פסח מתקרב ואתם זוכים בפרסים

natasha391

New member
מתכון למוס ערמונים ושברי מרנג

מרכיבים:
&nbsp
- 150 גרם ערמונים משקית וואקום
&nbsp
- 1 מיכל ריץ'
&nbsp
- 1 סוכר וניל
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
• טוחנים בבלנדר את הערמונים למחית.
&nbsp
• מקציפים במיקסר את הריץ' יחד עם סוכר הווניל.
&nbsp
• כשהריץ' מתייצב, מוסיפים לתוכו את מחית הערמונים.
&nbsp
• מעבירים לשק זילוף עם צנטר כוכב ומזלפים את המוס לכלים אישיים.
&nbsp
• לקישוט: שוברים 10 נשיקות מרנג מעל המוס, ומגישים לצד פרוסות קיווי.
 

ayalashr

New member
פשטידת בצל ובטטה - פרווה

מרכיבים:
4 בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
מלח בנדיבות- ולטעום...
פלפל שחור
1 בטטה פרוסה לרצועות ע"י קולפן
צרור פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה:
לשמן תבנית -בקוטר 28 לפשטידה נמוכה או 26 לפשטידה גבוהה, או תבנית פיירקס מלבנית.
לערבב את כל מרכיבי הפשטידה (כולל הבטטה והפטרוזיליה) לתערובת אחידה ולהעביר לתבנית. לשטח בעזרת גב של כף.

לחמם תנור ל- 180 מעלות, להכניס את הפשטידה ולאפות במשך כ-50 דק`, עד שהיא מזהיבה.

 

אילנית12

New member
קינוח בננות סילאן וקינמון

קינוח בננות בסילאן וקינמון/אילנית12

קינוח טעים ב5 דקות ,טעים גם אחרי ארוחה או סתם לפינוק.
אפשר להגיש בצלוחיות יפות או כוסות ולזלף מעל קצפת
או לאכול עם גלידה.
אפשר לאכול חם/קר
בהצלחה.


חומרים:
(למנה כמו בתמונה)

2 בננות רכות חתוכות לעיגולים
1 כף חמאה
2 כפות סוכר
סילאן בערך כף(אפשר גם מייפל)
קורט קינמון

הכנה:

ממיסים במחבת את הסוכר והחמאה,מוסיפים את הבננות
מערבבים בעדינות
מוסיפים את הקינמון ,הסילאן ומביאים לרתיחה
תוך כדי עירבוב קל.(רותח מהר לשים לב)
בהצלחה.

 

אילנית12

New member
קינוח:שושני מלבי

שושני מלבי/אילנית12

(אפשר כמובן בכוסות או בצלוחיות.)


לפרווה להמיר את החלב במים.(לדעתי אפשר גם עם חלב קוקוס)

חומרים:
1 כוס קורנפלור
1 כוס מים קרים
- - - - - - - - - - - - -
2 כוסות מים
2 כוסות חלב קר
1 כפית מי ורדים אם משתמשים בתמצית לשים 1 או 2 טיפות.
3/4 כוס סוכר או פחות לפי הטעם.

לקישוט:

סירופ מלבי
קוקוס,שקדים ועוד..

הכנה:

שמים בקערה את הקורפלור והמים ומערבבים היטב עד שלא יהיה גושים מניחים בצד.
בינתיים מרתיחים את החלב המים הסוכר
ברתיחה מוסיפים את תערובת הקורנפלור והמים ואת המי ורדים ,בשלב זה התערובת מסמיכה מערבבים היטב מנמיכים ומבשלים כ5 דקות תוך ערבוב מתמיד.
מוזגים לכלים ,(פה השתמשתי בתבנית סיליקון) מכסים בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.
שמים במקרר מינימום 6 שעות.
בהצלחה למכינים.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2563204

 
מוס שוקולד על בסיס קרם אנגלז

500 מ"ל חלב+ 1 כף סוכר
4 חלמונים
2 כפות קורנפלור או קמח תפוחי אדמה
2 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל איכותית
150 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
לטרוף בקערה חלמונים קורנפלור וסוכר. לחמם חלב וכף סוכר לסף רתיחה. למזוג חלב חם בזרם דק תוך טריפה מתמדת לקערת החלמונים. להחזיר את התערובת לסיר ולגז על אש קטנה תוך עירבוב מתמיד עד שהתערובת מסמיכה. להעביר דרך מסננת למניעת גושים, לקערה. להוסיף לתערובת החמה את קוביות השוקולד. להמתין דקותיים ולערבב עד להמסת השוקולד. לכסות בניילון נצמד על פני הקרם ולצנן כמה שעות עד לילה במקרר. לאחר הקירור, להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב. לקפל לתערובת קרם השוקולד. להעביר לשקית זילוף עם צנטר כוכב ולזלף לקעריות הגשה אישיות. לעטר לפי הטעם.

 
פאי תותים וקרם לימון לפסח

פאי תותים וקרם לימון לפסח.
לקרם לימון:
5 חלמונים
100 גר' ( חצי כוס) סוכר
מיץ משני לימונים בינוניים ועסיסיים
קליפה מלימון 1
50 גר' חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה ( 250 מ"ל)
לקלתית:
150 גר' אגוזי מלך.
80 גר' שקדים מולבנים.
2 כפות סוכר.
2 כפות קמח תפוחי אדמה.
75 גר' חמאה
1 ביצה.
למילוי והרכבה:
1 סלסלת תותים מנוקים וחתוכים לקוביות . (להשאיר כמה תותים שלמים לעיטור אם רוצים).
2 כפות סוכר
הכנת קרם הלימון:
לשים חלמונים, מיץ לימון וסוכר בקערה מעל באן מרי. לטרוף כל הזמן עד שהתערובת מסמיכה. להסיר מהאש ולהוסיף קליפת לימון. להוסיף חמאה ולערבב עד להמסתה. להעביר למקרר בכלי סגור.
יש להכין לילה מראש.
להרכבה, להקציף שמנת מתוקה ולקפל בעדינות עם קרם הלימון.
הכנת הקלתית:
להכניס למעבד מזון. לעבד לתערובת חלקה ואחידה. לשטח עם האצבעות על תבנית פאי מתפרקת. מעל נייר אפיה ומשקולת משעועית, חומוס או חרוזי קרמיקה.
לחמם תנור ל 200 מ"צ, לאפות אפיה עיוורת ל 15 דקות. להסיר נייר ומשקולת. לאפות 10 דקות נוספות. לצנן.
לערבבב קוביות תות וסוכר ולהכניס למקרר לשעתיים.
להרכבה:
למרוח על הקלתית שליש מקרם הלימון. לסנן תותים היטב ולהניח בשכבה אחידה על הקרם. למרוח את
שארית הקרם על התותים. לקשט לפי הטעם.

 
עוגת אגוזים ללא קמח

עוגת אגוזים ללא קמח.

המתכון המקורי הוא עם אגוזי לוז.

יוצא מצויין גם עם אגוזי פקאן או אגוזי מלך אני אופה אותן בשתי תבניות כי קשה לחתוך אותן לשכבות. אפשר לאפות בתבנית אחת.

החומרים:

340 גר' אגוזים

10 גר' אבקת אפיה

6 חלמונים

6 חלבונים

125 גר' סוכר ועוד 50 גר' לחלבונים.

למילוי:

2 מיכלי שמנת מתוקה

סוכר לפי הטעם.

לקישוט:

מעט אגוזים גרוסים גס.

הכנה:

לחמם תנור ל 160 מעלות בטורבו אם אופים בשתי תבניות או 170 מעלות אם אופים בתבנית אחת.

לשמן 2 תבניות 24 ס"מ או 26 ס"מ (אני מכינה בחד פעמיות ומרפדת אותן בנייר אפיה).

לטחון את האגוזים דק מאוד ולהוסיף אל האגוזים את אבקת האפיה.

בקערה גדולה להקציף חלמונים ו 125 גר' סוכר עד לקבלת צבע צהוב בהיר. להוסיף את האגוזים ואבקת האפיה ולערבב היטב.

להקציף חלבונים עם 50 גר' סוכר עד לקבלת קצף נוקשה. לקפל שליש מהקצף לתערובת האגוזים.

להוסיף את יתר הקצף ולקפל בעדינות.

להעביר חצי מהבלילה לכל אחת מהתבניות המשומנות. לאפות בין 50 דקות לשעה בתנור המחומם מראש. (רצוי להחליף מקום בין התבניות במחצית זמן האפיה). לבדוק שהעוגה יציבה למגע. לצנן על רשת.

להקציף שמנת מתוקה עם מעט סוכר. למרוח בין השכבות ועל העוגה ומסביב. לקשט באגוזים קצוצים.

 
גלילת שקדים לימונית

גלילת שקדים לימונית, מבצע הצלת חלמונים.
מרנג בגרסה זו או אחרת מרבה להופיע בקינוחי פסח (אצלי כחלק מעוגת מוצרט), מה שמותיר חלמונים לרוב. אצלי הצטברו חמישה שחיש מהר הפכו לקארד לימון, שבתוספת שמנת מוקצפת הפך לקרם לימון שרק היה זקוק למצוא בית... תוך 20 דקות נולדה גלילת שקדים שקלטה את הקרם בהנאה ועוד נוספו נקודות דובדבנים (משומרים). מכיוון שהכל נעשה בחופזה לטובת הצעיר שאוהב מאוד קינוחים לימוניים, המראה והתמונה רחוקים מליישר קו עם הסטנדרטים הקבועים, אבל הטעם (אמר הבן), בהחלט לא לוקה בחסר. מומלץ.
והמתכון:
לקרם לימון:
5 חלמונים
100 גר' (חצי כוס) סוכר
מיץ משני לימונים בינוניים ועסיסיים
קליפה מלימון 1
50 גר' חמאה
1 מיכל שמנת מתוקה.
לגלילה:
150 גר' אבקת שקדים
2 כפות קמח תפוחי אדמה
6 ביצים מופרדות
2 כפות מים רותחים
150 גר' סוכר (3/4 כוס)
1 כף תמצית וניל.
ההכנה:
להניח בקערה מעל מים מבעבעים ברתיחה עדינה מבלי שהתחתית תגע במים חלמונים מיץ לימון וסוכר. בבחישה מתמדת לבשל מעל האדים עד שהתערובת אחידה מבריקה וסמיכה.
להסיר מהאש ולהוסיף חמאה וקליפת לימון ולערבב עד להמסת החמאה. לכסות עם ניילון נצמד ישירות על פני הרפרפת ולצנן במקרר לפחות 4 שעות.
הכנת הגלילה:
להקציף חלמונים עם 2 כפות מים רותחים ומחצית הסוכר לקצף בהיר ואוורירי. להוסיף תמצית וניל ולערבב היטב.
להקציף חלבונים ומחצית הסוכר לקצף יציב.
לקפל חלמונים לקצף ולערבב קמח תפוחי אדמה ושקדים. להוסיף את השקדים לקצף ולקפל בעדינות.
לחמם תנור ל 180 מ"צ.
לרפדבנייר אפיה תבנית מלבנית של התנור ולשמן (ספריי שמן עושה עבודה מצויינת). לשטח את בלילת העוגה על התבנית בשכבה אחידה. לאפות 15 דקות עד להזהבה ומגע קפיצי. להניח את התבנית על רשת ומייד לכסות בנייר אפיה נוסף מעל ומעל הנייר מגבת מטבח גדולה לכליאת האדים ושמירה על גמישות המאפה. לצנן.
להקציף שמנת מתוקה ולקפל לרפרפת.
להסיר את הכיסוי מהמאפה ולמרוח 2/3 מהקרם על המאפה. לגלגל בעזרת הנייר התחתון לגלילה. למרוח את שארית הקרם מעל הגלילה.
אפשר להוסיף קוביות תות או כל פרי שאוהבים. הוספתי כאמור דובדבנים משומרים..להמתין כמה שעות להתייצבות במקרר לפני ההגשה. קליל וטעים.

 
מקרונים

מקרונים
100 גר' אבקת שקדים (אפשר לטחון שקדים מולבנים במעבד מזון או לקנות מוכן)
180 גר' אבקת סוכר
100 גר' חלבונים מיושנים (לשמור בטמפ' החדר לפחות 12 שעות)
1/4 כפית קרם טרטר
35 גר' סוכר
ההכנה:
לסנן אבקת סוכר ושקדים לקערה גדולה. חשוב כדי לקבל כיפות מבריקות וחלקות.
להקציף חלבונים ולהוסיף סוכר בהדרגה. להקציף לקבלת קצף מבריק ויציב. אם רוצים לצבוע בצבע מאכל, כדאי להוסיף לקצף לקראת סוף ההקצפה. אני הוספתי צבע ג'ל בכמות קטנה.
להוסיף את השקדים והסוכר לקצף בחלוקה לשלושה. לקפל לקצף מבלי לשבור אותו. לקפל עד שהמרקם אחיד ואם מרימים חלק מהקצף, הוא חוזר לקערה בצורת סרט. כעת מעבירים את התערובת לשקית זילוף, עם או בלי צנטר חלק (אני העברתי בלי). גוזרים את קצה השקית.
מכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפיה או משטח סייקון ומזלפים עיגולים בגודל הרצוי (רצוי אחיד), במרחקים של 5 ס"מ זה מזה. לאחר הזילוף, חשוב לדפוק את התבנית על משטח קשה כדי לשחרר בועות אוויר. להמתין לפחות חצי שעה לפני ההכנסה לתנור שמחומם ל 150 מ"צ. אופים 15 דקות. מצננים היטב לפני שמשחררים את המרנג. מזלפים מלית לפי הטעם למחצית העיגולים על הצד הישר שהיה בתחתית ומצמידים עיגול בגודל זהה. אפשר לשמור שבוע במקרר וזמן ארוך במקפיא בכלי סגור
בתמונה במלית גנאש שוקולד מ 250 גר' שוקולד מריר ו 250 מ"ל שמנת מתוקה.

 
גלילת שוקולד ללא קמח

גלילת שוקולד ללא קמח.
רכיבים:
לגלילה:
6 ביצים מופרדות
6 כפות קקאו משובח מנופה
6 כפות סוכר
2 כפות ברנדי (לא חובה)

למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
50 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות או שבבים
50 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות או שבבים

לציפוי (אם לא משתמשים במלית):
100 גר' שוקולד מריר
30 גר' חמאה
1 כף סירופ תירס (לברק, ניתן לוותר אם אין)

[גלילת שוקולד ללא קמח]

אופן הכנה:
להקציף חלמונים עם הברנדי ו 3 כפות סוכר.
להקציף חלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף נוקשה.
לקפל את שתי התערובות בעדינות. לפזר מעל את הקקאו המנופה ולקפל בעדינות.

לשמן תבנית מלבנית גדולה ולרפד עם נייר אפיה.
לשטח את הבלילה על התבנית וליישר.

להכניס לתנור מחומם מראש לטמ' של 170 - 180 מ"צ.
לאפות 15 - 18 דקות עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע.

להניח את התבנית על רשת. לכסות את העוגה בנייר אפיה נוסף ומעליו מגבת כלים שתסגור היטב.

לצנן לחלוטין.

בינתיים לחמם 1/2 מיכל שמנת עד לסף רתיחה.
לשפוך על השוקולדים המונחים בקערה. להמתין כדקותיים ולערבב היטב עד להמסה.

לצנן לטמפ' החדר.

להקציף את שארית השמנת ולקפל את שתי התערובות למרקם אחיד.

לצנן במקרר כ 30 דקות להתגבשות.

כשהעוגה הצטננה להסיר את הכיסוי (הוא נועד לכלוא את האדים ולשמור על הגמישות של העוגה, בניגוד לגילגול המסורתי, כאן העוגה לא מצ'טקמקת ושומרת על אוריריות וגובה).

מורחים בעדינות את המלית על פני העוגה כולה (אם רוצים להשתמש בחלק לציפוי כמובן שמשארים כמות של כוס).

מגלגלים את הגלילה (מהצלע הארוכה) בזהירות (לא להדק מדי כדי שהמלית לא תדחס החוצה). מניחים על מגש ארוך או קרטון מצופה ברדיד אלומיניום. מיישרים קצוות. (אם מוותרים על הציפוי, מורחים כעת את שארית המלית על הגלילה ומקשטים בשבבי שוקולד).

אם רוצים עם הציפוי:
מכניסים למקרר ובינתיים מכינים ציפוי. ממיסים את השוקולד והחמאה על באן מארי. כשהשוקולד והחמאה מומסים מוסיפים את סירופ התירס. מוזגים בזהירות תוך טילטול על הגלילה. רצוי לא למרוח עם מרית או סכין כדי שהמראה החלק והמבריק יישמר.
בתמונה מעל הגנאש הדבקתי דף טרנספר עם דוגמת פסים.

הערות:
אפשר מאותם החומרים ליצור עוגה לא מגולגלת ע"י חציית העוגה לשני חלקים לאורך. למרוח את המלית על אחד החצאים. לצפות את המחצית הנותרת בגנאש, לצנן, לחתוך לריבועים של כ 3 ס"מ את המחצית המצופה (כדי להקל על פריסת העוגה), להניח את הריבועים בזהירות על המחצית עם המלית. לפרוס למנות רבועות עם סכין רטובה.
קיבלנו אחת מעוגות הדגל ההונגריות: ריגו יאנצ'י.

 
פבלובה אישית עם קציפת קרם לימון קיווי ותותים

פבלובה אישית עם קציפת לימון קיווי ותותים
רכיבים:
ל 6 פבלובות אישיות במלית קציפת לימון בעיטור קיווי ותותים:

למרנג:
4 חלבונים
150 גר' סוכר דק
1/2 1 כפיות קורנפלור
1 כפית חומץ

קיווי
תותים או כל פרי אחר שאוהבים.

לקציפת הלימון:
4 חלמונים ועוד ביצה שלמה
150 גר' סוכר
מיץ משני לימונים וקליפה מגוררת מלימון אחד
60 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה




אופן הכנה:
להקציף חלבונים לקצף יציב.

להוסיף סוכר כף אחרי כף תוך הקצפה.

להוסיף סוכר רק אחרי שהכף הקודמת של הסוכר כבר נבלעה בקצף.

להקציף כ 10 דקות לקבלת קצף מבריק ויציב מאוד.

לפזר את הקורנפלור מעל הקצף וגם את החומץ ולקפל בעדינות לתוך הקצף.

להעביר את הקצף לשקית זילוף עם פיה משוננת או חלקה בעלת פתח גדול.

לצייר 6 עיגולים בקוטר 10 ס"מ על נייר אפיה במרחק 3 ס"מ זה מזה.

להפוך את הנייר ולהצמיד לתבנית אפיה שטוחה. (מדביקים ב 4 פינות עם טיפת קצף).

לזלף עיגול קצף על כל עיגול ולמלא את העיגול כולו בקצף בצורה ספירלית.

על המעגל החיצוני לזלף שושני קצף להגבהה.

לחמם תנור ל 110 מ"צ ולאפות שעה וחצי עד שהקצף יציב ומתנתק בקלות מהנייר.

לצנן ולשמור בכלי סגור עד המילוי (למלא סמוך להגשה).


קציפת הלימון:

להניח קערה על באן מארי.

לשים בקערה ביצה, חלמונים סוכר ומיץ לימון. לחמם תוך כדי בחישה מתמדת עד שהרפרפת מסמיכה.

להסיר מהאש ולהוסיף את קוביות החמאה וגרד הלימון.

לערבב עד להמסת החמאה.

להניח ניילון נצמד על פני הרפרפת ולקרר כמה שעות במקרר.

לפני ההגשה להקציף שמנת לקצפת יציבה ולקפל לתוך רפרפת הלימון.

למלא כל עיגול מרנג במקצפת לימון. לעטר בתותים וקיווי

 
אם יש לך בעיה עם זה וותר על חומץ

החלף בקרם טרטר, במיץ לימון או ותר בכלל.
 
אני חושב

שכאן מטרת החומץ היא עם הקורנפלור מקשה מבחוץ אז החומץ עושה את המרנג פלאפי מבפנים (אחרת מבחינה מרקמית זה יהיה קשה כאבן)
ומאחר שאין פה עניין של טעם החומץ לימון לא יעזור
 
ב 90% ממתכוני הפבלובה אין חומץ.

ברובם אין גם קורנפלור.
לי ממש לא חשוב באיזה תהליך הוכן החומץ לפסח, כמו גם לא חשוב לי באיזה עדות אוכלים או לא אוכלים קטניות או תירס.
אני לא מכינה מתכונים שהם חמץ מובהק וודאי לא לליל הסדר אבל ממש לא יורדת לדקויות של ספק חמץ וכיוצ"ב.
 
למעלה