גלילת שוקולד ללא קמח
גלילת שוקולד ללא קמח.
רכיבים:
לגלילה:
6 ביצים מופרדות
6 כפות קקאו משובח מנופה
6 כפות סוכר
2 כפות ברנדי (לא חובה)
למלית:
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
50 גר' שוקולד חלב שבור לקוביות או שבבים
50 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות או שבבים
לציפוי (אם לא משתמשים במלית):
100 גר' שוקולד מריר
30 גר' חמאה
1 כף סירופ תירס (לברק, ניתן לוותר אם אין)
[גלילת שוקולד ללא קמח]
אופן הכנה:
להקציף חלמונים עם הברנדי ו 3 כפות סוכר.
להקציף חלבונים עם 3 כפות סוכר לקצף נוקשה.
לקפל את שתי התערובות בעדינות. לפזר מעל את הקקאו המנופה ולקפל בעדינות.
לשמן תבנית מלבנית גדולה ולרפד עם נייר אפיה.
לשטח את הבלילה על התבנית וליישר.
להכניס לתנור מחומם מראש לטמ' של 170 - 180 מ"צ.
לאפות 15 - 18 דקות עד שהעוגה יציבה וקפיצית למגע.
להניח את התבנית על רשת. לכסות את העוגה בנייר אפיה נוסף ומעליו מגבת כלים שתסגור היטב.
לצנן לחלוטין.
בינתיים לחמם 1/2 מיכל שמנת עד לסף רתיחה.
לשפוך על השוקולדים המונחים בקערה. להמתין כדקותיים ולערבב היטב עד להמסה.
לצנן לטמפ' החדר.
להקציף את שארית השמנת ולקפל את שתי התערובות למרקם אחיד.
לצנן במקרר כ 30 דקות להתגבשות.
כשהעוגה הצטננה להסיר את הכיסוי (הוא נועד לכלוא את האדים ולשמור על הגמישות של העוגה, בניגוד לגילגול המסורתי, כאן העוגה לא מצ'טקמקת ושומרת על אוריריות וגובה).
מורחים בעדינות את המלית על פני העוגה כולה (אם רוצים להשתמש בחלק לציפוי כמובן שמשארים כמות של כוס).
מגלגלים את הגלילה (מהצלע הארוכה) בזהירות (לא להדק מדי כדי שהמלית לא תדחס החוצה). מניחים על מגש ארוך או קרטון מצופה ברדיד אלומיניום. מיישרים קצוות. (אם מוותרים על הציפוי, מורחים כעת את שארית המלית על הגלילה ומקשטים בשבבי שוקולד).
אם רוצים עם הציפוי:
מכניסים למקרר ובינתיים מכינים ציפוי. ממיסים את השוקולד והחמאה על באן מארי. כשהשוקולד והחמאה מומסים מוסיפים את סירופ התירס. מוזגים בזהירות תוך טילטול על הגלילה. רצוי לא למרוח עם מרית או סכין כדי שהמראה החלק והמבריק יישמר.
בתמונה מעל הגנאש הדבקתי דף טרנספר עם דוגמת פסים.
הערות:
אפשר מאותם החומרים ליצור עוגה לא מגולגלת ע"י חציית העוגה לשני חלקים לאורך. למרוח את המלית על אחד החצאים. לצפות את המחצית הנותרת בגנאש, לצנן, לחתוך לריבועים של כ 3 ס"מ את המחצית המצופה (כדי להקל על פריסת העוגה), להניח את הריבועים בזהירות על המחצית עם המלית. לפרוס למנות רבועות עם סכין רטובה.
קיבלנו אחת מעוגות הדגל ההונגריות: ריגו יאנצ'י.