שאלות לפני ניתוח

קובי d11

New member
ניתוח מעקף

שלום לך מיכל אין מצב שתקבלי החזרים גם מקופת חולים ,וגם מהביטוח הפרטי ,הם ממש לא פרייארים ,תדברי עם המנתחת ותראי מה היא מעדיפה ,כנראה שהביטוח הפרטי משלם יותר ,בהתחלה תקבלי אישור מחברת הביטוח ,שלא יהיה מצב שיש חריגות , יכול להיות שהרופאה עובדת עם חברת הביטוח הראל את זה את יכולה לבדוק באינטרנט ,עם איזה חברות ביטוח המנתחת עובדת . בהצלחה בניתוח שהכל יעבר בשלום

מעיין א3

New member
אני לא נותחתי על ידי אבל

שמעתי הרבה דברים טובים בפורום השכן: קיצור קיבה-משורוולים.
ממולץ גם לדבר שם על העניין
בהצלחה

קובי d11

New member
טבעת

כמי שעבר ניתוח טבעת לפני כ 15 שנה ומרוצה ,יתרונות הטבעת ניתוח קל יחסית , ניתוח הפיך , חסרונות ניפוח הטבעת עד להגעה למצב האופטימלי אני לא נגעתי בטבעת כבר 12 שנה

קובי

BeautifulScar

New member
סלח לי הניתוח לא הפיך.

ניתן להסיר את הטבעת לכן זה הטבעת removable. אבל הטבעת עצמה פוגעת בצורה של הקיבה ומעוותת אותה לנצח, אל תשכח את הצרבות וההקאות הנלוות לטבעת.

קובי d11

New member
טבעת

ניתוח הטבעת הפיך כמו שהכניסו את הטבעת אפשר להוציא אותה ,נכון שהטבעת גורמת לעיוות בקיבה ,ניתוח שרוול שמוציאים 75 אחוז מהקיבה ,מה שנכרת אי אפשר להחזיר, אני לא ממליץ לאף אחד לעשות ניתוח מסויים כל אחד יעשה מה שטוב לו, זה ממש לא נכון שיש צרבות והקאות ,אני 15 שנה אחרי ולא מקיא ואין לי צרבות אין חכם כבעל ניסיון ויש לי המון ניסיון בנושא ,זה נכון שד"ר אבינוח מאמין רק בניצוחי טבעת
קובי

BeautifulScar

New member
הלכתי למנתח והוא אמר בעצמו שניתוח טבעת לא הפיך

כמו שאמרתי, הדבר היחידי שהפיך זה שכמו שהכניסו כך גם הוציאו. אבל הנזק לא הפיך!!!

אופירA

New member
מנהל
אז בואי נריב על סמנטיקה, כאשר הכוונה הובנה לחלוטין

כשאנו אומרים הפיך, משמע removable.
גודל הקיבה נשאר כשהיה, וגם צורתה המקורית. (היא לא הופכת לשעון חול חסר תקווה...).

לגבי השינוי הבלתי הפיך - אוי אוי אוי! רקמת הקיבה החיצונית הצטלקה קצת בנקודה מסוימת. איזה נזק בדיוק נגרם בכך? הנזק היחיד שנגרם הוא שאם נעשה שרוול מקיבה כזו, הוא עלול להיות פחות יעיל.
בואי נעשה השוואות מול השינוי בניתוח שרוול, שבו כל הקיבה נחתכה לאורכה, או מעקף קיבה, שבו היא נחתכה לחלוטין לרוחבה.
קשה ההשוואה מרוב דמיון, נכון?

אלישבע24

New member
צרבות והקאות אחרי טבעת,

נותחתי לפני חמש שנים אצל דר אבינוח,
עשיתי הכל לפי ההוראות של אופירה ולא היתה לי שום הקאה ושום צרבת וירדתי בקלות 40 קג שנשמרים עד היום.

BeautifulScar

New member
שלום.. היי בחורציק:)

כל הכבוד שהגעת לשלב שאתה מוכן לקחת צעד ענק לחיים חדשים ויפים.
&nbsp
1. קודם כל אבינוח הוא רופא שבעיקר מתמחה בניתוחי טבעת. ממליצה לך לקבל על חוות דעת שניה ממנתח שעושה את כל סוגי הקיצור קיבה.
2 זה מאוד תלוי בך - האם אתה אוהב מתוק? האם יש לך צרבות? אולי עדייף לך ללכת על מעקף.
3. תראה את אחוזי ההצלחה:
26% הצלחה לטבעת
60% הצלחה לשרוול
95 (בערך) אחוזי הצלחה למעקף.
&nbsp
הטבעת זה ניתוח מאוד ישן. זה אביזר זר שנכנס לגוף שלך. וזה עדין כפי שאמרתי מקודם משפיע על צורת הקיבה לתמיד וגורם להקאות. אני מאמינה שניתוח הטבעת עזר להרבה אנשים אבל התקדמנו והרופאה תמיד מתפתחת.
&nbsp
אישית בחרתי בשרוול - אני צעירה ולא צריכה ללכת על ניתוח כה קשה כמו מעקף קיבה. (שזה ניתוח הרבה יותר קשה שמצריך תוספי תזונה לכל החיים)
&nbsp
שיהיה בהצלחה

אופירA

New member
מנהל
דברים שנאמרו בתגובה זו אינם מדויקים כלל!

1. ד"ר אבינוח לא מתמחה רק בניתוחי טבעת. מה פתאום? הוא עשה בעבר הרבה מאוד ניתוחי מעקף קיבה, הוא עושה גם שרוול מסוים (מיצר קיבה) בסורוקה, וגם מנתח כללי שניתח הרבה חיילים פצועים במלחמות האחרונות הרבות כל כך.
ד"ר אבינוח מאמין מאוד אך ורק בניתוחי טבעת. זו האמירה הנכונה והמדויקת. גם בשרוול - הוא מאמין רק בשרוול שלו, שבו לא מוציאים את ה-80% קיבה שנחתכה.
מניסיוני בן 8 השנים, אמנם אני לא מסכימה עם הגישות והדעות של ד"ר אבינוח, אבל אי אפשר להטעות לגביו.

3. האחוזים שאת מביאה בנוגע להצלחות ניתוחים לא הופיעו בשום מחקר וסטטיסטיקה שקראתי, וקראתי הרבה מאוד. עם זאת, אני פתוחה ללמוד. אשמח אם תביאי מקור לתוצאות הללו, ואלמד מה כתוב במחקר שמביא אותן. על איזה "הצלחות" הוא מדבר בדיוק.
אם אין לך מקור מדויק שאוכל ללמוד, אזי אני מעידה שנתונים אלה הומצאו ואינם נכונים וקיימים. האחוזים שונים בתכלית, ומשתנים ממחקר למחקר, כשהם מאוד מאוד תלויים בהגדרה של הצלחה ובאינטרסים של מפרסם המחקר...
אני מניסיוני המתבונן הרב, למדתי שהתוצאות מאוד דומות באחוזי ההצלחה, סביב 50% בערך, לטווח הארוך מאוד של השנים.

הטבעת אינה ניתוח מאוד ישן. ניתוחי טבעת מתכווננת הם בני 20 שנה בלבד בישראל. ניתוחי מעקף קיבה הם וותיקים הרבה יותר, כ-50 שנה.

הגוף הזר אינו גורם להקאות בהכרח. התנהגות המנותח עם הגוף הזר (כמה הוא סוגר את הטבעת ואיך הוא אוכל איתה) - היא שיכולה לגרום להקאות. הקאות זו בחירה ואינה כרוכה בתלות בגוף הזר.
יש לזכור שבהרבה ניתוחים מכניסים גופים זרים לגוף, שחיים איתו מאוד בשלום בלי בעיה.

הרפואה אכן מתפתחת, השאלה לאיזה כיוון. לדעתי, הכיוון שנבחר (שרוול) שגוי ברמת הטוטאליות שבו הוא התרחש. הרפואה לא היתה צריכה להסיק מסקנות מ-3 שנים של ניתוחי שרוול, שזהו הניתוח האולטימטיבי. היום, כשהסקרים והסטטיסטיקות הן כבר בנות 5 שנים ויותר, המסקנות היא שהניתוח לא פותר בעיות לטווח הארוך. ההשמנה חוזרת, הסכרת חוזרת וכו'.

ניתוח מעקף קיבה אינו כל כך קשה, יחסית לשרוול. אורך הניתוח וזמן ההחלמה כמעט זהים. ההבדל היחיד ביניהם הוא ההתערבות בקונסטרוקציה של הקיבה, שהיא מורכבת יותר וכרוכה בהשקות, שאין בשרוול. מצד שני יש לו יתרון של הפחתת ספיגה, שאין בשרוול.
הפחתת הספיגה מחייבת מעקב אחר חוסר בוויטמינים. כל מקרה לגופו, ויש מצבים שהספיגה של הוויטמינים מספיק טובה, ואין חובה לקחת תוספים לאורך כל החיים. לפעמים כן צריך לקחת כל החיים.
גם בשרוול יש לקחת וויטמינים בשנים הראשונות, גם שם יהיה חוסר בגלל ההרזיה המהירה והקיצונית של השנה הראשונה בד"כ.

BeautifulScar

New member
סליחה?הומצאו?

קודם כל האחוזים שהבאתי באו מההרצות שהלכתי אליהן לפני הניתוח, ופגישות עם הגורמים הרפואים איתם נפגשתי.
&nbsp
בואי תאירי את עיניי בנוגע לאחוזים הנכונים.
שנית אני אישית מכירה בחורה שעשתה שרוול אצל אבינוח, נכון, התכוונתי לכך שהוא מאמין בטבעת וייתכן מהעדפתו האישית לטבעת - הינה גם המלצתו הרגילה למטופל.
ובשל כך יש לקחת חוות דעת שניה ממנתח אחר.
&nbsp
כשהתכוונתי ישן.. התכוונתי ישן יותר לעומת השרוול והמיני מעקף. עדיין מאמינה שטבעת זו לא אופציה טובה.
&nbsp
ואני לא מבינה למה דר אבינוח לא מוציא את ה80 אחוז הנותרים של הקיבה?הזוי..

אופירA

New member
מנהל
יש היגיון רב בשיטתו של ד"ר אבינוח לגבי השרוול

הבעיה היא שאין ניסיון עם השרוול הזה, ואני לא יכולה לומר אם הוא טוב או לא.
אבל היגיון יש. הגיוני להשאיר את גדם הקיבה, בדיוק כמו במעקף קיבה (גם מעקף קיבה הזוי בעינייך?), גם כי בקיבה יש תפקודים מטבוליים חוץ מעיכול, שממשיכים להתרחש, אבל בעיקר כי אם חס ושלום בעתיד תהיה תאונה או צורך לגדוע חלק מהקיווה המשורוולת עקב גידול וכד', אפשר להחזיר את הקיבה ע"י שימוש בגדם שלה.

יש להבין שמערכת העיכול היא המערכת המסובכת והחשובה ביותר בגוף האדם, בניגוד לאיברים פנימיים אחרים. אז חכם לחשוב שאם באים לחבל בה בגלל מחלת ההשמנה המורבידית, לוקחים סיכון גדול לטווח הרחוק. וכדאי לעשות כדי לצמצמו.

עדיין, תמיד מבחן המציאות הוא הקובע, ולא השערות - הגיוניות ככל שיהיו - של המנתח. כך שניתוח זה בשטח אינו מוכר לי ואינני יודעת מה תוצאותיו.

האחוזים שהובאו בהרצאות המנתחים אינם נכונים. חד משמעית. הם מוטים ע"י המנתחים, בדיוק כמו שאבינוח מטה נתונים לגבי ניתוח הטבעת.
אין מציאות של 74% ממנותחי הטבעת שהשמינו הכל בחזרה או שנאלצו לעבור ניתוח חוזר. המרצים מייצרים "מדדי הצלחה" מוטים כדי לייצר אחוז מרתיע.
26% ממנותחי הטבעת הצליחו במה? בלהישאר במשקל היעד כל החיים ולא לעלות גרם? בלהבריא מסכרת לכל החיים? נו, באמת. הצלחה בניתוח נחשבת הורדת 50% מעודף המשקל, וכאן הסטטיסטיקות מדברות על 46%, שזה בערך 50%.
בניתוח השרוול הסטטיסטיקות מדברות על 60% הצלחה (לפי ההגדרה הנ"ל), אבל הן סכמו 3 שנים בלבד. יש היום סטטיסטיקות חדשות שסוכמות 5 שנים, ותוצאותיהן נמוכות יותר. ויש עוד להמתין לסטטיסטיקות של 8-10 שנים ויותר, בעתיד.
בניתוח מעקף הקיבה אין שום 90% הצלחה. גם שם מדובר על 60-70%. גם שם עולים במשקל במשך השנים. שם עלולים להיות גם סיבוכים שונים במשך השנים.
כל שמאוד תלוי מהו מדד של הצלחה.
בשם ההבדלים הללו, הרופאים בהרצאות זורקים אחוזים באוויר, ומטים לכיוון ניתוח השרוול. והיום יש הטיה חדשה - מיני מעקף. אבל רק השנים יגידו מה יקרה לכל ניתוח ומנותח.
(התוצאות שדיברתי עליהן נמצאות ברשת, אפשר לחפשן בגוגל, ועדיין יש לבדוק מי פרסמן ובאיזו שנה).

חוות דעת שונות חובה לשמוע, במקצוע רפואי שבו הדעות המקצועיות כל כך שונות. על כך בכלל אין ויכוח. אבל אי אפשר לספר טעויות על ד"ר אבינוח.
הטיות - בהחלט. גם הוא מטה כפי שאמרתי, וכפי שכל הרופאים עושים. זה סביר, כי כל רופא מאמין בניתוח שהוא מעדיף, ולכן טוב להקשיב לכמה רופאים משוכנעים כדי להרגיש באינטואיציה מה עשוי להיות נכון עבורך, המנותח המסוים.

מעיין א3

New member
יש לי בעיה עם חוות דעת של מנתחים

לפעמים יש מנתחים שמעדיפים ניתוח כזה או אחר על פני ניתוחים אחרים.
מצד אחד אני מבינה את זה, כי אף אחד לא יכול להישאר סובייקטיבי.
אבל מצד שני, לפי דעתי, צריך להתאים את סוג הניתוח על פי הבריאות והתזונה של האדם (בראש ובראשונה) ואחר כך על פי הסיכון שהוא מוכן לקחת בניתוח.
צריך גם לזכור שיש כאלו שירדו את כל המשקל עם דיאטה מותאמת ובלי ניתוח, ככה שזה מאוד אינדווידואלי.

אני לא הייתי ממליצה לאדם עם צרבות וריפלוקס לעבור שרוול קיבה- מכיוון שזה יגביר לו את הצרבות....
אני גם לא חושבת שאדם שאוכל רק כמויות גדולות (ללא בעיות בריאותיות) יצטרך לעבור מעקף קיבה.

למרות שכן יש הבדלים באחוזים והצלחות בין ניתוח לניתוח (וזה לא משנה מהם עכשיו)- בסופו של יום צריך לבחור את הניתוח על פי הנתונים שקיימים אצלך בלבד.
ומהבחינה הזאת אני לא הייתי בהכרח לוקחת את ההמלצה של דר אבינוח בגלל שהוא מאמין מאוד בטבעת.
לא לכל אחד יתאים טבעת - ואם הוא ממליץ רק בגלל אמונה רבה בו, אז זה לא בהכרח נכון לאדם שעומד מולו עם נתונים שונים....

צריך לזכור גם שאף אחד מאיתנו הוא לא אובייקטיבי.
כולנו סובייקטיבים, ולרוב יש נטייה להאמין רבות בסוג הניתוח הספציפי שהוא עשה, מבלי להבין שאחרים נמצאים בסיטואציה מאוד שונה מאיתנו....

אופירA

New member
מנהל
אני מסכימה לגמרי עם דעתך

אפשר להבין את הסובייקטיביות של המנתחים, אבל בסופו של יום אדם חייב לקחת את האחריות על בריאותו בעצמו, מתוך מודעות שהמערכת הרפואית לא תעשה עבורו את עבודת ההתאמה המדויקת.

אני מסכימה מאוד עם החשיבה שטעות לעשות ניתוחים באופן גורף לכל שמן מורבידי, גם לצעירים שלא באמת ניסו דיאטות ברצינות לאורך שנים. מצד שני, מבינה ששמן מורבידי יתקשה לרדת כ"כ הרבה במשקל ללא ניתוח.
אבל המערכת לא יכולה לעשות את האבחנה המדויקת הזו, ולכן היא עושה כמיטב יכולתה באמצעות הוועדות ודרישותיהם למכתבים רפואיים המעידים על מצב המועמד לניתוח.

הפורום הזה, לפחות בשנים האחרונות, קיים בעיקר כדי להביא את הניסיון של המנותחים עצמם, ובין השאר כדי "להרגיע" את שומעי חוות דעתו של ד"ר אבינוח (המאוד מאוד מאוד מוטית) ולהשמיע להם אופציות ודעות נוספות.
ובנוסף, גם ליידע אותם על כך שהמלצותיו של ד"ר אבינוח בכל הנוגע לנושא תזונה וצורת אכילה לקוחות מהחלל החיצון, ואין להן כל קשר עם המציאות. כך שמי שמעוניין בניתוח טבעת יתנתח רק על ידו, יקשיב בתשומת לב לכל העניינים הרפואיים שהוא מסביר, אך יתעלם כחירש מכל דעותיו בנושא תזונה!!!

BeautifulScar

New member
אני ירדתי 25 קילו בדיאטה, ללא ניתוח.

ותמיד הייתי בדיאטות עולה ויורדת. כמובן שעליתי הכל ואז לא הצלחתי לרדת בעליל.
לכן בחרתי בשיטה ניתוחית.
גם אחותי ירדה 35 קילו ללא ניתוח גם בן דודה שלי ירד 40 ומשהו קילו ללא ניתוח.
&nbsp
אז אני מאמינה שכדי להגיע למצב קיצוני של ניתוח, צריך לבחון את הנושא בכל היבט אפשרי. ולקחת יותר מחוות דעת אחת.
&nbsp
אה.. ד"א - לא ידעתי שמשאירים את שארית הקיבה לאחר מעקף.

&nbsp

אופירA

New member
מנהל
זו הבעיה של ההשמנה המורבידית

שבגללה אין הרבה פתרונות מלבד ניתוח, וגם הוא לא פיתרון מוחלט.
שמרזים, ואז משמינים בחזרה, וחילוף החומרים מואט באופן שאי אפשר לרדת שוב כמו בעבר, ואילו להשמין משמינים יותר מהר ויותר בקלות מאשר בעבר.
גם בעקבות הרזיה אחרי הניתוח מואט קצב חילוף החומרים כנ"ל, אבל לפחות הניתוח משאיר איזה שוטר שמבצע מניעה מסוימת של השמנה חוזרת, אם מגבים אותו בהתנהגות מונעת מתאימה.

בנוגע לניתוח מעקף קיבה - הוא חותך את הקיבה לרוחב, מתחת לוושט (משאיר כיס קיבה קטן, 25 סמ"ק, שמחובר למעי הדק (באופן שחלקו נעקף, כלומר נחתך הרבה מתחת לקיבה הגדולה שנחתכה). החלק הגדול של הקיבה שנחתך נתפר, ומושאר בתוך הגוף ובו מתרחשת פעילות מטבולית ותפקודים אחרים של הקיבה מלבד עיכול.
חלק המעי שנעקף נותר מחובר לקיבה הגדולה ובקצהו השני - לשום מקום לפי התמונות. אורך החלק שנעקף נקבע עפ"י שיקול דעת המנתחים השונים, והוא קובע את יעילות תת הספיגה במעי אחרי הניתוח - וגם את הסיבוכים הקשורים לחיים אחרי הניתוח.

אלישבע24

New member
מאיפה לקחת את אחוזי ההצלחה?

אני מכירה המון מנוחי טבעת של שנים ודרכם הגעתי לזה וכולם מאושרים כמוני,לעומת זאת אני מכירה כמה מנותחי קיצורי קיבה שבשנה הראשונה הורידו המון ומהשנה השנייה העלו תוך כמה חודשים הכל בחזרה.

מיכל3005

New member
תודה על התגובה, תן לי לחדש לך ( בתקווה)

מאז שכתבתי את ההודעה עבר זמן רב ולמדתי מעט יותר את הנושא.

1. קיבלתי התחייבות מחברת הביטוח על הוצאות האישפוז וכן החזר כספי על הועדה ( יוחזר רק אחרי הניתוח)
2. אני בקופ"ח מאוחדת והרופאה שאני עתידה להתנתח איתה ( דר מלר) איננה בהסדר איתם.
3.אני כרגע בתהליך מול מאוחדת שבסופו אמורים להחזיר לי את ההפרש בין החזרי הניתוח של הביטוח לבין שכר המנתח (בערך 10,000ש"ח הפרש).
4.הפרצודורה היא שעלי לעבור ועדה גם של מאוחדת ואם אעבור אותה בהתאם לכמה שעלי לשלם יחליטו על גובה ההחזר שמגיע לי. בבית חולים בו אני אמורה להתנתח אמרה לי מי שאחראית על הנושא כי לרוב יוצא שכמעט ולא משלמים - כיוון שמבחינת הביטוח של קופת החולים אני חוסכת להם הוצאות בזה שאני תובעת את הביטוח הפרטי ולא אותם ככה שהם לא כאלו פראיירים...
4. שוב- הכול נמצא בהתהליכים ואין עדין החלטה סופית.. אני מקווה שאני לא חיה בסרט

הערה נוספת - הדרישות של הועדה הבריאטית של מאוחדת שונות מהדרישות של בית החולים בו אני אמורה להתנתח ( מדיקל) ולכן לצערי התהליך שלי מעט נתקע עכשיו למרות שסיימתי כבר את הכול כולל ועדה של המדיקל... מחזיקה אצבעות שיסתדר בקרוב

ותודה על איחולי ההצלחה... מאוד מחכה לניתוח

קובי d11

New member
תודה על החידושים

מכל מלמדיי השכלתי ,התשובה למה שכתבת באה באיחור , וחבל שמי שעבר את הניתוח לאחרונה לא הגיב,מצער מאוד ,מאחל לך הצלחה בפרוצדורה הבירוקרטית,ובהצלחה בניתוח מצטער על העיכוב בתשובה

shmoltz

New member
כמה זה יוצא בסופו של דבר ?

היי,
תודה על השיתוף.
&nbsp
אז כמה כסף צריך להוציא על ניתוח שרוול אם אני לא רוצה להמתין שנה (דרך כללית) ואני יעשה אצל מנתח פרטי ?

למעלה