יום כיפור

Sunshine Smiles

New member
חחח לא יודעת איך זה קשור אבל בסדר.

הכוונה היתה ניתוק מהחשב / טלויזיה / אייפונים וכדומה.
אני לא דתיה ואני לא יודעת מה הולך בבתי כנסת וזה לא באמת מענין אותי , ציינתי שאני לא צמה מסיבות דתיות אלא מכיבוד המסורת.

mad alot

New member
קצת מוזר שלכבד מסורת גורם לך לסבל

אולי זו לא מסורת ששווה לקיים.

Sunshine Smiles

New member
סבבה אז אל תקיים

צום של 24 זה לא נכלל תחת הגדרתי כסבל,
עשיתי הרבה דברים בחיים שגרמו לי הרבה יותר סבל והם ממשיכים להתקיים עד היום ואנשים ממשיכים לסבול מזה גם כן.
זה לא אומר שצריך להכחיד את הקיום של זה מעולם רק כי זה לא גורם לך הנאה.
אם אתה רוצה שיתקיים טוב בעולם חייב להיות גם רע.

mad alot

New member
ככה:

אם צום של 24 לא נחשב אצלך כסבל, אז הוא מאבד מכל הפואנטה שלו.
כי הצום הוא לא המנהג, המנהג הוא לסבול, עינוי נפש.
הצום הוא רק חלק ממנו. שאגב אם את מקיימת רק אותו ואת השאר לא, ואז עוד אומרת שזה בזיון לא לקיים מסורת, את צבועה.

שאר ההודעה שלך לא קשורה ולכן אני לא אתייחס אליה.

h a j b i

New member
הצום הוא בשביל לכפר על חטאים בין אדם למקום

יעני לאלוהים, אי קיום מצוות וכו.
בין אדם וחברו לפי האמונה לפחות, אין שום ערך לצום, צריך להתנצל בפני האדם שפגעת בו.

Black Balloon

New member
נופ.

תמיד היה לי "תירוץ" לא לצום בגלל סיבה בריאותית, אבל זה לא קשור. אני פשוט לא מאמינה ולא רואה סיבה לצום. אני יודעת לעשות חשבון נפש עם עצמי גם בלי לצום, ובעייני כל היום הזה פשוט מלא בצביעות.

יום שבת רגיל מבחינתי, חוץ מזה שלא נוסעים לשום מקום.

TheSecretWithin

New member
אני לא מאמינה באלוהים ובגדול חושבת שדת

על כל זרמיה השונים היא ההמצאה הכי מיותרת שבי אדם הצליחו להמציא.
מאז שעזבתי את בית הורי לפני 3 שנים הפסקתי לצום... הם עדיין מאחלים לי גבר חתימה טובה ואני אומרת להם בחזרה..
בבקשה שאנשים יפסיקו להגיד סליחה לפייסבוק, הוא סולח לכם.

פנינה21

New member
לא צמה

דילמה אין כי ברור לי מה יגיד כל רופא שאני אשאל.
שנים קודמות:
בתור ילדה ארוחה מפסקת +צום של עד הצהורים בערך - בבית של אמא יש מסורת בת 40 שנה של שוקו ב-14:00 .. הצום המלא היחיד שלי בתור ילדה היה ט באב ביום שלפני ההתנתקות .
בצבא הפסקתי לגמרי ומאז אסור לי בגלל התרופות .

אני רואה בזה החלטה אישית : יש לי שתי אחיות קטנות שכבר כמה שנים מעבירות את היום הזה ביחד וצמות ..

h a j b i

New member
לא צם

לא מאמין ולכן אין לי שום סיבה.

בנוסף לזה, אני די סולד מהיום הזה, מהאווירה הצדקנית (מה? אתה לא יכול יום אחד...), מהצביעות (דוגמת הערסים והבית כנסת הכי מייצגת), מהבורות הנוראה ("מה, אתה לא יודע שיום כיפור הוא היום הכי קדוש ליהודים?), מהאלימות, הכוחניות והכפייה(תנסו לעלות על רכב ולהגיע לבית החולים הקרוב ותראו בעצמכם על מה אני מדבר).

אייני

New member
לא צם.

למען האמת מה שאף פעם לא ברור לי - אם כבר צום של חילונים, הרבה יותר הגיוני לצום בט' באב, שאז מדובר באבל *לאומי* ולא רק דתי, משהו שחילונים יכולים להתחבר אליו בכיף מבחינת זהות יהודית.
ככה שלא ברור לי למה צמים דווקא בכיפור מבחינת מסורת או כבוד. אבל לא באמת מפריע לי - מי שרוצה לצום, שיצום.

ולגבייך... הכל שאלה של האם זה חשוב לאמא שלך. אם לא - אז לא רואה סיבה לצום. אם כן - אז זאת כבר החלטה אישית שלך. אני הייתי מסתפק בלא לאכול מולה...

Puskas

New member
לא צמתי מעולם

כי אני לא מאמין באל הספגטי או מה שלא יהיה שאנשים חושבים שיש למעלה..

למעלה