בישולים לסופ"ש

merav999

New member
כאן

אלו גובי - תבשיל תפוח אדמה וכרובית פיקנטי.

כרובית בטמפורה.

בורקס מבצק עלים ממולא בפטה שקדים עם זיתים.

כרוב ניצנים בתנור.
 

נטאשKה

New member
בדיוק סיימתי לבשל

יש פרוסות טופו ששוכבות במשרת לימון-שום עם פלפלים חריפים וכוסברה וממתינות לצריבה במחבת פסים, את הצריבה נבצע לפני כל ארוחה, כי היא לוקחת דקות ספורות בלבד ופשוט חבל לצרוב קודם.

יש חצילים מטוגנים - בתמונה (כן, אני יודעת שזה לא בריא, אבל זה כ"כ טעים) בבלילה של קמח וחלב סויה. מוגשים עם נענע ודבש, או בלי למי שמעדיף. הם טעימים נורא גם ככה.

יש סלט אורז אדום עם מנגו, סלט ירוקים (כוסברה, פטרוזיליה, קורנית, ריחן, חמציץ, נענע) רובו מהאדנית, סלט צנון וצנוניות קטנות חריפות עם זעתר.

יש ירקות בתנור במרינדת לימון-שום-מלפפון וירקות בתנור במרינדת פטל (מפטל קפוא) וענבים שחורים.

יש גזר גמדי (כי לא השגתי טרי יפה) בחמאה, טימין, קורנית, פלפל אנגלי, פלפל לבן ופלפל שחור.

יש שומרים צלויים בתנור.

יש לחם עשבי תיבול שאפיתי וממרחים - ממרח שעועית לבנה ואדומה עם ג'ינג'ר. ממרח חצילים קלויים עם טחינה וכרגיל חדשתי מלאים של טחינה וחומוס.
 

נטאשKה

New member
ואלה הגזרים

אודו בווק ענק סגור במשך קרוב לחצי שעה על אש קטנה. קשה לתאר כמה טעים המתכון הפשוט הזה.
 

cyethra

New member
אצלנו

פלפלים ממולאים באורז מלא עם הפתעות

קינואה עם בצל ועגבניות

כרוב ברוטב עגבניות

לביבות ירקות

לביבות עדשים

כרובית בלימון בתנור

קישואים ברוטב עגבניות

סלק
 
אני אוהבת תבשילי קינואה וירקות

וקישואים ברוטב עגבניות זה מאכל ילדות מנחם
 

אמילינה

New member
אשמח למתכון של פלפלים ממולאים


האם במתכון הזה אין את הטעם המאוד ספציפי לאורז המלא?
אני עד עכשיו נמנעת מלאכול אותו בגלל הטעם הזה..
 

cyethra

New member
מה זה הטעם הספציפי לאורז מלא?


המתכון הוא מהאתר של ליידיבאג: ירקות ממולאים

אלא שאני משתמשת באורז מלא. עם כל התוספות והרוטב זה יוצא ספוג בהרבה טעמים, אולי תנסי בכמות קטנה ותראי אם טעים לך.
 
אם תשטפי אותו היטב

עד שלא יופיע עמילן בשטיפה ואת יכולה גם להשרות חצי שעה במים קרים לפני הבישול- לא יהיה טעם. אפשר גם לשנות את הזן- גם באורז מלא יש זנים שונים
 

ladybug6

New member
בסוף אולתרו קצת בישולים היום

בשעה שהקצבתי לענייני מזון (בהיעדר שלל מוצלח מארוחת שבת) אלתרנו מג'דרה מאורז עם עדשים ירקות מונבטות ובצל והרבה תבלינים, לצד קוביות תפו"א ופטריות שהוקפצו עם בצל, שום, כמון, כורכום, אבקת שום, פפריקה, תערובת פלפל גרוס וקצת תערובת תיבול לקציצות, וגרגרי חרדל (מה הקשר? לוידעת, אבל היה טעים). יצא ממש ממש טעים ביחד. חבל שבלסנו הכל לפני שהספקתי לצלם. ליד זה הכנו סלט ירקות טרי ושתינו מלא מיצפטל
 

נטאשKה

New member
מה שרק מוכיח

שלא צריך להשקיע שעות במטבח בשביל לבשל בריא וטעים.
 
לפי הרפואה הסינית העתיקה

הכי בריא זה ללכת מדי יום אל השוק
לקנות ממה שיש שם טרי
לבשל קצר יחסית
ולאכול
כרוך בזה- ללכל כל יום, לקנות לפי העונה, לבשל טרי וקצר
 

Gidi Shemer

New member
לפי כל רפואה

הכי בריא זה ללכת מדי יום אל השוק
לקנות ממה שיש שם טרי
לבשל קצר יחסית
ולאכול
כרוך בזה- ללכל כל יום, לקנות לפי העונה, לבשל טרי וקצר



רק נקודה אחת, לא כל מה שנראה לנו טרי הוא אכן מאד טרי ודווקא ירקות קפואים (לא משומרים, קפואים) הם לפעמים בעלי ערגים תזונתיים טובים יותר), אבל העקרון של טרי, קצר, פשוט ובריא (שלא לדבר על אקט ה"הליכה") הוא עקרון מנצח על פי כל תפיסה רפואית.
 
למעלה