שמחה רבה
שרשור פסח תשע"ד הנה בא!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולד - לא שרויה2/שוויצרית

נושא : עוגת שוקולד - לא שרויה /שוויצרית

עוגת שוקולד
7 – 8 ביצים מופרדות
1 ו ¾ כוס סוכר
¾ כוס קמח תפו"א מנופה
¾ כוס שמן
1 ¼ כפית קפה
½ כוס קקאו מנופה
1 כפית אבקת אפיה

מקציפים חלבונים עם כוס סוכר לקצף יציב.
מקציפים חלמונים עם ¾ כוס סוכר עד שבהיר ותפוח, מנמיכים מהירות מיקסר למינימום ומוסיפים את שאר החומרים.
מקפלים בעדינות את החלבונים עם תערובת החלמונים.
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש.
(מתאים לתבנית בגודל סיר פלא, או 2 גדולות של מיגרו, או בתבנית 22 על 30)

אם מכינים בסיר פלא היא יוצאת גבוההה ומרשימה ואף אחד לא מאמין שזה פסחי.
אפשר להקפיא.
עוגה מעולה
הכינה בת של, השניה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בראוניז לא שרויה של שוויצרית+שדרוג

בראוניז - לא שרויה

4 ביצים
1 ו ¾ כוסות סוכר
½ כוס קקאו
1 כוס שמן
¾ כוס קמח תפו"א
1 ו ½ כוסות אגוזים קצוצים (אם אוהבים)

לחמם תנור ל175 מעלות.
מערבבים היטב את כל החומרים ואופים במשך 20 דקות או עד שמוכן.
זהירות מאפיית יתר !

ניתן להקפיא

שדרוג לבראוניז - מיוחד לילדים שבינינו

אני מכינה את המתכון הרגיל שיש בשירשור, מוציאה 10 דקות לפני סוף האפיה, מפזרים מרשמלו, אגוזים (אם אוהבים) ושוקולד צ'יפס ומכניסים חזרה לתנור לסיום האפיה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת מיץ לא שרויה של שוויצרית

נושא : עוגת מיץ - לא שרויה
שוויצרית

6 ביצים מופרדות
1 ביצה שלמה
1 ו ¼ כוסות סוכר
¾ כוס קמח תפו"א
½ לימון קליפה ומיץ
½ תפוז קליפה ומיץ
3 כפות שמן

מקציפים חלבונים עם ¾ כוס סוכר לקצף יציב.
מקציפים חלמונים וביצה שלמה עם ½ כוס סוכר עד שבהיר ותפוח.
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את שאר החומרים.
מאחדים בתנועות קיפול את שתי התערובות.
אופים בחום של 180 מעלות עד שקיסם יוצא יבש
מתאים לתבנית סיר פלא, או לתבנית 22 על 30, אם מכינים בסיר פלא היא יוצאת גבוהה ומרשימה וקשה להאמין שהיא פסחית.
אפשר להקפיא.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בראוניז אגוזים/אילנית 12

עוגת בראוניז אגוזים לפסח.
יש כמה גירסאות לעוגה הזו
פה הכנתי ממתכון קל וטעים ויחסית שפוי ללא חמאה ושוקולד.
העיקר הכל בקערה אחת.
אפשר להכין בתבנית יותר קטנה
מזו שהכנתי. 28.5 *19.2
ניתן לחתוך למנות ולהקפיא.

בראוניז לפסח/ אמאוהבת
חומרים:
כוס מידה סטנדרטית 240 סמ"ק

1 כוס שמן-אני השתמשתי בקנולה
4 ביצים גדולות

3/4 כוס קמח מצה (השתמשתי ברגיל)
1/2 כוס קקאו
1/2 כוס אגוזים קצוצים/שבורים
1/2 1 כוסות סוכר(או פחות)
1 שקיק סוכר וניל
הכנה:

לערבב הכל ביחד ולאפות בחום בינוני עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים
עליו. לא יבש לגמרי אבל גם לא רטוב.
כל ה"סוד" הוא בעסיסיות הזאת.
180 מעלות בערך 20 דקות.
לילדים אפשר לוותר על האגוזים
ולשים שוקולד צ'יפס במקום.
לפרוס רק כשהעוגה קרה.
בהצלחה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתכוני בצק פריך לפסח:בן עמי, אורן גירון

בצק פריך בן עמי-

1 כוס קמח מצה
חצי כוס קמח תפוחי אדמה
חצי כוס שקדים טחונים
שני שליש כוס סוכר
150 גרם חמאה
2 חלמונים
4 כפות מים
לערבב במעבד מזון ולקרר חצי שעה. אני הכנתי עם חמאה. מתאים לתבנית 26

המלית לפאי הזה :
200 גרם אגוזי מלך
200 גרם אגוזי לוז
350 גרם סוכר
175 גרם שמנת מתוקה
להמיס סוכר עד שהופך לקרמל ולהוריד מהאש, את השמנת להרתיח בסיר נפרד ובעדינות להוסיף לקרמל עד שנוצרת תערובת הומוגנית
להוסיף את האגוזים. לערבב ולשטח את המלית על הבצק הקפוא. לאפות ב175 25 דקות




בצק פריך לפסח / אורן גירון
הביאה מאיוש בפורום אוכל בתפוז
רכיבים:
200 גרם קמח מצה
100 גרם קמח תפו"א/קורנפלור (לאוכלי קטניות)
200 גרם חמאה

והשאר לפי בצק פריך רגיל:
2 חלמונים
1-2 כפות מים קרים
קורט מלח

לפאי מתוק:
2-3 כפות סוכר

אופן הכנה:
הכנה במערבל מזון-
מכניסים את כל החומרים יחד לקערה גדולה ומפעילים את מערבל המזון למשך 3-5 דקות, במהירות איטית.
הכנה ביד-
מכניסים את כל החומרים, פרט למרגרינה, לקערה.
חותכים את המרגרינה לקוביות ומפזרים על החומרים. מאחדים את כל המוצרים בתנועות לישה, עד שמתקבל בצק אחיד.
אם הבצק נדבק לידיים יש להוסיף מעט קמח.
אין להרבות בלישה !



שליחה ב-email שליחה לחבר/ה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בראוניז לפסח/מיקי שמו/מאיה יעקב

בראוניז לפסח

מוצלח ביותר.
חומרים:
100 חמאה
200 גרם שוקולד מריר
1 כפית נס קפה
5 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח מצה
1 כפית אבקת אפייה
אופן הכנה:
* ממיסים חמאה, שוקולד ונס קפה.
* מקציפים 5 ביצים ו-1 כוס סוכר לקצף בהיר ומבריק.
* מוסיפים אליהם את תערובת השוקולד ולבסוף את הקמח מצה ואבקת האפייה.
* אופים בתבנית ביתית ב- 170 מעלות כ-35 דקות.
* מצננים, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לשעה ופורסים לקוביות.
* ניתן לשלב 100 גר' אגוזים קצוצים גס על הבראוניס לפני הכנסת התבנית לתנור.

אנחנו מאוד נהננו מהמתכון הזה בפסח.
תהנו.
מתכון של מיקי שמו.

הבלוג של מאיה יעקב
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת אננס הפוכה כשל"פ לל"חק ניתן לפרוון/שירה

עוגת אננס הפוכה כשל"פ ללא קטניות ניתן לפרוון שירה

הנה המתכון עם השינויים שלי:

1כף חמאה או מרגרינה
1/4-1/2 כוס סוכר חום
6 פרוסות אננס
6 דובדבנים מסוכרים (לא היו לי)
4 ביצים מופרדות (לא הפרדתי)
3/4 כוס סוכר (שמתי רק חצי כוס)
1/2 לימון, לגרד את הקליפה, לסחוט מיץ
3/4 כוס קמח תפוחי אדמה (השתמשתי ב1/2 כוס שקדים טחונים דק + 1/4 כוס קמח מיוחד לפסח)
1 כפית א. אפיה (לא שמתי כי השתמשתי בקמח התופח)

להמיס חמאה, לערבב עם הסוכר, לפזר בתבנית (השתמשתי בתבנית פאי קטנה)
להניח את האננס בתבנית, להניח דובדבן מסוכר במרכז כל פרוסה.
להקציף ביצים, להוסיף את הסוכר לאט, להוסיף לימון, לקפל פנימה את הקמח.
לשפוך בזהירות מעל לאננס. לאפות כ 30 דקות
(במקור: להפריד ביצים, להקציף את החלמונים עד שהם בהירים, להוסיף סוכר לאט, ואחר רך את הלימון. בקערה נקיה, להקציף חלבונים עד שהם מוקצפים, לקפל את הביצים יחד בזהירות, לקפל פנימה קמח)

לצנן חמש דקות, להפוך על צלחת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בראוניס של פסח/קרפאץ

בראוניס של פסח
המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה (או מרגרינה)
1/2 1 כוסות סוכר
4 ביצים
1/2 כפית תמצית וניל אמיתי
4 כפות קמח מצה
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1/2 כפית אבקת אפייה
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים תבנית רבועה (25X35 ס"מ).
2. מניחים את השוקולד, החמאה והסוכר בסיר בינוני ומחממים תוך בחישה עד שהשוקולד והחמאה נמסים ומתקבלת תערובת אחידה. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
3. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה ובוחשים היטב אחרי כל הוספה עד שהביצה נבלעת היטב בתערובת. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים היטב.
4. מערבבים את קמח המצה עם קמח תפוחי האדמה ועם אבקת האפייה ומוסיפים לתערובת השוקולד.
5. קוצצים חצי מכמות האגוזים ומוסיפים לתערובת. מערבבים היטב ומשטחים על תבנית האפייה. מסדרים על פני התערובת את האגוזים שנותרו. אופים כ-25 דקות, או עד שפני העוגה נראים יציבים.
6. אפשר לחתוך לריבועים ולאחסן בקופסה סגורה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גבינה/מממ

טובה גם לימים שלפני החג, כי לא כוללת קמח מצה
השנה כבר לא נותרה כמעט בכניסת החג

להקציף:
5 חלבונים
חצי כוס סוכר

לערבב היטב:
750 גר' גבינה
1 שמנת חמוצה
5 חלמונים
1 אבקת פודינג וניל
5 כפות קמח תפ"א
וניל
חצי כוס סוכר

לאחד קצף עם תערובת ולאפות בחום בינוני-גבוה עד שמשחים (כשעה)
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת מצות/מממ

למרות שכל שנה אני חושבת לקצץ בכמויות ולהכין פחות, יש תמיד דרישה של נוכחים חדשים, ובסוף הכמויות גדלות תמיד

לחמם:
חצי כוס קקאו
3/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
וניל
להוסיף 200 גר' מרגרינה עד שנמסה.
לקרר מעט ולהוסיף 2 חלמונים (השנה עשיתי עם ביצה אחת במקום ולא היה הבדל)
להשהות עד שקצת מתקשה - השארתי לילה ויצא ממש טוב

לטבול מצה ביין ולמרוח קרם
ככה 5-6 שכבות
על השוקולד בשכבה האחרונה לפזר קוקוס
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מרובעי שוקולד וקוקוס לפסח /דנה 20

עוגה אוורירית מאוד
את שכבת הקוקוס שהיא די מוצקה כדאי לצקת בכפיות ולשרוח בעזרת גב הכפית.


מתכון: מרובעי שוקולד וקוקוס לפסח

רכיבים:
6 חלבונים
1/4 1 כוסות סוכר
1/4 1 כוסות פתיתי קוקוס
6 חלמונים
50 גר' חמאה או 1/4 כוס שמן
1/4 כוס קמח מצה מנופה
1/3 כוס קמח תפו"א מנופה
1/4 כוס יין קידוש מתוק
1/3 כוס קקאו
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
25 גר' חמאה או כף וחצי שמן
1 כף דבש או סירופ תירס בהיר

אופן הכנה:
1. מחממים תנור ל-175°, משמנים ומקמחים במעט קמח מצה מנופה תבנית בעלת דפנות גבוהות או תבנית עגולה 26.
2. מקציפים את החלבונים לקצף רך, מוסיפים 3/4 כוס סוכר במנות תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
3. מחלקים את הקצף לשני חלקים שווים.
4. מפזרים את הקוקוס מעל חלק אחד של הקצף ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה, מניחים בצד.
5. בקערה נוספת, מקציפים את החלמונים עם יתרת הסוכר לתערובת בהירה ואורירית, מוסיפים את החמאה, הקמחים, היין והקקאו ומערבבים, מוסיפים בקיפול את מחצית הקצף הנותרת.
6. מפזרים את האגוזים הקצוצים על תחתית התבנית, יוצקים מעל מחצית מתערובת השוקולד לתבנית ומחליקים.
7. יוצקים מעל את קציפת הקוקוס ומיישרים.
8. יוצקים מעל את יתרת תערובת השוקולד ומחליקים.
9. מכניסים לתנור לאפיה של 45 דקות, מוציאים ומצננים.
מצפים בשכבה דקה של ציפוי השוקולד.
10. לציפוי השוקולד, ממיסים את כל החומרים בבאן-מרי או במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה, מצננים מעט ויוצקים על העוגה, מורחים על כל שטח העוגה ומניחים להתייצבות

הערות:
תבנית 22*33
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בראוניז עם שמן /יעל מוינה/יעלש

עשיתי כמה פעמים בחג. הן מצויינות, והרבה יותר טובות מכל שאר הבראוניז שניסיתי החג, אפילו אלו עם שוקולד מריר ...

הכי טעים כשיוצא מהמקפיא (לא שנשאר שם הרבה זמן...)

להקציף 6 ביצים שלמות עם כוס וחצי סוכר לקציפה בהירה וסמיכה (לדעתי זה הקציף אצלי משהו כמו 10 דקות כי עשיתי משהו אחר ושכחתי מזה)
להוסיף תוך כדי הקצפה:
3/4 כוס שמן
3/4 כוס אגוזים או שקדים (שמתי שקדים)
3/4 כוס קמח ת.אדמה
3/4 כוס קקאו
כף וחצי קפה נמס
לאפות בחום בינוני כחצי שעה
לחתוך בעודו חם לקוביות

מאוד טעים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולד מהממת ופשוטה עם קמח תפו"א/אביבה10

עוגת שוקולד מ-ה-מ-מ-ת ופשוטה עם קמח תפו"א

מתכון של אמא שלי. העוגה אוורירית ונפלאה וממש מסוכנת - לא מרגישים שאוכלים וזה טעים רצח. יש לה קרום שמתפצח בעדינות למגע הסכין ותוך שאם אופים מספיק הוא יבש ואוורירי, אבל גם אם לא מתאפקים ומוציאים מהתנור לפני הזמן הוא טוב כי יוצא לח ועסיסי.
המתכון מתאים גם לרגישים לגלוטן לימי השנה.

6 ביצים מופרדות
125 גרם שוקולד מריר
2 כפות יין
חצי כוס שמן
0.75 כוס סוכר
כוס קמח תפו"א
חצי שקית אבקת אפיה

להמיס במיקרו שוקולד. להוסיף לפי הסדר: יין, חלמונים, שמן, קמח וא. אפיה ולערבב היטב.
להקציף חלבונים עם סוכר.
לאחד את שתי הבלילות ולצקת לתבנית חד"פ עגולה.
לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. להמתין עד שהעוגה תצטנן לגמרי לפני ההגשה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקולד עסיסית/שוקולד

כל כך מעולה שהכנתי שלוש פעמים במהלך החג ושוקלת להכין כך כל השנה במקום עם קמח....

200 ג' שוקולד
200 ג' חמאה או מרגרינה
1 כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קמח תפו"א
1 כפית א. אפיה

להמיס שוקולד חמאה וסוכר יחד. להוסיף ביצים אחת אחת, קמח וא. אפיה. לאפות כחצי שעה.
עוגה עסיסית רכה ושוקולדית
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ורט גבינה מקושט-לא שרויה/קרייזמן/הבת של ה2

טורט גבינה מקושט-לא שרויה ,ציפורה קרייזמן
תאריך : 09/04/12 23:43
מחבר/ת : הבת של,השניה

6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
3 כפות קמח תפ"א
750 ג' גבינה לבנה 5% (3 קופסאות)
3 כפות אינסטנט פודינג וניל

לקישוט
4 כפות גדושות ריבת תות שדה
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
1 כף סוכר

להקציף את החלבונים לקצף יציב, ולהוסיף לסירוגין 1/2 כוס סוכר וסוכר וניל.
בקערה נפרדת לטרוף היטב את החלמונים עם יתרת הסוכר. להוסיף קמח תפ"א,גבינה ופודינג.
לאחד את הקצף עם תערובת הגבינה, ולצקת לתבנית מלבנית 27/32 ס"מ, מרופדת בנייר אפיה.
לאפות כשעה בחום בינוני (180 צ')

כשהעוגה קרה,למרוח בריבה.
להקציף את השמנת והסוכר לקצפת יציבה, ולמרוח מעל.

** העוגה טובה בהקפאה
*** אני לא מרחתי את העוגה בריבה. יצאה נהדרת
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גבינה/רולדין/חנהפ (שוויצרית?)

עוגת הגבינה שאני הכנתי השנה מתכונה מרולדין עם התאמות שלי

מצרכים:

תבנית עגולה בקוטר 24 משומנת בספריי שמן

בסיס העוגה (בצק פריך):
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
200 גרם חמאה
300 גרם קמח (2 כוסות)
1 ביצה
1 טיפה תמצית וניל
1/2 כפית גרדת קליפת תפוז

על מנת להתאים לפסח המרתי את הקמח בקמח אוסם תופח ובשקדים טחונים
העוגה (תערובת הגבינה):
1 גרם סוכר
40 גרם קמח תפו"א (1/3 כוס)
750 גרם גבינה לבנה 9%
2 שמנת חמוצה
4 ביצים
2 טיפות תמצית וניל
ציפוי - שמנת חמוצה:
300 גרם שמנת חמוצה
2 שקיות סוכר וניל


אופן ההכנה:

בסיס העוגה – (בצק פריך):
• מערבלים במערבל עם ו' גיטרה את החמאה והסוכר בעוצמה בינונית. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת בצק.
• מרדדים את הבצק ומכניסים לתבנית.
• אופים כ-15 דקות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות, מוציאים ומצננים.
העוגה (תערובת הגבינה):
• מקציפים את הביצים והסוכר עד לקבלת קרם אוורירי.
• מאטים את המהירות ומנפים פנימה קמח תפוחי אדמה.
• חוזרים לעוצמה בינונית, מוסיפים את הגבינה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
• יוצקים מעל הבצק הפריך שצונן. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות , מנמיכים ל-170 מעלות , אופים 20 דקות נוספות, מוציאים, ומצננים.
ציפוי שמנת חמוצה:
• טורפים את השמנת החמוצה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, ומורחים מעל העוגה.
• מצננים כשעה בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעה נוספת ומגישים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
"עוגת כף לפסח" ללח"ק/ שוקולדית/יעלה

עוגת כף": עוגת שוקו-קוקוס / יעלה 2002

עוגה וותיקה שהוכנה עשרות פעמים לכיבוד אורחים פתאומיים ובזכות ענבל והקוקוס המיותר שלה, נזכרתי בה הערב. תודה.
חומרים:
כוס ורבע סוכר
4-5 ביצים (לפי הגודל)
4 כפות קקאו רגיל לא ממותק
¾ כוס שמן
חצי כוס מים פושרים
100 גם קוקוס או 100 גרם שקדים טחונים דק
כוס קמח תופח (בפסח: להפחית כף מכוס קמח תופח כשל"פ)

אופן ההכנה:
לערבב הכל עם כף (לא להקציף), ולאפות בתבנית עגולה 26 (ב-28 תצא נמוכה יותר) או מלבנית, בחום בינוני עד שנוצר קרום עליון שלפעמים מתבקע מעט,כשנוגעים חשים שהעוגה יציבה, או בדיקה של קיסם.
לא לאפות יותר מדי, בעיקר בפסח !

בצאתה מהתנור, לדקור את פני העוגה בקיסם ולהרטיב ברוטב שמכינים כך:

לבשל על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם:

2 כפות קקאו
חצי כוס סוכר
חצי כוס חלב או מים
50 גרם חמאה או מרגרינה
אפשר להוסיף קצת ליקר לטעם.
עד כאן, ניתן לשמור העוגה בתנור.

מי שרוצה, יכול להוסיף שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ותמצית ווניל או כפית נסקפה (אבקה של עלית).

בתאבון ובהצלחה !

מקור המתכון: יעלה ynet
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת קוקוס-מוס שוקולד כשל"פ ללח"ק פרווה/יעלה

העוגה הנצחית שפותרת לי את בעיית הקטניות וגם מצליחה לקלוע לטעם כולם ולשמש כמנה אחרונה בליל הסדר.

עדכון של יעלה:

אם מוצאים קצפת פרווה ללח"ק, ניתן להכין את העוגה עם מוס שונה.

2 קצפת

300 - 250 גרם שוקולד מריר (תלוי מה אחוז המוצקים)

כפית גדושה נסקפה ו/או ליקר (תבלינים שיטשטשו את טעם הקצפת)

לחמם את הקצפת עד דף רתיחה. להכניס פנימה את השוקולד ולקרר.

כעבור כמה שעות להקציף היטב ולתבל.

במידת הצורך, להוסיף סוכר.

הערה: יכול להיות שהקצפת ללח"ק יותר דלילה ואולי כדאי לשים 300 גרם שוקולד גם אם המוצקים גבוהים. תלוי אם רוצים שהמוס יהיה יותר מוצק.

עוגת קוקוס-מוס שוקולד (פרווה–ללא חשש קטניות) :


לתבנית עגולה 26 או מלבנית בינונית.

החומרים לבסיס:

5 חלבונים
¾ כוס סוכר (שלושת רבעי)
1 סוכר ווניל
150 + 50 גרם קוקוס

החומרים למוס שוקולד:

200 גרם שוקולד מריר
5 ביצים
1 כף ליקר או ברנדי

הערה: אפשר תוספת של 2-3 כפות סוכר.

אופן ההכנה:

להקציף את החלבונים כדקה ולאחר מכן להוסיף לאט את הסוכר וסוכר ווניל.
להמשיך להקציף כ-8 דקות, עד שמתקבל קצף חזק.
להוסיף את הקוקוס בתנועות קיפול עדינות.
לאפות בתבנית מרופדת בנייר אפיה כ- 20 דקות, עד שמתחיל להזהיב בהיר.
מניחים בצד עד שמתקרר.

מכינים את המוס:
יש להכין 2 קערות הקצפה נפרדות.
ממיסים את השוקולד על אדים או במיקרו.
מקציפים את החלמונים (כן, הצהובים) הרבה זמן עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית.
מוסיפים בזהירות את השוקולד המומס וכף ליקר או ברנדי (זה מאוד חשוב למרקם של העוגה).
בקערה נפרדת, מקציפים את החלבונים לקצף חזק .
הערה חשובה: במוס לא שמים סוכר, אבל אם יש ילדים או אוהבי מתיקות יתרה – אפשר בשלב זה להוסיף 2-3 כפות סוכר.
מקפלים את השוקולד לקצף בזהירות.

שופכים את המוס על בסיס הקוקוס האפוי, מקררים מעט, מוציאים ומפזרים למעלה את 50 גרם הקוקוס הנותרים.
עוטפים היטב ומקפיאים. לא צריך להפשיר הרבה, אחרי כמה דקות ניתן כבר לחתוך את העוגה ויש שמעדיפים אותה חצי קפואה. (זו תרומתו של האלכוהול שהוספנו).

כדאי להכין מראש כמות כפולה בתבנית ממש גדולה , יש חד-פעמית ענקית, ולהקפיא כך שתספיק לפסח.
יש לה בעיה קשה: בדרך כלל היא מתיישרת באישון לילה (קצת דומה לחמין כנראה ).

מקור המתכון: יעלה ynet
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
טורט חלבונים-אגוזים/יעלה

טורט חלבונים-אגוזים לפסח

5-6 חלבונים (פשוט לא זוכרת כמה נאספו בהזדמנויות שונות...)
קורט מלח
שלושת רבעי כוס סוכר + 1 סוכר ווניל
פחות מרבע כוס מים
100 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים דק
שליש כוס קמח עוגות לפסח
כפית גדושה אבקת אפיה

להרתיח בסיר קטן את הסוכרים + פחות מרבע כוס מים, עד שנמס + עוד 2 דקות על אש בינונית.

להקציף את החלבונים עם קורט מלח כ-2 דקות, להוסיף לאט את סירופ הסוכר החם.
להקציף לפחות 8 דקות, הקצף יוצא חזק אבל לא יבש.
לערבב מראש את האגוזים+קמח עוגות+אפיון.
להוסיף לקצף בתנועות קיפול, בזהירות מבלי לחסל את הקצף אבל תוך ערבוב טוב של האגוזים והקמח.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות (טורבו). בתבנית עגולה 26 משומנת רק בתחתית, לא בדפנות !
לאפות כ-30 דקות , עד שנוגעים בקלות על פני העוגה עם כף היד ומרגישים שהיא יציבה.

לדעתי, ניתן לאפות גם עם כמו-סוכר ואז העוגה תהיה ממש דיאטטית (יחסית).

אפשר לצנן ולהעמיס עליה פירות וקצפת או קרם שוקולד......
ואפשר... להקפיא ולשמור ל"חרום", אז להוציא המקפיא ורק להוסיף קרם כלשהו (אינסטנט) ויש עוגה מפוארת וטעימה באפס זמן.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת תפוחים (כשל"פ ללח"ק פרווה)/יעלה

כמו שהבטחתי, הכנתי עוגה עם הרבה התאמות ושינויים ויצאה עוגה אוורירית ומצויינת.

עוגת תפוחים ( כשל"פ ללח"ק פרווה)

החומרים:

1 שקית קמח תופח של אוסם לפסח

1 כפית גדושה קנמון

6 תפוחי יונתן (זה מה שהיה) – קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

מיץ מחצי לימון

רבע כפית מלח

4 ביצים

1 כוס סוכר

2 שקיות סוכר ווניל

1 כוס שמן (אגוזים)

רבע כוס יין קידוש (לילדים אפשר למהול במים)

1 כפית תמצית וניל

100 גרם אגוזי פקאן (לא חובה וכדאי שיהיו קצוצים קטן)


אופן הכנה:

מחממים תנור לחום בינוני 170 בערך.

משנים תבנית 28 או מלבנית גדולה.

חותכים את התפוחים ושמים עליהם מיץ מחצי לימון.

מכינים על השיש את כל החומרים.

שמים בקערה את הביצים השלמות, מקציפים מעט ומוסיפים את המלח, הסוכר וסוכר הווניל – לאט. מקציפים עד שמתקבלת קציפה בהירה וגבוהה.

במהירות נמוכה מוסיפים את השמן בזרם דק ובהדרגה, מוסיפים את היין ואת הווניל.

מוסיפים את הקמח והקנמון וממשיכים לערבל לאט עד שהתערובת אחידה.

מפסיקים את המערבל ומוסיפים עם כף בתנועות קיפול, את קוביות התפוחים ואגוזים אם שמים.

יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כשעה, עד שהעוגה מזהיבה וכשנועצים קיסם במרכז, הוא יוצא יבש.

רצוי לאפות על נייר או בתבנית שאפשר לפרק ולצנן את העוגה

לפזר אבקת סוכר למעלה.

מועדים לשמחה


הערה: מי שיכול להכין חלבי, אפשר אולי להמיר את השמן ב-200 גרם חמאה מומסת.
 
למעלה