פסח מתקרב ואתם זוכים בפרסים

פסח מתקרב ואתם זוכים בפרסים


פסח הוא לא רק חג החירות אלא גם חג הארוחות האין סופיות.
לכבוד בואו של החג, תפוז בשיתוף vitamins4all.co.il רוצים לחלק לכם פרסים שווים במיוחד!

מה צריך לעשות?

החל מהיום ועד ה 15.4 שתפו אותנו במתכוני עוגות ופשטידות כשרות לפסח שלכם!
זה יכול להיות עוגת מרנג טעימה, מוס שוקולד מושלם, פשטידה ללא קמח מלאה בירקות (אל תשכחו להוסיף תמונה מגרה).
מבין כל המשתתפים צוות השופטים שבו חברים אנשי תפוז וvitamins4all יבחרו את שלושת המתכונים המנצחים.

והפרס: מארז מפנק של vitamins4all ובו תבנית אפיה של קרין גורן ועוד הפתעות בריאות


לתקנון התחרות: [URL]http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?r=1&EntryId=7344712&skip=1[/URL]

התחרות בשיתוף vitamins4all.co.il

חנות הטבע הויטמינים הגדולה וזולה בישראל, שבה ניתן למצוא מבחר גדול ומגוון של מוצרי בריאות וטבע ממיטב היצרנים בארץ ובעולם, לצד מידע מקיף על מוצרי הטבע והבריאות, והכי חשוב - מחיר ללא תחרות.
האתר הרשמי: https://www.vitamins4all.co.il/





 
כל שנה אותו קינוח - כל שנה יוצא מעולה!!!

מרכיבים (ל-30 מנות):
500 גרם שוקולד מריר
240 מ"ל מים (כוס)
100 גרם מרגרינה
8 ביצים מופרדות
120 גרם סוכר (כוס ועוד שתי כפות)
פקק וחצי ברנדי (לא חובה)

אופן ההכנה:
1. מחממים על בן מארי (סיר כפול או קערה מעל סיר עם מעט מים רותחים) שוקולד, מרגרינה ומים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את החלמונים והברנדי לתערובת השוקולד.
3. מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר.
4. מנמיכים את עוצמת המיקסר ל-1 (המהירות הנמוכה ביותר) ומוסיפים לאט את תערובת השוקולד עד שמתקבלת תערובת אחידה

פסח כשר ושמח לחברי הפורום

 
סליחה על השאלה

ואני מכווה שהיא במקום, אבל למה המרגרינה? האם השוקולד לא מספיק שמן ?
אני אישית מכין ללא מרגרינה, וללא מים (אבל זה רק אני)
ואם השאלה שלי לא במקום, כי זו תחרות אז סליחה!
 
Pavlova לא לתחרות(ונא לא לשפוט)

כי ממש עכשיו זכיתי בסכין ....

מרנג
120 ג"ר חלמונים (כ4 ביצים)
200 גר אבקת סוכר
1 כף חומץ הדרין לבן
1 כף קורנפלור
הכנה (מרנג)

מחממים תנור ל-125 מעלות.
מציירים בעיפרון על נייר האפייה עיגול בקוטר 18 ס"מ, ומניחים בתבנית כך שהציור פונה למטה.
מקציפים במיקסר חלבונים במהירות בינונית-גבוהה, עד שנוצרת פסגה רכה. מוסיפים את הסוכר בזילוף עדין וממשיכים להקציף עד שנוצרת פסגה יציבה מאוד (שפיץ). בודקים שהסוכר נטמע כולו בתוך הקצף ושלא נשארו גרגירים: לוקחים מעט קצף בין שתי אצבעות ומוודאים שהמרקם חלק. מנמיכים למהירות איטית, מוסיפים את החומץ ואת הקורנפלור ומקציפים עוד כמה שניות(החומץ הופך את זה לפלפי) .
מכניסים כשני שליש מהקצף בעדינות לשק זילוף, ומזלפים בצורת ספירלה בתוך העיגול ששרטטנו, עד שהעיגול כולו מלא. גובה הקצף צריך להיות כס"מ וחצי.
מכניסים לשק את יתרת הקצף ומזלפים תלוליות על ההיקף של הבסיסהעיקר ליצור מעין חומה שהופכת את כל המרנג לסוג של קערה.
אופים בערך שעה, או עד שהצד החיצוני של מרנג מתקשה (נוקשים בעדינות ומרגישים את הצליל והמרקם). בשלב הזה החוץ של המרנג אמור להרגיש קשה ואפילו מעט סדוק, והפנים אמור להיות רך כמו מרשמלו. שימו לב, כשמדובר במרנג – זמן האפייה הוא בגדר המלצה. כל תנור מתנהג טיפה אחרת, ולכן חשוב לשים לב למרקם, לא פחות מאשר לזמן.
מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את המרנג בפנים עד לצינון מוחלט

רוטב פירות יער
160גר פרות יער
110 גר סוכר
6 כף מים
2 כף מיץ לימון
הכנה (רוטב פרות יער)

הכנה
מכינים את הרוטב: מכניסים את כל המרכיבים לסיר בינוני, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים כ-10 דקות, עד שהרוטב מצטמצם. מכבים את האש ומניחים לקירור

קרם השנטילי
מקציפים שמנת המתוקה (250 מיל) עם אבקת הסוכר (3 כף) ותמצית ה
ווניל (1/2 כפית) , עד לקבלת קצפת יציבה


הגשה חותכים את הפירות (רצוי תותים), ומרכיבים את המנה: מניחים את המרנג על צלחת הגשה, יוצקים את הקצפת על התחתית ומסדרים את הפירות. מזלפים את רוטב פירות היער ומגישים

 
עוגיות קוקוס לפסח

מתכון נחמד לעוגיות לפסח!
המצרכים:

10 חלבונים
1.5 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1.5 כפית מיץ לימון סחוט
4 כוסות קוקוס טחון

איך מכינים?
1.שמים סיר על סיר ובו מים רותחים
2.שמים את החלבונים עם הסוכר והלימון בסיר ומערבבים עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הקוקוס והוניל ומערבבים ומבשלים כ-8 דקות.
3. בעזרת כף צרים על נייר אפיה עוגיות במרחק של כ 2 ס"מ.
4. מכניסים לתנור ואופים כ20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.


בתאבון!!


 

yair_bar

New member
מנהל
פרסים
פרסים
פרסים


בהצלחה לכל החברים ואשמח גם לקבל רעיונות לקינוחים להכנה לחג
 
בראוניז כשר לפסח

מצרכים:
4 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קקאו
50 גרם אגוזי מלך טחונים
1/2 כוס קמח תפוח אדמה
1/2 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס קוקוס

אופן ההכנה:
1. לוקחים קערה אחת ומכניסים לתוכה את הביצים, הסוכר והשמן ומערבבים היטב
2. לוקחים קערה נוספת ומכניסים לתוכה את הקקאו, אגוזים טחונים, קמח תפוחי אדמה, אבקת אפייה וקוקוס ומערבבים היטב
3. שופכים את התערובת עם הביצים בהדרגה לתוך התערובת עם המצרכים היבשים ומערבבים
4. יוצקים את התערובת לתוך תבנית משמונת
5. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 45 דקות
6. מוציאים את הבראוניז מהתנור לאחר שהכנסנו קיסם לתוכו והקיסם יצא עם פירורים לחים
7. נותנים לבראוניז להתקרר ולאחר מכן חותכים אותו לריבועים בגדלים שווים

 
עוגת גבינה אפויה לפסח

עוגת גבינה אפויה ללא קמח שמתאימה במיוחד לחג הפסח - קלה להכנה, טעימה ועם אפשרות של ציפויים שונים מעליה.

מצרכים למתכון (16 מנות/יחידות: תלוי בגודל המנה)

ביצה - 6 Large
סוכר - 3/4 כוס - סה"כ (134 גרם)
גבינה לבנה 5% - 3 קופסאות פלסטיק - סה"כ (750 גרם)
שמנת חמוצה 9% שומן - גביע (200 מ"ל)
סוכר וניל - 2 שקיות - סה"כ (20 גרם)
קורנפלור - 4 כפות - סה"כ (36 גרם), כפות גדושות.
אינסטנט פודינג בטעם וניל - 4 כפות גדושות - סה"כ (76 גרם)
גרידת לימון - כף (6 גרם), גרידה דקה מלימון שלם.

אופן הכנת המתכון
אופן הכנת המתכון
1. לחמם מראש את התנור לחום של 160 מעלות.
2. להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר עד לקצף אחיד ויפה אולם לא נוקשה מדי (שהקצף לא יישבר).
3. בכלי נפרד לערבב את החלמונים עם הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, סוכר הוניל, הקורנפלור ואינסטנט הפודינג וניל, לערבב היטב ולהוסיף את גרידת הלימון.
4. להוסיף את הקצף המוקצף בצורת עטיפה עד איחוד (אבל לא לערבב יותר מדי). בינתיים לשים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים.
5. להכניס את העוגה לתנור ולאפות כשעה וחצי מבלי לפתוח את התנור. לסיום לכבות את התנור ועדיין לא לפתוח את התנור לפחות עוד שעתיים.
6. להוציא את העוגה, לצנן ולהכניס למקרר.
7. הרי לכם עוגת גבינה לפסח ללא קמח שכיף לאכול כל השנה.
8. בתיאבון וחג שמח :)

אם רוצים להכין ציפוי (לא חובה): להקציף שמנת מתוקה אחת עם 4 כפות אינסטנט פודינג וניל ו- 2 כפות סוכר, למרוח על העוגה ולפזר מעל שוקולד או כל קישוט אחר שאוהבים.

 

ImaDana

New member
פשטידת בשר ותפוחי אדמה בשכבות

מרכיבים לחביתיות תפוחי האדמה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס קמח מצה
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
6 ביצים
4 כפות שמיר קצוץ
4 כפות שמן

למילוי הבשר
1/2 ק"ג בשר טחון (עדיף לקנות נתח בשר ולטחון אותו בבית. אם משתמשים בבשר טחון קפוא, חשוב לסחוט אותו היטב מהנוזלים)
1/2 ק"ג בצל קצוץ
1/3 כוס שמן
50 גרם (כ-1/2 כוס) צנוברים
100 גרם רסק עגבניות
1 ביצה
1 כף קמח מצה
1 כף גדושה אבקת מרק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה החביתיות
1. מערבבים את קמח תפוחי האדמה עם קמח המצה, שני סוגי הפלפל והמלח.
2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך ערבוב נמרץ בעזרת מזלג. מערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
3. מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים.
4. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן. כשהשמן חם יוצקים למחבת מצקת מהבלילה. מטים את המחבת לצדדים כדי שהבלילה תתפזר בה באופן שווה.
5. מטגנים עד שצדה התחתון של החביתית מזהיב קלות. הופכים את החביתית ומטגנים אותה עד שגם צדה השני מזהיב קלות.
6. מטגנים באותו אופן עוד 3 חביתיות. לאחר טיגון 2 החביתיות הראשונות, קרוב לוודאי שיהיה צורך להוסיף למחבת את 2 כפות השמן הנותרות (תנו לשמן להתחמם מחדש לפני שתיצקו לתוכו את החביתיות הבאות).

המילוי
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך לשקוף ורך.
2. מוסיפים למחבת את הצנוברים וממשיכים לטגן עוד 5-4 דקות, עד שהבצל מראה סימנים ראשונים של הזהבה וגם הצנוברים מטוגנים קלות.
3. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר קצת.
4. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים בזה אחר זה, תוך ערבוב.
5. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כ-20 דקות.

הרכבת הפשטידה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מניחים חביתית אחת בתבנית. משטחים עליה כ-2 כפות ממילוי הבשר ומהדקים.
3. מניחים על הבשר חביתית נוספת ומשטחים גם עליה כ-2 כפות עם המילוי.
4. יוצרים באותו אופן עוד שכבה, ומסיימים בחביתית.
5. מכסים את הפשטידה בנייר אלומיניום ואופים 20 דקות.
6. מסירים את הנייר ואופים 10 דקות נוספות.

 

אילנית12

New member
תפוזים וקוקוס לפסח

עוגת תפוזים וקוקוס לפסח/אילנית12

עוגה טעימה ואוורירית בטעם קוקוס.

חומרים: תבנית 24/26(מידת הכוס:200 cc הפשוטה עם הידית ).(ביצים מס' 1)
מחממים את התנור ל170 מעלות

5 חלבונים+חצי כוס סוכר
5 חלמונים
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
קליפה מגורדת מתפוז,בערך כף
1 1/2 כוסות קמח מצה מנופה,או קמח מצה דק דק לעוגות.
1 שקית אבקת אפיה כשרה לפסח
1 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כוס פתיתי קוקוס טחון

הכנה:מכינים 2 קערות.

בקערה אחת מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב היטב(חוץ מהחלבונים והחצי כוס סוכר).
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר
מקציפים עד לקצף יציב.
מוסיפים את הקציפה לקערה עם החומרים ומערבבים בעדינות.
יוצקים לתבנית משומנת היטב.
אופים בחום 170 מעלות בערך 35 -40 דקות,לפי בדיקת הקיסם.
לפרוס אחרי שהעוגה התקררה היטב.
אפשר לפזר אבקת סוכר.
בהצלחה.

 

אילנית12

New member
כושית אגוזית לפסח

עוגה כושית אגוזית לפסח/אילנית12

חומרים:ל
2 תבניות אינגלייש קייק(מידת הכוס:200 cc הפשוטה עם הידית.
5 ביצים גדולות מופרדות מס' 1
1 כוס וחצי קמח מצות מנופה
1 כוס אגוזי מלך טחונים(אם מכינים לילדים:לטחון דק דק את האגוזים כמו קמח)
1שקית אבקת אפיה כשרה לפסח
1 שקית סוכר וניל
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל /רום
1 כוס סוכר(סה"כ= 1 וחצי כוסות סוכר לעוגה)
1 כף אבקת נס קפה
1/2 כוס אבקת קקאו
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר+5 חלבונים
הכנה:

מכינים 2 קערות.
לחמם את התנור 170-180 מעלות.
להקציף את החלבונים ,ולהוסיף את חצי כוס הסוכר בהדרגה(בשתיים 3 פעמיים)עד לקצף נוקשה ויציב.להניח בצד.
בקערה השניה: להוסיף את החומרים היבשים,(כולל כוס הסוכר)ולאחר מכן את הרטובים כולל ה5 חלמונים ולערבב היטב.
להוסיף את קצף החלבונים ששמרנו בצד ו"לקפל" בעדינות.לערבב בעדינות.
משמנים 2 תבניות אינגלייש קייק,אופים בערך 45 דקות,(תלוי בתנור)
אפשר להכין קרם לאחר שהעוגה מוכנה.
אני פיזרתי מעט קוקוס.
חשוב לא לפרוס את העוגה כשהיא חמה.
בהצלחה.
חג שמח
!

 

אילנית12

New member
קינוח-תמרים במלית מרציפן ביתי

תמרים במלית מרציפן ביתי.(מתאים לכל ימות השנה)
חומרים
-כ11 כדורים,תלוי בגודל
200 גרם שקדים טבעיים ללא הקליפה
6 כפות אבקת סוכר
3/4 כפית תמצית שקדים או מי ורדים
תמרים וסוכר
צבע מאכל(לא חובה)
הכנה:

לטחון את השקדים פעמיים במכונת בשר
אפשר לטחון פעם אחת אבל המרקם יהיה פחות חלק
להניח בקערה להוסיף את שאר המרכיבים ולהתחיל ללוש ביד בתנועות
סיבוביות עד לקבלת בצק
(אם לא מקבלים בצק יש להוסיף טיפה או שתי טיפות מים קרים.
אצלי הכמות הייתה בדיוק)
להניח במקרר מינימום חצי שעה מכוסה.
לאחר מכן להוציא את הגלעין של התמר לפתוח אותו .
לוקחים חתיכה מהבצק טובלים אותה בסוכר ומכניסים לתוך התמר
לקישוט אפשר לסמן בסכין את הבצק.
אפשר להכין גם כדורים רגילים.

בהצלחה!

 
רולדת שוקולד כשרה לפסח


מצרכים:
120 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס + 2 כפות סוכר
6 ביצים
לקצפת:
2 גביעי גבינה לבנה 9%
חצי כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג

אופן הכנה:
1.מחממים את התנור
2.משמנים מעט את תבנית התנור ומצמידים אליה נייר אפייה. בעזרת מברשת, משמנים את נייר האפייה גם בחלקו העליון.
3.ממיסים את השוקולד.
4.מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. בקערת המיקסר, ובמהירות גבוהה מקציפים את החלמונים יחד עם 1/4 כוס (50 גרם) סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, כ – 5 דקות. מוסיפים פנימה את השוקולד המומס ומקציפים במהירות בינונית עד להטמעה. במידת הצורך בעזרת מרית מוודאים כי התערובת אחידה. מעבירים את תערובת החלמונים לקערה גדולה ונקייה. שוטפים ומנגבים היטב את קערת המיקסר ובלון ההקצפה.
מעבירים את החלבונים לקערת המיקסר ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת קצף. מוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר (2 כפות/25 גרם) וממשיכים להקציף במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב.
מעבירים כ – 1/4 מקצף החלבונים לקערת החלמונים והשוקולד ומערבבים היטב. מעבירים את יתר קצף החלבונים ובעזרת מרית מקפלים בעדינות רק עד להטמעה.
5. מעבירים את הבלילה לתבנית ובעזרת מרית מיישרים אותה כך שתכסה את התבנית באופן אחיד. מעבירים לתנור ל כ – 16-18 דקות.
מוציאים מהתנור ומכסים מיד במגבת מטבח נקייה. מצננים לחלוטין ומעבירים לקירור לכחצי שעה.
6.מכינים את המלית ע"י כך שמערבבים את כל החומרים לתערובת חלקה.
מורחים חצי מהתערובת על הרולדה וחצי משאירים לציפוי.
7.מגלגלים בעדינות את הרולדה רצוי להיעזר בנייר האפייה.
8.מורחים מעל את שאר הקצפת אפשר להיעזר במרית.
9.מגרדים מעל שוקולד.
8. שמים בקירור.

 

Nehederet10

New member
פשטידת קישואים עם גבינות


6 קישואים בינוניים מגורדים
6 ביצים
4 כפות קמח מצה
1/2 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כוס שמנת לבישול 9% עד 15%
1 יוגורט
3 כפות גבינה 5%
1/2 כוס גבינה פרמזן או גבינה צהובה מגורדת
הכנה:
1. בקערה גדולה מוסיפים את כל המרכיבים ומערבבים טוב טוב.
2. משמנים תבנית מס’ 26, ומוסיפים את הבלילה לתבנית
3. לחמם תנור ל-180 מעלות.
4. אופים בין 30-35 דקות עד שמזהיב יפה, סוגרים את התנור ומשאירים את הפשטידה בתנור שהוא סגור עד להתקררות.

 

Adida30

New member
מתכון לקינוח שקדים מצופים בשוקולד

מרכיבים:
&nbsp
- 300 גרם שביבי שקדים מולבנים
- 4 כפות ליקר שקדים (או כל ליקר אחר)
- 100 גרם אבקת סוכר
- 150 גרם שוקולד מריר איכותי
&nbsp
אופן ההכנה:
• מערבבים בקערה את שביבי השקדים והליקר. משהים למשך 5 דקות ומסננים היטב מנוזלים.
• מפזרים את השקדים על נייר אפייה ומנפים מעל את אבקת הסוכר.
• ממיסים את השוקולד בשיטת בן מארי (סיר קטן בתוך סיר גדול מלא מים רותחים), עד לקבלת נוזל שוקולדי.
• מוסיפים לשוקולד המומס את השקדים ומערבבים היטב.
• בעזרת כף יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומסדרים אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

 

guli43

New member
פשטידת קישואים לפסח

מצרכים בקערה:
1.200 קילוגרם קישואים (7 די גדולים) קלופים
3 בצלים
1/2 1 כוסות קמח מצות
1/4 כוס שמן
3 ביצים גדולות
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל וחובה לטעום על קצה הזרת כדי להתאים את הכמות.חשוב פיקנטיות.
אופן הכנה:
לגרר את הקישואים גס
לקצוץ את הבצל ולטגן אותו בחלק מהשמן (כ-2 כפות) להזהבה קלה מאד.
לסחוט את הקישואים והבצל ולהניח בצד ל-10 דקות ולסחוט שוב מכל הנוזלים.
לערבב הכל ביחד.
לצקת לתבנית 24 או 26 ולפזר למעלה תבלין שמיר ופפריקה מתוקה
אפיה בחום 175 כשעה עד שישחים. לחכות לפחות 10 דקות לפני ההגשה.

 
למעלה