כבר עבר שבוע?אבל לא סיימנו לחפור!

emmanuelee

New member
עדין לא ראיתי את הסרט אבל רק הערה

(אני בארה"ב)

קראתי כאן מאמר שציין "ארבעה דברים שלא תראו בסרט" וגם הסביר את מעורבות הסופרת בכתיבת התסריט וגם למה היה צריך להוריד חלקים (לדוגמא מאדג' לא מופיעה בכלל ופרים היא זו שנותנת לקטניס את הסיכה)

ועוד הערה
ברור שיבחרו טים פיטה, הרי הפאנץ' ליין של כל הספרים הוא בדיוק זה.

emmanuelee

New member
אוי סליחה. את חייבת להסביר לי

בחיי שקראתי איך עושים את זה ולכן צרפתי את ה

הולכת לקרוא שוב

מסכימה כמעט עם הכל....

האש במרכבות באמת נראתה רע, ממש ראו שזה מחשב...
באטרפאק (למרות שהוא היה יותר בלאקקאפ), היימיטץ', הפליטות של אפי

סצינת הרוש לילה אכן היתה חלשה לטעמי...
הטציות והמוות של קייטו.. לא מספיק מזעזע...
לגבי סצינת המוות של רו... אהבתי אותה ממש אבל היא לא ריגשה אותי וזה לדעתי בגלל שאין מספיק העמקה בקשר שלהן זה היה מהיר מדי וכדי לבכות ממוות של דמות אני צריכה להתבר אליה ממש לפני, ולא היה זמן לזה בסרט....
לא מסכימה עם זה שבחרו טים.. זה טבעי שיראו את פיטה יותר מגייל בסרט הזה, ודווקא אני, שנאי טים פיטה, הרבה יותר אהבתי את הקטעים של קטניס עם גייל מאשר עם פיטה, עם גייל ראו שבאמת יש להם קשר ריגשי עמוק ונראה שהיא מרגישה אליו מעבר לחבר, לעומת זאת עם פיטה זה היה מאוד טכני וסצינת המערה לקתה מאוד בחסר לטעמי, לא היה דגש על זה שהוא הציל את החיים שלה עם הלחם והיא הצילה את חייו עם התרופה לרגל... שהם חייבים אחד לשני... והנשיקה שלהם הייתה חסרת passion לחלוטין... אז אם הסרט הזה גרם לי להרהר מחדש באיזה טים אני, אם בכלל... אז לא נראה לי שזה נכון שהם בחרו טים מראש...

pennylane11

New member

זה נכון שהיה קצת חסר שיראו יחד את רו וקטניס, אבל לא התייחסתי בזה לכל הסרט, אלא לסצנה הספציפית בפני עצמה. והסצנה עצמה, בלי קשר לשאר הסרט, הייתה טובה מאוד בעיניי.
ולא יודעת, אני ממש יצאתי מהסרט בהרגשה שכואב לי הראש מרוב שגלגלתי עיניים על סצנות פיטניס (ועל הפאנגרליזם הכל-כך מטופש סביבן...) לאו דווקא בגלל אי אהבתי לזוג, אלא בגלל הפרחות המזעזעות שישבו מאחוריי, טוענות שהן קראו את הספרים, לא אמין (כאילו, סירייסלי, הן התבלבלו בין פיטה וגייל, איך?!) ועשו "אווווווו" בקול רם מדי על סצנות שבכלל לא אהבתי. (והסצנת מערה באמת הייתה נוראית...)
בכללי דיי התאכזבתי מהסרט, אני אישית יצאתי עם הרגשה שהוא ניסה (בחוסר הצלחה מזעזע) לגרום לכל מי שבא לסרט עם דעה נייטראלית להיות טים פיטה.

N o R i K o

New member
מסכימה חלקית,

קודם כל, רק פיטה קרא לפוקספייס פוקספייס, וקטניס בכלל לא קראה לה ככה, ואף אחד לא ציין שזו ההיא ממחוז 5. מזל שקראתי

דווקא אני לא אהבתי את הקורנקופיה. לא מגניבה בכלל כמו שדמיינתי אותה...
אני לא חושבת שהיוצרים טים פיטה. אני פשוט חושבת שהם לא טים גייל, ושבשיט לא אכפת להם מהרומנטיקה.
לא יודעת אם זה טוב או רע מבחינת זוגות, אני חושבת שזה רע מבחינת זה שלא מבינים כמה גייל חשוב לקטניס. אבל לא מבינים גם כמה פרים ואמא שלה חשובות לה, אז...

דווקא מבינים מאוד כמה פרים חשובה לה..

לפחות אני הרגשתי ככה. סצנת הפתיחה, השיחה עם פיטה... וכו.

אבל כן, אמא שלה וגייל קצת פחות

N o R i K o

New member
הרגיש לי רק בסצינת הפתיחה

כאילו, סרט שלם היא לא הייתה מוטרדת ממנה. רק בהכנות לזירה.

אבל

היא מדברת עליה גם עם פיטה, בלילה לפני המשחקים...
ואני קיבלתי תחושה נורא חזקה שכל העניין עם רו הזכיר לה את פרים. בעיקר עם ההתפרקות שלה אחר כך...

מצד שני, ממש הפריע לי בסוף שרואים שהם חזרו ל12, ופרים יושבת לגייל על הכתפיים, בנונשלנט... כאילו אחותה חזרה עכשיו מחופשה בתאילנד והיא באה לאסוף אותה מהשדה
היה חסר לי איזה איחוד מרגש שם.

N o R i K o

New member
את הרגשת ככה,

כי קראת את הספרים. אני לא הרגשתי אף קשר בין פרים לרו בסרט, כי קטניס לא מציינת את זה. בכלל.
ונכון, היא מזכירה את פרים על הגג לפני הכניסה לזירה. אבל בכל צעד שלה בזירה היא חושבת על פרים, וחוששת מגורלה. ובזירה עצמה בסרט זה פשוט לא קורה.

, כן, לגמרי. מי שלא קרא את הספרים בטוח

לא הרגיש את זה.

אני וחברה שלי דיברנו על זה אחרי הסרט, מי שלא קרא את הספרים פיספס המון ניואנסים... יש המון דברים שהשלמנו אוטומטית (ז"א, מי שקראו) שאני בטוחה שעברו למלא אנשים מעל הראש

pennylane11

New member
ההשוואה הייתה נורא חסרה...

אני אישית דווקא אהבתי את הקורנקופיה, זה נראה בעיניי מגניב.
בכלל הדבר שהכי עצבן אותי זה לראות את ההבדל ביני, שיצאתי מעוצבנת כי יש דברים ששונים מאוד מהספר, לבין אבא שלי, שלא קרא את הספרים ואז פשוט לא הבין חצי סרט! זה נשמע בעיניי כאילו הסרט מכוון אך ורק למי שקרא את הספרים, ואז הוא מבין את הדברים הקטניםXD

shirusheet

New member
בגלל זה זה ממש מעניין אותי לראות

איך מישהו שלא קרא את הספרים הבין את הסרט.

pennylane11

New member
התשובה פשוטה,

הוא כמעט ולא הבין את הסרט.

ברור שהקווים המרכזיים הועברו, אבל היו שאלות כמו "מי זה?" ו"למה יש לו גן ורדים?" או "למה היא לא הורגת אותה וזהו?", "למה הוא מוותר לה כל כך בקלות אחרי שהוא ריסק את השנייה?" ואני יכולה להמשיך עוד הרבה...
בקיצור, הסיבה המרכזית שאני מחכה לסרט השני היא בשביל לראות את מי ליהקו לפיניק, ולא בגלל שאני רוצה לראות אותו כי הנוכחי היה מדהים כלכך כמו שהביקורות ואנשים אחרים אמרו לי שהוא.

shirusheet

New member
כן, אבל לא רק זה מעניין אותי

השאלה העיקרית שהייתי שואלת (ואותה את מוזמנת לשאול את אבא שלך
) היא איך הוא הבין את העלילה. כי לדעתי, מי שקרא את הספר הבין את העלילה שלו ככה (בקווים כלליים):
בלהבלהבלה פאנם- קטניס מתנדבת במקום אחותה האהובה- היא הולכת לקפיטול- היא עוברת כל מיני הכנות- פיטה עושה הצגה שהוא אוהב אותה- היא נכנסת לזירה- מתייבשת- נלחמת עם הקרייריסטים- פוגשת את רו ומתחברת איתה- רו מתה- היא פוגשת את פיטה- היא נמצאת עם פיטה, מדברת איתו ומתנשקת איתו- בסוף היא ופיטה מנצחים- היא מגלה שפיטה אוהב אותה באמת ושהנשיא סנואו שונא אותה.
ומי שראה את הסרט יבין את העלילה בערך ככה (בקווים כלליים):
בלהבלהבלה פאנם- קטניס מתנדבת במקום אחותה האהובה- היא פוגשת את אפי והיימיטץ'- היא הולכת לקפיטול- וואו, הקפיטול כזה מגניב אבל גם מרושע כל כך!- סינה מעצב לקטניס שמלות- פיטה אוהב את קטניס?!- קטניס נכנסת לזירה- היא נלחמת נגד הקרייריסטים- היא מנסה לפוצץ את האספקה של הקרייריסטים ובדרך רו מתה- המכשירים של הקפיטול מגניבים- קטניס גם אוהבת את פיטה- קטניס ופיטה מנצחים- אוי, סנואו טיפה שונא את קטניס- העיקר שהם חזרו הביתה בשלום!

ואני רוצה לדעת אם אני צודקת בעניין הזה

sparx

New member
אני לא קראתי את הספר [yet]

והבנתי את זה כמו שתיארת בחלק הראשון, כמו מי שקרא את הספר.

אבל אני בטוחה שיש הרבה דברים שלא הבנתי או לא קישרתי, שמי שקרא את הספר הבין ויודע.

shirusheet

New member
אז כנראה שטעיתי

ובכל זאת, איך הצלחת להבין את ה"סיפור אהבה" בין קטניס לפיטה? כי ממה שאני זוכרת בסרט לא ממש ברור מי מאוהב במי ומי חושב שזה רק למטרת המשחק...

sparx

New member
תשמעי זה לא היה שחור על גבי לבן

אם עכשיו הייתי רואה את הסרט המשך והיו אומרים לי "בתכלס, אף אחד לא אהב אחד את השני והכל היה הצגה" הייתי מאמינה.
זה היה נראה כאילו הוא באמת אוהב אותה והיא גם אבל היא לא בטוחה במאה אחוז מה היא מרגישה, you know? כאילו היא מבינה פתאום שיש לה רגשות אליו אבל היא לא הכי מבינה אותם או בטוחה בהם.

אצלו זה היה די ברור.. אצלה פחות.. אבל מרגיש לי שככה זה אמור להיות...

shirusheet

New member
את צודקת, ככה זה באמת אמור להיות

אם כבר יש לי את ההזדמנות לדבר אם מישהו שלא קרא את הספרים (כי בזמנו שכנעתי את כולם לקרוא אותם
), אני אשמח לדעת מה דעתך באופן כללי על הסרט בתוך סרט... והוא עושה לך חשק לקרוא את הספרים?

Billy Shirs

New member
ראיתי עם אחותי

היא לא קראה את הספרים.
מבחינתה:
רו הולכת 100% לנצח.
אין שום קשר וואטסואבר בין פרים לרו.
פיטה חירטט הכל כדי שיאהבו אותו (לפחות בהתחלה) וקטניס אוהבת אותו באמת.
ת'רש הוא מישהו ממחוז 11 שהסתנן למשחק כדי להציל את קטניסXDD

למעלה