יום כיפור

Saladin

New member
דיברתי על 30 יום בשנה

כי יצאתי מהנחה שסיכוי יותר גדול שלצום כזה יש יתרונות ארוכי טווח. מה גם שהצום של הנוצרים למשל מעולם לא היה צום מוחלט ובוודאי כלל שתיית מים. בגדול מדובר בדיאטה צמחונית כך שלא מדובר בשינוי דרמטי וקיצוני בהכרח. אבל יכול גם להיות שצום של 40 יום גורר בעקבותיו 325 יום של פייאסטות והתבהמות, מסכים שזה סובייקטיבי וקשה לקבוע.

h a j b i

New member
יכול להיות שלצום עם שתיה יש יתרונות בריאותיים

מסוימים (אבל כנראה לא דיאטתים עקב הפגיעה בחילוף החומרים), אני יודע שיש ויכוחים בנושא בין אנשים שיותר מבינים ממני.

לא הבני מה כל כך חיובי באפשרות

להימנע מאכילה או לצמצם אותה. הפרעות אכילה בטוח לא חסרות לנו בעולם המודרני. מזון זה הדלק של הגוף שלך, לידיעתך... ואם אתה אוכל נכון וטוב זה בריא ומועיל עבורך.

Saladin

New member
לא צריך להגיע למצב של הפרעות אכילה.

זה היופי בצום, שהסיבה לאי האכילה היא קבועה ומוגבלת בזמן ומעוגנת במנהג חברתי שיש לו זמן קצוב. זה לא דומה להפרעת אכילה שנובעת מהשתעבדות לדימוי שנכפה על החולה ואיננה מוגבלת בזמן. לאכול נכון וטוב זה בריא. להרבות באכילה יתר על המידה לעומת זאת מזמין בעיות לב, כולסטרול ומחלות רבות.

Sunshine Smiles

New member
אולי במקום מגורים שלך

אצלנו כולם יוצאים לטייל ברחובות,
גם אם יש ילדים על אופניים זה בכלל לא מתקרב לכמות הרעש שיש כאן ביום יום.
אצלנו יש אווירת יום כיפור מאוד נעימה וחברתית אנשים סוף סוף יוצאים מהבית ולא תקועים מול המחשבים.

לא צמה

אני חולת סכרת נעורים וזה בעייתי לצום, צמתי במשך 3 שנים בגילאי 12-14 וכשהפעם האחרונה נגמרה במיון ויתרתי על התענוג :)
אני בין כה לא אדם מאמין או משהו....

Optimistic Girl

New member
עוד לא יודעת.

שנה שעברה צמתי בשביל עצמי
רק כדי להוכיח לעצמי שאני מסוגלת.

spaysi8

New member
כעקרון, צמה

בעבר היה מבחינה דתית,
היום צמה בשביל חשבון הנפש.
כן, אני יודעת שאפשר לעשות חשבון נפש גם בלי לצום,
אבל בתור בחורה שהעולם שלה מורכב מעיקר מאוכל (וסקס :p),
עדיף לי יום אחד להתנתק מזה.

אני קצת בהתלבטות השנה,
בכלל הקרוהן.
כעקרון מותר לצום,
אבל גם ככה אני לא מרגישה טוב ביום-יום,
אז אולי עדיף לי שלא.
גם אם אצום, כנראה שכן אשתה מים..

BALEDIN

New member
לא צמה

אני לא מאמינה ככה שלא ניראה לי שיש שוטר למעלה,
שמוחק כל דבר רע שעשיתי, אם אני יתנצל עליו ויצום איזה יום.
אני כן חושבת שצריך להיות בן אדם טוב ביום יום, ואם את עושה משהו לא נכון להתנצל ולהמשיך אלאה.

ואני לא חושבת שאני יעשה יותר חשבון נפש אם אני לא יואכל וישתה 24 שעות.

אז אני ממש לא רואה סיבה טובה לצום.

spaysi8

New member
אגב, בסוף לא צמתי

כי חשבתי על זה,
וחשבון נפש אני עושה כל השנה,
אני האדם הכי ביקורתי כלפי עצמי שאני מכירה,
כל שטות הכי קטנה שאני מרגישה שפגעה במישהו (שלפעמים בכלל לא פגעה, ורק הרגשה שלי), אני מנסה לכפר.
החלטתי שאין טעם לפגוע בבריאות שלי בגלל זה,
קשה לי עם המחלה, והמטרה בחשבון נפש היא חיובית וחבל להרוס אותה עם משהו שלילי כמו לדפוק לעצמי את הקיבה..

Blue Potion

New member
לא צמה...

אני לא צריכה לא לאכול כדי לעשות עם עצמי חשבון נפש.

ShacharDawn

New member
לא צמה

לא רואה את עצמי כחלק מהדת פשוט, וגם כשעוד ראיתי את עצמי חלק ממנה, לא צמתי, בין אם זה בתקופה שהייתי קצת אנמית אז לא יכולתי, לבין זה שפשוט העדפתי להיות בן אדם טוב כל השנה ולא להתנקות פעם ראשונה ולהחליק הכל. גם ככה הצום נועד בחטאים שבין אדם לאלוהיו ולא נראה לי שלאלוהים כל כך איכפת מה אדם פשוט כמוני עושה בחייו הפרטיים.

אנ'לא צם כבר כמה שנים טובות .. נשבר לי כבר מכל הצביעות הדתית הזאת ומכל השטויות האלו .
בשביל לעשות חשבון נפש לא צריכים לצום בשביל לקבל תוצאות טובות יותר ...

ואגב שתדעי לך שלצום רק בשביל לכבד מישהו אחר בעצם נוגד במקצת את הרעיון כולו ..
את צריכה לצום כי את רוצה לצום וכמו שאומרים ולא כי לא בא לך אבל את צמה בכל זאת בשביל לא להעליב ..
לדוגמא בשהייתי רווק וגרתי אצל ההורים ולא צמתי אז פשוט דאגתי לאכול כשהם לא בבית או ישנים בשביל לא להפריע להם ..

ובכלל מה שהכי משגע אותי ומה שיביא לי את הגננה זה אם גם השנה אני אשמע איזה ערס צעצוע אחד שצועק לחבר שלו "משה יאללה כבר יא בן זונה תרד כבר שנלך להתפלל בבית כנסת יא זבל " או "כוסאומו כבר עם הצום הזה מתי הוא כבר נגמר אני מת לסיגריה!"

אבל עזבי לצום השאלה הנכונה היא מי גולש בכיפור למרות שהוא צם ולמה הוא חושב שזה לא ניגוד אינטרסים ...

Sunshine Smiles

New member
צמה ולאו דווקא מטעמי דת

אני פחות מאמינה בענין ספר החיים והחתימה וכו'...
אני צמה קודם כל מכיון שזו מסורת של העם היהודי.
סבתא שלי ומשפחתה ועוד יהודים רבים בגולה בתקופות הפוגרומים ,בשואה ולאחריה, המשיכו לקיים את המסורת הזו, גם אם באופן מינימאלי ביותר .
אני חושבת שלחיות בארץ ישראל במדינת העם היהודי, הפינה הזו בעולם שהעם שלנו כלכך ייחל לה למרות שנים של סבל, ולא לקיים מסורות מינימליות ולכבד את הדת שלנו וההסטוריה שלנו כעם זה פשוט ביזיון.
זה חוסר הערכה לזכות שניתנה לנו לחיות במדינה משלנו.
לא כולם חייבים לצום וללכת לבית כנסת, אבל אני כן חושבת שיש חשיבות עצומה לאוירה של היום הזה , להתייחדות שלנו כעם ולניתוק מכל החומריות.

סיבה נוספת אישית יותר היא שאני חושבת שזו הזדמנות מצוינת להתנתק מכל הרעש וההמולה ומהטכנולוגיה שמנוונת לנו את השכל ובעיקר את האינטלגנציה הרגשית והחברתית שלנו.
לוקחת את היום הזה כיום שקט לחשוב עם עצמי על האדם שהייתי בשנה האחרונה, להפיק לקחים ולצמוח למקום טוב יותר.

Palindrome

New member
כל הודעה שלך מצליחה לרגש אותי מחדש.

בוא פעם למפגש, יהיה נחמד לראות כמה ילד כאפות אתה במציאות.

ופה זה נגמר.

למעלה