טיפים לחורף

Optimistic Girl

New member
טיפים לחורף


בתמונה לעיל: אמא שלי העירה אותי מוקדם בבוקר כדי לראות את זה...
אמרה שלג בעיר שלנו
ישר קמתי מהר....חחח מאוהבת בשלג
אומנם לא באמת היה שלג -זה היה ברד והרבה..
אבל בכל זאת מחזה נדיר לראות את כל הכביש מכוסה בלבן!!!


לעינינו
החורף נותן לי השראת כתיבה


טיפים לחורף; למדתי לקחתי מהחורף הזה ומביאה אותם לכם,

דיכאון חורף:
ירידה במצב הרוח עקב חוסר שמש/עקב שיבוש תוכניות יציאה בגלל מזג האוייר
זה דבר טבעי שיש מצב רוח ירוד;

לעלייה של מצב הרוח ממליצה לכם למצוא את המאכל שמעלה מצב רוח
ציוד;מחברת ואט
אחרי כל ארוחה לרשום מה המצב הרוח
כן כן זה עצה מספר התזונה שלי!!
עשיתי וגיליתי שפאסטה ברוטב עגבניות שאני כל כך אוהבת -מעלה במיידית את מצב הרוח.
ולא, פה זה לא הניסיון שתזללו שוקולד!!!
אלא לרשום במחברת את רמת המצב הרוח אחרי כל ארוחה נורמלית ומזינה

משהו מתוק
כשרוצים משהו מתוק
אני מורחת כפית טחינה מלאה על הלחם
ומעליה כפית דבש
מה שיוצא זה ממרח חלבה!!!
נשירת שיער, כתמים לבנים על ציפורניים =מצביעים על מחסור באבץ.
בטחינה מלאה יש אבץ


פירות:
אם בריאות שלכם חשובה לכם
יש לאכול לפחות שלוש פירות ביום או יותר
מומלץ פרי העונה
תפוזים ולימונים בתה זה טוב כי יש ויטמין סי נגד מחלות חורף.


מחסן מזון בייתי
סבתא שלי לימדה אותי לעשות "מחסן" מזון ליום שחור ככה היא קוראת לזה

כשאני יוצאת מהבית ואני ליד סופר, אני תמיד בודקת מה יש בו,האם יש מבצעים על מזון וכו
ותוך כדי קונה שמן/סוכר/ מלח/שמרים יבשים/קמח
בקיצור מוצרי יסוד בסיסיים
ככה שאף פעם לא חסר בבית שלנו שום דבר
אין דבר כזה נגמר שמן ואין על מה לטגן חביטה!!
ממליצה ליישם זאת לכולם
שתמיד יהיה 2 או 3 דברים ממוצר אחד.

פלוס אני לא פוסחת על חטיפים לימים שחורים

אני אוכלת תפוציפס טבעי או אפרופו טבעי
כי יש בהם הכי פחות חומרים מוזרים שמתחילים מהאות E
וגם אוהבת אוכלת במקרה שלא בישלתי ואין מה לאכול...
זה קורא לעיתים נדירות... אבל טוב שתמיד יהיה בבית חטיף לשעת הצורך.

נסיעות למקרה מיוחד
כשיש ברד בחוץ, ומזג אוויר על הפנים
אני ממליצה להזמין מונית ספיישל!!!
וזה טוב רק בתוך העיר (כי מחוץ לעיר זה יקר רצח)
זה למדתי מחברה שלי שלמרות שאין לה כסף
היא כן מרשה לעצמה להזמין מידי פעם מונית ספיישל!!
זה לא רק עניין של כסף
זה ללמוד לאהוב את עצמנו ולהרשות לעצמנו מידי פעם במקרי חירום להזמין מונית!!!
כן זה לא כל הזמן
אבל אם יש לכם פגישה סופר חשובה ואתם לא רוצים להפסיד אותה ויש סערה בחוץ
פשוט תזמינו מונית או שתדאגו שיהיה מישהו שיכול להקפיץ אתכם


מחשבים
מגן ברקים חובה בכל בית
עולה בין 40 ל150 שח
ומאוד חשוב ימים אלו!!!!
חובה לבטח את המוצרי חשמל הכי חשובים
מצידי את כולם.
כי בהפסקות חשמל הם עלולים להתקלקל במיוחד מחשב...

אתם מוזמנים לשתף את כולנו בטיפים שלכם
 
אני נאלצת לתקן אותך...

קחי ברוח טובה, כן?
זה רק כי תזונה היא נקודה רגישה אצלי וקשה לי עם הטעיות בנושא, אבל אני חושבת שהשרשור עצמו מבורך מאוד!


לעלייה של מצב הרוח ממליצה לכם למצוא את המאכל שמעלה מצב רוח
ציוד;מחברת ואט
אחרי כל ארוחה לרשום מה המצב הרוח
כן כן זה עצה מספר התזונה שלי!!
עשיתי וגיליתי שפאסטה ברוטב עגבניות שאני כל כך אוהבת -מעלה במיידית את מצב הרוח.
ולא, פה זה לא הניסיון שתזללו שוקולד!!!
אלא לרשום במחברת את רמת המצב הרוח אחרי כל ארוחה נורמלית ומזינה




צריך לשים לב טוב טוב להבדל בין משהו שמעלה את מצב הרוח בטווח הקצר, ומוריד אותו בטווח הארוך (כמו פסטה מקמח לבן) , לבין משהו שמשפיע על מצב הרוח שלך לטובה לאורך כל היום (כמו פסטה מקמח מלא, אם נמשיך עם עניין הפסטה..). לא רעיון טוב לעשות רישום כמו שאת אומרת, כי את תמצאי שם בעיקר פחמימות פשוטות ולא מורכבות (שוקולד זו דווקא דוגמא מעולה! סוכרים הם גם כן פחמימות פשוטות). עדיף פשוט לקרוא מאמרים על תזונה נבונה בחורף ובכלל ולהחכים בנושא, על מנת לא ליצור ירידה לאחר עלייה. כי הירידה יכולה להיות נמוכה מאוד.



פלוס אני לא פוסחת על חטיפים לימים שחורים
אני אוכלת תפוציפס טבעי או אפרופו טבעי
כי יש בהם הכי פחות חומרים מוזרים שמתחילים מהאות E
וגם אוהבת אוכלת במקרה שלא בישלתי ואין מה לאכול...
זה קורא לעיתים נדירות... אבל טוב שתמיד יהיה בבית חטיף לשעת הצורך.




שוב, טיפ בעייתי מאוד. אינדיבידואלי, אבל עדיין בעייתי. נכון שכל אחד יכול לאכול מה שבא לו ואנחנו לא חייבים לאכול חסה וגזר כל היום, ובאופן כללי חטיפים זה לא בריא ואין קשר לדיון וכולנו יודעים את זה ואוכלים אותם בכל מקרה - אבל הייתי ממליצה על חטיפים אחרים, בייחוד אם אנחנו מתמקדים בחורף וכדומה. תפוצ'יפס למשל מכיל המון המון שמן ואשכרה נטול רכיבים תזונתיים הולמים, אז בשביל מה?




פירות:
אם בריאות שלכם חשובה לכם
יש לאכול לפחות שלוש פירות ביום או יותר
מומלץ פרי העונה
תפוזים ולימונים בתה זה טוב כי יש ויטמין סי נגד מחלות חורף.




צר לי, חום הורס ויטמין סי... צריך לאכול אותם כפי שהם אם המטרה היא הויטמין סי. (ואכן יש הרבה סיבות טובות לצרוך ויטמין סי, בייחוד בחורף ולקראתו)
 

Optimistic Girl

New member


סבבה תתקני בכייף


קראתי ספרים רבים בנושא התזונה ככה שיודעת על מה את מדברת
לי אישית פאסטה מקמח מלא עושה מאוד רע לכיבה
אם לאחרים זה סבבה אז בכייף

אוכל כן מעלה מצב רוח
אם משהו אחכ בגלל הטנדר הבריאותי של קמח מלא יעשה לי רע אז מה הרווחנו?


בקשר לחטיפים
מה את כן היית ממליצה?


אם כבר
כתבת אז שתפי אותנו בטיפים תזונתיים שלך



חום הורס ויטמין סי
אבל כל אדם שאני מכירה מכיר את תרופות הסבתא של תה עם לימון ודבש

אם כבר מדברים על תה,
אז תה שחור לא שותים אחרי ארוחה שיש בה ברזל
כי הוא גורם להעטה/חוסר ספיגה של ברזל.
 
ואם יש תרופת סבתא כזאת, זה בטח תורה מסיני


אני לא באה לזלזל אבל זה טיעון מוזר למדיי
יש הרבה תרופות סבתא שהן לא יותר מדעות קדומות...

אני אבהיר את עניין התה עם דבש ולימון, שלצערי זו טעות נפוצה וחבל - (שווה קריאה!)

בלימון יש דברים נהדרים נוספים חוץ מויטמין סי, כך שזה לא חסר תועלת לשים אותו בתה גם בלי קשר לויטמין סי. אבל ויטמין סי נהרס מאוד בקלות, ע"י כל דבר בערך. בעצם כשאני חושבת על זה, קשה לי להעלות בדעתי דרך לצרוך ויטמין סי מלימון - כי ויטמין סי נהרס באור, בחום, במגע עם חמצן ובמגע עם מתכת - ואנחנו לא נוהגים לאכול לימון כפי שהוא. תפוז לעומת זאת אפשר ועדיף לאכול כפלחים פלחים, כנ"ל לגבי שאר הירקות והפירות שמכילים ויטמין סי, ובאופן כללי לחתוך אותם כמה שפחות (סלט קצוץ דק זה בעייתי) ולהשאיר בנתחים גדולים על מנת שלא לחשוף אותם ליותר מדי אור, חמצן וכו'. בישול של ירקות משמיד לחלוטין כל זכר לויטמין סי, אז לחשוב פעמיים לפני שהופכים ירקות למרק, אם זה המטרה.

בנוגע לדבש - כנ"ל. לדבש יש תכונות אנטיבקטריאליות מופלאות והוא נהדר בחורף, אבל שוב - כל זה נהרס ברגע שהדבש מתחמם. אנשים לא תמיד מודעים לזה, אבל אם הדבש חומם (למשל ע"י הוספה לתה) - הלך כל העניין של התכונות האנטיבקטריאליות ומדובר בממתיק ותו לא.

אז מה עושים?...

* אם רוצים ויטמין סי, תיארתי לעיל כיצד מומלץ לצרוך אותו ומה הורס אותו. למעשה יש מזונות בהם יש כמות נכבדת של ויטמין סי, ביניהם פירות הדר שנפוצים בארצנו בחורף, ויש לצרוך אותם כפי שהם כפלחים-פלחים, ומיידית - על מנת לא לחשוף אותם לאור וכו' יותר מדי. להיזהר גם מכלי מתכת שכאמור משפיעים גם הם והורסים את הויטמין. חתיכת ויטמין חמקמק, רוב היונקים יכולים לייצר אותו בעצמם בתוך הגוף שלהם, רק אנחנו (והקופים) נדפקנו וצריכים לצרוך אותו ממקור חיצוני. מי שבא לו להשקיע, שווה לשקול לצרוך ויטמין סי כטבליות בימי החורף. יש לציין שמחקרים הראו שצריכת ויטמין סי מורידה את הסיכוי להצטננות, אבל רק אם צרכתם אותו *לפני* שהצטננתם, כי אם נזכרתם מאוחר מדי זה פחות משפיע אם בכלל.

* אם רוצים את התכונות האנטיבקטריאליות של הדבש, יש דרך מעולה לצרוך אותו - בכפית :) תכינו לכם תה עם דבש כי מדובר בממתיק בריא יותר מסוכר, אבל חוץ מהתה אם אתם רוצים את האנטיבקטריאליות שלו אז - תפסו כפית, מלאו אותה בדבש, ושימו בפה. עכשיו תמצצו ותמצמצו את הדבש לאט לאט ותנו לו להחליק לכם בגרון באיטיות (זה טעים, אל תתבכיינו :) ). מדובר בתרופה ממשית שהתכונות שלה ידועות עוד מימי קדם. וזו תרופה טעימה :) רק בזהירות ולא להגזים עם הכמויות!!! זה סוכר לכל דבר מבחינת הגוף שלכם.
 

Optimistic Girl

New member
עוד טיפ על דבש

תודה על הטיפים מאוד חשוב
וכל הכבוד על ההשקעה!!!

זה מה שאמא שלי לימדה אותי לעשות-בהקשר של דבש!
ואגב דבש קונים רק בחנויות טבע,
כשכתוב שם, שיש בו מינרלים כמו סידן וכו

כי דבש בחברות המפורסמות שלא אזכיר את שמם
הוא מחומם ואין שם שום מינירלים
חוץ ממזון מלכות שמוכרים ביוקר...
 
וואי את צודקת, דבש זה אכן בעייתי לפעמים...

לצערי עוד לא ידוע לי בוודאות איזה דבש הוא איכותי מוצלח ואיזה דבש לא אז קשה לי להמליץ על דבש ספציפי מבין אלה שנמצאים בסופר.. אבל בהחלט פורסם (לא מזמן, בעצם) שיש בעיה רצינית עם רוב מוצרי הדבש שבסופר, שממש לא מכילים את מה שאנחנו חושבים שמכילים..... התחלחלתי
למה כל כך הרבה מוצרים בסופר לא מכילים את מה שאנחנו חושבים שהם מכילים??
 
בקשר לפסטה, ובקשר לברזל

בקשר לפסטה -
תראי, אני די מסכימה איתך. פסטה, אפילו מקמח מלא, זה לא אוכל אידיאלי אלא מעובד למדי - כאמור פשוט זרמתי עם עניין הפסטה מההודעה שלך. יש דרכים טובות יותר לצרוך דגנים מלאים, וכמובן שאם זה עושה לך כאב בטן זה בכלל מיותר.

בקשר לברזל -
את צודקת לגמרי
ואני אפילו אדגיש את דברייך ואבהיר מדוע זה כך -
קפאין משבש את ספיגת הברזל בגוף. ברזל זה אחלה של דבר ולכן יש לשים לב לעניין הזה - יש הרבה קפאין בקפה, מידה מכובדת של קפאין בתה שחור, ויש גם מידה של קפאין בתה ירוק(!!!).
רוצים לוודא שאתם לא צורכים קפאין, ובכל זאת לשתות משהו חם עם הארוחה?
אני ממליצה על מה שנקרא "תמציות צמחים". גם זה מגיע באריזות רגילות של ויסוצקי כמו התה הירוק והשחור ודומיו, וזה טעים כמו כל היתר ויש המון טעמים שווים ומדליקים כמו גם טעמים "רגילים" יחסית. איך מבדילים בין תה לתמצית צמחים? פשוט - מחפשים את החותמת "לא מכיל קפאין" על גבי האריזה (ויסוצקי מקפידים לציין). או, ביצרנים אחרים, פשוט הופכים את האריזה וקוראים את הרכיבים - אם לא רשום שם "תה" (וזה כולל את כל סוגי התה - שחור, ירוק, סיני וכולי), הרי שזו תמצית צמחים שאינה מכילה קפאין.
 
זה בדיוק הסיבה שהפסקתי לקחת ברזל....

יש לי ברזל קצת נמוך (זה מאוד גבולי) ואני מכורה לנס קפה!!! מכורה...
וזה היה עושה לי בלאגנים בבטן לקחת את הברזל עם הקפה,וגם אז הרופא אמר לי שזה לא נספג טוב.
אז החלטתי פשוט להפסיק,אולי זו טעות,אולי זו לא טעות..

אני לא מוכנה לשתות פחות נס קפה רק בגלל שטיפונת חסר לי ברזל :S אם היה לי חסר באופן משמעותי אז ברור שהייתי לוקחת ברזל ושותה פחות נס קפה.
 
וואו, תזהרי עם זה.


"לוותר על ברזל" זה רעיון מטופש.
אין לך מושג לאיזה נזק את גורמת ולאיזה חסכים ולמה את מפריעה כשאת צורכת מעט מדי ברזל. זה מאוד, מאוד חיוני לגוף שלנו בכלל ולמערכת הדם בפרט.

עצה שלי - תעשי לעצמך פרק זמן ביום שבו את לא שותה נס קפה, ותוודאי שאת צורכת בו ברזל. זה באמת לא כזה מורכב לצרוך ברזל, וזה ממש אבל ממש חיוני, בייחוד כשאת אישה (fun fact - אנחנו אמורות לצרוך הרבה יותר ברזל מגברים, עקב אובדן דם במהלך הוסת החודשית. הרי אין תופעה מקבילה של אובדן דם באופן קבוע אצל גברים. אנחנו אמורות לצרוך בערך פי 2 ברזל!!! ולפעמים אף יותר, כשאנחנו בהריון...).

כל הסיפור עם קפאין וברזל מסכם בזה שאל תשתי קפה ביחד עם הברזל, ולא במשך שעה אחרי צריכת הברזל, כדי לאפשר לו להיספג בשלווה. אח"כ את יכולה להמשיך להכניס רעלים לגוף שלך. חושבת שתצליחי לשרוד שעה-שעה וחצי בלי קפה??..

טיפ - ספיגת ברזל היא טובה יותר כאשר צורכים אותו ביחד עם ויטמין סי. לכן מומלץ לצרוך אותו בקביעות עם ויטמין סי, וכך למלא ביתר קלות את המכסה היומית לנשים, שעומדת על בערך 14 מ"ג ברזל.

וכמו כל דבר, גם בברזל יש יותר מדי. להיזהר מצריכה מוגזמת של ברזל שעלולה לגרום להרעלה. להיזהר גם מאכילה מרובה של מאכלים שיש בהם הרבה ברזל אבל גם הרבה ויטמין A, כי גם הוא יכול להיות בעייתי בכמויות גדולות. כבר אמרתי שלהגזים זה אף פעם לא טוב? צריכה נורמאלית תהיה בסדר גמור.
 
רעיונות לצריכת ברזל מוצלחת


אם לא בא לך לקחת תוספי מזון (למרות שאם יש לך הוראה לכך מהרופא זה עניין אחר לגמרי, אבל ככלל אסור לקחת תוסף ברזל ללא הוראה מהרופא ע"מ להימנע מהרעלה), ברזל אפשר להשיג גם מ -
בשר (כבד עוף, בשר בקר), דגנים מלאים (לחם מקמח מלא), אגוזים וגרעינים (טחינה מלאה, גרעיני דלעת), ברוקולי (יש בו גם המון ויטמין סי!!! שתי ציפורים במכה אחת, כי לא תצטרכי לצרוך איתו ויטמין סי), קטניות (המון ברזל יש בהן)...

וואי, הנה אחלה של מאמר, שמכוון לצמחונים אך לחלוטין מתאים לכולנו -
http://veg.anonymous.org.il/art5.html
 
דוגמא למנה טובה לברזל (לדעתי)


לארוחת צהריים להימנע משתיית קפה קצת לפני ושעה אחרי,
ולאכול בה, נגיד, סלט עם הרבה ויטמין סי, ולהוסיף לו אגוזים וזרעים ועניינים, וגם טחינה משומשום מלא. אפשרי בארוחה לאכול גם קטניות אם את בעניין ואז באמת שיחקת אותה.
אפשרי לצרף איזה תפוז לקינוח או משהו, כאמור בשביל הויטמין סי, כי ויטמין סי נהרס נורא מהר.
זו דעתי

כמובן שגם טבליות של ברזל יעשו את העבודה
צרפי להן ויטמין סי והימנעי מקפה/תה/קולה/וכו' שעה לאחריהן.
 

Optimistic Girl

New member
אחלה עצות


אגב
ברזל + חומצה פולית זה טוב
או רק ברזל עם ויטמין סי?

או שהתבלבלתי ב וי בי12 שאותו צורכים עם חומצה פולית?
 
ברזל + C , חומצה פולית + B12

ברזל צורכים עם ויטמין C, עד כמה שידוע לי לחומצה פולית אין השפעה בעניין הזה.

אבל אכן צורכים B12 עם חומצה פולית על מנת לשפר את ספיגתו!


בהקשר לB12 -
את יודעת, אני די אוהבת את התוספי מזון של B12.. אני לא צורכת אותם בעצמי (לא יודעת מה יש לי נגד תוספי מזון, זה קצת מטופש, אולי בעתיד אשתמש בהם), אבל יש להם יתרונות משמעותיים - הם מגיעים לרוב עם חומצה פולית built-in, והם נספגים גם בפה ולא רק במעיים, שזה נשמע לי כמו יעילות מוגברת או משהו
 

Optimistic Girl

New member
עוד משהו בקשר לברזל

אם את לא צמחונית
אז ממליצה מה ש''לפרוש כנפיים ולעוף'' אמרה

אך לא בכדורים
אלא להתחיל לצרוך בשר אדום-בקר
וגם חומוס, אמממ מה עוד עשיר בברזל? טחינה..
גם הודו יש בו קצת ברזל

במילים אחרות שתיית כדורים היא מפוקפקת כי לא ידוע מה אחוז הספיגה בגוף
עדיף לצרוך בצורה הטבעית
אם חסר לך ברזל סימן שאת לא אוכלת את מזונות הנל
יש לי חברה שהיה לה עודף ברזל

כי היא אוכלת הרבה בשר

ככה שלצרוך ברזל בכמות המספיקה, במזון, זה אפשרי.

אני בזמנו כשהייתי צימחונית, צרכתי ברזל בכדורים זה עשה לי ממש רע בכיבה, למרות שאני לא שותה תה /קפה/קפאין בכלל!!
ככה שיש אנשים שיש להם רגישות כזאתי...
את לא היחידה..
 
יתרון של צריכת ברזל מהחי

(סתם משהו שנזכרתי בו)
אם אני זוכרת נכון, יתרון בולט של צריכת ברזל מהחי זה שיש מגבלה לכמה אפשר לספוג אותו בארוחה אחת - כמה בשר שלא תאכלי, לא תוכלי לספוג יותר מ2 מ"ג ברזל בארוחה הזו, מה שמאפשר לך להימנע כמעט לגמרי מהרעלה גם בצריכה גבוהה של בשר באותה ארוחה (במיוחד אם מדובר בגבר שמפרק סטייקים בשלשות כשהוא מגיע למסעדה טובה - תחשבי בכמה ברזל מדובר!!..).
היתרון הזה לא קיים בצריכת ברזל ממקורות אחרים (צומח וכו') ולכן מסוכן בהקשר של הרעלות להתפרע עם עניין הברזל. כדורים זה בכלל ריסקי ודורש מעקב.
(סתם משהו שנזכרתי בו)
 

Optimistic Girl

New member
-תה ירוק-

נכון מאוד
רק חבל שיש אנשים שעדיין לא מודעים לכך שקפאין משבש ספיגת ברזל!

וכן, רק לאחרונה נודע לי שבתה ירוק יש קפאין,
פעם אמרו שאין...

אגב תה ירוק מוריד לחץ דם
מומלץ לאנשים שיש להם לחץ דם גבוה
ולא מומלץ למי שיש לחץ דם נמוך !!!
 
למעלה