שמחה רבה
שרשור פסח תשע"ד הנה בא!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת מיץ של יעל מוינה התאמה לפסח/יעלה

עוגת מיץ של יעל מוינה התאמה לפסח (פרווה - ללח"ק)

עשיתי סדר במקפיא ומצאתי חבילה שלמה של קמח תופח "כשר לפסח", שריחמתי עליה ולא הזבלתי אותה, ושעדיין לא פג תוקפה (טובה עד מרץ 2003).
החלטתי לנסות אם מקמח תופח אוסם כשל"פ יוצאת עוגה טובה.

ובכן - צריך לקחת את המתכון כפי שהוא ולהפחית ממנו "רבע גדול" של קמח (כלומר: לשים רק כוס ושלושת רבעי קמח).

יצאה יופי של עוגת מיץ. נא רשמו לפניכם לקראת הפסח שיבוא עלינו לטובה.

אז בסופו של דבר, גם לא השקעתי באורחים וגם השתמשתי בהם כשפני נסיון
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת "שחיתות של אור" (כשל"פ ללח"ק חלבי)/יעלה

עוגת "שחיתותית של אור" (כשל"פ ללח"ק חלבי) - מצויינת !

עוגה גדולה מאוד, רטובה וטעימה. הכנתי אחרי פסח בתבנית עגולה ותבניות אישיות מלבניות.

שימו יש שינוי בכמויות של חלק מהמוצרים בגלל ההמרה לפסח

החומרים:
250 גרם חמאה
300 גרם שוקולד מריר טוב, שבור (שמתי יותר כי השוקולד של פסח "נמוך" יותר)
185 מ"ל מים רגילים
2 כפות אבקת קפה גרגרים
250 גרם קמח דק לעוגה
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס אבקת קקאו באיכות טובה
1/2 כפית סודה לשתיה
550 גרם סוכר (לא, זו לא טעות הקלדה)
4 ביצים גדולות מאוד (5 קטנות)
2 כפות שמן אגוזים
125 מ"ל מיץ תפוזים מהול במעט ליקר

מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה מלבנית גדולה.

שמים בסיר חמאה, שוקולד, קפה ו- 185 מ"ל מים וממיסים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש.

מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפיה והסודה לשתיה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ויוצרים גומה. לתוכה מכניסים את הביצים, השמן והמיץ - מערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה וקצת..... בודקים כמובן ע"י קיסם ידה ידה ידה......
מצננים בתוך התבנית ורק אז שולפים.

כרגיל בעוגות פסח: לא להגזים באפיה! לבדוק מדי פעם מחשש לאפיית-יתר.

העוגה רטובה וקלילה מאוד (ממש אוורירית), ממש לא נדרש זיגוג.

זיגוג:
250 גרם שוקולד מריר טוב, קצוץ
125 מ"ל שמנת
2/3 כוס סוכר
ממיסים הכל ביחד בסיר קטן על אש נמוכה, מביאים לרתיחה, מנמיכים עוד יותר את האש ומשאירים לבעבע 4-5 דקות. מצננים מעט.
מניחים את העוגה על רשת צינון ויוצקים את הזיגוג על כל העוגה.


הערות:
לא היתה לי תבנית 22 וגם היה נראה לי מוזר איך בתבנית 22 נכנסת כל כך הרבה בלילה. בסוף הכנתי את הכמות לעיל בתבנית 18, עוד תבנית 12 או 14 ועוד תבנית אינגליש קייק שלמה לא רוצה לחשוב מה היה קורה פה אם הייתי עושה את זה בתבנית 22.
שימו לב שהעוגה תופחת בתנור בטירוף! שתי התבניות העגולות שלי עלו על גדותיהן (אך נעצרו בזמן) ולכן יצאו עוגות גבוהות. איזה כיף.
דרך אגב, לא שמתי נייר אפיה והכל עבר בשלום (אתמול הכנתי שוב, הפעם עם נייר אפיה וזה היה ממש רעיון רע לא מומלץ )
העוגות נשלפות בקלות ומאוד נוחות לטפול.
לא עשיתי את הזיגוג הזה אלא גנאש רגיל ללא סוכר. בעיני מיותר להוסיף זיגוג עם תוספת סוכר.
בפעמים האחרונות לא התאפקתי והכנסתי גם לעוגה וגם לזיגוג כמה טיפות של ברנדי.....
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגיות שקדים מחלמונים מיותמים /יעלה

עוגיות שקדים מחלמונים מיותמים
מה עושים עם 4 חלמונים מיותמים בפסח

עוגיות שקדים

4 חלמונים

200 גרם שקדים טחונים דק

3/4 (שלושת רבעי) כוס סוכר

2 שקיות סוכר ווניל

2 כפות קמח מצה לעוגות (טחון דק)

אופן ההכנה:

שמים במעבד את השקדים עם הסוכרים. עד שהכל טחון לאבקה !

מערבבים בידיים עם החלמונים וקמח העוגות. בהתחלה נראה שזה לא מתאחד, אבל עם קצת שכנוע - נוצר "בצק".

אופים בחום בינוני (170 אצלי) כ-10-12 דקות. לא לאפות יותר מדי!

לגבי מתיקות וסוכר:
בפעם הבאה אכין עם חצי כוס סוכר כי עבורנו זה מתוק מדי.
מי שרוצה מתוק יותר, יכול לגלגל אותן באבקת סוכר מיד עם צאתן מהתנור או לפני שמתחילים לאפות. אני ויתרתי.....
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בראוניס כשל"פ של "גדולים"-אפשר ללא מקסר/יעלה

מתכון שמבוסס על בראוניס חמץ שלי.

בראוניס "כשר לפסח" של "גדולים" - אפשר להכין ללא מיקסר :

החומרים:

200 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
2 כוסות סוכר
רבע כפית מלח
5 ביצים
2 כפיות ווניל
1 כף גדושה נסקפה + רבע כוס מים חמים (או אספרסו)
1 + רבע כוס קמח אוסם תופח של פסח
6 כפות גדושות קקאו (לא ממותק)
כוס אגוזים (לא חובה)

אופן ההכנה:

ממיסים בסיר על אש נמוכה מאוד: חמאה +סוכר + שוקולד + מים + קפה. מצננים כמה דקות על השיש.
בקערה גדולה מערבבים 5 ביצים שלמות (אפשר להקציף עם מזלג , רק כדי לערבב היטב).
מוסיפים לאט את הקקאו ואת הקמח, לסירוגין עם תערובת השוקולד.
מוסיפים את 2 כפיות תמצית הווניל ומוסיפים בתנועות קיפול את האגוזים הקצוצים.

לחמם תנור בחום בינוני 140- 150 בערך, לשפוך התערובת לתבנית גדולה ולאפות 25-30 דקות בערך, מניחים את כף היד על המאפה ובודקים אם הבצק התייצב.

הערות:
1 - אם אין קמח תופח: שמים כוס ורבע של תערובת קמח מצה מנופה + קמח תפו"א + אבקת אפיה.
2 - לא כדאי לאפות הרבה, מחשש שיתקשה.
3 - לא להבהל אם יש מעט חריצים, זה בגלל הקמח של פסח. אם זה ממש מפריע, אפשר לשפוך זיגוג שוקולד.
4 - אחרי האפיה, ממתינים מעט וחותכים לריבועים. חי טוב גם בהקפאה.

בהצלחה ובתיאבון.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בצק חש"ק כשל"פ /יעלה

אני חושבת שניתן אפילו לרדד. פשוט אין לי מערוך לפסח....
הכנתי כבר בשנה שעברה כבסיס לקישים חלביים.
נראה לי שבמקרה זה חייבים את הקמח התופח בגלל המרקם החלק שלו.

בצק חש"ק כשל"פ
============
שקית וחצי של קמח תופח לפסח (300 גרם בערך)
200 חמאה
1 שמנת
1 ביצה שלמה
חצי כפית מלח או מעט יותר ! מאוד חשוב!
שעה או לילה בקירור

אפשר להשתמש כבסיס בעיקר.
מחר אני מתכוונת לנסות להכין כיסונים בשיטה של עוגיות הלוקום.

הנה תמונה שלו. הוא מאתמול במקרר אבל מכינה ממנו רק מחר (אחרי שאסגור לגמרי את המטבח הבשרי ואשוב לחלבי-פרווה....).


מחר אקנה עוד קמח לאפית עוגות הכף, הבת שלי טסה במוצאי החג לפולין וזה מה שהיא הזמינה ממני (אין לי הרבה אפשרויות, בעיה).
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת שוקו-אפרסק פרווה/יעלה

עוגה מדהימה שנולדה במקרה, היא קלה, פרווה ומהירת הכנה, למרות מגוון החומרים היא שוקולדית מאוד-מאוד וממש במקרה, בלי כוונה, מתאימה להמון "מוגבלי מזון" :

ללא שוקולד! ללא טיפת שומן ! ללא טיפת קמח !

זה משהו בין טורט לעוגה בחושה, מאוד קליל ונשמר טרי מחוץ למקרר או בהקפאה. העוגה כהה מאוד (כאן בתמונה עוגה קטנה בתבנית אישית ש"גנבתי" מהגדולה כדי לצלם את הבפנוכו).

כלים: מג'ימיקס בלבד !

תבנית: 24 יוצאת גבוהה, אבל אפשר גם 26 אם מוסיפים למעלה קצפת.


עוגת שוקולד-אפרסק

חומרים:

200 גרם שקדים מולבנים או רגילים

200 גרם סוכר רגיל (למי שקשה עם מרירות השוקולד - לשים 250 סוכר)

50 גרם קקאו הכי טוב שיש

1 שקית אבקת אפיה

2 אפרסקים כתומים גדולים (350 גרם נטו, ללא גלעינים)

6 ביצים גדולות

קורט מלח

כפית ווניל איכותי


אופן ההכנה:

מחממים תנור, ללא טורבו, לחום של 160 מעלות. משמנים או מניירים את התבנית.

שמים במג'ימיקס את השקדים עם הסוכר, המלח ואבקת האפיה - מרסקים היטב לאבקה.

מוסיפית את הקקאו וממשיכים את הערבוב כדי שיתאוורר מעט.

מוסיפים את הביצים ואפרסקים ומערבים 2-3 דקות ושוב ל-2 דקות, כדי לוודא שהכל מעורבל היטב.

יוצקים לתבנית ושולחים לתנור ל- 45-60 דקות. תלוי בגודל ובתנור. רואים בעין שהעוגה טיפה נפרדת מהדפנות כשהיא מוכנה ויצבה, אפשר לבדוק עם קיסם. 50 דקות אפיה זה בדרך כלל מתאים לתבנית 24.

להשאיר אותה בתנור כבוי, עם דלת מעט פתוחה. העוגה צונחת רק מעט, היא כמעט שומרת על הגובה שהגיעה אליו בזמן האפיה.

ניתן לצפות את העוגה בשכבה של קצפת ולקשט למעלה בפלחי אפרסק. אצלנו זה לא מגיע לשלב הזה....

אפשר להכין את העוגה עם ממתיק שאתם רגילים ואז היא בכלל דיאט....

כתוב גם בעוגות 2 עוגת אפרסק מתאימה לפסח ואפשר גם דיאטתי אפשר להחליף לאגסים אם אין אפרסקים t
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וגת מצות/אורני

עוגת מצות היא עוגה נפלאה לטעמי. אחד הפיתויים שאני פשוט לא עומדת בפניהם. הנה מתכון ללא ביצים כלל וכלל. המקור עם מרגרינה אבל במשפחה שלנו מכינים אותה עם חמאה ואולי זה יותר עדיף - מגביל אותנו בכמה שאפשר לזלול אותה כל היום.
שימו לב שהכמויות כאן מתאימות לשתי עוגות. והמתכון הוא שדרוג של אחייניתי למתכון המיתולוגי של אמי ע"ה.


מתכון לשתי עוגות, כל עוגה 6-7 שכבות של מצות:
ארבע חבילות שוקולד מריר
200 גר' חמאה
כף סוכר
רבע כוס חלב
ו שקית סוכר וניל או כפית תמצית וניל
מתיזים על המצות יין אדום מתוק, שמים אותן זו על זו ומורחים בקרם
על המצה העליונה מורחים עוד קרם
למעלה אפשר לפזר קוקוס
שומרים במקרר וצריך לחכות לפחות חצי שעה לפני שמתחילים לאכול
 

shira1960

Active member
מוס/גלידה/קציפת תותים כשל"פ ללח"ק (מכיל חלבון

(מכיל חלבון לא מבושל)

לא יודעת מה מקור המתכון. למיטב זכרוני היינו מכינים את זה עוד כשאמי ז"ל היתה בחיים , אז למעלה מ28 שנה. במקור מכינים במיקסר אבל הכנתי גם בבלנדר וגם במעבד מזון. למרות שאני בדרך כלל לא אוכלת ביצים לא מבושלות, זה הפך להיות קינוח מועדף בפסח - קל להכין, אפשר להכין מראש, פרווה ללא קטניות וללא שימוש בריץ' ומרגרינה - מה עוד אפשר לבקש מקינוח פסחי?


על כל 2 כוסות תותים שטופים, קניים, קצוצים:
כחצי כוס סוכר
2 כפות מיץ לימון
2 חלבונים

שמים את הכל בקערת המיקסר/בלנדר ומערבלים עד שזה תופח מאוד מאוד. משהו כמו 10 דקות (במעבד מזון לוקח פחות זמן). מעבירים לקערה/תבנית, מכסים יפה בניילון נצמד ולפריזר.
 

לאה סי

Active member
קציפת תותים-יעלת-


קציפת תותים
החומרים:
2 כוסות תותים רחוצים ונקיים
2 חלבונים
½ - ¾ כוס סוכר
2-3 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
מכניסים את התותים, החלבונים והסוכר לקערה.
מקציפים במערבל עד שנפח הקערה מתמלא.
מוסיפים את מיץ הלימון ומערבלים עוד כדקה.
שמים בתבנית גדולה, ומקפיאים.
מקור המתכון: אמא שלי.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קראמבל תפוחים עם פירורים מפאי בטטה/שוויצרית

קראמבל תפוחיםשיווצרית- מישי - רקפת



חומרים לעוגה:
1 ק"ג תפוחים גרנד סמיט
קינמון
כ-100 גרם צימוקים


ציפוי פירורים כשר לפסח: מכינה כמות כפולה לקראמבל
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס קמח תפו"א
3 כפות שמן
1/2 כוס פקאנים קצוצים גס משתמשת באגוזי מלך


אופן הכנת המילוי
1. מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים, לגלען ולגרד במעבד מזון או בפומפיה.
ולרוקן ישירות לתבנית הפיירקס. אני פרסתי לפרוסות דקות במג'ימיקס

2. משטחים את כל הכמות בתוך הפיירקס ומפזרים מלמעלה קינמון וצימוקים.
ולערבב/ללוש את הקנמון והצימוקים לתוך גרר התפוחים.

3. לערבב את חומרי הציפוי

4. מפזרים באופן אחיד את הפירורים
5. מכניסים את התבנית לתנור מחומם מראש לחום של C 180º על משטח רשת ל-45 דקות. לבדוק את הזמנים.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ציפוי השוקולד הנצחי/יעלה- כשל"פ ללח"ק

2 אפשרויות :

אפשרות א' - יש להגדיל את כמות השוקולד המריר ל-80 גרם
להוסיף כף אחת שמן אגוזים !

אפשרות ב' - להפחית את כמות המים ב-2 כפות.
להשאיר את כמות השוקולד כפי שהיא
להוסיף 2 כפות שמן
אם מכינים כך, כדאי לבדוק בסוף ההכנה אם צריך תוספת סוכר.


=================
נושא : הציפוי הנצחי......
תאריך : 15/04/05 13:25
מחבר/ת : יעלה
3 כפות סוכר
3 כפות קקאו
4-5 כפות מים
כפית נס קפה

להמיס הכל יחד על אש קטנה.

להוסיף :
50 גרם שוקולד מריר פרווה קוביות
כפית של נוזלי טעם: ליקר, רום, ווניל

להמשיך להמיס על אש קטנה.

להסיר מהאש ולהוסיף תוך בחישה מהירה:

25-50 גרם מרגרינה..... לפי דרגת המוצקות הדרושה.

לשפוך ואז מיד ליישר כי ברגע שמתקשה, יוצא מבריק וחלק
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עיגולים בדבש לפסח-Boules au Miel /fields

קינוח טוניסאי מסורתי לפסח המככב בחג לכל אורכו ורוחבו של היום והלילה
ויש להחביא מגנבים...

עיגולים בדבש לפסח
Boules au Miel

המצרכים:
10 מצות
גרידת תפוז מ3-2 תפוזים
4 כוסות מיץ תפוזים (סחוט טבעי)
2-3 ביצים
קינמון לפי הטעם
1/2 כוס עד כוס סוכר – לפי הטעם

דבש מעשה בית - בהמשך

אופן ההכנת העיסה:
- מרטיבים קלות את המצות במים
- מעבירים לקערה ושוברים אותם ביד לחתיכות קטנות, לא פרורים
- מוסיפים מיץ התפוזים עד שהמצות יתרככו דיים, ניתן להוסיף מים או מיץ תפוזים בהתאם לכמות המצות, לערבב טוב, רצוי ביד כדי להרגיש אם המצות התרככו דיים
- מוסיפים את הסוכר, גרידת התפוזים והקינמון, מערבבים טוב
- מוסיפים ביצים בהתאם לכמות המצות ומערבבים טוב .
- נותנים לנוח כרבע שעה עד שהחומרים יתאחדו טוב

- בינתיים על אש גבוהה מחממים שמן עד לפני שירתח, רצוי בסיר גבוה ורחב - שיהיה חם מאוד ומנמיכים קצת
- מהתערובת יוצרים עגולים לא גדולים מדי כדי שהפנים יתבשל טוב, מניחים בשמן, כשמזהיב, הופכים לצד שני. אפשר ליצור את העיגולים ביד או באמצעות כף.
רצוי להעמיד כוס מים ליד התערובת להרטבת היד או הכף
- מוציאים לצלחת רחבה .

עם סיום הטיגון - להכין סיר להכנת הדבש וצלחת הגשה יפה שבה יונחו העיגולים לגשה לאחר ההדבשה:

אופן הכנת הדבש
250 גרם סוכר או לפי הצורך
2 כוסות מים או בהתאם לצורך
מיץ מרבע לימון
להמיס פחות מרבע כפית קמח תפו"א ברבע כוס מים לדלל ולהוסיף לדבש המתהווה (עושה שהדבש לא יתקשה למחרת).
תוך כדי ההדבשה, במידת הצורך – להוסיף קצת מים כי הדבש מצטמצם


בתיאבון ובהנאה.
 

shira1960

Active member
"על האש" בערב ערב חג -

לא זוכרת איפה ראינו את המנהג הזה, אולי אצל יוצאי צפון אפריקה, אבל לאחר בדיקת חמץ עושים "על האש" כדי להפטר מכל מה שאולי נשאר מהחמץ. אנחנו מכינים כבר הכל כשר לפסח, בכלים של פסח, ואת זה אפשר לאכול בערב אחרי בדיקת חמץ (עדיין עם לחם) ובצהריים של ערב חג אוכלים את השאריות בלי לחם ועם סלט טרי, סלטים מבושלים...
 

חנהפ

Active member
בדר"כ

גרונות מהמרק, ירקות מהמרק (יען כי המרק נאכל ללא ירקות ועם קניידלך)
גולש תפו"א ללא בשר וסלט ירקות
 

shira1960

Active member
לא בדיוק הפעלה אבל - במשך השנים

צוברים מלאי של צעצועים שונים שמתאימים להגדה - צפרדעים קופצים, נחשים, ג'וקים ("כינים"), ארבה (או משהו שנראה כמו) וכו'. מחביאים עד לרגע המתאים ואז מוציאים - ילדים (ומבוגרים) מאוד נהנים, גם בפעם המילויון...
 
למעלה