשתה משהו טוב הנרי חיבק אותה וחייך אליה, מחכה לרגע שהיא תוכיח חד-משמעית שהיא טובה והוא יוכל לחזור הביתה, לאמא.

בפרק האחרון כשהנרי קלט שכולם מסביבו הולכים למות, הוא עזב את הצ'ארמינגס ונצמד לאמא שלו.
באותו רגע הנרי הראה לכולם במי הוא באמת בוחר. עם מי הוא באמת רוצה להיות ברגעים האחרונים.
עם אמא שלו.

יסמין@

New member
אם את מתכוונת להנרי

אז הוא ילד, למרות שהוא ילד בוגר ואין לו גישה "ילדותית". וגם אם כן, זה מתאים.
אם את מתכוונת אליי - זה ממש לא מתאים משום בחינה. בייחוד שזה לא מתאים לעבור מדיון לגופו של עניין (נושאי הפורום) לגופו של אדם (מידת הבגרות או הילדותיות שלי או של דעותיי).

וכן, מי שילד חושב שהוא אימא או אבא שלו - הדעה\ההרגשה\התחושה\החוויה\האמונה שלו יותר קובעת בנושא זה מזו של מישהו/י אחר/ת.

יסמין@

New member
ליתר דיוק:

הוויכוח שלך הוא עם התסריטאים ששמו את הדברים בפיו של הנרי ובהתנהגותו לאורך כמה מהפרקים בסדרה.

בנות מקסימות

מצד אחד אני שמחה לקרוא את הלהט שלכן

אבל בבקשה בבקשה בואו ננסה לנהל דיון/וויכוח וגם לשמור על תרבות דיון וכבוד אחת כלפי השנייה, מותר לא להסכים, זה בסדר, רק בואו לא נסכים עם חיוך

בין אם זה אמא ביולוגית ואמא מאמצת

הרי ששתיהן אמהות שלו בדרך זו או אחרת, אני מבינה את הסלידה שלך, אבל אני גם חושבת שיש לו שתי אמהות.
אומנם ביולוגית, אבל עדיין סוג של אמא.

יסמין@

New member
לדעתי, יש כאן כמה נקודות

א) היוצרים הראו בכמה דרכים שזו דעתם, שלהנרי יש 2 אימהות
ב) הנרי הראה בהתנהגותו ובדבריו כמה פעמים שכך הוא חושב ומרגיש (כמובן משקף את דעת היוצרים)
ג) אמה כבר מזמן לא אם ביולוגית בלבד. היא אוהבת את הנרי וחושבת על טובתו ועשתה הרבה פעולות למענו, הגנה עליו בהזדמנויות שונות.
ד) וגם הנרי אוהב אותה. וברור שהוא מעריך אותה כגיבורה חיובית, ה-SAVIOR שגואלת את כל SB מהקללה של רג'ינה. בעוד שרג'ינה כשהיא רעה, בעיניו היא ווילאן ולא הירו, כפי שאמר במפורש.

בקיצור, יש לו אימא טובה ורעה וטובה, הירו ווילאן.

אני רואה את זה כמו בהוחלפו בלידתן

לדפני וביי יש 2 אמהות כל אחת (ראיתי רק עד חצי העונה הראשונה, כי הסדרה התחילה לעצבן אותי), אומנם שם זו הייתה טעות מצערת, אבל עדיין אמא ביולוגית ואמא מאמצת ששתיהן שותפות לחיים של הבת, לא?

יסמין@

New member
מאוד אוהבת את

"הוחלפו בלידתן"!!!

במציאות, ברוב המקרים של אימוץ הסגור יש מוליד ויולדת. המוליד לעתים כלל לא יודע שהיה הריון ושנולד/ה תינוק/ת ומה שקרה אח"כ. במקרים של סטוץ מזדמן וכו', הוא מאוד דומה לתורם זרע אלמוני. בקיצור, לא אבא, משום שלא ממלא אף אחת מהפונקציות האבהיות, מלבד הפונקציה הביולוגית של תרומת הזרע.

כשאישה נכנסת להריון ומוסרת את התינוק/ת לאימוץ סגור - זה לדעתי מעט שונה, משום שבמשך 9 חודשים היא נשאה את התינוק/ת ברחמה ואחר ילדה. אם ממש לאחר שילדה היא מסרה את התינוק/ת - בכך מתמצים כל מעשיה למען התינוק/ת, ולכן גם לדעתי התואר "אימא" אינו מתאים לה, אלא תארים מדויקים יותר כגון: האישה שילדה, היולדת, הביולוגית וכו'. ההורים שמאמצים את התינוק/ת הם לדעתי אלו שזכאים לתואר "אימא" ו"אבא", משום שהם עושים כל מה שאימא ואבא אמורים לעשות (מלבד החלק הביולוגי).

אבל גם בוואנס וגם בהוחלפו בלידתן הסיפור שונה מאשר במציאות שתיארתי. ואני לא צריכה לפרט, הדברים ברורים בפני עצמם. מדובר במקרים מאוד יוצאי דופן: בוואנס מדובר בסיפור אגדות ועדיין לא ברור בכלל איך הנרי הגיע לרמפל ומה האג'נדה שלו שעמדה מאחורי הבאתו של הנרי לרג'י.
ובהוחלפו בלידתן מדובר בסיטואציות מאוד נדירות (וטוב שכך!).

יש עוד מקרים שלילד/ה יש 2 אימהות: כשמדובר בזוג לסביות שמגדלות יחדיו ילדים/ות משותפים, וכיום כבר יש אפשרות שאחת תאמץ את הילדים הביולוגיים של בת הזוג כך שזה גם מוכר מבחינת החוק. קראתי שכיום מנפקים במרשם האוכלוסין כבר כותבים לילד/ה בסעיף ההורים: אימא (שם של אימא א') ואימא (שם של אימא ב').

בקיצור, ברוב המקרים באימוץ סגור יש רק אימא אחת, זאת שאהבה וטיפלה ודאגה ותמכה והגנה ועשתה כל מה שאימא עושה (מלבד העניין הביולוגי-הגנטי). אבל יש מקרים יוצאי דופן גם במציאות וגם בסדרות.

זה לא אותו דבר בכלל

דפני וביי הן "ילדות מריבה" שבאמת שייכות להורים משני הצדדים.
אף אחד מההורים שם לא ויתר על הבת שלו ומסר אותה.
לא היה שם שום אימוץ.
אם היו מגלים את זה מוקדם היו פשוט מחליפים את התינוקות בחזרה אבל רג'ינה גילתה מאוחר מדי.

אמה מסרה את התינוק ואין לה שום זכות חוקית או הוגנת עליו.
הגישה שלה שעכשיו היא מוכנה לגדל את הנרי ותודה לרג'ינה המטפלת ששמרה עליו עד כה פשוט מתסכלת.
בחצי השני של עונה 2 זה כבר ממש מרגיז לצפות בטבעיות שבה היא מתייחסת לכך שהנרי גר אצלה במקום להתנהג כאילו היא מבינה שזה מצב זמני ושהילד צריך לחזור הביתה.

יסמין@

New member
עוד לא ברורים כל הפרטים

הקשורים לאימוץ של הנרי. העובדות היחידות שראינו עד עכשיו למיטב זכרוני:
אמה יושבת בבית סוהר ומגלה שהיא בהריון. לפי מה שהיא מבינה ויודעת, ניל פשוט נעלם והשאיר אותה לשאת בתוצאות של מעשיו. הוא לא יודע שהיא בהריון וגם נראה שלא יהיה לו אכפת.
רמזים מעטים יש לנו בסיום פרק 2 עונה 1 (מה שכתבתי בשרשור זה עצמו): מתברר שלרמפל ולרג'י היה דיל והוא PROCURED לה תינוק. היא מאשימה אותו שהוא לא הביא לה את הנרי בטעות ושואלת מניין הביא אותו. היא מבינה שזה שהוא הביא לה את הנרי זה חלק מהאג'נדה הלא ברורה שלו.

נראה לי שאלו העובדות והרמזים שידועים לנו. ראינו את אמה בבית הסוהר, לא ראינו איך ומה קרה אח"כ: לא ראינו את הלידה, לא ראינו מה היא אמרה, לא ראינו שיחה בינה לבין מישהו בנוגע לאימוץ של הנרי, לא ראינו איך הנרי הגיע דווקא לרמפל, לא יודעים מדוע הוא הביא את הנרי דווקא לרג'י.

בקיצור, רב הנסתר על הגלוי!! וגם אם היה מדובר במשהו כשר לגמרי מבחינה חוקית: אישה בודדה, חסרת משפחה ובן זוג, יושבת בבית סוהר ומוצאת שהיא בהריון. יש לפניה כמה דרכים: אחת מהן, ללדת בבית הסוהר ולגדל את התינוק בבית הסוהר.... ואחר לצאת לרחוב עם התינוק ו.... ללא בית, ללא פרנסה, ללא עבודה, ללא משפחה, ללא עזרה. אני באופן אישי ממש לא הייתי מגנה אותה אם היא הייתה מחליטה שלטובת התינוק לא לגדול בבית הסוהר וברחוב אלא שימצאו לו משפחה טובה. אבל כאמור, אני בכלל לא בטוחה שזה התרחש כך. רמפל קשור לכל הנושא, והדמות שלו קשורה לעניינים מאוד לא כשרים כשזה קשור לתינוקות. ובאגדות ובסדרה היו לנו כמה דוגמאות לכך.

כמובן שזכותך לשפוט את אמה לרעה. אני פשוט משהה את השיפוט שלי עד שנדע את כל העובדות שקשורות לדרך שבה הנרי הגיע מאמה לרג'י.

יסמין@

New member
בזמנו כתבתי שלא ברורים המניעים של אוגוסט

כל הדמות שלו לא ברורה. כתבתי שלדעתי הוא נתן לניל עצה מאוד גרועה: לעזוב את אמה, לגרום לה לשבת בבית הסוהר במקומו, להפליל אותה. באחד מהפרקים אוגוסט הודה שזו הייתה עצה מאוד גרועה. לא אתפלא אם יתברר שרמפל היה קשור באיזו שהיא צורה להצעתו של אוגוסט. אולי הוא הצליח לשכנע את אוגוסט בדרך כלשהי. זו כמובן השערה. אבל די ברור שלרמפל היה מאוד חשוב להביא דווקא את הנרי לרג'י. וכדי שזה יתבצע, צריך קודם להפריד בין הנרי לבין אמה. שוב, זו רק השערה. נחכה ונראה.

אני לא מגנה את אמה על שמסרה אותו

זה הדבר הכי טוב שהיא אי-פעם עשתה ותעשה למענו.

אני מגנה אותה על מה שהיא עשתה אחרי עשר שנים. במקום לומר תודה שהיא חלק מחייו למרות האימוץ הסגור, היא מתנהגת כאילו היא אמא שלו ומתעלמת מהאמא האמיתית.

שיא החוצפה היה כשאמה לקחה את הנרי למנהטן, אתן לה להנות מהספק שהיא לא מצאה את רג'ינה (אם כי לא נראה לי שהיא התאמצה), אבל לפחות שתשאיר לה מכתב.

יסמין@

New member
מניין לך שמדובר באימוץ סגור?

איך הנרי מצא אותה?
כאמור, עוד לא ברור בכלל איך ומה היה האימוץ הזה, ואם הוא היה בכלל אימוץ או סחר בתינוק.
לא ברור אם אמה מסרה את הנרי לאימוץ מרצונה, או לאחר שכנוע מהסוג של עצת אחיתופל שאוגוסט נתן לניל (כלומר שנתנו לה עצה מאוד לא טובה כשיש מאחורי זה כוונות כאלה או אחרות - אולי שליח של גולד היה קשור לכך?) וגם לא ברור בכלל איך הנרי הגיע דווקא לרמפל-גולד.
והכל הכל נקבע לפי ההתחלה: האם מדובר באימוץ חוקי או לא. אני משערת שלא. ומכאן נובע ומשתלשל הכל.

והיחס של אמה לרג'י נובע ישירות מהדמות של רג'י... רג'י היא בדיוק האדם שצריך להגן על תינוקות ועל ילדים/ות מפניה... היא כבר כישפה פעם את הנרי ואחר חזרה בה. בכל זאת, למרות כל רשעותה, היה יפה אם היו משאירים לה מכתב, אלא אם אמה הייתה חוששת שרג'י תנסה לטרפד את הנסיעה.

שיא החוצפה וכו' - אני מסכימה לכלללל מה שאת כותבת, אבל אך ורק אם היה מדובר בסיפור רגיל של אימוץ סגור.
כאן זה מקרה מאוד מאוד מיוחד ויוצא דופן ולכן מה שנכון ברוב רובם של המקרים - לא בהכרח תופס כאן.
לדעתי. וכמובן זכותך המלאה לחשוב אחרת וגם הפוך.

למעלה