פשטידת בשר ותפוחי אדמה בשכבות
מרכיבים לחביתיות תפוחי האדמה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1/4 כוס קמח מצה
1/2 כפית פלפל לבן
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
6 ביצים
4 כפות שמיר קצוץ
4 כפות שמן
למילוי הבשר
1/2 ק"ג בשר טחון (עדיף לקנות נתח בשר ולטחון אותו בבית. אם משתמשים בבשר טחון קפוא, חשוב לסחוט אותו היטב מהנוזלים)
1/2 ק"ג בצל קצוץ
1/3 כוס שמן
50 גרם (כ-1/2 כוס) צנוברים
100 גרם רסק עגבניות
1 ביצה
1 כף קמח מצה
1 כף גדושה אבקת מרק עגבניות
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור טחון
אופן ההכנה החביתיות
1. מערבבים את קמח תפוחי האדמה עם קמח המצה, שני סוגי הפלפל והמלח.
2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו תוך ערבוב נמרץ בעזרת מזלג. מערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה סמיכה וחלקה.
3. מוסיפים את השמיר הקצוץ ומערבבים.
4. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן. כשהשמן חם יוצקים למחבת מצקת מהבלילה. מטים את המחבת לצדדים כדי שהבלילה תתפזר בה באופן שווה.
5. מטגנים עד שצדה התחתון של החביתית מזהיב קלות. הופכים את החביתית ומטגנים אותה עד שגם צדה השני מזהיב קלות.
6. מטגנים באותו אופן עוד 3 חביתיות. לאחר טיגון 2 החביתיות הראשונות, קרוב לוודאי שיהיה צורך להוסיף למחבת את 2 כפות השמן הנותרות (תנו לשמן להתחמם מחדש לפני שתיצקו לתוכו את החביתיות הבאות).
המילוי
1. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל רק עד שהוא הופך לשקוף ורך.
2. מוסיפים למחבת את הצנוברים וממשיכים לטגן עוד 5-4 דקות, עד שהבצל מראה סימנים ראשונים של הזהבה וגם הצנוברים מטוגנים קלות.
3. מכבים את האש ומניחים לתערובת להתקרר קצת.
4. מעבירים את תכולת המחבת לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים בזה אחר זה, תוך ערבוב.
5. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר כ-20 דקות.
הרכבת הפשטידה
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
2. מניחים חביתית אחת בתבנית. משטחים עליה כ-2 כפות ממילוי הבשר ומהדקים.
3. מניחים על הבשר חביתית נוספת ומשטחים גם עליה כ-2 כפות עם המילוי.
4. יוצרים באותו אופן עוד שכבה, ומסיימים בחביתית.
5. מכסים את הפשטידה בנייר אלומיניום ואופים 20 דקות.
6. מסירים את הנייר ואופים 10 דקות נוספות.