סוף סוף ראיתי!!
אחרי יום ארוךך שהתחיל ב5 בבוקר ונגמר בערך עכשיו..
קודם כל אני חייבת לכם המון המון תודה, הנמכתם לי את הציפיות מתחת לאדמה בערך.. ומפה אפשר רק לעלות, מאוד מאוד אהבתי.. זה לא אומר שאי אפשר היה לעשות את זה טוב יותר..
נתחיל באופטימי!
- קודם כל, ג'ניפר לורנס פשוט מדהימה. איזו מימיקה יש לבחורה הזאת.. כל הרגשות עוברות לה בעיניים.. משהו מדהים עוד לא ראיתי דבר כזה. עשתה קטניס מושלמת מושלמת מושלמת.
- אפי!!
- הכתוביות פתיחה ובכלל כל מחוז 12+האסיף היה מדהים
- בכלל כל הליהוק של הסרט הזה היה ממש במקום.. החל באמא של קטניס ועד קייטו (אפילו למדתי לחיות בשלום עם פיטה כשהוא לא מעלה את השיער למעלה וגורם לראש שלו להראות אפילו יותר מרובע)
- כל הקטע של צרעות הצייד בדגש על ההזיות של קטניס
- השריפה
- המוות של רו
- קטניס יוצאת על פיטה אחרי שהוא סיפר לחצי עולם שהוא מאוהב בה, קצת קטניס של הספר סוף סוף!
ויש עוד מלא אבל אני לא זוכרת אז נעבור לקיטורים:
-
מה קרה לפסקול?? איפה הוא נעלם חצי מהזמן? בעיקר הוריד לי בפתיחה בקרן השפע.. היה יכול להיות הרבה יותר עוצמתי עם משהו ברקע ולא שקט מביך
- כל סצינות הקרב.. לדעתי אם היו מעלים את גיל הצפייה קצת אז היה להם חופש אומנותי הרבה יותר גדול, הכל הרגיש מפוספס וALL OVER THE PLACE ולא עוצמתי ומצמרר מספיק.. זה היה פשוט הרבה רעד הרבה גושי שיער מתגלגלים בדשא, כלי נשק מתעופפים, בקבוק קטשופ חצי ריק פה ושם.. ממש פספוס אדיר..
- משפטי מפתח מהספר.. למה לא לעשות קריצה לקוראים?? היו ממש הרבה משפטים שהיו חסרים לי להשלמת החוויה.. סתם חבל
- היימיץ' והמערכת יחסים שלו עם קטניס ממש התפספסה.. אני מנסה לחשוב ממש חזק למה הם החליטו לעשות את זה ככה ואין תשובה, אבל השחקן ששיחק אותו ממש קלע לדמות, לא דימיינתי אותו ככה אבל אש עליו.
- מה זה למה הם נראו כל כך רע בכרכרות??
- פסט פורווארד למלא דברים שהיו יכולים לעגל יותר את הדמויות לאנשים שלא קראו את הספר, פיטה הוא חסר אופי לחלוטין ללא עבר, קיבלנו הצצה קטנטנה לקטניס (תודה לאל שג'ניפר יודעת להעביר מחשבות דרך העיניים אחרת אבדנו) לא נחשפנו לשום דילמה שלה, שום קושי מסויים ..
אגב הם יכלו לנצל את הבמה של רו הרבה יותר טוב ולהראות לנו את קטניס המתגעגעת לפרים לחשוף קצת פרטים על אבא ואמא שלה (נו באמת הפלאשבק המקורטע בהזיות לא מספיק למי שלא קרא את הספרים) וגם אז לגרום למוות של רו להיות הרבה יותר מזעזע.
- הנאום של קייטו בסוף היה מרגיש קצת מאולץ לי מידי וקיוויתי שקטניס תירה בו בראש ונסיים עם זה
- הזאבים לא היו זאבים ולא היו נראים כמו המיועדים האחרים.. סתם באסה ושום מוריד מהאפקט
- כל הקטעים עם פיטה בערך.. איזה פספוס, זו מקפצת רגש ענקית.. איפה הקטעים שהוא גוסס, שהיא מסממת אותו, שיחות נפש??
- חבל שהם לא עשו את הסצינה ברכבת מהספר כשקטניס ממש פוגעת בו, זה היה מפוספס ואני בספק אם מישהו היה יכול להבין מה הוא בשבילה ומה היא בשבילו
אגב, הלכתי עם חברה שקראה בערך פרק אחד מהספר וזרקה אותו מחוסר זמן ועיניין (שיעמם אותה למוות והיא שנאה את הכתיבה) אבל היא די נהנתה והשלמתי לה תוך כדי פרטים חיוניים שהחסירו
עדיין אין לה חשק לקרוא אותו אבל היא הבטיחה שהיא תיתן לזה עוד הזדמנות אז אנחנו כבר במצב טוב יותר מאתמול
בכל אופן לסיכום ולקיצור.. עד שאני אזכר בעוד דברים
מאוד נהנתי, ממש. הוא לא היה מושלם אבל הוא היה מספיק טוב בשבילי בשביל להעצים את החוויה של הספר.
אני מתה לראות את ג'ניפר בסרט השלישי.. *מדמיינת ומתמוגגת*
אוף עכשיו אני מרגישה ריקנות