דברים שנאמרו בתגובה זו אינם מדויקים כלל!
1. ד"ר אבינוח לא מתמחה רק בניתוחי טבעת. מה פתאום? הוא עשה בעבר הרבה מאוד ניתוחי מעקף קיבה, הוא עושה גם שרוול מסוים (מיצר קיבה) בסורוקה, וגם מנתח כללי שניתח הרבה חיילים פצועים במלחמות האחרונות הרבות כל כך.
ד"ר אבינוח מאמין מאוד אך ורק בניתוחי טבעת. זו האמירה הנכונה והמדויקת. גם בשרוול - הוא מאמין רק בשרוול שלו, שבו לא מוציאים את ה-80% קיבה שנחתכה.
מניסיוני בן 8 השנים, אמנם אני לא מסכימה עם הגישות והדעות של ד"ר אבינוח, אבל אי אפשר להטעות לגביו.
3. האחוזים שאת מביאה בנוגע להצלחות ניתוחים לא הופיעו בשום מחקר וסטטיסטיקה שקראתי, וקראתי הרבה מאוד. עם זאת, אני פתוחה ללמוד. אשמח אם תביאי מקור לתוצאות הללו, ואלמד מה כתוב במחקר שמביא אותן. על איזה "הצלחות" הוא מדבר בדיוק.
אם אין לך מקור מדויק שאוכל ללמוד, אזי אני מעידה שנתונים אלה הומצאו ואינם נכונים וקיימים. האחוזים שונים בתכלית, ומשתנים ממחקר למחקר, כשהם מאוד מאוד תלויים בהגדרה של הצלחה ובאינטרסים של מפרסם המחקר...
אני מניסיוני המתבונן הרב, למדתי שהתוצאות מאוד דומות באחוזי ההצלחה, סביב 50% בערך, לטווח הארוך מאוד של השנים.
הטבעת אינה ניתוח מאוד ישן. ניתוחי טבעת מתכווננת הם בני 20 שנה בלבד בישראל. ניתוחי מעקף קיבה הם וותיקים הרבה יותר, כ-50 שנה.
הגוף הזר אינו גורם להקאות בהכרח. התנהגות המנותח עם הגוף הזר (כמה הוא סוגר את הטבעת ואיך הוא אוכל איתה) - היא שיכולה לגרום להקאות. הקאות זו בחירה ואינה כרוכה בתלות בגוף הזר.
יש לזכור שבהרבה ניתוחים מכניסים גופים זרים לגוף, שחיים איתו מאוד בשלום בלי בעיה.
הרפואה אכן מתפתחת, השאלה לאיזה כיוון. לדעתי, הכיוון שנבחר (שרוול) שגוי ברמת הטוטאליות שבו הוא התרחש. הרפואה לא היתה צריכה להסיק מסקנות מ-3 שנים של ניתוחי שרוול, שזהו הניתוח האולטימטיבי. היום, כשהסקרים והסטטיסטיקות הן כבר בנות 5 שנים ויותר, המסקנות היא שהניתוח לא פותר בעיות לטווח הארוך. ההשמנה חוזרת, הסכרת חוזרת וכו'.
ניתוח מעקף קיבה אינו כל כך קשה, יחסית לשרוול. אורך הניתוח וזמן ההחלמה כמעט זהים. ההבדל היחיד ביניהם הוא ההתערבות בקונסטרוקציה של הקיבה, שהיא מורכבת יותר וכרוכה בהשקות, שאין בשרוול. מצד שני יש לו יתרון של הפחתת ספיגה, שאין בשרוול.
הפחתת הספיגה מחייבת מעקב אחר חוסר בוויטמינים. כל מקרה לגופו, ויש מצבים שהספיגה של הוויטמינים מספיק טובה, ואין חובה לקחת תוספים לאורך כל החיים. לפעמים כן צריך לקחת כל החיים.
גם בשרוול יש לקחת וויטמינים בשנים הראשונות, גם שם יהיה חוסר בגלל ההרזיה המהירה והקיצונית של השנה הראשונה בד"כ.