עוגת "שחיתות של אור" (כשל"פ ללח"ק חלבי)/יעלה
עוגת "שחיתותית של אור" (כשל"פ ללח"ק חלבי) - מצויינת !
עוגה גדולה מאוד, רטובה וטעימה. הכנתי אחרי פסח בתבנית עגולה ותבניות אישיות מלבניות.
שימו יש שינוי בכמויות של חלק מהמוצרים בגלל ההמרה לפסח
החומרים:
250 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר טוב, שבור (שמתי יותר כי השוקולד של פסח "נמוך" יותר)
185 מ"ל מים רגילים
2 כפות אבקת קפה גרגרים
250 גרם קמח דק לעוגה
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס אבקת קקאו באיכות טובה
1/2 כפית סודה לשתיה
550 גרם סוכר (לא, זו לא טעות הקלדה)
4 ביצים גדולות מאוד (5 קטנות)
2 כפות שמן אגוזים
125 מ"ל מיץ תפוזים מהול במעט ליקר
מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה מלבנית גדולה.
שמים בסיר חמאה, שוקולד, קפה ו- 185 מ"ל מים וממיסים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש.
מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה והסודה לשתיה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ויוצרים גומה. לתוכה מכניסים את הביצים, השמן והמיץ - מערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה וקצת..... בודקים כמובן ע"י קיסם ידה ידה ידה......
מצננים בתוך התבנית ורק אז שולפים.
כרגיל בעוגות פסח: לא להגזים באפיה! לבדוק מדי פעם מחשש לאפיית-יתר.
העוגה רטובה וקלילה מאוד (ממש אוורירית), ממש לא נדרש זיגוג.
זיגוג:
250 גרם שוקולד מריר טוב, קצוץ
125 מ"ל שמנת
2/3 כוס סוכר
ממיסים הכל ביחד בסיר קטן על אש נמוכה, מביאים לרתיחה, מנמיכים עוד יותר את האש ומשאירים לבעבע 4-5 דקות. מצננים מעט.
מניחים את העוגה על רשת צינון ויוצקים את הזיגוג על כל העוגה.
הערות:
לא היתה לי תבנית 22 וגם היה נראה לי מוזר איך בתבנית 22 נכנסת כל כך הרבה בלילה. בסוף הכנתי את הכמות לעיל בתבנית 18, עוד תבנית 12 או 14 ועוד תבנית אינגליש קייק שלמה לא רוצה לחשוב מה היה קורה פה אם הייתי עושה את זה בתבנית 22.
שימו לב שהעוגה תופחת בתנור בטירוף! שתי התבניות העגולות שלי עלו על גדותיהן (אך נעצרו בזמן) ולכן יצאו עוגות גבוהות. איזה כיף.
דרך אגב, לא שמתי נייר אפיה והכל עבר בשלום (אתמול הכנתי שוב, הפעם עם נייר אפיה וזה היה ממש רעיון רע לא מומלץ )
העוגות נשלפות בקלות ומאוד נוחות לטפול.
לא עשיתי את הזיגוג הזה אלא גנאש רגיל ללא סוכר. בעיני מיותר להוסיף זיגוג עם תוספת סוכר.
בפעמים האחרונות לא התאפקתי והכנסתי גם לעוגה וגם לזיגוג כמה טיפות של ברנדי.....