החורף נגמר - הגיע הזמן לרדת לאילת!

החברה תשלם מחיר יקר על מחלות עתידיות

של רבים כל כך.

הגלישה עצמה אינה מסוכנת.
אך בתוך אוטובוס , כלוב מתכת,המכפיל פי כמה את עצמת הקרינה, כשמכפילים גם במספר הטלפונים שיש בו....

מישהו עשה את החישוב?

ומי ישלם את עלויות הסבל הזה?

שוב אנחנו.

מה אני אגיד לך

הקרינה שבנסיעות זה מה שיעשה לאנשים סרטן.
ובכלל, את מדברת כאילו אין לאנשים זכות בחירה.
מי שלא רוצה לא חייב לסוע, החברות לא ישלמו כלום תאמיני לי,
חוץ מזה שאין איך להוכיח שהקרינה היא מהנסיעה באוטובוסים, לא שזה ישנה.

סעי ברכבת.

באמת שיש נטיה לישראלים רק להתלונן ולרצות יותר טוב.וחבל.
אם יש לך איך לממן את זה לאגד בהצלחה..

no rad

New member
באמת לאנשים אין אפשרות בחירה

מאז שאנשים מדברים וגולשים בסלולרי כל הנסיעה באוטובוס וברכבת אני (רגיש לקרינה) לא יכול לנסוע בתחבורה ציבורית.
לי כבר אין זכות בחירה וכך גם לאנשים אחרים שלא מרגישים טוב בסביבת קרינה.
ודרף אגב רמות קרינה בתוך אוטובוס שבו מדברים כמה אנשים בטלפון GSM ועוד כמה אנשים גולשים בסלולרי או במחשב נייד על ה WIFI אינן קטנות בכלל.
כל אדם כזה שגולש או מדבר חושף גם את כל מי שיושב לידו לקרינה מיותרת.

אם כבר מחפשים דרך להעביר את הנסיעה עם המחשב הנייד או הסלולרי אז עדיף להקשיב למוזיקה (לא סטרימניג) מהזכרון בנייד או לשחק משחקים וזאת ללא שימוש ב WIFI או ב רשת הסלולרית.

בהנו ותהיו בריאים

מבחינתי מי שלא נוח לו שיסע ברכב.

באמת נראה לכם שהגיוני להחליט שבאוטובוס אין טלפונים כי זה עושה קרינה?
לא חושבת שאני היתי רוצה שכשאחותי הקטנה נוסעת באוטובוס לסבתא, שלא יהיה עליה פלאפון.
אגד זה שירות , לא חייב להשתמש. וברגע שיאסרו שימוש בפלאפון בזמן נסיעה באוטובוס, תאמינו לי שיותר אנשים יתעצבנו מזה מאשר יסכימו עם זה. אין מה לעשות.

והגלישה, זה באמת שטויות של קרינה.

ומה זה בדיוק רגיש לקרינה?!?!
אתה יודע כמה קרינה יש אפילו בבית שלך? מה זה רגיש לקרינה.
ברור שקרינה לא טובה לאף אחד.

no rad

New member
ומי שאין לו רכב?

אני באמת נוסע ברכב פרטי, אבל מה עם כל הרגישים לקרינה, נפגעי הקרינה וכל אלה שלא רוצים להחשף לקרינה מהסלולריים והמחשבים הניידים באוטובוס וברכבת, ושאין להם יכולת לרכוש או לנסוע ברכב פרטי?
המצב כיום הוא כפייה של קרינה על אנשים אלו והאופציה היחידה שלהם היא לא לנסוע בכלל.

אגד זה שירות, תחבורה ציבורית זה שירות, והשרות הזה הוא לכלל האזרחים. כאשר נמצאים במרחב ציבורי אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה כל עוד זה לא פוגע או מפריע למישהו בסביבתך.
כמו שאסור לעשן בתחבורה ציבורית כך גם צריך היה להיות אסור להשתמש בסלולרי, זה מפריע להמון אנשים וגם לרגישים לקרינה. יבוא יום ואסור ויהיה להשתמש בסלולרי או בנייד (ויפה שעה אחת קודם) בתחבורה ציבורית.
מה שאני חושב שראוי שיהיה בנתיים זה קרון (לפחות אחד) ברכבת "ללא קרינה", ולפחות עשירית מהאוטובוסים "ללא קרינה".

גם הקרינה מהסלולרי וגם הקרינה של "גלישה" היא איננה נמוכה ויש לחשיפה אליה השלכות בריאותיות ארוכות טווח.

רגישות לקרינה היא הופעה של תסמינים בעת חשיפה לקרינה בלתי מייננת בדרך כלל קרינת רדיו (מסלולרי, אינטרנט אלחוטי, ראוטרים, מחשבים אלחוטיים) וכן בעת חשיפה לשדות מגנטיים בתדר נמוך (בדרך כלל ממכשירי חשמל, קווי מתח גבוה ומתקנים של חברת חשמל ) על רגישות לקרינה את יכולה לקרא באתרי: http://www.norad4u.co.il/ehs-h

אני משתמש במדי קרינה כדי לבדוק את רמות הקרינה בביתי ובמקום העבודה שלי. יש לי גם אחד עלי בכל חלק של היום.
אני יודע בדיוק כמה קרינה יש בסביבתי וכמה קרינה מקרין סלולרי, או מחשב נייד אלחוטי.

עם כל הכאב, שישארו בבית או שיקחו מונית

אי אפשר למנוע מכולם משהו כי מספר אנשים רגישים.

תחבורה ציבורית זה צורך, ועם כל הכבוד אי אפשר להתנתק מהסביבה ברגע שעולים על אוטובוס, בעולם שיש לנו היום חשוב שיהיה מכשיר סלולרי.

אז עם כל הכאב, האנשים הרגישים שאתה מציין, שימצאו דרך אם לא מתאים להם האוטובוסים.
בואו נגיד שחוק שאוסר על פלאפונים בתוך אוטובוס או רכבת לא יהיה.
אז חבל על המאמץ .

no rad

New member
כמו שיש לעישון יהיה גם לסלולרי ולאלחוטי

אבל בואי לא נתווכח על כך.

GossipGirl2

New member
נסיעה לאילת עם הילדים

כבר שנים שלא נסעתי לבד לאילת,תמיד זה היה עם האחיינים שלי.
אז נסיעה לאילת,זה מתיש.

אז מעבר כמובן לתשבצים, אוכל, נגן מוזיקה,אייפון וכאלה, אני תמיד מכינה פעילות לילדים(מדובר על גילאים 7 ו9 אבל יכול לעבוד מצוין על קטנים וגדולים יותר.)
זה מעסיק גם אותי ומעביר את הנסיעה בכייף.

שנה שעברה הפעילות שהכנתי הייתה לוח שנה ליצירה לילדים.
לקחתי לוח שנה דומה לזה
שקניתי בקרביץ(חיפשתי תמונה באינטרנט שתמחיש איכשהוא..זו לא אני/משפחה שלי). שיש לו מקום לתמונה גדולה בדף הראשון ובדף השני שמחובר אליו יש ריבועים עם התאריך,שגם יש קצת מקום לכתוב.
הכנתי מבעוד מועד תמונות של המשפחה(2 עתקים מכל תמונה כמובן,כי יש 2 לוחות שנה). הילדים בחרו איזה תמונה בכל חודש.
בנוסף, כתבתי לי על דף מרוכז את כל הימי הולדת של המשפחה/חברים טובים שלהם(מה שידעתי..ומה שלא,תמיד אפשר להוסיף אח"כ). והדפסתי על דף אחד תמונות קטנות-קטנות של אותו חוגג יום הולדת. הם היו צריכים למצוא את התאריך/חודש ולקשט את התאריך לכבוד יום ההולדת.
קניתי גם קצת מדבקות(חנות 2 שקל כדי להוריד עלויות).

בקיצור, זה מעביר איזה שעה וחצי מהנסיעה בכייף.
גם פעילות עם הילדים, גם הילדים מרותקים ולא עושים רעש, וגם אחרי זה הם ישנים כמו שצריך ולנו יש זמן לנוח גם כן:)

אגב,
להשתמש בדבק סטיק,הכי רצוי ולא מלכלך.

שתיהיה נסיעה טובה!

Purple Mushroom

New member
מה זה רשת בילבורד?

וכבר כמה שנים לא ירדתי לאילת.
פעם אחרונה, בנופש באנוש, אילת 2008, בקיץ \אביב 2008 נראה לי.

כשהיתי באילת פעם אחרונה, כל החברים שלי רק חיכו לחנות הזאת.
באמת שיש עליה ממש טירוף באילת.

speed 2007

New member
באמת הגיה הזמן לרדת לאילת

אבל קשה היא יבשה כל כך.. לא כמו תל אביב הרבה יותר לחה P:

מה הדרך הכי טובה להעביר את הזמן? פשוט לישון!

The new me9

New member
15 דרכים להעביר את הזמן

1. סרטים באייפד
2. מוזיקה באייפון
3. ספר טוב
4. סודוקו, תשבצים
5. עיתון
6. לישון
7. משחק הזכרון בע"פ. כל אחד מוסיף מילה. נראה כמה אפשר להגיע.
8. טאקי
9. דמקה
10. סריגה
11. לבנות - טיפוח: גבות וכו'. לבנים: גילוח במכונה (10 דקות, אבל גם זמן)
12. לדבר כמו שיחות הנפש של יום כיפור עם מי שיושב לידך
13. טלפון לכל מי שלא הספקנו כבר הרבה זמן
14. לאכול - אבל לא יותר מדי. בכל זאת סיבובים בדרך.
15. לדבר עם הנהג. שוב - בעדינות. לא להפריע

שירלי282

New member
הטיפ שלי :)

קודם כל לקחת שקית נגד בחילות , להכין מלא מוזיקה למי שיש אם פי, ולמי שאין פשוט לחבר את האוזניות לרדיו של הסלולרי :) אם אתם מהמתקדמים- הכינו כמה סרטים טובים לדי וי די נייד! זה הזמן גם לדבר עם קרובי משפחה וחברים שלא דיברתם איתם מלא זמן חחח

טיפים לנסיעה כיפית וחלקה לאילת

בוקר טוב.
בטוח כולנו נוסעים עם כמה חברים/ות,נכון ?
אני וחבריי תמיד היינו משחקים "ארץ עיר" אבל ללא דפים,בע"פ כמובן,ואין לכם מושג איך שזה מעביר את הזמן לחלק הראשון של הנסיעה.
השלב השני זה המשחק "כן לא שחור לבן", למי שלא מכיר אז כולם שואלים את כולם שאלות אבל בתשובות אסור שיוזכרו המילים "כן לא שחור לבן", זה משחק צחוקים ברמות שיפיל אתכם מהכסאות.
ואם נמאס מהמשחק הזה (כן לא שחור לבן) תעברו אח"כ לשלב של משחק ה-7 בום... מתחילים בספירה רגילה,וכל פעם שמגיעים למספר 7 וכפולותיו זה שעלה בגורל חייב להגיד את המילה בום !,למשל במקום 7 צריך להגיד בום,במקום 14 צריך להגיד בום,במקום 21 צריך להגיד בום וכיו"ב.
והחלק הלא פחות כיפי ומעורר זה משחק זיהוי שירים ע"פ מילות מפתח,הבטחה אישית שלי שבשלב הזה של המשחק כל יושבי האוטובוס יצטרפו אליכם לשירה.
טיפים אלו יחסכו לכם בזבוז של הבטרייה של האייפונים והאייפדים וישכיחו מחלק מהנופשים את הצורך באלכוהול.
אז תהנו לכם מנסיעה זו בצורה בטוחה וחברותית.
ואל תשכחו,ארץ ישראל היא אמריקה שלי.
שבוע טוב ובהצלחה לכל המתמודדים בתחרות מגניבה זו.

yanek9

New member
הפכים נמשכים

אני בוחר לי מבין הנוסעים מישהו שבטוח חושב אחרת ממני:

אוהד הפועל תל אביב
בחור דתי
אנרכיסטית בלבוש גותי

ומתחיל לדבר איתם. שומע מה הפילוסופיה שלהם לגבי החיים, לא מסכים עם הרוב, מתעורר ויכוח - הכל במסגרת דיון תרבותי, אם כי יש גם צעקות מדי פעם - והזמן רץ.
בתחנה האחרונה מסכימים לא להסכים, והולכים לקרוע את העיר

the mush

New member
התחביב שלי בנסיעות ארוכות בתחב"צ

[ולא רק בנסיעות לאילת]
להכיר אנשים חדשים!
אין דבר יותר משעשע ומלהתחיל לדבר עם הבן אדם שיושב לידך...
זה הופך את הנסיעה להרבה יותר נעימה לכולם,
ואם יש להם חטיפים? אז פעמיים כי טוב!

מאיה28ח

New member
בשיחה ערה עם הג'יפיאס כדי לשמור על העירנות

ועל הדרך לא לטעות בדרך
, במיוחד בכביש הערבה שמאוד קל ללכת לאיבוד.....

למעלה