גילוי נאות - אינני תזונאית! (טיפים בפנים)
תזונה מאוד מאוד מעניין אותי, חקרתי ואני עדיין חוקרת את הנושא ומתעניינת במאמרים מקצועיים ומסכמת לעצמי חומר כאילו הייתי לומדת את הנושא, ואולי אפילו עוסקת בזה באובססיה יתרה בחיים הפרטיים שלי ובכלל, אבל חשוב לציין שאינני תזונאית ואין לי תעודה או הכשרה מקצועית מכל סוג שהוא.
זהו, זה הגילוי הנאות. היה חשוב שאדגיש את זה.
ועכשיו לשאלתך -
ברמת העקרון חשוב לדעת - חסכים ובעיות בתזונה ניכרים בדברים כמו ציפורניים. למעשה זה יכול להיות כמעט כל דבר. (קצת בדומה לנשירת שיער, שיכולה לנבוע מגורמים רבים ושונים)
לכן זו בעיה לאבחן כך מרחוק, צריך להסתכל על הציפורניים שלך ולראות מה בדיוק הבעיה איתן - הן שבירות-"פריכות" כאלה שנשברות בקלות? הן דקות-חלשות ומתקפלות בקלות ו"נקרעות"? הן מצהיבות? מופיעים עליהן כתמים לבנים? איך העור מסביב? איך הגוון שמתחת? מהם הרגלי ההתעסקות שלך איתן (מניקורים, לקים וכדומה)? האם סבלת או סובלת מסוג כלשהו של פטרת הציפורניים? האם כססת או כוססת או שמה אותן בפה לעתים קרובות? אולי בכלל את אלרגית למשהו? האם זה תמיד היה כך או התחיל לאחרונה? האם זה מידרדר? האם זה און-ואוף? ...
כשאני לא יכולה לעקוב 24/7 אחרי הרגלי התזונה והחיים של מישהו (וזה לרוב המקרה), אבל אני שומעת תלונה שהיא תלונה מובהקת של חסך כלשהו בתזונה מבלי שאוכל לזהות במדויק במה מדובר - הדבר הראשון שאני ממליצה לעשות זה בדיקת דם.
לכי לרופא המשפחה שלך ותסבירי את העניין עם הציפורניים, הוא כנראה יסתכל בעצמו וינסה להבין בעצמו, ואז תבקשי הפניה לבדיקת דם, תבררי מה חסר לך בתזונה ותקבלי המלצות בנושא, זה כל כך נוח ושקוף שבאמת אין לזה תחליף וזה מומלץ לכל מי שחווה תסמינים מובהקים של חסך בתזונה ולא בטוח מה מקורם. (תסמינים מובהקים נוספים כוללים דברים כמו נשירת שיער, עייפות כרונית, עור בעייתי שאינו רענן וחיוני... הדברים האלה זה כמעט תמיד אורח חיים לא נכון, ובעיקר תזונה בעייתית)
הערה - אם את מקבלת תוצאות בדיקת דם ומגלה מה חסר לך אבל נותנים לך המלצות לקויות - דברי איתי, אני יכולה לנסות להמליץ על מאכלים והרגלים שיעזרו להשלים את החסר המדובר. רופא משפחה הוא לא תמיד תזונאי וכו' ויש לו מספיק על הראש, אז אם את שומעת משהו כמו - חסר לך אבץ, תאכלי הרבה בשר אדום - וברור לך שזה לא סביר שתתחילי לדפוק סטייקים כל יום - דברי איתי ונמצא ביחד תחליפים הולמים ודרכים למלא את החסר ברמה היומיומית
(אגב, לא ירדתי לסוף דעתך בעניין הגבינה, אשמח להבהרה בעניין זה
מדוע את מכניסה לגוף שלך כמות של גבינה - ומהי בעצם "כמות"?)
מעבר לכך, ייתכן שכלל לא מדובר בבעיה תזונתית - לרוב כן, כי לכולנו יש חסכים תזונתיים - אבל ציפורניים יכולות להיות כמעט כל דבר, גם משהו מקומי כמו שימוש בלק זול שלא מתאים לך(!!!)...
המלצות אישיות שלי יכללו,
מעבר לבדיקת דם לגילוי החסכים התזונתיים ופעולה בהתאם,
פשוט תזונה נבונה יותר (וכולנו יודעים למה הכוונה, באיפשהו מקום עמוק בפנים, גם מבלי להבין ממש בתזונה), אולי גם שתייה מרובה (תלוי בהרגלים שלך ובמה הבעיה, אבל זה תמיד רעיון טוב בעצם, אין אדם שלא מומלץ לו לשתות הרבה),
שימוש במחזק ציפורניים (כשרציתי לגדל ציפורניים אני השתמשתי בסאלי הנסון עקב המלצה של המוכרת מהסופרפארם, וזה מחזק ממש נחמד, אולי יתאים גם לך),
ואני גם ממליצה לך לעיין במאמר הבא, יש כאן טיפים שיכולים לתת לך רעיונות למה עוד זה יכול להיות -
http://www.in4yofi.co.il/מאמר_טיפוח-יופי.ashx/בריאות_וטיפוח_ציפורניים
עשיתי כמיטב יכולתי. מקווה שעזרתי