עד כמה אתם יעילים?

EdisonGirl

New member
עד כמה אתם יעילים?

בין התוכניות שלנו לבין מה שאנחנו עושים בפועל יש פער מסוים.
האם אתם מנהלים רשימת TO-DO כלשהי? בסוף היום, כמה V תוכלו לסמן לעצמכם?
וכמה זמן עובר אצלכם בבזבוז? אם זו בהייה מיותרת או עיסוק שיכולתם לוותר עליו?
עד כמה מה שאתם עושים במהלך היום תואם בחשיבותו את הדברים שבאמת הייתם רוצים לעשות (לפי סדר העדיפויות של מה הכי חשוב לכם בחיים, ומה פחות וכו'..)?

h a j b i

New member
יש מישהו שכבר עובד איתי כמה שנים

בשתי עובדות והוא טוען שאני האדם היעיל ביותר בעולם
הרוב מסכימים איתו.

אני דווקא חושב שיש הרבה מקום לשיפור, למעשה אני עובד על כמה שיפורים כאלה ממש לאחרונה.

אין רשימות TO-DO בדר"כ, הכל בראש ואת החשובים אני לרוב מסיים (לפעמים זה לא תלוי בי).

לא הרבה זמן אני מעביר ממש בביזבוז אבל כמו אצל כולם אני מניח, לפעמים מגלים בדיעבד שהשקעת יותר מידי זמן במשהו לשווא (למשל בבחורות מסויימות
)

אני חושב שיש די התאמה בין מה שאני משקיע למה שחשוב לי: הנאה, כסף, סיפוק, זוגיות (או לפחות נסיונות להשיג כזו
)

GeJuFan

New member
יש רשימות רק

כשיש טעם.
למשל כשלמטלה אחת יש גם תת מטלות.
למשל לנקות את הבית, כשעשיתי סדר מחדש בדירה שלי עשיתי רשימה מדויקת מה צריך לעשות בכל חדר, ולאן כל פריט אמור ללכת.
כשאני עושה ש"ב ויש לי ש"ב של כמה מקצועות אז גם שם אני רושמת שאני אזכור, במיוחד אם זה סמסטר עמוס במיוחד ויש לי עוד המון דברים על הראש.

רשימות זה אחלה דבר, עוזר לסדר את הראש. ואצלי זה מאד חשוב כי הראש שלי לא רק תמיד בעננים, וזה עוזר לקרקע אותי מעט, אלא שגם יש לי מיליוני דברים שרצים לי בראש בכל זמן נתון.
נו מזל תאומים...

N o R i K o

New member
מממ

כשהשתחררתי עשיתי לעצמי כל בוקר To Do List כי היה לי נורא מוזר שהחיים שלי לא מתנהלים לפי סדר מסוים. ברגע שמצאתי עבודה זה הפסיק...
מה שכן, אני משתדלת לדחוס כמה שיותר באותו יום, ואם זה לא הולך לי זה ממש מעצבן אותי. בשבוע שעבר קבעתי תור לרופאה ב-4 וחצי (אני מסיימת לעבוד ב-4) ותכננתי אחר כך ללכת לבנק שנסגר ב-6 ומשם לדואר שנסגר ב-6 וחצי. בסוף נכנסתי לרופאה רק ב-5 וחצי ורציתי להוריד לעצמי את הראש מרוב עצבים על כך שאני לא אספיק

ואם אני כן מספיקה אני אוהבת לכתוב סטטוסים בפייסבוק על "ימים מועילים".
אני חושבת שרוב הזמן שלי ביום שבו אני לא עושה כלום מתבזבז על המחשב. אני באמת לא יודעת למה... במקום לענות על השאלה הזו יכולתי לצפות בפרק של Glee שהקלטתי בחמישי ועוד לא צפיתי בו. בעצם, אולי עדיף שגם לא אצפה...

אוי אני אובססיבית עם הרשימות שלי..

כאילו מה זה אובססיבית, פשוט קל לי יותר להתנהל ככה.. ואיכשהו יצא שכל החיים שלי מתנהלים ברשימות מתחילתם ועד סופם

יש לי רשימה לדברים שצריך לעשות באופן כללי מתישהו - נגיד בשנה הקרובה אבל לאו דווקא בחודש הקרוב או משהו - למשל לצבוע את המעקה שהחליד כדי שיהיה יפה.

יש לי רשימה לדברים שצריכים להתבצע בתקופה הקרובה - נגיד בחודש הקרוב או בחודשיים הקרובים אם לא מצאתי את הזמן לעשות את זה - למשל לנקות ולקרצף את התנור טוב טוב עם מסיר שומנים כי זה כבר מוגזם איך שהוא נראה מבפנים אפילו לעצלנים כמוני.

ואז יש לי רשימה של דברים צריכים להתבצע בקרוב, וכאן הכוונה נגיד שזה צריך להתבצע בשבוע-שבועיים הקרובים ובד"כ זו תהיה בעיה לדחות מעבר לזה - למשל להתקשר לבזק ולהחליף למבצע החדש שיש להם כי בחודש הבא המחיר של המבצע הנוכחי שלי ייגמר ואז זה יעלה לי המון כסף וחבל.

בנוסף, יש לי רשימות למקרים ספציפיים, למשל - דברים שצריך לזכור כשאני אפגוש את הבנאדם X - למשל להביא משהו שהבטחתי להביא, לזכור לשאול שאלה כלשהי, וכדומה. עוד דוגמא לרשימה ספציפית - מתכונים שראיתי ומתחשק לי לנסות - למשל האורז עם הפירות היבשים שהיה נראה אלוהי - אז בפעם הבאה שאני ארגיש יצירתית ואחשוב מה בא לי להכין אני אכנס לרשימת המתכונים המעניינים ואמצא רעיונות שמצאו חן בעיניי כשנתקלתי בהם במקרה. עוד דוגמא לרשימה ספציפית - קניות! - למשל שמן קנולה שנגמר לי ואני צריכה.

ואז כל יום אני נכנסת לרשימות הרלוונטיות, ומחליטה מה חשוב שאעשה היום. אין סיכוי שאשכח. הזמן חולף ועובר והמבצע של בזק נגמר מחר? אופס, אז היום אני חייבת להתקשר. אני חוששת להיתקע בלי שמן קנולה? טוב, אז אני אקפוץ למכולת להביא. ככה אני כאילו בונה לעצמי את הרשימה לאותו היום, על סמך הרשימות הגדולות יותר, ויודעת שתמיד תמיד אני לא אשכח כלום, אפילו לצבוע את המעקה, כי כל יום אני רואה את זה ברשימות ומתישהו יהיה לי יום יחסית פנוי ואני אחליט - טוב, די לדחות, היום צובעים את המעקה!..
(כבר קניתי צבע מתאים, זה היה ברשימה של "דברים לקנות כשאני בהום סנטר"........)

EdisonGirl

New member
הרשימות שלך כנראה לא כ"כ ארוכות..

קודם כל, ממש אהבתי, ויכולה בקלות להזדהות

מצד שני, אני מוכרחה שיהיו לי תזכורות. איך אפשר כל יום לבדוק משהו כמו 10 רשימות שונות, שבכל אחת מהן יש ים מטלות?
זה ייקח לי הרבה זמן...
מצד שני, כשיש לי תזכורות עבור מטלות ספציפיות מהרשימה, אני זונחת את יתר הדברים שכתובים ברשימה, בגלל שאני לא נחשפת להן על בסיס יומיומי.

<לבטים של מנהלי רשימות אובססיביים>

מייעלים את בדיקת הרשימות

שלושה עקרונות מנחים -

1. כשמשהו הופך לדחוף יותר הוא עובר רשימה - למשל היה לי בטווח הארוך שבתאריך זה וזה נגמר המבצע של בזק, על מנת שבבוא העת זה יתקדם לרשימות הדחופות יותר (העתק-הדבק, ותודה לעידן הדיגיטלי).

2. על הרשימה לטווח הארוך לא צריך לעבור כל יום - הרשימה שהיא לטווח הארוך היא מאוד ארוכה אבל אין באמת צורך שאתעמק בה על בסיס יומיומי כי אין בה דברים דחופים, אז נגיד פעם בשבועיים אני עוברת עליה ברצינות לראות מה יש בה שצריך להעביר למחוק לארגן מחדש וכו', או אם אני מוסיפה לתוכה דברים אז יוצא ש"על הדרך" אני קוראת מה עוד יש בה ובודקת אם יש דברים שבמקרה ביצעתי בזמני הפנוי ולא מחקתי משם, או אולי אני אזכר פתאום להוסיף לשם משהו.. אז פעם ב, כשיש זמן, עוברים על הרשימה הארוכה שהיא לטווח הארוך ומארגנים אותה קצת יותר. על הדרך עושים חשבון נפש ומחליטים מה נמצא שם יותר מדי זמן ולכן עובר לטווח קצת יותר קצר, או לחילופין מה באמת הפך לדחוף יותר כי המבצע של בזק נגמר בסוף דצמבר וכבר התחיל חודש נובמבר. בזמנך הפנוי, לא כל יום. ביומיום אני מרפרפת עליה סתם עם העיניים ולפעמים העיניים שלי "נתפסות" על משהו, או לא מרפרפת בכלל אם אין לי כוח כי שוב זה לטווח הארוך ומספיקה בחינה רצינית אחת לשבועיים בערך כשיש זמן.

3. יש רשימות שאפשר רק לרפרף עליהן ביומיום - על רשימות בסגנון של "דברים לקנות בסופרפארם" אני מרפרפת ולא ממש מתעמקת, רק למקרה שיש שם משהו דחוף שידרוש ממני להכניס לרשימות הדחופות את המטלה "ללכת לסופרפארם" (מישהו אמר טמפונים? סוף החודש מתקרב...). זה להבדיל מסיטואציה שבה אני יודעת למשל שאני מתכננת לעבור ליד הסופרפארם היום במסגרת סידורים אחרים שיש לי לעשות אז אני בודקת האם צריך להביא משהו מהסופרפארם, ואז אני מתעמקת ברשימה וחושבת עליה ברצינות ולא סתם מרפרפת שניה עם העיניים כזה. רשימות כמו "במפגש עם בנאדם X", למשל, אין צורך לבחון בכלל אם את לא מתכננת לפגוש אותו היום. על רשימת הקניות צריך לרפרף מדי יום, רק כדי לוודא שאין שם משהו שדורש טיפול מיידי כמו שמן קנולה שאי אפשר בלעדיו. אבל שוב, מדובר ברפרוף, רק כדי לוודא שלא שכחת משהו חשוב, כי הרי רפרפת גם אתמול.

וואי אני יכולה לכתוב ספר על זה
לא קלטתי עד כמה ההתנהלות שלי התייעלה עם השנים...

אני מניחה שאלו הם אילוצי החיים - אחרי הכל, אני אצטרך שמן קנולה מחר, טמפונים בחודש הבא, לבדוק דואר פעם בשבועיים, וגם לא נעים לגלות בעוד חודש חשבון מאוד מאוד מנופח מבזק..... אז מפתחים שיטות!

ובעניין התזכורות, שכחתי להוסיף!

לעתים רחוקות אני עושה תזכורות מהסוג המתוזמן, זה בעיקר כי אני לא אוהבת כשהטלפון שלי מצפצף עליי כשאני עסוקה. ולרוב, בואי נודה בזה, אני עסוקה במשהו
לכן המציאו את כפתור הנודניק, שנועד בשביל שהטלפון ימשיך להטריד אותי עוד ועוד, או לחילופין, כפתור העצירה, שנועד בשביל שאני אחזור לעיסוקיי ואז אשכח מהתזכורת שצפצפה מקודם......

אני יכולה להיות בטוחה שלא אשכח דבר אם אני יודעת שמדי בוקר בזמן הקפה של הבוקר אני מקדישה *חמש דקות* לעבור על הרשימות הרלוונטיות ובונה לעצמי רשימה לאותו היום. אגב, הרשימה לאותו היום היא תמיד ספציפית וברורה ומפורטת, ולא דורשת ממני לעבור על שום רשימה יותר במהלך היום. כלומר המטלה הכללית "ללכת לדואר", ברשימה היומית היא הופכת ל"דואר: להוציא מכתב רשום, לשלוח חבילה, לשלם ארנונה". ככה כל מה שאני צריכה לדעת באותו היום נמצא ברשימה אחת. עוד דוגמא - המטלה "קניות" שהפכה פתאום לדחופה בגלל השמן קנולה תהפוך ברשימה היומית ל: "מכולת: שמן קנולה". לעומת זאת "קניות" כשהכוונה היא שאני צריכה ללכת לסופר ומדובר ברשימה ארוכה, יהיה פשוט "קניות" גם ברשימה היומית. כשאגיע לסופר אני אפתח את רשימת הקניות והיא תהיה מסודרת ונוחה יותר מהרשימה היומית, אין טעם שאתעקש להעתיק את כולה ליומית כי זה יהיה נוח פחות להשתמש בה כשאהיה בסופר עצמו.

אגב, הרשימות כולן דיגיטליות ונמצאות בתוך הטלפון שלי ולכן גם אם בגלל לחץ של זמן דילגתי על הקפה של הבוקר אפשר לבדוק אותן מתי שנוח לי, למשל בזמן המתנה ל....... אוטובוס, תור לרופא/דואר/קופאית, תנור שמתחמם, נציג שירות, התקנת עדכונים של הווינדוס, או כל חור אחר שנפער לי בלו"ז ובו אני תמיד מתעצבנת שמבזבזים לי את הזמן - הו, כמה נהדר! כולם מתייבשים בתור בדואר ואני מנצלת את הזמן לארגן את הרשימה לטווח ארוך שלי..

והעיקר והעיקר והעיקר, שזה לא יצפצף. אני אבדוק את זה כשיהיה לי זמן לזה, לא ייתכן שהטלפון יקבע בשבילי מתי אני אבדוק את המטלות שלי!במיוחד אם הידיים שלי מלאות בדברים והטלפון מצפצף ואני בלחץ לכבות את הצפצוף המרגיז וכולם מסתכלים עליי מצפצפת.. אוף!..

EdisonGirl

New member
את צודקת

בימים שמתוכננים היטב, אם באותו יום או בלילה שלפני, אני באמת מספיקה יותר, אם לא את כל מה שתכננתי. איכשהו למרות שאני יודעת את זה, מרוב ״תחכום״ אני מצליחה כל הזמן לשכוח את הפרט הזה.

ותזכורות באמת לרוב לא עוזרות. הן רק מעודדות דחיה, אם הן לא באמת דחופות וחשובות, שאז אני אזכור אותן בד״כ גם בלי תזכורת מצפצפת

גם אני מנהלת את הרשימות באופן דיגיטלי, כמובן. יש לי אפליקציה מופלאה שנקראת awesome notes, שמחולקת לתיקיות לפי נושאים, עם צבעים שונים ולוח שנה כללי, וגם לוחות ייעודיים עבור כל תיקיה, כך שניתן לראות את המטלות כרשימה וכסימונים בלוח - בדיוק משהו שניסיתי לעשות בקלסר על דפים לפני כמה שנים טובות והבנתי שזה לא יילך בצורה כזו, כשאי אפשר למחוק ולערוך בקלות.
באמצעות האפליקציה הזו אני יכולה להגדיר תזכורות במגוון אפשרויות כולל פעולות שחוזרות על עצמן כל שבוע/יום מסוים, ועדיין לאחרונה הפסקתי את ההתרעות מהאפליקציה. גם כשאני מתזמנת את התזכורת לשעה שאני יודעת שאני אהיה בה פנויה להתייחס לתזכורת, עדיין זה מטריד, עדיין זה לא תמיד מגיע ברגע נוח ומשהו במהות שלה גורם לרצות לדחות אותה על הסף כל עוד אפשר.

בסופו של דבר, תוכנית שבועית ויומיומית, שאני מקדישה לה כמה דקות- חושבת עליה ויוצרת תוכנית מפורטת כמו שתיארת, זה הכלי הכי טוב. בין אם באמצעות אפליקציה ובין אם ברשימה פשוטה.

אגב, גם ״קפה של בוקר״ ממש לא יזיק לי! כביטוי, כן? אני לא אוהבת קפה
אבל בד״כ אני מוצאת את עצמי קמה תוך כדי ריצה לעבודה.. מה שגורם לכמה שעות טובות שבהם הראש שלי לא פנוי לתכנן כלום - וכך המחצית השניה של היום נראית גם היא לא מתוכננת, למרות רשימות מסודרות ומאורגנות להפליא שאני מנהלת.

דה

וואי, גם אני לא שותה קפה!

חשבתי שאני היחידה בעולם או משהו
איכ קפה, לא בריא ולא טעים ><
האמת ש"הקפה של הבוקר" במקרה שלי זה ביטוי סמלי לפרק זמן שבו אני יושבת בסלון ומתאוששת מהלילה ומכינה את עצמי ליום החדש - בודקת מיילים בלפטופ, אוכלת משהו קטן, עוברת על המשימות ליום הקרוב...

אגב נזכרתי ביתרון מאוד חשוב של רשימת משימות יומית על פני תזכורת מצפצפת - יש דברים שאפשר לעשות רק בשעה מסויימת - למשל להשקות את העציצים שאפשר לעשות רק אחה"צ - ומצד אחד כדאי לדעת על המטלות הללו לפני שהמועד עצמו מגיע (כדי שאני אזכור להיות בבית אחה"צ) אבל גם לזכור אותן כשהמועד עצמו מגיע (כדי להשקות בזמן ולא להיזכר בלילה - "אויייי העציציםםםםם!!!..."), כשזה כל הזמן לנגד עינייך מהבוקר ועד הערב ברשימה היומית שלך, את משקה את העציצים אחה"צ!

מעניין האפליקציה שתיארת.. אין לי סמארטפון אז אין לי אפליקציות, אבל אם הייתי בונה לזה אפליקציה הייתי משאירה את זה רשימה פשוטה לגמרי כי נוח לי איתן, אבל רק מוסיפה דברים כמו צבעים והדגשים וקשקושים - דברים שאת יכולה לעשות כשאת כותבת על דף (להקיף משהו בעיגול, לסמן חיצים וכוכבים ושטויות, לכתוב פתאום באלכסון איזו תזכורת, "לחבר" בין שתי משימות באופן ויזואלי כיוון שהן הולכות ביחד) אבל לא כשאת כותבת סתם טקסט דיגיטלי נטול עיצובים. אם באמצע היום אני מוסיפה משהו לרשימה היומית אז זה מתווסף לרשימה היומית, אבל אם אני צריכה לזכור את זה לעוד שעה ולא ייצא לי לעבור על הרשימה השעה הזאת מן הסתם אני לא אזכור. אם היי, אם זה לעוד שעה, אני אשים תזכורת מצפצפת - כי זה כן אמור להציק לי בעוד שעה היכן שלא אהיה

בנוסף הייתי מאפשרת לשייך מטלה אחת ליותר מרשימה אחת - כדי שלא תצטרכי למחוק או לעדכן את פרטי המטלה בכל אחת מהרשימות בה היא מופיעה, במידה ומשום מה החלטת שהיא מופיעה ביותר מאחת.
אבל זהו, מעבר לזה לא הייתי משדרגת. אני מוצאת שככל שהתוכנה מסובכת יותר ומלאה ביותר מדי פיצ'רים זה נהיה לי פחות ופחות נוח - יותר מדי מסכים וכפתורים להתעסק בהם בזמן שיש לי עכשיו משהו על האש והמים בדיוק רתחו ואני רק רוצה שנייה לרשום לעצמי לקנות שמן קנולה כדי שלא אשכח מחר.. האמת שבסיטואציות כאלה לפעמים אפילו לפתוח את הטלפון זה יותר מדי ואני מקשקשת את זה על הנייר הקרוב ואחר כך מעבירה לטלפון. אם זה היה להתחיל לחפור בתוך אפליקציות ולבחור לזה סימניות ותיקיות הייתי צריכה לרשום לעצמי מטלה להכניס את המטלות לאפליקציה...

EdisonGirl

New member
חחחח דוקא אני לא מתעצלת לעשות את זה

(להכניס מטלה חדשה לרשימה) ואם אין פנאי באותו רגע, אני כותבת בדפי memo שיש באפליקציה בדיוק למטרה הזו, או במטלה מהירה, שנכנסת לאיזור שטרם מויין, מה שהופך אותה לבולטת יותר בזמן שהיא ממתינה לי, שאקבע לה תיקיה, מועד לביצוע וכו׳..

ואני משתמשת בתזכורות עבור דברים שמוכרחים להתבצע בדקה ספציפית, כי יש לי נטיה לשכוח את עצמי...
למשל: לצאת להפסקה בעבודה, או להתקשר למישהו שביקש שאחזור אליו בשעה X

לגבי תזכורות כשאת פוגשת מישהו, איך את זוכרת לראות את התזכורת כשאת פוגשת אותו?
יש אפליקציה ששולחת לך את ההתראה ברגע שאת מגיעה או עוזבת מקום מסוים, שהיא רעיון חלומי, כמו גם אם אפליקציה הייתה יודעת לזהות שאת קרובה לאדם שאת צריכה לזכור לגביו משהו (ע״י זיהוי קרבה לטל׳ שלו, למשל. זו לא בעיה לבצע את זה מבחינה טכנולוגית לדעתי...) אלא שה- gps קצת מפשל בתזכורות ע״פ מיקומים- אולי בגלל שהמרחקים אצלנו בין המיקומים השונים הם לא בסדר גודל של ארה״ב, וזה הפך להיות מיטרד, אז ויתרתי על התענוג.

בעבר כתבתי המון על נייר! הייתי אפילו מסתובבת עם פנקס מטלות קטן בכיס. מאז שהטלפון התחיל לאפשר את זה, כל הרשימות עברו דירה. מצד שני, הרשימה היומית, שאני מתכוונת לאמץ בחום, צריכה להיות פתק על דף. יש דברים שאסור להחליף. למרות שאני מקלידה מהר מאוד (גם ההודעה הזו כתובה באמצעות האייפון, וגם הקודמת..), עדיין אני זוכרת יותר טוב דברים שאני כותבת על הדף.
ולגבי מה שאמרת, שאת היית מעדיפה כאפליקציה, יש כזו. ממש חמודה, שבטח היית מתאהבת בה מיד :) אבל ויתרתי עליה לטובת זו שאני משתמשת בה.

האמת אני מסכימה איתך ב100%! (רשימות נייר)

את צודקת לגמרי שלפעמים אין תחליף לרשימות על נייר - ובאמת שאני חושבת על זה את הרשימה היומית שלי אני לרוב כותבת על דף - כמו שאמרת זה מרגיש יותר אינטואיטיבי וקל לזכור ולהפנים את הרשימה. זה גם הרבה יותר תופס לעשות "V" ברשימה על נייר, זה לא מרגיש אותו הדבר בדיגיטלי (לול, "זה לא מרגיש אותו הדבר" - כבר יש לי סנטימנטים שקשורים לרשימות
). אבל אח"כ אני אעביר אותה לדיגיטלי ע"מ שתלווה אותי כל היום בכל מקום. את הרשימה הכתובה אני משאירה על השולחן בפינת אוכל (מרכז הדירה, פיזית) ובה אני משתמשת כשאני בתוך הבית במהלך היום וכשאני מבצעת מטלות שהן בתוך הבית (להשקות עציצים, לעשות כביסה של מגבות) אני מסמנת בה "V". זה שונה כשרואים את הרשימה בעיניים על דף וזה אכן יותר נוח, מה גם שזה ממש מול העיניים שלך על השולחן במרכז הדירה, אבל מחוץ לבית אני לא מסוגלת להתמודד עם ניירת (מתקמט, נרטב, מתלכלך, הולך לאיבוד)... עד לפני כמה חודשים הייתה לי מחברת קבועה כמו שאת מתארת (אצלך זה פנקסים, אצלי מדובר במחברות ספירלה קטנות) אבל היא נועדה להרבה יותר מתזכורות יומיומיות - למשל היה בה את כל המידע על הכל (בזק: מכירות, שירות לקוחות, שירות טכני. בנק: הטלפון של המוקד, הטלפון ישיר של הבנקאי, שעות הפתיחה של הסניף. קונדיטוריה שנמצאת בקיבינימאט בצפון: שם הקונדיטוריה, תיאור קצר שמסביר איך היא הגיעה למחברת שלי או מה אני מחפשת בה או מי המליץ וכו', כתובת, איך מגיעים, טלפון, שעות פתיחה). ואז במחברת הזאת היה גם מטלות יומיות ותזכורות וכדומה. והיה גם סתם ציורים וקשקושים למשל שניסיתי להדגים לידיד שלי איך אני מדמיינת את הלוגו של החברה שהוא מקים, או תרשים זרימה שהמחשתי לחברה שלי איזה משהו. וזה היה נורא לא נוח לארגן ככה כי הכל היה מעורבב - זה אמנם היה "בלאגן מאורגן" מבחינה רעיונות וכרונולוגית והכל היה נמצא שם כשהייתי צריכה את זה אבל מה הסיכוי שאני אדפדף מחר דווקא לעמוד 27 במחברת ואראה שם שלפני 3 ימים כתבתי לעצמי להשקות את העציצים?.. וככה יצא שהמחברת הפכה למוקד מידע (שעות פתיחה, טלפונים וכו') ולציורים וקשקושים (תמיד יש לי עט בתיק, וזה שימושי לפחות פעם ביום) אבל לא משמשת למטלות ותזכורות כי זה התברר כלא יעיל. כיום אני כבר לא מרגישה צורך להסתובב עם כל שעות הפתיחה והטלפונים עליי (פעם הייתי צריכה את זה לעתים קרובות, היום כבר לא - אני נכנסת לגוגל כשאני צריכה משהו ספציפי), ובשביל הקשקושים לרוב יש לי כל מיני דפים בתיק (למשל פקס ששלחתי + ה-confirmation על השליחה, או שאפשר לקשקש על גבי מעטפה של מכתב שהוצאתי מהדואר).

אה, ומשהו שאין לו תחליף - פתקים דביקים. הדבר היחיד שיכול להחליף פתקים דביקים, זה זכרון מצוין (הייתה תקופה שאימנתי את הזכרון שלי - אני עדיין עושה את זה לפעמים וזה יעיל מאוד - ממליצה לקרוא את הספר "סוד הזכרון המצוין" על מנת לרכוש כמה שיטות זכרון בסיסיות). אני מתכוונת לדברים כמו "להוציא את הזבל" כשהכוונה היא ש"על הדרך" כשאני יוצאת לאנשהו אז לקחת איתי את הזבל למטה - אם לא יהיה פתק דביק **על הדלת**, שעליו רשום "זבל!!!!!!!", הזבל לא ייצא לשום מקום "על הדרך" ואני אצטרך לגבש עבורו מטלה ייעודית ולצאת במיוחד בשבילו מהבית.

ולשאלתך בעניין ה"איך את זוכרת להסתכל ברשימה כשאת פוגשת את X" - טוב, זאת פשוט הכרות עם עצמי. אני יודעת איזה סוגים של רשימות אני מנהלת - פגישות עם אנשים, חוגים שבועיים, חנויות וכדומה - כלומר אני יודעת שלפעמים יש לי רשימה של "במפגש עם X" ולכן כשאני פוגשת את X אני נכנסת לטלפון לבדוק האם יש לי רשימה שלו כרגע. זה כמו שכשאני צריכה להוסיף משהו לרשימה של הסופרפארם אני בודקת האם כבר יש רשימה כזו, ולא פותחת רשימה חדשה כל פעם. פשוט הכרות עם סוגי הרשימות שאני מנהלת, אני יודעת באילו סיטואציות להכנס ולבדוק. אני לא אגיד לך שזה מושלם ושאני תמיד זוכרת הכל ב100%, אבל וואלה, לא הייתי זוכרת בשום דרך אחרת כל כך הרבה דברים לא קשורים בטווחי זמן שונים

אגב האפליקציה שאת מתארת נשמעת נפלאה וגאונית!!! ואכן אין בעיה ליישם אותה לגבי מפגש עם אנשים - לזהות את הקירבה לפלאפון או את המיקום הקרוב בג'יפיאס. היא באמת לא מדויקת במרחקים? כמה לא מדויקת היא?

ושכחתי להתייחס לאפליקציה הנוכחית שלך -

אם יש אפשרות לעשות סתם memo שיהיה מודגש יותר שהוא דורש מיון אבל שכן יאפשר לי לכתוב משהו מבלי למיין ולתזמן אותו אז זה נשמע לי נוח. מה שמה של האפליקציה והאם היא לאייפון או לאנדרואיד?

EdisonGirl

New member
אפשר גם אפשר

תוכלי להגדיר פתק רגיל, תזכורת, יומן או אירוע.. תוכלי גם להגדיר תצוגה של תמונות, פרטים, רשימה או יומן כמו שיש לנו בווינדוס בערך... ותוכלי להגדיר תיקיות לפי שמות הרשימות שלך
אפשר לגבות את זה, לשלוח, להעביר בין התיקיות (כך שתוכלי להעביר בקלות רבה את המשימה מתיקיית ״בקרוב״ לתיקיה שמיועדת לביצוע היום או השבוע... את פותחת את התיקיות. את מנהלת אותן. את יכולה להוסיף תמונות, מפה.. היא כמעט אלוהית, האפליקציה הזו.

כרגע יש אותה רק באייפון. יש אחת דומה לה, שלא ניסיתי, באנדרואיד. אבל אין לך סמארטפון, לא?

בכל אופן, הנה קישור לדף של החברה:
http://bridworks.com/anote/en/main/index.php

EdisonGirl

New member
כתבי awesome note android

בגוגל, ותעלה לך החלופה למשתמשי אנדרואיד. קוסמטית היא מאוד דומה. תוכלי להתקין אצלו ולנסות, רק כדי להבין מי נגד מי

ואם את עושה את זה, דווחי, סתם כי זה מסקרן אותי, ולי אין אנדרואידים כרגע בסביבה לנסות עליהם

EdisonGirl

New member
סיים סיים :) כל דבר שכתוב לי על הדף, אני גם

מצלמת כדי שיופיע לי באייפון. בכלל, צוחקים עליי שכל החיים שלי סובבים סביב האייפון, אבל אני באמת מנצלת את כל מה שהוא מאפשר לי, כי הוא יעיל מאוד, אז למה לא בעצם? :)
אני אפילו מסכמת את המרצים דרכו, וכל החיים שלי מגובים בו פחות או יותר...
לגבי האפליקציה שתיארתי- היא לא קיימת- אני רק הייתי רוצה שתהיה אחת כזו. יש רק אפליקציה ע״פ מיקום, והסיבה שהיא לא יעילה היא בגלל שיש לג׳יפיאס זליגות. הוא לפעמים שולח התראה כשאני לא נמצאת בדיוק במקום. זה תלוי אם אני ברכב או ברגל, מה המרחקים וכו׳.. נוסף לזה, הוא יודע לזהות רק מיקומים שהכנסתי לפי כתובת לרשימת אנשי הקשר שלי, והבעיה היא שלפעמים אני מזינה כתובת והוא שולח אותי לאיזו נקודה בהונלולו... משום מה הוא לא מזהה את המיקום בכלל ברשימת אנשי הקשר כך שאני לא יכולה בכלל להגדיר תזכורת לפי אותו מקום. זה יכול להטריף ת׳שכל לפעמים אז פשוט זנחתי את זה עד שישפרו את האפליקציה או עד שאני אוריד אפליקציה יעילה יותר שעושה את זה ולא אשתמש בזו שמובנית כבר באייפון, אם בכלל קיימת חלופית...

לגבי הפתקים הדביקים, זה מצחיק, בדיוק השבוע סיפרו לנו שהם נוצרו בעקבות זה שהמציאו דבק לא יעיל מספיק

ואני חשבתי לעצמי ״מי בכלל משתמש גם בפתקים הללו?״ אף פעם לא הצלחתי להסתדר איתם. הם לא מספיק דביקים חחח
ואת הספר המדובר בהחלט קראתי
גם את ספר ההמשך שלו, שנכתב ע״י אותו מחבר. ובאמת, הייתה לי תקופה, לפני שנולד האייפון, שהייתי זוכרת פשוט הכל! גם לפי השיטות שערן כץ המליץ עליהן וגם כי זו הייתה הדרך הנוחה ביותר. היום הפסקתי לסמוך על הזכרון שלי אז לא פלא שהוא מפנה לי את גבו. אני דווקא אשמח לחזור ולזכור שוב. רשימות תמיד ניהלתי, כך שזה לא סותר. פשוט יש דברים שמיותר לכתוב, כמו למשל, כשהייתי בתיכון כבר עם רישיון והייתי נוסעת לקניות עבור הבית אחרי הלימודים, אמא שלי הייתה מקריאה לי רשימה של איזה 30 פריטים בטל׳ והייתי זוכרת את כולם בלי לכתוב, ועושה את הקניות לכן צ׳יק צ׳אק! כי הכרתי את הסופר, אז הייתי נותנת לכל פריט שאמא שלי מנתה מס׳ וגם משייכת אותו למדף שהוא נמצא בו בסופר, וכך כשהייתי מגיעה לחנות, הייתי פשוט עוברת במהירות בין כל המדפים ויודעת בדיוק מה לקחת מאיפה. תוך דקות כבר הייתי בקופה. זה הרגיש באמת טוב! אתה מרגישה קצת על אנושית

אוף, מתגעגעת! נוונתי ע״י האייפון! (אך לא בגללו, כמובן)

ואגב, לגמרי מבינה את עניין המחברת
אני מתה על שירבוטים! זה משהו שקשה לוותר עליו ואין כמו יד חופשית עבורו. זה הרבה יותר טוב מהקשה של אצבע אחת על מסך מנוכר.

וואוווו המסע בסופר נשמע אלוהי!!!

את מדהימה!!
עם כל הרשימות שלי, אני עדיין לא עושה את המסע עצמו בסופר כמו שצריך, ומתרוצצת מקצה לקצה...

אני משתדלת להסתכל בהמשך הרשימה ולראות האם יש עוד משהו שאני צריכה מהאזור הזה אבל אני תמיד שוכחת כי לחם נמצא ליד מוצרי בסיס אבל אני רואה בזווית העין את המקרר אז אני הולכת לשם לקחת גבינה ואז צריכה לחזור בשביל המוצרי בסיס וכו'. את הירקות אני לוקחת הכי בסוף (זה ליד הקופות) אבל זהו מבחינת יעילות.

** מתרשמת מאוד מהרעיון של המסע עם הזכרון בסופר ותוהה איך לא עשיתי את זה עד היום!!
אני שונאת ללכת לסופר כי זאת כזאת טירחה..
**

זהו אני חייבת לאמץ את העניין הזה של תכנון מסלול. את כל כך צודקת. אולי אני צריכה לחזור לחדד את שיטות הזכרון שלי. צריך למצוא לזה את המוטיבציה. איפה מוצאים מוטיבציה? ):

למעלה