שמחה רבה
שרשור פסח תשע"ד הנה בא!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
שקשוקה עם עלי לזניה/חיים כהן/honey

במקור המתכון של חיים כהן ובתוכו גם הוראות לעשיית דפי לזניה

אני לפעמים מכינה עם עלי לזניה מוכנים - יוצא טעים וקצת אחר משקשוקה רגילה

מצויין לחיסול שאריות העלים...


שקשוקה לזניה
מאת השף חיים כהן

מצרכים:
לרוטב העגבניות:
½ כוס שמן זית
5 שיני שום, קלופות ופרוסות
1 פלפל ירוק חריף
6-8 עגבניות גדולות ובשלות, קלופות וקצוצות גס
מלח

לפסטה:
200 גרם קמח רגיל
2 ביצים
מלח

לשקשוקה:
5 ביצים
פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה:
לרוטב העגבניות:
מחממים את שמן הזית במחבת עמוקה, מוסיפים את השם ואחריו את הפלפל החריף. מטגנים כדקה.
מוסיפים את כל העגבניות ומעט מלח.
מכסים את המחבת ומבשלים כ- 10 דקות על אש בינונית.
מורידים מהאש ומניחים בצד.

פסטה:
מערבבים את כל המרכיבים ולשים עד לקבלת בצק חלק.
מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה.
מרדדים את הבצק לעלים דקים מאוד (בעזרת מערוך או בעזרת מכונת פסטה).
חותכים את העלים בסכין לרצועות בגודל כף יד.

מביאים את רוטב העגבניות לרתיחה. מוסיפים כרבע כוס מים רותחים בהתאם למידת הסמיכות של הרוטב (הרוטב חייב להיות מיימי).
כשהרוטב רותח מוסיפים מלח לפי הטעם.
מכניסים לרוטב את עלי הפסטה, ובעזרת כף עץ מכסם את העלים ברוטב. מבשלים ברתיחה כדקה.
שוברים את הביצים לתוך המחבת, מכסים ומבשלים בהתאם למידת העשייה הרצויה של הביצים. מתבלים בפלפל שחור ומגישים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
2 אפשרויות לפתיתים עם בשר טחון/honey

2 אפשרויות לפתיתים עם בשר טחון - מעולה!
נדמה לי שמישהיא הביאה לפורום לא מזמן משהוא דומה.

בכל מקרה - טעים ביותר!

ארוחה שלמה בסיר אחד. אפשר כמובן לגוון את הירקות והתיבול, או להחליף את הבשר בנתחי עוף
(של דורעם גונט)

תחומרים ל-6 מנות:
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף וקצוץ דק
2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 גבעולי סלרי אמריקאי, חתוכים לקוביות קטנות
1/2 פלפלון צ'ילי ירוק חריף, קצוץ לקוביות זעירות (או לפי הטעם)
500 גרם בשר בקר טחון
1 כף אבקת קארי טובה
1 כוס אפונה (אפשר קפואה)
1/2 כוס צימוקים שחורים (ויתרתי HONEY)
2 כוסות פתיתים (שמתי חבילה HONEY)
מלח ופלפל
צרור של פטרוזיליה או כוסברה (או שתיהן), קצוצות דק
תבשיל פתיתים עם בשר וירקות - אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל, הגזר, הסלרי והצ'ילי כ-5 דקות. מזיזים את הירקות לצדי הסיר ומוסיפים פנימה את הבשר הטחון. מטגנים תוך ערבוב כדי להפריד את פירורי הבשר, עד שהוא מחליף את צבעו מאדום לאפור. מוסיפים כוס מים, מכסים ומבשלים עד שרוב המים מתנדפים (כרבע שעה).

2. מוסיפים לסיר את הקארי, האפונה, הצימוקים והפתיתים, ועוד 2 ו-1/2 כוסות מים. מתבלים במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים

אפשרות שניה:
המצרכים:
1 בצל גדול, קצוץ
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קארי
1 קופסא (100 גרם) של רסק עגבניות
2 כוסות פתיתים
2 כוסות מים רותחים
1 כף שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר ומטגנים את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו לחום במקום וורוד. תוך כדי הבישול מפוררים את הבשר במזלג.
מוסיפים את הפטרוזיליה, השום והתבלינים ומערבבים. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים ביחד במשך 2 דקות. מוסיפים את המים ואת רסק העגבניות, מערבבים, מכסים ומבשלים 6 דקות (בהתאם להוראות היצרן).
מכבים את האש ומניחים לעמוד עוד 5 דקות. טועמים, מתקנים תיבול (אם צריך) ואוכלים בהנאה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
לזניה "מפוררת"/יעלה

במסעדות שפים גורמה בחו"ל, מרבים להכין לזניה "מפוזרת"

מבשלים את עלי הלזניה ברוטב או במים

ואז מסדרים אותם על צלחת עם מלית ורוטב וגבינה, אבל בצורה פראית/חפשית ולא בונים שכבות מסודרות כמו שאנחנו מכינים בדרך כלל. זה נראה מאוד יפה ומאפשר חופש בהתאמת המנה לטעם של הסועד.

החומרים זהים, אבל ההכנה הרבה יותר מהירה וקלה.

לקראת פסח זה באמת רעיון מצויין, אבל אפשר לייש רק אם שולפים את העלים המבושלים וישר מכינים בצלחת. אם שמים הכל בתבנית אחת - אפשר לסדר מראש.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיסול שאריות חמץ עם הילדים/מערכת "את זה"/נעמי

מה עושים עם החמץ שנותר? לא זורקים! מכינים מתכונים שילדים אוהבים: בננות עטופות בבצק בירה לחיסול הבירה והקורנפלור, קורנפלקס הופך לעוגיות מצופות שוקולד, וקמח משמש לפנקייק מתוק – מחסלים את החמץ ובסוף מחסלים את הקינוחים
מאת: מערכת "את זה"

מילדות לימדו אותנו שאוכל לא זורקים, גם לא לפני פסח! לכן מצאנו כמה מתכונים קלים לקינוחים שילדים אוהבים, שתוך כדי הכנתם משתמשים בחמץ.


עוגיות קורנפלקס

צריכים את זה

200 גר' שוקולד מריר
1 מיכל (500 מ"ל) שמנת מתוקה
200 גר' (חצי חבילה) קורנפלקס רגיל


מכינים את זה

ממיסים את השוקולד המריר עם השמנת המתוקה במיקרוגל או בבאן מארי (סיר כפול).

יוצקים את השוקולד המומס על הקורנפלקס ומערבבים היטב כדי שהשוקולד יגיע לכל פתיתי הקורנפלקס.

יוצרים מהעיסה כדורים ומניחים בעטרות נייר (מנג'טים).

מניחים בקירור לפחות שעה.

בננות עטופות בבצק בירה

צריכים את זה

2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 ליטר (2 כוסות) בירה לבנה
3 כפות סוכר
5 כפות קורנפלור
5 בננות
שמן לטיגון עמוק
מכינים את זה

מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הבירה, הסוכר והקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.
חותכים את הבננות לטבעות בעובי 1/2 ס"מ.
טובלים את טבעות הבננה בבצק הבירה ומטגנים בשמן עמוק.
מגוונים את זה


אפשר לצפות בבצק הבירה כל פרי שיש בבית באותה עונה: קיוי, אפרסק, נקטרינה, ענבים, שזיפים.

אפשר לבזוק שומשום מעל ולטפטף סירופ ריבת חלב או סירופ מייפל.


פנקייק בסיסי
צריכים את זה

1 כוס חלב
1 ביצה
3/4 1 כוסות קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
1 כפית אבקת סוכר
2 כפיות חמאה

להגשה:
ריבה, ממרח חלבה, חמאת בוטנים, ממרח שוקולד, סירופ מייפל.

מכינים את זה
מערבבים את הביצה בכוס חלב.

מערבבים בנפרד את אבקת האפייה, המלח והסוכר ומוסיפים את התערובת המתקבלת אל בלילת הביצה והחלב.

ממיסים מעט חמאה במחבת טפלון וכשהחמאה נמסה, יוצקים מעט מן הבלילה אל מרכז המחבת.

מטגנים את הפנקייק עד שנוצרות בועות והשוליים משחימים, כשתי דקות ואז הופכים.

מטגנים שתי דקות על הצד השני ומוציאים.


מגישים לצד ריבה, ממרח חלבה, חמאת בוטנים, ממרח שוקולד, סירופ מייפל, סירופ ריבת חלב – כל ילד יוצק על הפנקייק שלו מה שהוא אוהב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
טורטיות במילוי סלמון/יעלש/נעמי דה פירסט

טורטיות קנויות (שצריך לסיים לפני פסח)

למרוח ב- מיונז או רוטב סלסה או כל דבר אחר.
מעל פרוסות של סלמון כבוש או מעושן.

לגלגל, לחתוך יפה וזהו.

אפשר גם מילוי אבוקדו ועגבניה, צ'ילי קון קרנה, בשר טחון קצת מוקפץ וכו'.

כדאי להכין סמוך להגשה אבל זה כ"כ פשוט שזו לא בעיה. יוצא אלגנטי וטעים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ניוקי סולת וגבינות/יעלה

מתכון של ניוקי סולת וגבינות - מרשים וטעים בקלי-קלות

החומרים לכמות כפולה (כ-90 ניוקי וזה לא הרבה) :

1 ק"ג גבינת טוב-טעם (4 חבילות)
200 גרם גבינות צהובות טעימות ! (צ'דר, פרמזן, קשקבל ואפשר גם עמק....)
כפית מלח או יותר (לפי הפיקנטיות של הצהובות)
רבע כפית פלפל שחור
6 כפות קמח
8 כפות סולת
5 ביצים
50-70 גרם חמאה לציפוי
חצי כוס או יותר של פירורי לחם לציפוי

אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים.
להניח לשעה לפחות במקרר השארתי לילה.
להרתיח מים בסיר גדול עם מעט מלח.
להכין על מגש/צלחת כדורים. כדאי להרטיב מעט, מדי פעם, את הידיים. הכדורים צריכים להיות בגודל אגוז מלך קטן. אפשר כמובן להכין גדולים יותר....
לזרוק למים ברותחים שליש מהכמות. כעבור כמה דקות הם יצופו מעל פני המים. להניח להם להתבשל כ-2 דקות ואז להוציא עם מצקת מחוררת למסננת. להמשיך לבשל עוד 2 מחזורים .
להעביר את הניוקי לכלי רחב יותר ולהניח להם להתקרר רק מעט.
להמיס את החמאה וליצוק מעל הניוקי, לערבב בזהירות כדי לצפות הכל בחמאה.
לפזר את פירורי הלחם ולערבב עד שיהיו מצופים.
להניח אותם בתבנית (אפשר על נייר אפיה) ולאפות עד שמזהיב.
אם מחממים בכמויות קטנות - אפשר לעשות את זה במחבת טפלון, במקום בתנור.

המשך חיסול מוצלח לכולם.
בתיאבון !
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חצילים בגלימה/honey/הערות יעלה

אכלתי את של honey במפגש חורף 2012 - מעדן! שימו לב לטיפים של יעלה בסוף.

מכינים בשני שלבים:
אל חשש - למרות שנראה שזאת הרבה עבודה - האפיה בתנור מקצרת את הזמן משמעותית!

שלב ראשון:
1) פורסים חצילים לפרוסות בינוניות (לא דקות מדי)
2) מכינים 3 צלוחיות: אחת - קמח רגיל, שניה - ביצה טרופה+מלח וקצת אבקת שום, שלישית - פרורי לחם מוזהבים (אני מעדיפה את אלו עם השומשום)
3) ע"ג תבנית תנור גדולה פורשים נייר אפיה משומן בנדיבות.
4)טובלים כל פרוסת חציל בסדר הבא: קמח רגיל, ביצה, פרורי לחם
5) משטחים את הפרוסות בשכבה אחת ע"ג התבנית
6) אופים בחום בינוני - גבוה (180-200 תלוי בתנור) כ20 - 30 ד' עד שמזהיב. אם לא הזהיב מלמטה (בד"כ כן מזהיב) להפוך ולאפות עוד מס' דקות.
7) נותנים לחצילים להתקרר
את השלב הזה ניתן גם להכין יום קודם ולאפסן במקרר.

שלב שני:
בסיר רחב להכין רוטב עגבניות:
1) לטגן בצל קצוץ, כשמזהיב להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות (אפשר גם להוסיף כף-שתיים רסק עגבניות).
2)לתבל כפי שרגילים: מל"פ, שום, פפריקה אדומה וכו', כף אבקת מרק טעם עוף.
3)אני נוהגת להוסיף כף-שתיים קטשופ ועוד 2 כפות צ'ילי מתוק.
4) כשהתערובת מבעבעת להוסיף 2 כוסות מים ולהרתיח.
5) להוסיף את פרוסות החצילים לרוטב. אם חסר רוטב להוסיף עוד מיים עד גובה החצילים.
6) כשהתבשיל מבעבע להעביר לאש קטנה ולבשל כחצי שעה. מדי פעם לבדוק ואם חסר מיים להוסיף שוב מים רותחים עד גובה החצילים.
7) לכבות את האש ולהשאיר בסיר עד שמתקרר לגמרי.
8) מומלץ לאכסן ללילה במקרר - הטעם רק משתבח!

חשו מאד, טיפים של יעלה:
1. כדי שיזהיב היטב למטה - מרססים את הנייר בשמן
2. שמים בתערובת הביצה כ-2-3 כפות שמן ל-2 ביצים. זה יוצר צבע וקראסט יפה יותר למעיל.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פרגיות וספגטי בניחוח אסיאתי

מתכון שלוקח דקות מספר להכין ונטרף אצלינו על ידי המבוגרים והילדים כאחד. מצוין כארוחה בסיר אחד, בעיני מרשים מספיק גם אם יש אורחים (במיוחד עם ילדים) ונהדר לניצול חמץ לפני הפסח. למזלי הכפלתי כמויות מראש, וגם ככה כמעט הכל חוסל תוך דקות..
המתכון הוא מספר אמריקאי נחמד (The at home Gourmet) עם מעט שינויים והתאמות שלי למטבח ישראלי.

פרגיות וספגטי בניחוח אסיאתי

מצרכים לכ-4 מנות:
½ חבילת ספגטי
500 גר' נתחי פרגיות (כל מנת פרגית חתוכה ל3-4 חתיכות)
שמן זית לטיגון
3 שיני שום כתושות
½ כוס רוטב סויה
3 כפות סוכר
ג'ינג'ר יבש טחון, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1.מכינים ספגטי לפי הוראות היצרן, מקפידים שישאר אל-דנטה.
2.בזמן שהספגטי מתבשל מכינים את הפרגיות: במחבת רחבה וגבוהה מחממים שמן זית על אש בינונית. מוסיפים שום ומטגנים דקה בקושי – זהירות שלא ישחים. מוסיפים נתחי פרגיות ומטגנים דקה- שתיים מכל צד, רק עד להלבנה. מוסיפים סויה, סוכר, ג'ינג'ר ופלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים הא, מבשלים 4-5 דקות או עד שהבשר מוכן, לא מכוסה. מערבבים מידי פעם כדי להבטיח שכל הנתחים מכוסים היטב ברוטב ומקבלים צבע שחום ויפה. הרוטב אמור להצטמצטם במידה רבה ויש לוודא שהוא לא נשרף.
3.כשהעוף מוכן (אך לא יתר על המידה, שלא ייתיבש), מכבים את האש ומוסיפים בזהירות את הפסטה תוך עירבוב עדין, כך שהאטריות תכוסנה ברוטב.

מקור המתכון: The at home Gourmet, Sarah M. Lasry
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיסול בצק פריך קפוא/honey

חוסלו עד תום 2 חבילות של מעדנות שישנו להן בפריזר..

ביום מן הימים ראיתי בסופר את הבצק הפריך ולקחתי שתי חבילות. שיהיה, אתם יודעים..

וככה בילו ימיהן במקפיא - מחכות לראות אור יום.

הפשרתי - ומלאתי 4 גלילות ב: שוקולד למריחה, ממרח חלבה עם פרורי חלבה (גם סוג של חיסול),
ריבה, ממרח תמרים.

יצא מעולה! אנשים, נשים וטף (בתרגום חופשי - בעל, בנות, חתנים ונכדים) זללו עד הפירור האחרון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עלי לזניה עם טונה וירקות/סמדרה

רציתי מנת דגים ראשונה לליל שבת
נשארה רבע קופסת עלי לזניה ולא התחשק לי להפעיל בשבילה את התנור

שמתי עין על רעיונות של honey לחיסולי לזניה וכך הכנתי:

טיגנתי בסיר:
פרוסות בצל
קוביות פלפל אדום
קוביות עגבניות מקולפות +נוזל מהקופסא
תבלינים
קופסת טונה במים

אל עלי הלזניה הבן שבר לחתיכות

ערבבנו ובישלנו על אש קטנה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קונוסים מעלי סיגר עם סלט טונה/מותק

קונוסים מעלי סיגר עם סלט טונה/מותק

הדבר היחיד הבעיתי היה שלא תמיד הקונוסים נשלפו בקלות...נשארו לי מלא עלי סיגר אבל מתברר שגם קונוסים בלי מילוי הם להיט אצלנו בתור חטיף, אז זה יככב השבוע אחרי צהריים בפארק...
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
פסטה חיסול חמץ, עם בולגרית, פרמזן וטימין/יעלה

ארוחת חיסול חמץ אחרונה כנראה... היה טעיייייםםםםם

ניקוי סופי של המקרר משאריות וחב' אחרונה של פסטה קמח מלא
הוכנה בלי הרבה כלים.

למה במשך השנה לא מכינים כאלה דברים פשוטים וטעימים? למה אנחנו מסתבכים עם רטבים וקשקושים מיותרים?

פסטה חיסול חמץ

500 גרם פסטה מבושלת לפי ההוראות בסיר חלבי

כשמוכנה אל-דנטה, מוציאים את המים בעזרת מכסה, כי המסננת שכבר נמה את שנת הפסח.

לא נורא אם נשארו מעט מים בסיר.

מגבירים את האש לאידוי המים, מוסיפים שמן זית בנדיבות ומערבבים מדי פעם בעדינות.

מוסיפים:
חצי קוביה של גבינה מלוחה בולגרית מהסוג המתפורר
2-3 כפות פרמזן
קצת טימין יבש
פלפל שחור

מערבבים עד שהכל עטוב בגבינות שנמסו. מחלקים לסועדים.

לא היה צורך במלח כי הגבינה המלוחה כבר עשתה את העבודה.

פשוט ארוחת מלכים ! הזכיר את הפסטה שאמא היתה מכינה לנו בילדות, עם גבינה כמו טוב-טעם ומקרוני של אוסם מבושלים כמו לוקשן...

נ.ב.:
התגלתה חצי קופסא של קוואקר אינסטנט. חיפשתי אחריה והיא נעלמה במקום שלא מתאים לה (מזווה של צנצנות ושימורים ). מחר בבוקר תהיה דייסה טעימה עם קנמון ואז אפשר יהיה לסגור את המטבח סופית.
 
למעלה