טיפים לחורף

לא מבינה למה לא מלמדים תזונה בבצפר..


תזונה זה הדלק של הגוף שלנו... איך אפשר שלא לחנך את הילדים שלנו לזה?

ממש עצוב לי לפעמים לשמוע כל מיני שטויות שאנשים אומרים ועושים עם הגוף שלהם. ממש כמו שאת מתארת - שותים קפה כל שעה, ואז לא מבינים איך חסר להם ברזל...

והכי מטריד אותי כשזה מועבר הלאה - לילדים שלהם.
אותי למשל גידלו על טהרת המרגרינה. אני מתחלחלת מזה עד היום


למשל לא מספיק הורים מודעים לעובדה שאת מאגרי הסידן בעצמות שלנו יש לנו הזדמנות לבנות רק עד גיל 20 בערך, ועדיף מוקדם ככל האפשר, כי אח"כ אי אפשר לספוג יותר סידן ממה שצורכים - בגיל הבוגר זה מתקזז ואח"כ רק יורד עם הזמן.
משמע רק כשהילדים עוד בידיים שלכם, בגילאי הילדות וכבני נוער, יש לכם הזדמנות להכניס להם כמה שיותר סידן לגוף, על מנת למצק ולייצב את העצמות שלהם ככל האפשר. הם יודו לכם על זה בגיל מאוחר, אולי כשכבר לא תהיו בסביבה(...), ויזכרו אתכם לטובה לעד על העניין הזה - מאגרי הסידן האלה הם בדיוק מה שיציל אותם מ"בריחת הסידן" הנודעת של הזקנים ודלדול הסידן בעצמות, וביום שבו בגיל מבוגר הם יחליקו ויפלו ו*לא* ישברו את האגן - זה יהיה בזכות הסידן שדחפתם להם מגיל צעיר, כי אין הזדמנות אחר כך!!!..

חשוב חשוב חשוב להקפיד על צריכת סידן מספקת אצל ילדים. כל הזיבולי שכל על שלושה מוצרי חלב ביום? לא זיבולי שכל בכלל!!!...

יש לציין שגם מי שרגיש לחלב (או טבעוני לצורך העניין) יכול לצרוך סידן ממקורות כמו סויה וטופו, אגוזים וזרעים (וגם טחינה, כרגיל.. טחינה זה פשוט פלא תזונתי
).
 
וחשוב עוד לציין, בקשר לסידן

אי אפשר לעשות קיצורי דרך ולצרוך המון סידן בבת אחת - למשל את 3 מוצרי החלב המדוברים בארוחה אחת - כי הוא פשוט לא ייספג. חייבים לפרוש אותו במנות קטנות לאורך היום.

וכמובן, כמו כל דבר, לא להגזים בצריכה שלו. 3 מוצרי חלב ביום זה לא אומר 70 מוצרי חלב ביום - גם סידן גורם לנזקים בכמויות גדולות מדי, כמו כל דבר אחר.
 

EdisonGirl

New member
מממ אני מריחה פה הזדמנות להודות לאמאבא?

כמה מוצרי חלב אכלתי!
 
אגב, עוד בקשר לפסטה, יש לי דוגמא מגניבה

יש לי דוגמא מגניבה שמישהו נתן לי, להבדל הקריטי שבין מזון בצורתו הטבעית למזון מעובד, על מנת להמחיש שככל שהמזון מעובד יותר הוא בעייתי יותר ובריא פחות, גם אם לכאורה לא שינינו בכלל את תכולתו..
למשל בניגוד לקמח לבן לעומת קמח מלא, שבקמח הלבן באמת חסרים חלקים מגרעין החיטה, כאן מדובר באותם החלקים בדיוק -
תירס מבושל - ערך גליקמי מתון (55)
פופקורן - ערך גליקמי גבוה (78)
 
בקשר לאוכל ש"כן מעלה מצב רוח".....

בקשר לאוכל ש"כן מעלה מצב רוח", פשוט לקרוא שוב את מה שכתבתי.
פחמימות פשוטות מעלות את מצב הרוח בטווח הקצר, אך מורידות את מצב הרוח בטווח הארוך. (מה שנקרא לעתים - "נפילת סוכר").
פחמימות מורכבות מעלות את מצב הרוח בטווח הארוך, בייחוד פחמימות שיש להן אינדקס גליקמי באמת נמוך - כלומר שהן לא רק מקמח מלא אלא גם מגרעין חיטה מלא - טיפ - חפשו את "לחם עינן מחיטה מלאה טרום נבוטה", בו ברכיבים מצוין שמדובר בחיטה מלאה + קמח חיטה מלא. אלה שני דברים שונים, כשהקמח הוא טחון עד לאובדן התכונות המקוריות, ואילו גרעין חיטה מלא שומר על תכונות נהדרות של הגרעין המקורי ומתאים מאוד לחולי סוכרת למשל.
 

m i r u s h i

New member
אני רק שאלה.


אם תזונה זה התחום שלך -
אולי יש לך איזושהי המלצה לסוג של 'תרופת סבתא' לחיזוק ציפורניים?

הן חלשות בטירוף ושום כמות גבינה שאני מכניסה לגוף לא ממש מועילים בבעיה הזאת \:
 
גילוי נאות - אינני תזונאית! (טיפים בפנים)

תזונה מאוד מאוד מעניין אותי, חקרתי ואני עדיין חוקרת את הנושא ומתעניינת במאמרים מקצועיים ומסכמת לעצמי חומר כאילו הייתי לומדת את הנושא, ואולי אפילו עוסקת בזה באובססיה יתרה בחיים הפרטיים שלי ובכלל, אבל חשוב לציין שאינני תזונאית ואין לי תעודה או הכשרה מקצועית מכל סוג שהוא.
זהו, זה הגילוי הנאות. היה חשוב שאדגיש את זה.


ועכשיו לשאלתך -

ברמת העקרון חשוב לדעת - חסכים ובעיות בתזונה ניכרים בדברים כמו ציפורניים. למעשה זה יכול להיות כמעט כל דבר. (קצת בדומה לנשירת שיער, שיכולה לנבוע מגורמים רבים ושונים)
לכן זו בעיה לאבחן כך מרחוק, צריך להסתכל על הציפורניים שלך ולראות מה בדיוק הבעיה איתן - הן שבירות-"פריכות" כאלה שנשברות בקלות? הן דקות-חלשות ומתקפלות בקלות ו"נקרעות"? הן מצהיבות? מופיעים עליהן כתמים לבנים? איך העור מסביב? איך הגוון שמתחת? מהם הרגלי ההתעסקות שלך איתן (מניקורים, לקים וכדומה)? האם סבלת או סובלת מסוג כלשהו של פטרת הציפורניים? האם כססת או כוססת או שמה אותן בפה לעתים קרובות? אולי בכלל את אלרגית למשהו? האם זה תמיד היה כך או התחיל לאחרונה? האם זה מידרדר? האם זה און-ואוף? ...

כשאני לא יכולה לעקוב 24/7 אחרי הרגלי התזונה והחיים של מישהו (וזה לרוב המקרה), אבל אני שומעת תלונה שהיא תלונה מובהקת של חסך כלשהו בתזונה מבלי שאוכל לזהות במדויק במה מדובר - הדבר הראשון שאני ממליצה לעשות זה בדיקת דם.
לכי לרופא המשפחה שלך ותסבירי את העניין עם הציפורניים, הוא כנראה יסתכל בעצמו וינסה להבין בעצמו, ואז תבקשי הפניה לבדיקת דם, תבררי מה חסר לך בתזונה ותקבלי המלצות בנושא, זה כל כך נוח ושקוף שבאמת אין לזה תחליף וזה מומלץ לכל מי שחווה תסמינים מובהקים של חסך בתזונה ולא בטוח מה מקורם. (תסמינים מובהקים נוספים כוללים דברים כמו נשירת שיער, עייפות כרונית, עור בעייתי שאינו רענן וחיוני... הדברים האלה זה כמעט תמיד אורח חיים לא נכון, ובעיקר תזונה בעייתית)

הערה - אם את מקבלת תוצאות בדיקת דם ומגלה מה חסר לך אבל נותנים לך המלצות לקויות - דברי איתי, אני יכולה לנסות להמליץ על מאכלים והרגלים שיעזרו להשלים את החסר המדובר. רופא משפחה הוא לא תמיד תזונאי וכו' ויש לו מספיק על הראש, אז אם את שומעת משהו כמו - חסר לך אבץ, תאכלי הרבה בשר אדום - וברור לך שזה לא סביר שתתחילי לדפוק סטייקים כל יום - דברי איתי ונמצא ביחד תחליפים הולמים ודרכים למלא את החסר ברמה היומיומית


(אגב, לא ירדתי לסוף דעתך בעניין הגבינה, אשמח להבהרה בעניין זה
מדוע את מכניסה לגוף שלך כמות של גבינה - ומהי בעצם "כמות"?)

מעבר לכך, ייתכן שכלל לא מדובר בבעיה תזונתית - לרוב כן, כי לכולנו יש חסכים תזונתיים - אבל ציפורניים יכולות להיות כמעט כל דבר, גם משהו מקומי כמו שימוש בלק זול שלא מתאים לך(!!!)...

המלצות אישיות שלי יכללו,
מעבר לבדיקת דם לגילוי החסכים התזונתיים ופעולה בהתאם,
פשוט תזונה נבונה יותר (וכולנו יודעים למה הכוונה, באיפשהו מקום עמוק בפנים, גם מבלי להבין ממש בתזונה), אולי גם שתייה מרובה (תלוי בהרגלים שלך ובמה הבעיה, אבל זה תמיד רעיון טוב בעצם, אין אדם שלא מומלץ לו לשתות הרבה),
שימוש במחזק ציפורניים (כשרציתי לגדל ציפורניים אני השתמשתי בסאלי הנסון עקב המלצה של המוכרת מהסופרפארם, וזה מחזק ממש נחמד, אולי יתאים גם לך),
ואני גם ממליצה לך לעיין במאמר הבא, יש כאן טיפים שיכולים לתת לך רעיונות למה עוד זה יכול להיות -
http://www.in4yofi.co.il/מאמר_טיפוח-יופי.ashx/בריאות_וטיפוח_ציפורניים

עשיתי כמיטב יכולתי. מקווה שעזרתי
 

Optimistic Girl

New member
אגב

בכרטיס כתוב שאת בת 0
אבל אם את לא מחשיבה את עצמך מבוגרת מידי

מתאים לך ללמוד תזונאית !
 

m i r u s h i

New member
וואו!

בתור מישהי שרושמת שהיא לא תזונאית [ואפילו עם סימן קריאה אח"כ], את נראת לי כמו מישהי מקצועית לגמרי. :)

הציפורניים שלי בריאות מהבחינה התזונתית וגם מבחינת מראה, לא חושבת שכל העניין מצריך ביקור אצל הרופא משפחה... שאלתי את זה כי נכון לעכשיו אני עוברת סוג-של-גמילה מלק לציפורניים. שימוש כמעט רצוף במשך שנתיים.
טימטום, אני יודעת, אבל אני משלמת כרגע את המחיר ועושה הכל כדי להחזיר אותן לימים היפים שלהן, טרום הצבא.


הן חלשות, מתפצלות ומעט צהבהבות בקצה ושוב,בגלל השימוש בלקים. חוץ מזה הן בסדר..
אני מחפשת תרופות סבתא למינהן כדי לחזק אותן ולשקם אותן.
השתמשתי במחזק של תפוח שלא ממש עזר ואפילו גרם להן להיות שבירות יותר ואז עברתי לסאלי הנסן המוזהב.. שגם לא ממש הועיל.
הציעו לי את המשקם לציפורן של Chic, אני שוקלת לרכוש אותו באמת..

אבל תודה בכל אופן

אולי אני באמת אעשה בדיקת דם שגרתית ועל הדרך אראה מה המצב..
 

Optimistic Girl

New member
ציפורניים חלשות

מוסיפה
חסר לך אבץ

חברה שלי, שהיא בת 60 פלוס
מגדלת ציפורניים היטב
וגם שומעת כל יום פרופסור קרסו


היא תמיד אומרת לי לאכול טחינה מלאה
חקרתי
בטחינה יש אבץ
וגם במזונות נוספים שלא זוכרת את שמם,
אך אני דואגת בעיקר להשלים חסרים תזונתיים מטחינה מלאכה

ואם כבר טחינה מלאה אז רק של ''אחווה'' או ''הרדוף'' =אותם מוצאת לטעימות ביותר.
 
גמאני אוהבת את של אחווה!
ואת של בארכה


למרות שאני לא הכי בררנית בטחינה (לצערי לא תמיד מביאים את כל הסוגים ואז מתפשרת, זה לא שאני אקנה מ"שומשום טהור" אם אין בארכה/אחווה), אבל בארכה ואחווה אצלי זה הנאמבר וואן


אגב, איזה שם מטופש זה "שומשום טהור", נכון?
 

m i r u s h i

New member
תודה רבה! :)

הוספתי לרשימת מצרכים לקניות הבאות..
לא מעריצה של טחינה, אבל שווה לנסות.

שוב תודה!
 
למעלה