כבר עבר שבוע?אבל לא סיימנו לחפור!

N o R i K o

New member
The Hunger Games-The Movie

אז אחרי חודשים על גבי חודשים על גבי חודשים של ציפייה, אחרי טיזר טריילר קטן באוגוסט, טריילר ענק בנובמבר ועוד המון הצצות, קטעים, תמונות, ציטוטים ומה לא...
סוף כל סוף, החל מהיום בשעה 14:00, בתי הקולנוע ברחבי הארץ יפתחו את אולמותיהם להצגת הסרט שאנחנו מחכים לו כבר כל כך הרבה זמן...
משחקי הרעב!

אז אני בטוחה שלכולכם יהיה מה לומר ולשתף, וכדי לחסוך אינספור שרשורים של "אומייגאדדדדדדד והסצנה הזווווווווו והזווווווווווו והסצנה הזאת בכלל %@$!@$%!@", גם הפעם נרכז את כל הדעות הנלהבות שלנו בשרשור אחד

רק שימו
- חדשות בנוגע לכוכבי הסרט, כתבות וביקורות שלא שייכות לכם, עדכונים ושאר דברים - נא לשרשר לשרשור העדכונים
אבל אל דאגה, גם כאן אתם יכולים לעדכן מתי ואיפה אתם הולכים לצפות בסרט...

חברים, זה חשוב מתמיד - סמנו ספויילרים!
הולכים להגיח לפורום הרבה אנשים רק כדי לספר על הדעה שלהם על הסרט או להתעניין בדעות שלנו. בבקשה, כדי לא למנוע לאף אחד את חויית הצפייה והקריאה-
יש לסמן ספויילרים לכל סצנה בסרט! החכימו לעשות את ההבחנה בין ספויילר עלילתי ("אני לא מאמינה שבסוף מגלים שקטניס לא באמת התאהבה בפיטה!") לבין ספויילר לסרט ("למרות שידעתי שזה יבוא ההבעת פנים של ג'וש האצ'רסון שברה לי את הלב..." ספויילר מפוברק
)
ספויילרים לסרט יש לסמן ב -
! בכלל, רצוי לסמן כך אם התגובה שלכם נכתבה אחרי הצפייה...

וכמובן, הסימונים הרגילים -
להתלקחות -
CF
לעורבני חקיין -
MJ

אתם יודעים שאני לא אוהבת להיות אוכפת שקט

חברים, שתהיה לכולנו צפייה מהנה, שנתרגש, נתלהב ונתלונן כמה שפחות...
וכמובן כמובן, שהסיכויים תמיד, תמיד תמיד יהיו לטובתנו!

(בשרשור של עורבני-חקיין הגענו ל-300 הודעות... אז מה, נשבור שיא?
)

N o R i K o

New member
מה, עדיין לא חפרתם על הסרט?!

עלק- "אז מה, נשבור את את השיא של עורבני חקיין?"
לקח לנו שבועיים להגיע ל-300 הודעות שם...
כך עברו שלושה ימים

pennylane11

New member

את האמת? התאכזבתי נורא.
היו המון דברים שלא כמו בספר, וזה שזה לא היה POV ממש הרס אותו בהרבה מובנים (עוד מישהו שם לב שאנשים אחרים קראו לה פוקספייס? וסיזר היה צריך להגיד את כל מה שקטניס עלתה עליו, עם הצערות ציד והמוקשים... קיצר מבאס). וכמובן שנוא, נורא הפריע לי שהסרט הזה הוא טים פיטה מובהק נורא, וליאם בקושי קיבל בו זמן מסך כלשהו. לא סבלתי את הקטע במרכבות (סירייסלי? אני יודעת לעשות אש טובה יותר!) ואת החלק שת'רש מוותר לקטניס ומרסק את קלוב על הקורנקופיה, והבגדים של סינה שהיו אחד הדברים שהכי אהבתי בספר הזה נהרסו לגמרי :< קיצר, יצאתי מהסרט עם תחושת באסה רצינית.
דברים שדווקא בעיניי היו כן טובים בו:
הסצנת מוות של רו. פשוט מדהים, ה-נקודת אור של הסרט הזה. ובכלל, אם לא להתחשב בספר אלא בסרט, אני חושבת שהיא הדמות האהובה עליי, היא והיימיטץ'.
השחקן של היימיטץ'. מלך! יואו מתתי מצחוק.
באטרקאפ "אני עוד אבשל אותך!"
הפליטות הקטנות של אפי... "פחח, נימוסים!" (אחרי שהיא עוד שנייה רוצחת את פיטהXD)
הקורנקופיה! מעולה!

דברים שבלטו לי במיוחד לרעה:
אי עקביות של הספר, כי גם אם משנים דברים, ואני מבינה שזה לא אותו דבר, אבל כשמעבדים ספר צריך לתת למקור את הכבוד שמגיע לו... לדעתי היו פה הרבה מדי אי-עקביות בעלילה, בדברים קטנים שאנחנו בתור קוראים של הספר יודעים לזהות ולהתעצבן, אבל אבא שלי שבא איתי ולא קרא את הסדרה, למשל, לא הבין מה הם קשורים.
הסצנת רוש לילה הנוראית, פשוט מזעזע.
החליפות הבוערות של קטניס ופיטה, ובכלל קטעים שגילגלתי עיניים על המסך כי ילד בן שלוש יודע לעשות מסך ירוק טוב יותר מזה.
הטציות, ואי-היחס להשוואות שלהם למיועדים, וזה שקייטו מת בחצי שנייה.
זה מה שקורה כשכותבים של סרט בוחרים טים כלשהו. ואל תגידו שזה לא נכון, זה היה כל כך ברור מאליו...

סה"כ יש לי הרבה מאוד מה להגיד על זה ואני יושבת כרגע במעבדה לפיזיקה, אז אני צריכה ללכת (שיעור אלקטרוניקה, פיכס) ואני אנסה לכתוב משהו יותר קריא ורגוע בצהרייםXD

Shaycus

New member
על הסרט

לא מכיר את הסדרה של הספרים, לא ידעתי שיש כזאת בכלל.

ראיתי היום את הסרט כי שמעתי ביקורות טובות והפרומו נראה טוב.

סרט מעולה ועשוי טוב, אהבתי את העלילה.. השחקנית הראשית פשוט מדהימה.

OKDeSign

New member
היה מעולה!!

ראיתי ביום שישי בצהרים אבל רק עכשיו נכנסתי לפה כי צבא ושיט..
ו...ממ כן אני לא באמת פה (אולי בהמשך...)

אבללל
הסרט
היה ממש מוצלח!!!
ואני לחלוטין טיים גייל _>>
מזה השטויות האלה?!?!

והיימיץ מלך, ואחרי התגובות פה אני ממש רוצה לקרוא אותו בספר....

אז כן, זה מוצלח!!
למרות כל הילדות הצווחות...

(סורי על ההודעה הבלתי קריאה, אבל הי, תראו מה השעה :p)

OKDeSign

New member
חח לא...אבל זה ברשימה :D

פשוט רציתי לקרוא קודם את משחקי הכס....אבל זה לוקח לי שנים
אני בטח אעשה הפסקה ואקרא את משחקי הרעב בעקבות הסרט..
כי היימיץ (!!)

לילה טוב ^_^

N o R i K o

New member
יאאאאא אורררררר בואיייי DDD:

איזה כיף שאת טים גייל, בספר זה פי 23958239849083 בערך

והיימיץ' אדיר אדיר אדיר
באמת שבסרט הגאונות שלו היא לייט לעומת מה שהראו בספר... הוא קצת כמו הסנייפ של קטניס, רק שהוא באמת אוהב אותה

OKDeSign

New member
חחחח חכיתי שתראי את זה!

ומהה פיטה חמוד והכל, אבל גייל הרבה יותר מוצלח ^_^
ומהה לא לא, היימיץ לא צריך לאוהב את קטניס (או שכן?!) אני כבר לא יודעת..
אבל כן, שבוע הבא מתישהו (תכלס ברגע שאני אקבל את הספר ואבא יסיים לקרוא חח) אני אצטרף גם למעגל הקוראים של משחקי הרעב :p

Black Stain

New member
סוף סוף ראיתי!!

אחרי יום ארוךך שהתחיל ב5 בבוקר ונגמר בערך עכשיו..
קודם כל אני חייבת לכם המון המון תודה, הנמכתם לי את הציפיות מתחת לאדמה בערך.. ומפה אפשר רק לעלות, מאוד מאוד אהבתי.. זה לא אומר שאי אפשר היה לעשות את זה טוב יותר..

נתחיל באופטימי!
- קודם כל, ג'ניפר לורנס פשוט מדהימה. איזו מימיקה יש לבחורה הזאת.. כל הרגשות עוברות לה בעיניים.. משהו מדהים עוד לא ראיתי דבר כזה. עשתה קטניס מושלמת מושלמת מושלמת.
- אפי!!
- הכתוביות פתיחה ובכלל כל מחוז 12+האסיף היה מדהים
- בכלל כל הליהוק של הסרט הזה היה ממש במקום.. החל באמא של קטניס ועד קייטו (אפילו למדתי לחיות בשלום עם פיטה כשהוא לא מעלה את השיער למעלה וגורם לראש שלו להראות אפילו יותר מרובע)
- כל הקטע של צרעות הצייד בדגש על ההזיות של קטניס
- השריפה
- המוות של רו
- קטניס יוצאת על פיטה אחרי שהוא סיפר לחצי עולם שהוא מאוהב בה, קצת קטניס של הספר סוף סוף!

ויש עוד מלא אבל אני לא זוכרת אז נעבור לקיטורים:

- מה קרה לפסקול?? איפה הוא נעלם חצי מהזמן? בעיקר הוריד לי בפתיחה בקרן השפע.. היה יכול להיות הרבה יותר עוצמתי עם משהו ברקע ולא שקט מביך
- כל סצינות הקרב.. לדעתי אם היו מעלים את גיל הצפייה קצת אז היה להם חופש אומנותי הרבה יותר גדול, הכל הרגיש מפוספס וALL OVER THE PLACE ולא עוצמתי ומצמרר מספיק.. זה היה פשוט הרבה רעד הרבה גושי שיער מתגלגלים בדשא, כלי נשק מתעופפים, בקבוק קטשופ חצי ריק פה ושם.. ממש פספוס אדיר..
- משפטי מפתח מהספר.. למה לא לעשות קריצה לקוראים?? היו ממש הרבה משפטים שהיו חסרים לי להשלמת החוויה.. סתם חבל
- היימיץ' והמערכת יחסים שלו עם קטניס ממש התפספסה.. אני מנסה לחשוב ממש חזק למה הם החליטו לעשות את זה ככה ואין תשובה, אבל השחקן ששיחק אותו ממש קלע לדמות, לא דימיינתי אותו ככה אבל אש עליו.
- מה זה למה הם נראו כל כך רע בכרכרות??
- פסט פורווארד למלא דברים שהיו יכולים לעגל יותר את הדמויות לאנשים שלא קראו את הספר, פיטה הוא חסר אופי לחלוטין ללא עבר, קיבלנו הצצה קטנטנה לקטניס (תודה לאל שג'ניפר יודעת להעביר מחשבות דרך העיניים אחרת אבדנו) לא נחשפנו לשום דילמה שלה, שום קושי מסויים ..
אגב הם יכלו לנצל את הבמה של רו הרבה יותר טוב ולהראות לנו את קטניס המתגעגעת לפרים לחשוף קצת פרטים על אבא ואמא שלה (נו באמת הפלאשבק המקורטע בהזיות לא מספיק למי שלא קרא את הספרים) וגם אז לגרום למוות של רו להיות הרבה יותר מזעזע.
- הנאום של קייטו בסוף היה מרגיש קצת מאולץ לי מידי וקיוויתי שקטניס תירה בו בראש ונסיים עם זה
- הזאבים לא היו זאבים ולא היו נראים כמו המיועדים האחרים.. סתם באסה ושום מוריד מהאפקט
- כל הקטעים עם פיטה בערך.. איזה פספוס, זו מקפצת רגש ענקית.. איפה הקטעים שהוא גוסס, שהיא מסממת אותו, שיחות נפש??
- חבל שהם לא עשו את הסצינה ברכבת מהספר כשקטניס ממש פוגעת בו, זה היה מפוספס ואני בספק אם מישהו היה יכול להבין מה הוא בשבילה ומה היא בשבילו

אגב, הלכתי עם חברה שקראה בערך פרק אחד מהספר וזרקה אותו מחוסר זמן ועיניין (שיעמם אותה למוות והיא שנאה את הכתיבה) אבל היא די נהנתה והשלמתי לה תוך כדי פרטים חיוניים שהחסירו
עדיין אין לה חשק לקרוא אותו אבל היא הבטיחה שהיא תיתן לזה עוד הזדמנות אז אנחנו כבר במצב טוב יותר מאתמול

בכל אופן לסיכום ולקיצור.. עד שאני אזכר בעוד דברים
מאוד נהנתי, ממש. הוא לא היה מושלם אבל הוא היה מספיק טוב בשבילי בשביל להעצים את החוויה של הספר.
אני מתה לראות את ג'ניפר בסרט השלישי.. *מדמיינת ומתמוגגת*

אוף עכשיו אני מרגישה ריקנות

ממש מסכימה בקשר לסצינות קרב

ממש חיכיתי להזדעזע... וכל מה שקיבלתי היה כאב ראש מהתנודות של המצלמה

היה אפשר לעשות את זה הרבה יותר טוב עם קצת יותר אלימות/דברים מגעילים ומשכנעים...

בנוסף, גם לי הפריע שלא נחשפנו למחשבות של קטניס... כן לנשק אותו לא לנשק אותו, מה יעזור לי, מה הצופים רוצים לראות... ממש פספוס.... מי שלא קרא את הספר לא היה יכול להבין את המערכת יחסים ביניהם בכלל... זה היה נראה כאילו היא מאוהבת בו וגייל מסכן בצד...

N o R i K o

New member
מסכימה עם הכל

דווקא אני חשבתי שרחמים על ג'ניפר בשלישי... ובכלל עדיין לא ברור לי איך מצלמים 50% מהספר השלישי XD

shirusheet

New member
אה... לא הבנתי למה בדיוק

מה כ"כ קשה לצילום? רוב הסרט זה רק קטניס במחוז 13, שזה כלום לצלם, והסצנות בקפיטול אמנם קשות אבל בשביל הוליווד של היום זה שום כלום.

MJ מעליי ובפנים...

לא יודעת מרגיש לי ממש מסובך, הספר כל כך עמוס וקורה ה-מ-ו-ן והיא מתעוררת בבית חולים איזה 4 פעמים בספר הזה אם אני לא טועה... לא יודעת מרגיש לי פשוט מסובך לעבד את זה לתסריט ובצורה שגם מי שלא קרא את הספר יבין מה הולך שם...

למעלה