פסח מתקרב ואתם זוכים בפרסים

ובלי פרלינים משובחים אי אפשר


שלל פרלינים כאן רק מגוון קטן ומייצג:
שוקולד חלב ושוקולד מריר בגנאש נוגט
שוקולד לבן ו וקולד מריר בגנאש פינקולדה
שוקולד חלב ושוקולד מריר במלית גנאש עוגיות לוטוס
שוקולד חלב במלית גנאש רוזמרי.
שוקולד חלב ושוקולד מריר במלית גנאש פיסטוק
שוקולד מריר במלית דובדבן שיכור ושרי ברנדי. (הארוזים בנייר מוזהב).
הקונכיות משוקולד מטומפרר כל סוג לפי הטמפרטורה המתאימה לו. מצרפת מתכון לגנאשים:

גנאש נוגט
המצרכים:
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות גלוקוז
100 גר' שוקולד חלב במטבעות או טבלה של שוקולד, קצוץ לשבבים.
50 גר' מחית נוגט
20 גר' חמאה רכה
ההכנה: מחממים שמנת לסף רתיחה עם הגלוקוז.
שמים בקערה שוקולד ומחית נוגט. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד והנוגט. ממתינים דקה ומתחילים לערבב עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים 20 גר' חמאה רכה ומערבבים לקבלת גנאש חלק. מעבירים לשקית זילוף ח"פ . סוגרים את פתח השקית ומצננים במקרר עד שהגנאש מתקרר לגמרי ומסמיך.
גנאש רוזמרי, גנאש עוגיות לוטוס.
מכינים באופן זהה. משתמשים בממרח רוזמרי או בממרח עוגיות לוטוס במקום במחית נוגט. טועמים ומתקנים כמויות לפי הטעם.
גנאש פינקולדה
המצרכים:
150 מ"ל שמנת מתוקה 38%
50 גר' קוקוס טחון
100 גר' שוקולד לבן במטבעות או טבלת שוקולד לבן שבורה לשבבים
2 כפות גלוקוז
1/2 כפית תרכז קוקוס על בסיס שמן (לטעם קוקוסי מודגש לא הכרחי).
30 מ"ל ליקר פינקולדה
20 גר' חמאה רכה.
הכנה:
מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה ומוזגים על 50 גר' קוקוס בקערה. ממתינים 30 דקות ומסננים את הקוקוס תוך סחיטה. (הכי נוח במגבת מטבח רב פעמית או חיתול נקי). את השמנת מחממים שוב יחד עם הגלוקוז לסף רתיחה. מוזגים אותה על השוקולד הלבן. ממתינים דקה ומערבבים עד להמסה. מוסיפים ליקר ותמצית קוקוס ומערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים חמאה רכה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק.מעבירים לשקית זילוף ח"פ. סוגרים היטב את פתח השקית ןמצננים במקרר עד להתייצבות והסמכה.
גנאש פיסטוק
המצרכים:
100 מ"ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות גלוקוזה
100 גר' שוקולד לבן במטבעות או טבלת שוקולד לבן שבור לשבבים
2 כפות מחית פיסטוק איכותי
20 גר' חמאה רכה.
ההכנה:
מחממים שמנת לסף רתיחה עם הגלוקוזה מניחים בקערה שוקולד. מוזגים את השמנת על השוקולד. מוסיפים את מחית הפיסטוק וממתינים דקה. מערבבים עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק. מעבירים לשקית זילוף. סוגרים את פתח השקית ומקררים עד להסמכה והתקררות הגנאש.
דובדבן שיכור
מגלענים דובדבנים טריים או משתמשים בדובדבנים קפואים מגולענים. מכניסים לצנצנת עם מכסה תואם. מוזגים על הדובדבנים ליקר שרי ברנדי עד לכיסוי ושומרים במקרר לפחות שבועיים תוך ניעור אחת לכמה ימים.
מכינים את קונכיות השוקולד בתבנית פרלינים. הקונכיה צריכה להיות מעט עבה יותר מקונכיה רגילה ויש לוודא שהיא נקיה מבועות .
כהשוקולד בתבנית מתקשה, מסננים את הדובדבנים ןמייבשים אותם על מגבת נייר. מחממים 100 גר' פונדנט בקערה על באן מארי תוך הוספת 30 מ"ל מהשרי ברנדי בו הושרו הדובדבנים.. מניחים בכל שקע בתבנית הפרלינים דובדבן. מעבירים את הפונדנט לבקבוק לחיץ עם מכסה מותאם לזילוף. מזלפים במהירות מהפונדנט עד גובה 2 מ"מ משולי הקונכיה. מכניסים ל 10 דקות למקפיא. מכינים שוקולד מריר מטומפרר. אוטמים את התבנית תוך הקפדה על אטימה הרמטית למניעת דליפה. מצננים רבע שעה במקפיא. מחלצים בזהירות מבהתבנית ועוטפים כל פרלין בעטיפה מתכתית מותאמת לשוקולד. שומרים במקרר עד להגשה.





 
מעקודה - פשטידת תפוחי אדמה כשרה לפסח

החומרים:
1 ק"ג תפוחי אדמה מבושלים במים
5 ביצים
3כפות שמן זית
2 בצל קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
חצי חבילה פטרוסזיליה קצוצה
רבע חבילה כוסברה קצוצה

כף אבקת מרק
מלח
1/2 כפית פלפל
קורט כורכום
כפית פפריקה מתוקה

מתאים לתבנית עגולה 24

אופן ההכנה:
מקלפים את תפוחי אדמה ומועכים למחית חלקה,מחממים השמן במחבת ומטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים מוסיפים את הבצל והשום המטוגנים עם השמן למחית תפוחי האדמה,מפרידים את הביצים ומוסיפים את החלמונים למחית ביחד עם עשבי התיבול הקצוצים וכל התבלינים ומערבבים ,מקציפים את החלבונים לקצף מוצק עם מעט מלח מערבבים את הקצף עם תערובת תפוחי האדמה ומעבירים לתבנית אופים כ-40 דקות או עד שהפשטידה תפוחה וזהובה.

 
עוגת טורט כשרה לפסח

המצרכים:
6 ביצים
קורט מלח
1 כוס סוכר
1/2 כוס קמח מצה
2 כפות שמן
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגורדת

אופן ההכנה:
לחמם את התנור לחום בינוני.
להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר ב 5 – 4 פעמים עד שמתקבל קצף גמיש.
לבחוש בקערה נפרדת את החלמונים, השמן, מיץ לימון, תמצית וניל, קליפת לימון וקורט מלח.
להוסיף לתערובת החלמונים את הקמח מצה וקמח תפוחי האדמה.
לערבב הכל יחד. לאפות כ 60 – 50 דקות.
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי.
להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ 15 דקות.
גיוון: במקום קמח המצה וקמח תפוחי האדמה ניתן לשים אגוזים קצוצים דק.

 

raya

Well-known member
קרם תפוזים
פירסמתי בעבר, מוסיפה קישור ומעתיקה לכאן:
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/75/151301184/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c_%d7%95%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%90%d7%95%d7%aa/%d7%9e%d7%aa%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d[/URL]
אני מכינה בכל שנה בפסח, לא בגלל הכשרות, אלא כי הקינוח הזה לא "כבד" אחרי ארוחה דשנה.

נושא : בבקשה... קרם תפוזים
שולח : raya1
תאריך כתיבה : 22/04/2006 21:50:45


מתוך הספר של בלנדר מקל תוצרת ESGE.

הבלנדר נקרא zauberstab , בעל 3 סכינים הניתנים להחלפה.

אחד - סכין כמו בבלנדרים הרגילים.

השני - שייבה עגולה ללא חורים להקצפת קצפת וכדומה.

השלישי שייבה כנ"ל עם חורים (נקרא quirl) להכנת מיונית.

לליטר מיץ תפוזים:

4 כפות (כ-50 גרם) קמח תפוחי אדמה.

3 ביצים גדולות (אפשר 4).

175 גרם סוכר (אני שמה כוס אחת).

קליפת לימון/תפוז בנדיבות.

לשים בסיר כ- ¾ מכמות המיץ, להוסיף ביצים וסוכר.

עם שארית המיץ לערבב את קמח תפ"א ולהוסיף לסיר.

לערבב כל זמן הבישול, עד שמגיעים לרתיחה או לסמיכות הרצויה.

מומלץ להגיש עם אגוזים/שקדים טחונים דק.

ניתן לעשות עם מיץ לימון, למהול אותו עם מים עד לחמיצות המתאימה.



רעיה

בזמנו דוד ממיתר כתב שהכין את הקינוח ללא הקצפה תוך כדי הבישול, אלא לאחר הבישול.
מצרפת קישור להערה שלו.
הקינוח הוכן על ידי דוד ממיתר גם עם תות שדה.
 

omadawn

New member
עוגת פירות כשרה לפסח על בסיס בצק מקמח שקדים

קולפים 3 אגסים, 3 תפוחים, חוצים ומגלענים. חוצים 10 שזיפים מיובשים, מגלענים. מעבירים את הפירות לסיר עם 3 כוסות מים רותחים וכוס סוכר.מבשלים כעשר דקות ומסננים.
מכינים את הבצק: מערבבים 150 גרם קמח שקדים עם חצי כוס סוכר חום, 2 ביצים טרופות, כף יין אדום מתוק,100 גרם חמאה מומסת וחצי כפית קינמון. מעבירים את הבלילה לתבנית אפיה, מסדרים מעליה את הפירות המבושלים ואופים 45 דקות בחום של 180 מעלות. מוציאים ומזגגים בריבת תפוחים מחוממת. מתקבלת עוגה עסיסית בנגיעת טעם מרציפן.

 
מוס גבינת שמנת ושוקולד לבן

מוס שוקולד לבן וגבינת שמנת
ל 6 מנות נדיבות:
225 גר' גבינת שמנת (גביע)
250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל)
7 גר' ג'לטין מומס ב 1/4 כוס מים או עלה ג'לטין מרוכך בכוס מים.
200 גר' שוקולד לבן שבור לקןביות.
ההכנה:
לחמם חצי מיכל שמנת לסף רתיחה. למזוג את השמנת על השוקולד. להמתין דקותיים ולבחוש להמסה. לצנן מעט ולהוסיף גבינת שמנת. לערבב לאחידות. להוסיף את עלה הג'לטין המרוכך או לחמם את אבקת הג'לטין והמים 20 שניות במיקרו ולמזוג תוך סינון לתערובת השוקולד. לערבב היטב. להקציף שארית השמנת לקצפת יציבה ולקפל בעדינות לתערובת הגבינה והשוקולד. לחלק ל 6 כוסות הגשה. לעטר לפי הטעם. אפשר בתלולית קצפת, בפרי, שבבי שוקולד, ברס או בנטורל .
בתמונה הראשונה, מוגש בכוסות קטנטנות ומעוטר בג'לי פירות יער. (הבאתי לאירוח).



 

פוקסי99

New member
איגרול ובורקס כשר לפסח

לוקחים מצה מרטיבים עד שנהיית רכה וניתנת לקיפול בלי להישבר
מבשלים תפוח אדמה עם הקליפה
מטגנים בצל עד שיזהיב
מועכים את תפוח האדמה, מוסיפים את הבצל המטוגן, פלפל שחור, מלח, מעט חמאה לקבל מרקם חלק.
לחתוך את המצה בחתך לאורך ולרוחב לקבלת 4 ריבועים
לשים במרכז כל ריבוע את המלית ולקפל למשולש.
לטבול בביצה ולטגן במחבת עד שמתקבל צבע של חביתה
יוצא נהדר.
ניתן לשחק עם התבלינים לפי מה שכל אחד אוהב.
לא ניסיתי מלית של גבינה, או תרד, אבל לדעתי אין סיבה שלא יצליח,
מתכון זה נוסה אתמול בליל הסדר והיה הצלחה גדולה


אגרול
באגרול השתמשתי חביתיות דקות במקום הבצק באגרול הרגיל
פשוט לקחתי ובלבלתי היטב את הביצים
שמנתי מעט מחבת ושפכתי מעט מהבלילה תוך נדנוד מצד לצד שיכסה את כל המחבת.
קצצתי דק כרוב. גזר. פלפל אדום.הקפצתי במחבת. עם מעט שמן . רוטב סויה . מעט חומץ, מלח,
פלפל שחור טחון.
הנחתי את החביתיה על משטח כף מהמלית בחלק העליון במרכז, קיפלתי שליש מימין שליש משמאל ואז גילגלתי מלמעלה למטה.
חיממתי את המחבת שוב והנחתי את הגלילה כאשר התפר נמצא כלפי מטה
כאשר הגלילה משחימה הופך.
עד להשחמה של כל הגלילות.
רצוי לאכול סמוך לגמר הטיגון כדי להנות מהקריספיות של הגלילה.
כעקרון ניתן להישתמש בכל מילוי האהוב על כל אחד.
ניתן להשתמש בפנקייק כשר לפסח במקום החביתיות
 

bali

New member
מנהל
דוקולד בניחוח תפוז על בסיס מרנגים

דוקולד בניחוח תפוז על בסיס מרנגים

סדר העבודה – יום אחד מכינים את המרנגים, את הבסיס למוסים (גנאשים) ומשרים תפוזים בסירופ סוכר. למחרת מקציפים גנאשים, מרכיבים את העוגה ומייבשים את התפוזים בתנור.

המצרכים:

למרנג:

4 חלבונים
1/2 כפית אבקת קרם אוף טרטר או קורט יפה של מלח
1/2 1 כוסות סוכר
כפית חומץ

למוס שוקולד מריר:

200 גרם שוקולד מריר
1/2 1 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל)
2 כפות רום או ברנדי או ליקר שאוהבים
1 כפית אבקת ג'לטין

למוס שוקולד לבן בניחוח תפוז:

200 גרם שוקולד לבן
1/2 1 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה (375 מ"ל)
גרידת תפוז מחצי תפוז (כפית גרידה בערך)
1 כפית אבקת ג'לטין

לקישוט:

1 תפוז
1 כוס סוכר
1/2 1 כוסות מים

אופן ההכנה:

המרנג –

מקציפים את החלבונים עם אבקת קרם הטרטר במהירות בינונית עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים את החומץ ואת הסוכר בהדרגה תוך הגברת המהירות. מקציפים 10-15 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שמתקבל קצף מאד יציב וסמיך.

מסמנים על שני ניירות אפייה 2 עיגולי מרנג בקוטר 24 ס"מ. (אני לקחתי תחתית של תבנית 24 קפיצית וסימנתי עיגול לפיה).
בעזרת שק זילוף עם פיה עגולה חלקה מזלפים מרנג בצורת שבלול ממרכז העיגול עד שוליו. עושים כך על שני הדפים כשהם יושבים בתוך תבניות אפייה.
מהמרנג שנשאר מזלפים נשיקות קטנות-בינוניות ליד הבסיסים שזילפנו.
מייבשים את המרנגים בתנור בחום של 100 מעלות למשך שלוש שעות. משאירים את המרנגים בתנור הכבוי כשמגבת תחובה בדלת התנור כדי שהחום והלחות יצאו ממנו, עד שהתנור קר לגמרי.




המוסים –

מפרקים את השוקולדים לקוביות ושמים כל שוקולד בקערה נפרדת.

מרתיחים מיכל אחד של שמנת מתוקה ומוזגים את השמנת הרותחת על השוקולד המריר.
מחכים 2 דקות ומערבבים בעדינות את השוקולד והשמנת עד שמתקבלת תערובת חלקה ומבריקה. מוסיפים ליקר ומערבבים שוב עד שהתערובת אחידה וחלקה.

מרתיחים מיכל שמנת מתוקה נוסף, והפעם מוסיפים לו גם גרידת קליפת תפוז. כשהשמנת התפוזית רותחת, מוזגים אותה על השוקולד הלבן, ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.

שמים את שני הגנאשים במקרר לכמה שעות, עדיף ללילה, עד שהם מתמצקים ומתקררים לגמרי.

כשהגנאשים קרים אפשר להרכיב את העוגה –

מסדרים בתבנית קפיצית מס' 26 שקף בגובה 6-7 ס"מ. מניחים בסיס אחד של מרנג.

מקציפים את הגנאש המריר עם עוד 1/2 מיכל של שמנת מתוקה עד שמתקבל קרם אוורירי ובהיר יותר.
משרים את כפית הג'לטין במעט מי ברז לכמה דקות עד שהג'לטין יספוג את המים. מחממים במיקרוגל ל 30 שניות עד שהג'לטין נמס לגמרי. מוסיפים לג'לטין כף מהגנאש המוקצף ומערבבים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הג'לטין לשאר הגנאש ומערבבים עד שהגנאש רך יותר והג'לטין נטמע בתוכו לגמרי.
מורחים את הגנאש המריר על בסיס המרנג ומחליקים אותו בעזרת מרית גמישה או סכין.

מניחים על הגנאש את בסיס המרנג השני ומקפיאים לשעה להתייצבות.

מקציפים את הגנאש הלבן עם חצי מיכל השמנת המתוקה שנותר, בדיוק כמו הגנאש המריר ומערבבים עם ג'לטין מומס.
מורחים את הגנאש הלבן על המרנג השני ומיישרים טוב טוב, כי אלו יהיו פני העוגה.

שומרים את העוגה במקפיא עד כמה שעות לפני ההגשה.

לקישוט מכינים תפוזים מסוכרים –

חוצים את התפוז לאורכו עם הקליפה ופורסים אותו לפרוסות דקות. זורקים חלקים שהם רק קליפה.
מרתיחים 1 כוס סוכר עם 1/2 1 כוסות מים עד שמתקבל סירופ קצת סמיך (בערל 10 דקות רתיחה).
מסירים את הסירופ מהאש ומוסיפים אליו את פרוסות התפוזים.
דואגים שפרוסות התפוזים ישחו בסירופ ומקררים ללילה במקרר.
למחרת מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה או במשטח סיליקון ומניחים עליו את פרוסות התפוזים.
אופים בחום של 100 מעלות למשך שעה וחצי כאשר באמצע האפייה הופכים את פרוסות התפוזים לצידן השני.
כשפרוסות התפוזים מתקררות הן מתקשות כמו סוכריות.

אחרי שהעוגה מוכנה, מניחים על המוס הלבן נשיקות ופרוסות תפוז מסוכרות לקישוט.
את העוגה צריך להעביר למקרר בערך 3 שעות לפני האכילה כדי שהמוסים יפשירו. רצוי לפרוס את העוגה עם סכין מעט משוננת טבולה במים רותחים.

 

bali

New member
מנהל
למען הסר ספק, אני ענבל ברנר מהכתבה


וכייף שהזכרת לי שהתפרסמתי עם העוגה הזו ועוד אחת.
את העוגה הזו (הדוקולד) המצאתי והרכבתי בעצמי לכדי קומפוזיציה כייפית, כמתנה לאחי הצעיר שמשוגע על השילוב של שוקולד ותפוזים, לכבוד יום הולדתו ה 21 (במקום שיגיע לירח). ומאז היא כוכבת אצלנו באירועים מיוחדים (וגם כשרה לפסח, ופסח הוא אירוע מיוחד).
 
זה המצב אז אני רוצה לנצל במה זו ולומר

ראשית העוגה משנת 2010 כלומר בת 6 שנים, מה היא לא התקלקה ?

שנית ובצינות, ראיתי וקראתי פה ושם באינטרנט, את מדהימה ! מוכשרת יפה וכחמה, כדי שכולם ידעו
 

bali

New member
מנהל
זו עוגת קסמים מיוחדת שלא מתקלקלת ולא נגמרת

תודה על הפירגון
 

kukilida4

New member
בלינצ`ס כשר לפסח

&nbsp
מצרכים למתכון (5 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה)
&nbsp
מים - 1/2 כוס קטנה - סה"כ (100 מ"ל)
ביצה - 3 Medium
קמח תפוחי אדמה - 4 כפות שטוחות - סה"כ (48 גרם)
מלח - קורט
גבינה לבנה 5% - קופסת פלסטיק (250 גרם)
סוכר - 3 כפות שטוחות - סה"כ (45 גרם)
תמצית וניל - כפית (5 מ"ל)
תרסיס על בסיס שמן קנולה - 2 מנות - סה"כ (1 גרם)
&nbsp
5 מנות/יחידות.
אופן הכנת המתכון
1. מערבבים את כל מרכיבי הבלינצ`ס (מים, ביצים, קמח תפוחי אדמה ומלח), מחממים מחבת טפלון ומברישים עם מעט שמן.
2. עם מצקת שופכים מהבלילה למחבת, מטלטלים מעט את המחבת שהבלילה תתפשט על כל פני המחבת.
3. מטגנים 2 דקות, הופכים ומטגנים דקה נוספת.
4. למילוי מתוק - מערבבים את כל המרכיבים יחד (גבינה, סוכר ותמצית וניל).
5. הרכבה - ממלאים את הבלינצ`סים במילוי, סוגרים תחילה מהצדדים ואחר כך מגלגלים.
6. בתיאבון :)

 

daniili

New member
עוגת קרמבו

מצרכים:
חב' פודינג שוקולד
חב'פודינג וניל
6 ביצים
8 כפות סוכר
1/2 כוס חלב
חב' שוקולד מריר 60%
2 כפות קקאו
30 גרם חמאה
שמנת מתוקה 38% של השף הלבן
&nbsp
העוגה מורכבת מ3 שכבות.
שכבה ראשונה:
מקציפים 6 חלבונים עם 6 כפות סוכר
מוסיפים תוך הקצפה איטית פודינג שוקולד וחלמונים.
אופים כ25 דק' בחום של 180 מעלות בתבנית עגולה קפיצית.
שכבה שנייה:
מקציפים שמנת מתוקה של השף הלבן עם 1/2 כוס חלב וחב' פודינג וניל. שמים על העוגה לאחר שהתקררה.
שכבה שלישית:
בקערה על סיר עם מים על הגז ממיסים - שוקולד עם 2 כפות סוכר + 2 כפות קקאו ומעט חלב. כשנמס לרוטב חלק מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שנמסה לגמרי.
שופכים את השוקולד על הקצפת.
מומלץ אחרי שמשחררי את העוגה מהתבנית ומניחים על מגש עם רגלית.
&nbsp
 
עוגת פרג מעולה!! (בחיי שהכי טובה שטעמתי עד כה
)

חומרים:
5 ביצים - להפריד בין חלמונים לחלבונים
250-300 גרם פרג טחון היטב
1 כוס סוכר
1 כוס חלב
1/2 כוס שמן
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס אגוזים קצוצים
1 אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:
להקציף חלמונים עם 1/2 כוס סוכר. להוסיף שמן ,פרג , קוקוס ואגוזים.
לערבב את החלב עם הפודינג וניל (ניתן גם להקציף) ולהוסיף לתערובת הנ"ל.
להקציף בקערה נפרדת את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר ולהכניס בקיפול לתערובת הנ"ל.
לאפות 40-50 דקות בחום של 180 מעלות.

ציפוי:
להמיס 1 חבילה של שוקולד מריר עם 3 כפות סוכר ורבע כוס חלב על אש נמוכה.
לערבב כל הזמן עד שהופך לקרם. כשהעוגה עדין חמה לשפוך על העוגה.

בתאבון וחג שמח!
 
פשטידת תרד כשרה לפסח - יאמי


רכיבים:
&nbsp
7-8 מצות
1 ק"ג תרד
5 ביצים
250 גרם גבינת פטה
מעט קוביות גבינה בולגרית
2-3 כפות קוטג'
1 תפוח אדמה גדול, מבושל ומרוסק
2 כוסות חלב
1 כפית פלפל לבן
½ כפית אגוז מוסקט
¼ כוס גרגרי שומשום
&nbsp
אופן ההכנה:
&nbsp
1. מנקים ושוטפים היטב את עלי התרד, מסלקים גבעולים קשים וסוחטים היטב.
&nbsp
2. שמים את התרד בסיר רחב, מכסים ומאדים 2-3 דקות עד לריכוך העלים.
&nbsp
3. טורפים 3 ביצים, מוסיפים את התרד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
&nbsp
4. מוסיפים את הגבינות, מתבלים בפלפל לבן, אגוז מוסקט ומעט מלח.
&nbsp
5. טובלים חצי מכמות המצות בחלב עד לריכוך, מרפדים תחתית תבנית בגודל 27X25 ס"מ במצות.
&nbsp
6. יוצקים את עיסת התרד על שכבת המצות ומשטיחים
&nbsp
7. משרים את יתר המצות בחלב ועורכים שכבה או שתיים על מלית התרד.
&nbsp
8. טורפים את הביצים שנותרו עם שארית החלב, מתבלים במעט מלח ויוצקים על שכבת המצות.
&nbsp
9. בוזקים גרגרי שומשום ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 40-45 דקות.
&nbsp
&nbsp

 
פשטידת כרישה לפסח

5 יחידות כרישה
1 יחידה גבינה לבנה 9%, או "טוב טעם"
4 יחידות ביצה
4 יחידות מצה
לפי הטעם מלח
לפי הטעם פלפל שחור
לפי הטעם שמן
לפי הטעם גבינה צהובה, מגורדת
&nbsp
1.את הכרישה חותכים ומרתיחים ,מסננים וסוחטים היטב. 2.לאחר מכן טוחנים ומוסיפים את כל המצרכים, במידה ויש נוזלים רבים ניתן להוסיף מעט קמח מצות. 3.שמים שמן בתבנית של תנור אפיה, שופכים את כל הבלילה לתבנית, מפזרים מעט שמן מעל. 4.מפזרים מלמעלה גבינה מגורדת. 5.שמים בתנור בחום גבוה 180 מעלות

 
למעלה