טיפים לחורף

GeJuFan

New member
סליחה, יש בשוק טחינות

הרבה יותר טובות ואיכותיות מאלו של אחווה או הרדוף.

אם את רוצה טחינה אמיתית אני ממליצה לנסות את הטחינות שנמכרות מהכפרים הערביים, או לחילופין אם יש לך אפשרות להגיע לנמל תל אביב, במתחם 13 (מתחם השוק) יש מיני חנות שמוכרת גם טחינה גולמית משומשם אתיופי או משהו כזה. אחת הטחינות הכי טובות שאי פעם אכלתי!! ועוד ניסיתי אותה ככה גולמית. פשוט מעולה. ממליצה בחום. קניתי צנצנת כשהייתי עכשיו בביקור בארץ. עלה אומנם קצת יקר, 15 ש"ח לצנצנת קטנה של אולי 300 ג' (או שאולי 500 לא בטוחה), אבל שווה כל שקל.
 

GeJuFan

New member
לסכן את החיים?

אני מדברת על הכפרים בצפון, באיזור חיפה והגולן איפה שרוב התושבים לא יעשו לך רע. את יכולה גם לבדוק בכפרים הדרוזים..
יש לא מעט מהחבר'ה בפורום מתכונים שעושים את זה על בסיס קבוע, ממליצה לשאול שם איפה כדאי לקנות.
 
טוב אני מודה שאני מהפחדנים...

אבל אם יש אני אכיר אנשים שעושים את זה על בסיס קבוע ישמצב שאני פשוט אבקש מהם להביא לי גם
ותודה על הכיוון!
 
ממרח חלווה תוצרת בית זה רעיון מעולה!!

בכל עונות השנה וגם בחורף -
כפית של טחינה מלאה גולמית + כפית דבש,
מרוחות על פרוסת לחם מלא,
זה אדיר ממש גם בטעם וגם בתכונות הבריאותיות.
 
זה טעים!!!!

חברה מאוד טובה שלי שלמדה תזונה במכללת רידמן, לימדה אותי את השילוב בין טחינה גולמית לדבש,וזה אחד הדברים הטעימים..וזה גם מאוד בריא!
 

PooKiPsiT

New member
<נדחפת לרגע>

טחינה גולמית עם סילאן. טעים טעים. לדעתי יותר מאשר עם דבש.
 

Optimistic Girl

New member
<נדחפת לשני רגעים>

ברוכה הבאה לפורום !!!!!!!


בת כמה
מאיפה
מה עושה בחיים?
ומה רוצה לעשות?
 

PooKiPsiT

New member
מידי פעם אני מציצה כאן


זו לא פעם ראשונה שלי.

בכל אופן, אני כבר זקנה
בת 29.
גרה בדירה שכורה ברמת אביב. מהנדסת אלקטרוניקה.
רוצה להיות מהנדסת אלקטרוניקה שעובדת פחות שעות...
 
אגב תמרים!!! קבלו


קבלו נשנוש חדש שמישהי גילתה לי

עניין של טעם אבל אם ימצא חן בעיניכם זה רעיון מעולה מבחינה תזונתית כחטיף מתוק ומתנשנש,
החבר עשה פרצוף ואז טעם וזלל לי את כל החטיפונים שהכנתי!!!


- לקחת תמרים (רצוי מג'הול, הגדולים האלה)
- לחרוץ לאורכם בסכין חדה בצד אחד על מנת להוציא את הגרעין ולפרוש אותם מולכם
- איפה שהיה הגרעין, במקום הגרעין - לשים אגוז מלך שלם!!!

בריא מאוד מהרבה בחינות ומעולה כנשנוש מתוק וטעים!!

תנסו!!! אם תאהבו זה אחלה דבר
 
אגב אם לא ברור - לסגור חזרה את התמר עם האגוז

אגב אם לא ברור - לסגור חזרה את התמר עם האגוז בפנים
שיהיה תמר עם אגוז מלך במקום גרעין!


אם אהבתם אפשר להכין הרבה ולשמור בצלחת עם ניילון נצמד במקרר, וככה יש מתי שמתחשק!
 
נשנוש בוקר למי שצריך מתוק

ולמי שאין זמן - בשקית - ולוקחים איתך לאוטובוס/לאוטו , לנשנש תוך כדי נסיעה. אדיר בתור מתוק על הבוקר, וגם מזין במידה מסויימת
 

Optimistic Girl

New member
כדורי ''שוקולד''

זה הזכיר לי מתכון שלמדתי:
במקום כדורים שוקולד <נ.ב קראתי שגם קקאו משבש ספיגה של משהו? מוכר לך ? לא זוכרת בדיוק..>

אז במקום כדורים מסורתיים והלא בריאים
כדורי תמרים

מרכיבים
אגוזים גרוסים <פקאן/אגוזי מלך וכו>
תמרים
2 כפות טחינה מלאה
מערבבים כל זה ביחד ויוצרים כדורים

ואז ''אוטפים'' את הכדור בעוד אגוזים גרוסים-יענו מגלגלים אותו
ליופי
אפשר גם לעשות גילגול כזה עם קוקוס.

אגב צרכת פעם שמן קוקס? מסקן אותי מה עושים איתו... עכשיו הוא באופנה..
בקיצור מצאתי מישהי לחפור איתה על תזונה

גם אני אוהבת תזונה!!! פעם חשבתי להיות תזונאית אך וויתרתי כי זה לא הדבר הכי חשוב לי... לבזבז בו כמה שנים בלימודי תואר בשבילו...
 
למעלה