שאלות לפני ניתוח

ligal mezger

New member
אם מתנהלים נכון אין שום מחסור
אני מעוקפת כמעט 4 שנים ולקחתי ויטמינים רק בשנה הראשונה, לאחר מכן הפסקתי בגלל מדדים גבוהים מידי, מסתבר שהגוף שלי מצליח לספוג את הויטמינים.
חשוב להקפיד על בדיקות אחת לחצי שנה כדי לא להגיע למצב של חוסרים.

enavm

New member
אומגה לופ

אני ביצעתי את הניתוח לפני כחודש וחצי
אם יש לך שאלות ספציפיות אשמח לענות :)

מעיין א3

New member
אני הייתי שמחה אם היית משתפת באופן כללי על הניתוח

האם הוא דומה מבחינת אכילה למעקף קיבה רגיל? יש תסמונת דאמפינג?
האם את צריכה לקחת גם כן את כל הויטמנים שלוקחים במעקף קיבה רגיל?
אשמח לשמוע באופן כללי על הניתוח, על מנת לדעת אם להמליץ לקרובי משפחה וחברים

אופירA

New member
מנהל
גם אני אשמח לשמוע על הניתוח הזה מניסיונך

מי הציע לך אותו? איפה עשית? מה ההבדל בינו לבין מעקף? למה הוא הועדף ע"י המנתח שלך, וכמובן איך את מרגישה ואיך הרגשת.

תועילי בכך לדור העתיד של המנותחים, וזו תועלת שלא תסולא בפז.

תודה מראש, אופירה

royko72

New member
זה אותו מעקף קיבה, כמעט ללא שינוי

את המיני מעקף מבצעים למעלה מעשרים שנה

hen1kahlon

New member
מיני מעקף קיבה

שלום אני עברתי מיני מעקף קיבה לפני כחודש והתחיל לי צרבות בחילות והקאות בטעם של תרופה לא נעימה בכלל בבוקר ובלילה האם זה זה בסדר או שצריך לפנות לרופא ??

קובי d11

New member
מיני מעקף

בכל תופעה של צרבות הקאות אחרי ניתוח ולא חשוב סוג הניתוח היה רצוי ליידע את המנתח ,יכול להיות שזה כלום ,בשביל השקט הנפשי שלך תתקשרי מחר למנתח שלך .
שנה טובה
קובי

תודה מעיין

היי מעיין תודה רבה על התשובות בהחלט עזרת.
לגבי ה BMI לדעתי בחישוב של 113 קילו שזה הממוצע שלי אני ב 36
בעיקרון ההמלצה היתה של הרופאת משפחה שלי ככה שאני מעריך שלא היתה ממליצה אם לא הייתי עומד בקריטריונים

מעיין א3

New member
אגב, אצלי באסותא חיפה לא שמו לי קטטר...

וזה לא בגלל שאני אישה.
דודה שלי עברה את הניתוח בציבורי ודווקא שם כן שמו לה קטטר.
אני עברתי באסותא ולא שמו לי... צריך לברר גם אם ברמת החייל לא שמים.

לדעתי זה חובה

מוזר לי שלא שמו לך, אצל בנות זה קל יותר אצל גברים זה קצת יותר רגיש העניין.. בגלל זה החשש :)

קובי d11

New member
שלום רונן

הBMI שלך הוא 36 וזה גבולי לגבי אישור הוועדה ,יתר לחץ דם כאבי גב ,וכבד שומני ,לפי מייטב ידיעתי לא נחשבים ,למחלות נילוות ,מה שאני מציע לך להגיע לועדה עם מכתבים מאורטופד ,לגבי כאבי הגב שלך ,מלווה בצילומים ,אולי זה יעזור
תברר במכבי מה ההשתתפות שלהם במכבי זהב ,בניתוח פרטי ,ניתוח בפרטי אמור לקחת זמן קצר תלוי במנתח שאתה תבחר, תבדוק באסותא עם איזה מנתחים הם עובדים ,ואז אוכל לתת לך טיפים ,אני מציע לך להזמין תור לוועדה ,ולראות מה קורה ,ואחרי זה לעשות את הבדיקות,שלא יהיה מצב של פול גז בניוטרל,אני בטוח שאחרי הניתוח במידה והכל יהיה כשורה,תפגש עם דיאטנית שתתן לך טיפים ,איך להתנהג ,גם למי שלא אוהב דברי חלב ,אתה לא היחידי ,עכשיו לגבי קטטר ,מהומה רבה על לא מאומה ,במידה ויוכנס לך קטטר לא תרגיש כלום בהוצאה ,לא להתרגש ,אני עשיתי ניתוח טבעת לפני 15 שנה ולא שמו לי קטטר.אני מבין את החשש שלך וזה דבר טיבעי ,אם לא הייתה חושש אני הייתי מודאג ,ידידי הצעיר ,חצי מגילי ,אני מאחל לך הרבה בריאות ,אשמח לשמוע מה קורה איתך.

תודה קובי

תודה קובי בהחלט הוספת לי עוד מידע חסר
לגבי הועדה, לפי מה שהבנתי לועדה צריך להגיע עם כל תוצאות הבדיקות, אז איך אוכל לקבוע תור ללא תוצאות בדיקות? או שלא הבנתי נכון

אגב היום משפחתי ואני עברנו למכבי שלי, אני יודע שצריך להמתין כחצי שנה שיכנס לתוקף ההוזלות אבל זה לא מה שיעצור אותי במידה והחליט להתקדם

קובי d11

New member
רונן

עברתי את הניתוח לפני כמעט 15 שנה ובזמני לא הייתה ועדה ,כך שאני לא כל כך מעודכן,בדרך כלל עושים בדיקות דם US של הבטן,צילום ושט קיבה ,כדאי לשאול מישהו שעשה את הניתוח בתקופה האחרונה , אני בטוח שאופירה תיכנס לפורום ותעזור ,ראיתי שגם שאלתה בפורום המשורוולים השכנים שלנו פה בתפוז תשאל גם שם

מעיין א3

New member
לא צריך הכל, אלא צריך חלק מהבדיקות לוועדה

האמת שאני לא יודעת להגיד לך אילו בדיקות צריך ואילו לא צריך לוועדה... צריך לשאול את אסותא. אני הגעתי אחרי שכל הבדיקות היו מוכנות.
&nbsp
ממליצה לך לקרוא את המידע הרלוונטי בקישור הבא:
http://www.clalit.co.il/he/medical/surgery/Pages/sleeve_gastrectomy.aspx
&nbsp
מבחינת הבדיקות שאני עברתי (בתור מנותחת באסותא):
1. אק"ג.
2. בדיקות דם.
3. בדיקות שתן (לוקח להם כחודש עד שהתוצאות מגיעות לבדיקות האלה, אז עדיף להתחיל עם הדם והשתן יותר מוקדם).
4. צילום רנטגן חזה.
5. צילום ושט-קיבה-תרסריון (לוקח הרבה מאוד זמן לקבוע לצילום הזה תור... כמות האנשים שעומדים בתור היא אסטרונומית).
6. אולטרסאונד לבטן העליונה.
7. אנדריקונולוג.
8. יעוץ עם דיאטנית.
&nbsp
בועדה עוברים גם מספר תחנות שכוללות עוד פעמים יעוץ דיאטני (פעם אחת עם דיאטנית של אסותא, ופעם נוספת עם דיאטנית של מכבי).
שיחה עם עובדת סוציאלית קלינית.
ועם רופא כירורג, על מנת לראות שאתה באמת עומד בתנאים.
&nbsp
שוב, מאוד ממליצה קודם לברר על מנתחים, ואז לבקש פגישת יעוץ עם מנתח ספציפי שאתה רוצה להתנתח מולו. אפשר להיפגש עם מנתח לפני שעושים אפילו לא בדיקה אחת....
&nbsp

תודה

מעיין תודה את מעשירה לי את הידע.

אם אני מבין נכון במידה ואני מחליט לעבור את הניתוח באופן פרטי (אסותא) עדיין אני צריך לבקש ממכבי את כל הבדיקות ורק לאחר סיום הבדיקות לפנות לאסותא לקבוע ייעוץ וועדה

נשמע לי תהליך ארוך מאוד, ומייגע, נקווה שבסוף גם נעמוד בתנאים.
אני בטוח שבריא אני לא, אני לא מרגיש אדם בריא אם זה בכאבי גב בעמידה של יותר מ 10 דק, אם זה שינה לא טובה, אם זה דופק מהיר, עייפות מכל פעילות. לפעמים אני מרגיש כאילו הלב שלי מחסיר פעימה.. מכירה את זה?

בקיצור אני נחוש בדעתי להתחיל את התהליך נקווה שנצליח

מעיין א3

New member
כנראה שאני לא מבהירה את עצמי טוב

מבחינת וועדה- כן לחכות עד שיהיה תוצאות לבדיקות
מבחינת ייעוץ עם מנתח- לא לחכות וללכת לפני שעושים בדיקות בכלל. הרופא המנתח נותן לך הפניות לבדיקות והוא גם אומר לך אם אתה עומד בקריטריונים או לא.
תברר עכשיו על רופאים מנתחים באסותא שעובדים עם מכבי, ותלך עוד עכשיו לייעוץ!!!
אני הלכתי לייעוץ לפני שהיו לי תוצאות מבדיקות הדם!
אם הרופא שייך למכבי, אתה לא צריך לשלם לו כסף עבור הייעוץ. פשוט מאוד לברר מי מנתח באסותא שייך למכבי
מקווה שעכשיו אני ברורה

לזכותך את ממש ברורה :) אבל..

היום בבוקר דיברתי עם אסותא, ושם הוסבר לי כי אני צריך קודם כל לבקש ממכבי את כל הבדיקות ורק לאחר מכן לגשת אליהם כולל ייעוץ.. שאלתי זאת מספר פעמים כדיי להבין בדיוק את הכוונה.. לכן זה שאת אומרת שאני צריך לקבוע ייעוץ איתם עוד לפני כל התהליך נשמע סותר את מה שנאמר לי היום אצלהם..

אני מבובל!

אולי אתקשר שוב יום ראשון אליהם להבין שוב מה לא הבנתי או מה לא הוסבר לי כמו שצריך

למעלה