עד כמה אתם יעילים?

EdisonGirl

New member
אני לגמרי מכירה את הקטע הזה..

שאת משתדלת לעבור על הרשימה במקום שאת נמצאת בו כדי למנוע כפילות, אבל העיניים מדלגות לפעמים.. הם בררניות ועיוורות לחלק מהדברים, כך תמיד קורה שאני מפספסת, וצריכה לחזור לאותה נקודה שוב בשביל עוד משהו.
בקניות לבית שלי (ולא של ההורים) הייתי הולכת עם רשימות, לפעמים הייתי מסדרת מראש את הרשימות לפי הסדר של הסופר, ולפעמים הייתי פשוט מתעלמת מהן והולכת באיטיות לכל אורכו ורוחבו של הסופר ונזכרת במצרכים תוך כדי שאני רואה אותם, אבל הזיכרון הוא הדרך הכי יעילה, וגם מפליאה. באותה תקופה ננעצו בי עיניים כשהיו רואים אותי משייטת בקלילות ובמהירות בין המדפים, גונבת פריטים תוך כדי הליכה בלי לעצור אפילו ומתקדמת לשורת המדפים הבאה, עוזבת ותופסת את העגלה במן אתלטיות כזו שאין לי בשום מקום אחר בחיים שלי... ואח"כ עוד הייתי יודעת להגיד לאמא שלי איזה מוצרים חדשים הגיעו.
וואו, גיריתי את עצמי, אני חוזרת לזה. ואני חושבת שאם את יודעת איפה כל דבר נמצא פחות או יותר, את כבר בכיוון הנכון

המיספור של המצרכים הוא רק כדי תוכלי לוודא שלא שכחת שום דבר, המיקום הוא בשביל הדימיון המודרך- לראות את עצמך בזיכרון לטווח קצר עושה את הפעולה- ממש רואה את המוצר על המדף ולוקחת אותו. קחי לך בפעם הבאה שעה בבית לפני שאת הולכת לסופר ותעשי מסע וירטואלי בתוך הסופר, בלי אנשים שיאטו אותך, בלי עגלה שאת צריכה לדחוף, פשוט בדימיון שלך. אחרי זה, לכי לסופר. אני מבטיחה לך שצפויה לך הנאה, ולאט לאט גם תהיי אשפית ממש, GO GIRL!

ואני הולכת לי ליישם את הדברים שאת לימדת אותי

סגור!! פעם הבאה בסופר אני מתכוננת ומיישמת

אל תופתעי אם אני אחזור לספר לך איך היה

(ייקח קצת זמן, לאחרונה אני קונה כל פעם מצרך או שניים ואז זה במכולת ליד הבית, אבל אני עוד אגיע לסופר מתישהו
)

מעין "קובץ טקסט" שאני יוצרת בתוך הפלאפון

אין לי סמארטפון, זה טלפון ישן יחסית, אבל יש בו "הערות" שזה קצת כמו קובץ txt במחשב. (notepad)
הייתי שמחה למשהו טיפה יותר מתוחכם (ראה המשך דיון עם אדיסוןגירל, שם דיברנו על אפליקציות), אבל זה עובד גם as is. חשוב יותר איך אתה משתמש בזה ופחות האם יש לזה שם מגניב ואינטרפייס עתידני :)

Optimistic Girl

New member
ברוכה הבאה לפורום

לא ראיתיך בפורום

חדשה?

את ממש כמוני עם הרשימות שלך!!!

אצלי זה משהו מאד לא שגרתי

אפילו מוזר.. לכן אני מעדיפה לא לשתף כאן

אבל בעקרון אני חיה על רשימות. יש לי יומן שבלעדיו אני לא יודעת מה הייתי עושה... כל דבר שאני צריכה לעשות רשום לי שם החל מכתיבת דו"ח לעבודה וכלה בלחזור בטלפון למישהו שסיננתי.. וזה יעיל כי כמו שכתבת אני ממש מסמנת V על כל דבר שעשיתי.. ולעיתים רחוקות יוצא שאני לא עושה את מה שכתבתי שעליי לעשות.

לא חושבת שאני מבזבזת הרבה זמן על דברים מיותרים.. למרות שאני כן גולשת בפייסבוק, צופה לפעמים בתוכניות טלוויזיה שטחיות וכו' שאפשר להגיד שזה בזבוז זמן אבל זה מקל עליי את היום ואלו דברים שאני נהנית מהם.

וכן. אני חושבת שמה שאני עושה במהלך היום דיי תואם בחשיבותו לדברים שחשובים לי.. שזה בעיקר עבודה, חברים, תחביבים ועוד כמה דברים

AlabamaW0rley

New member
אני על הפנים

אני מסתדרת בחיים, כן? לא מזניחה דברים קריטיים שקשורים בבנזוג, דברים שעלולים לגרום לי לאבד את העבודה או הדירה ולהכנס למינוס. אבל כאן בערך נמתחים הקוים האדומים שלי. בכל השאר אני נוראית. דחיינית כפייתית ולא יעילה בעליל. יש לי לפעמים פרצי פרודוקטיביות ועליהם אני חיה. המילים "רשימת מטלות" מעוררות אצלי זעם קדמון. בשיא הרצינות.
השבוע אמורות לחזור תשובות ממבחן הפרעות קשב שעשיתי. אולי כאן קבור הכלב

אם לא, אני סתם מעפנה.

EdisonGirl

New member
חחח הפרעה על בליינד :)

גם לי יש קטע כזה- מה שחייב להיעשות נעשה, שזה בעיקר דברים שקשורים לאנשים אחרים.. ומה שלא תלוי באף אחד ואני צריכה לעשות רק עבור עצמי - יכול להידחות לפעמים גם שנים.
המשימות כתובות ברשימה מאוד מאורגנת דווקא, אבל הביצוע שלהן לעומת זאת נדחה, ונדחה, ונדחה.. אני דוחה גם בדיקה להפרעת קצב, אם כי די ברור לי שיש לי, ולו רק בגלל שכל מי שעוסק בתחום שלי (עיצוב תעשייתי) מגיע בעסקת חבילה עם הפרעה כלשהי

Optimistic Girl

New member
יעילות זה אני

כשיש לי מטרות שהגדרתי אני יעילה ביותר

מתנהלת ביומיום עם יומן מנהלים שלי
לא יכולה בלעדיו
פלוס יומן בפלאפון...
חושבת שהגדרת מטרות.של לאן אנחנו הולכים וגם למה;מה הסיבה שהולכים לשם
זה שווה לחיים מלאי סיפוק עצמי
ככה שחייבת להיות יעילה

בקרוב מאמצת עיקרון פארטו עכשיו כשסוף סוף הבנתי אותו!!!

Light18m

New member
אחד היעילים

רשימה של רשימות שיש לי:

יעדים גיאוגרפיים בעולם
דברים שאני צריך לאכול
עוד כמה שאני לא מגלה
דברים שאני צריך לעשות בחיים

מדי יום אני עושה תזכורות, אבל בד"כ יעיל גם בלי רשימה כי יש לי זיכרון טוב.
לא מבזבז זמן אלא אם צריך ללמוד למבחן (ראו תמונה מצורפת)

EdisonGirl

New member

חופשי עולה החשק לסדר דווקא כשיש מטלות אחרות חשובות יותר לעשות...

למעלה