יום כיפור

togi12

New member
יום כיפור

אתם צמים ביום כיפור?
למה?

אחרי 4 ימי כיפור בצבא ובטיול, השנה אני נפגשת שוב בדילמה אם שווה לצום, כי תכלס הסיבה היחידה שאעשה זאת היא לכבד את אמא שלי. (אבא שלי צם בשבילה כבר שנים).

מה אתם אומרים?

N o R i K o

New member
צמה אבל לא מטעמי דת

אני צמה עבור סבא שלי ז"ל, שצם לאורך כל ימיו חייו פרט לשנותיו האחרונות בהן הוא כבר היה מאוד מבוגר, ועבור המשפחה שלו שנספתה באושוויץ. כשהייתי בפולין אחד הסיפורים שהכי זעזעו אותי היה על כך שהגרמנים האביסו את היהודים בכמויות אוכל ביום כיפור, וגם המתבוללים ביניהם התעקשו שלא לאכול, לא מטעמי מסורת אלא כדי להראות שאלו השורשים שלהם וזה העם שלהם והם לא הולכים להכנע למה שהנאצים מכתיבים להם.

פרט לצום זה יום רגיל מבחינתי... על המחשב, קוראת, רואה טלוויזיה...

נשמע יותר כמו סיפורי בדים

לא מבין מה יוצא מזה שמישהו מענה את עצמו?!
חוץ מלסבול לא יוצא מזה כלום.

choco2602

New member
צמה..

מכמה סיבות.
הראשונה בהם היא מסורת. מאותה סיבה שאני עושה ערב חג, ואוכלת כשר בפסח וכו' וכו'. אני לא רואה את זה כמשהו דתי אלא כמסורת..
השניה היא שאנשים כמו סבתא שלי שלא באמת יכולה לצום, צמה אז זה סוג של כבוד והערכה אליה.

NAT 1

New member
שלום לכולם

אולי תמצאי דרך לגרום לאמא שלך לקבל את זה שאת לא רוצה לצום? להעריך את עצמה על כך שלפחות אם זו הבחירה שלך, היא יכולה לבחור גם כן איך להתייחס, היא יכולה לבחור להיות סובלנית, והבחירה הזו תיתן לה להרגיש טוב עם עצמה.

אני לא צמה, נראה לי שזו תהיה לי השנה השלישית (צמתי מגיל 9 עד גיל 22).
הסיבה שהפסקתי היא שאני לא חושבת שאכפת לאלוהים אם אני אצום או לא, הוא לא מייחס לזה חשיבות כמו חלק מברואיו

אבל זו רק ההנחה שלי, לכו תדעו...

צום קל לצמים וגמר חתימה טובה.

togi12

New member
אמא לא תגיד לי כלום אם לא אצום

רוב הסיכויים שלא אצליח (או ארצה) לצום את הכל עד הסוף.

כמובן שהיא תשים לב ששברתי את הצום ואם זה יהיה מוקדם (למשל, שבת בבוקר), אז היא לא תגיד כלום אבל יהיה לה את המבט הזה....

פנינה21

New member
גילתי בדרך הקשה

שהמבט הזה הוא בדרך לא מה שאני חושבת שהוא. אני חושבת שאתן צריכות לדבר על זה . אני למדתי בדתי(מאוד דתי) ואמא שלי לא צמה מאז 73 ואני לא זוכרת בדיוק באיזה גיל הבנתי שמשהו פה מוזר ונכנסתי אחריה למטבח ושאלתי ולא קרה כלום , ותאמיני לי שאחרי זה עשיתי להורים שלי חיים קשים מאוד לגבי הרבה דברים שקשורים לדת אבל הם הבינו זה פשוט לקח זמן.

Saladin

New member
בעבר הייתי צם מטעמי מסורת.

ב-5-6 שנים האחרונות יצאתי לתרבות רעה ונעשיתי כופר. אבל אני אוהב את יום כיפור כי איך אפשר לא לאהוב יום שבו אף מכונית לא נוסעת ויש חגיגה יפה כזו של שקט, שעושה לי חשק לצום רק כדי להעצים את ההתנזרות היחידאית הזו מרעש ומהבלים וגם מהבלי המזון. אני גם סבור שצום הוא דבר שיש בו תועלת הן מבחינה בריאותית (לצמצם באכילה כאילו?) הן מבחינה רוחנית ושזה דבר שבתרבות החילונית שלנו לא יודעים להעריך אותו.

איפה אתה גר שיש לך שקט בכיפור ? אצלנו הצפצפות האלקטרוניות באופניים של הילדים הקטנים חופרות ממרחקים ושלא לדבר על כל אלו שמורידים כיסאות (ופותחים מעגל שיכול לגרום ליגאל שילון להתבייש בתוכנית שלו) וחופרים בקולי קולות על כל נושא שבעולם

Saladin

New member
ליד כביש ראשי.

ובקומה גבוהה אז לא מפריע לי רעש הצפצפות
מעגלי דן שילון עוד לא פתחו לידי בכיפור.

h a j b i

New member
השקט נמשך בדיוק חצי שעה

מבערך רבע שעה לפני תחילת הצום ועד רבע שעה אחרי, מאז וכמעט עד עכשיו (נרגע לפני כמה דקות) רק רעש צעקות מבחוץ של ילדים, הורים ואחרים. יותר מבכל יום חול אחר, הרבה יותר מסופ"ש טיפוסי.

h a j b i

New member
ואגב, אין גם לצום כזה שום יתרונות בריאותיים

לא הרזיה, לא ניקוי רעלים, כלום.

Saladin

New member
ואם צמים במשך ימים רבים בשנה?

נניח שהיו צמים במשך 30 יום בשנה (סטייל רמדאן רק בלי פייאסטות בסוף הצום) או 40 יום כמו הנוצרים (צום ה-lent). אתה לא חושב שעשויים להיות לכך יתרונות דיאטתיים? צום גם מזכיר לאנשים שאפשר להימנע מאוכל ולא צריך להשתעבד לו. זו נראית לי חוכמה קטנה להסתכל על יתרונות קצרי טווח כאלה מיום צום אחד.

h a j b i

New member
אני לא תזונאי אבל מהמעט שאני יודע

אין ניקוי רעלים בלי שתייה של מים, למעשה ההפך הוא הנכון, זה דווקא מקשה על פינוי הרעלים. אז התשובה לשאלתך היא לא. אין לזה יתרונות בריאותיים.

בקשר לדיאטטיים, התשובה היא בבירור לא ואתה יכול לחפש חומר ברשת בנושא. כשאתה מפסיק לאכול, הגוף נכנס למגננה ומוריד את קצב חילוף החומרים ואז כשאתה כבר מחליט לחזור לאכול אתה משלם את המחיר. זה בגדול.

בקשר ליתרונות הרוחניים, אני אישית לא מוצא בהם ממש אבל זה די סובייקטיבי, מה שכן ידוע הוא קשר די ברור בין אי אכילה או אכילה מועטה מאוד לדיכאון, אז לשיקולך...

" זו נראית לי חוכמה קטנה להסתכל על יתרונות קצרי טווח כאלה מיום צום אחד" - זה בדיוק מה שעשית בהודעה שלך.

Saladin

New member
איך אנשים ייכנסו לדיכאון

כשהסיבה לכך שהם צמים היא קיומו של יום צום קבוע בלוח השנה, והם צמים יחד עם כל בני דתם? אין פה שום קשר לדיכאון.
יכול להיות באמת שאם מפסיקים לאכול ליום אחד אחר כך צריך להשלים את המחיר ואז אין תועלת בצום. אבל יכול להיות שגם זה סובייקטיבי. ואני לא דיברתי רק על יתרונות קצרי טווח, דיברתי גם על כך שיום הצום מזכיר לאנשים את האפשרות להימנע מאכילה או לצמצם בה. אתה רשאי לחלוק ככל שתרצה, נראה לי שמיצינו את הדיון בעניין הזה.

h a j b i

New member
אתה דיברת על 30 ימי צום בשנה

אבל כשנוח אתה חוזר ליום היחיד שלו כאמור איום שום יתרונות בריאותיים ודיאטתיים והניסיון לייחס כאלה סופו להיכשל כמו הניסיון לטעון שברית מילה זה דבר בריא (שני הטיעונים היחידים בנושא הם הסיכוי לחלות באיידס וסיכוי מופחת לסרטן הפין שזה טיעונים טובים כמו בערך לטעון שבצום אתה מקטין את הסיכוי למות מהרעלה ושהסרת אשך מקטינה את הסיכוי ללקות בסרטן אשכים בחמישים אחוז).

ואתה יודע מה, דבר קטן בקשר ל "מזכיר לאנשים את האפשרות להימנע מאכילה או לצמצם בה", לדעתי זה עושה את ההפך, גורם לאנשים להעביר שעות במחשבה על רעב וצמא, התעסקות אובססיבית באוכל לפני (מתי אוכלים מפסקת, מה כדאי לאכול, כמה צריך לשתות), במהלך הצום ואחרי הצום. אבל בסדר, יכול להיות שיש כאלה שיפתחו תובנות אחרות מתאימות יותר למה שאתה מתאר.

h a j b i

New member
התפספס משפט

אין יום בשנה לדעתי שבו העיסוק באוכל ושתייה, מה אוכלים, כמה ולמה יותר גדול מאשר יום כיפור, ככה לפחות אני רואה אצל אחרים. אני למשל לא צם אז זה פחות issue מבחינתי)

למעלה