עשרת הספרים האהובים עליכם

avivs

New member
עשרת הספרים האהובים עליכם

לא באמת חייב עשרה, אפשר גם חמישה או עשרים.

העקרון הוא לכתוב את הספרים הראשונים שעולים לכם בראש כששואלים אתכם "מה הספרים שהכי אהבתם?"

תרגישו חופשי לספר על כל ספר, אבל אפשר פשוט לכתוב את השם שלו.

Yuli Gama

New member
הממ...

אפשר גם סדרות, נכון? אני כבר מזמן לא קוראת בבודדים.

בלי סדר מיוחד:

גאווה ודעה קדומה (למרות שזה אכן בראש הרשימה)

armour

הסדרה של Kate Daniels

הדרקונים של פרן (למרות שאני כבר כמה שנים לא מסוגלת לגעת בסדרה מחדש)

The Immortals After Dark Series

דרזדן

הסדרה של Thursday Next #1) by Jasper Fforde

חתול גדול חתול קטן (אל תשאלו, זה ממש קרן אור קטנה לפעמים...)

c j cherryh foreigner series ויום אחד אני אקח את עצמי בידיים ואקרא את הארבעה הספרים האחרונים שיצאו בסדרה (גם אם צריך היה לקרוא אותה מההתחלה לשם כך...)

ואם כבר, כמעט כל ספר אחר שלה, כולל הפנטזיות שבהם אני לא מצליחה להבין חצי מהאנגלית. יש לה איזה קסם מיוחד בכתיבה.

זהו, חייבת לרוץ להוציא ילדים מהגן, בטח אחשוב על עוד משהו בהמשך.

avivs

New member
שכחתי לגמרי ש ARMOUR

קיים.
ממש אהבתי אותו וכל כך שמחתי שהסופר כתב ספר נוסף אחרי עשור.
רק חבל שהספר הזה היה מטופש והתרכז בציידי ערפדים מאוד משעממים.

גלקטור

New member
המממ...

גר בארץ נוכריה
המפלצת מהכוכבים
עריצה היא הלבנה

סדרת אמבר (כל העשיריה!)

שר הטבעות

גבעת ווטרשיפ

מדריך הטרמפיסט לגלקסיה

pix37

New member
כמה מהאהובים יותר

1. תשליך - ניר קיפניס (לא ז'אנרי)- הסוף איום ונורא אבל ספר נפלא כאשר אתה במצב רוח מסוים.
2. סדרת מחלק הרצח של דאבלין - טאנה פרנצ' - (בלב היער, דומות, בית מס'16, חוף הרפאים), רומנים פסיכולוגים מורכבים מאוד ונהדרים.
3. עריצה היא הלבנה - קצת התיישן אבל עדיין היינלין בשיאו.
4. משמרת לילה ו- חבטה - טרי פראצ'ט - night watch ו- thud - פראצ'ט בשיאו - בספרים האלה הוא זיקק את הכתיבה שלו ואת הרעיונות שנפרסים לאורך כל סדרת עולם הדיסק והביא אותם לשיא מופלא של אהבת אדם, הומור ושנאת הגזענות.
5. עשו או כימים אחדים - מאיר שלו - ספרי בית ספר נפלאים.
6. אומה צמרירית - ג'ון סאלזי - fuzzy nation - סופר מד"ב עדכני שלוקח קלסיקה והופך אותה לשלו. ספר נפלא שילוב של מד"ב מערבון ודרמת בית משפט.

MxIxAx

New member
גם אני רוצה

1. שלישיית מילניום של סטיג לארסון (נערה עם קעקוע דרקון, הנערה ששיחקה באש, הנערה שבעטה בקן הצרעות
2. טרילוגיית המלך הכוהן של רומח הדרקון
3. טרילוגיית ארגות' (עוד רומח הדרקון)
4. המשכי סדרת וויאג'ר בספרים
5. המממ..... .... .. . . . . . . . .--___-_-.-.-. .............

אה כן, V for vendetta

ניימן3

New member
יאללה

סדר לא באמת אומר כלום. חוץ מזה שאמבר באמת מספר אחת.

1. אמבר: הסידרה האהובה עלי ביותר אי פעם. אהבה של גיל 12 שלעולם לא נס ליחה.
2. שרלוק הולמס.
3. פנדורין (שרלוק הולמס הרוסי).
4. בשורות טובות. המיטב של גיימן עם המיטב של פראצ'ט.
5. הטרילוגיה הראשונה של רומח הדרקון. סדרת הפנטזיה הראשונה שקראתי אי פעם. השפיעה קשות על חיי.
6. הקיסם בעינו של אלוהים. ספר מבריק.
7. ספרי הנוער של היינליין.
8. הרובוטים של אסימוב.
9. כל סדרת ולאד טלטוס של סטיבן בראסט. השלישי והחמישי הם יצירות מופת של ממש.
10. הכוח - פרנק מ. רובינסון
11. מלבד הכלב. הספר שגרם לי להתאהב בקוני ויליס.

וכמה דברים מהעת האחרונה שטרם ברור איך הם יתברגו לרשימה:
1. סדרת Newsflesh. בלוגרים נגד זומבים עם מתח בסגנון באטמן של נולאן.
2. אני *לא* רוצח סדרתי (בעיקר הספר הסוגר של הטרילוגיה).
3. Leviathan Wakes וסדרת ההתרחבות.
4. סדרת קוטל המלכים של פטריק רותפס (סידרה מאד שנויה במחלוקת. אני *אהבתי*)
5. העיר והעיר של צ'יינה מייאוול.
6. Among Others - ספר לאנשים שאוהבים ספרות ספקולוטיבית.

יאללה, נפסיק פה, למרות שבטח שכחתי את הדברים הכי טובים.

avivs

New member
שלי...

"ילד מלחמה" - ההמשכים פחות, אבל את הספר הזה קראתי פעמיים והוא מדהים.

"הרואים למרחק" - שינה את כל מה שחשבתי על פנטזיה עד לאותה הנקודה. סיפור ארוך, מעייף וממכר. אין לה עוד ספר שמתקרב לאותה הרמה.

"זכרונותיה של גיישה" - כנראה קשור לזה שהיה אחד הראשונים שקראתי. סיפור מעולה שמסופר מצוין. גם הסרט לא היה רע.

"הרקדנים בסוף הזמן" - של מורקוק. ספר פסיכי וגאוני.

"הר סין ז'אנג" - ספר קצר, פשוט ועוצמתי. חבל שהסופרת הפסיקה לכתוב.

"זה" - סטיבן קינג במיטבו. בניית דמויות מהטובות שקראתי.

"העמדה" - הבנאדם הרג 99.9% מאוכלוסיית העולם וגרם לך להאמין שזה באמת קרה. קלאסיקה.

"מאלאזן" - עשרה ספרים. סדרה גאונית. לא מתאימה לכולם. דורשת המון מהקורא, אבל זה מאמץ שמשתלם פי מאה בהמשך.

"מלכת השלג" ו"מלכת הקיץ" של ג'ואן וינג'. ספרים מעולים עם בניית עולם נהדרת ומקורית. השני הפתיע אותי מאוד והצליח להתעלות על הראשון. סדרה נוספת שלה היא של "חתול", אבל שם הספר הראשון היה נחמד, השני היה מדהים והשלישי נורא.
עוד סופרת שהפסיקה לכתוב.
הממש לא מוכרים:

The Archer's Heart - ספר פנטזיה עם דמויות מדהימות וסיפור אהבה מצוין.

A Strong and Sudden Thaw - פוסט אפוקליפטי מעולה. שתי דמויות ראשיות ומצוינות. גם ספר ההמשך היה מצוין, אבל קראו אותו עוד פחות אנשים משקראו את הראשון.

The God Eaters - מעין מערבון שמשלב אלים ומיטולוגיה אינדיאנית. לא קל לקריאה, אבל ממש מרשים. גם שם יש סיפור אהבה מצוין ומיוחד.

Melusine - חלק ראשון בסדרה של ארבעה ספרים. הספר הזה אפל וכתוב כל כך טוב. לסופרת יש יכולת לתאר דברים בצורה מדהימה. במרכז הספר שני אחים שלא ממש יודעים שהם אחים. בניית העולם שם היא מהטובות שנתקלתי בהן. פשוט ספר מעולה.

lost souls - ערפדים, כמו שספרי ערפדים צריכים להיות.

יש המון שאני לא זוכרת, הנה כמה שהגיחו

מתת-ההכרה :)
(אין כל משמעות לסדר, ומתנצלת על סלט העברית/אנגלית)

סדרת אמבר של זילאזני
טרילוגיית המוסד של אסימוב
מלכת השלג של ג׳ואן וינג׳
Little, Big של Crowley
The End of Mr Y של סקרלט תומאס
סדרת Kate Daniels של אנדרוז
Dead Witch Walking של קים האריסון
אייבנהו של וולטר סקוט
The 13 Clocks של James Thurber
הראשונים בסדרת Anita Blake
יוביק של פיליפ ק. דיק
Altered Carbon של ריצ׳רד מורגן
הנידחים של זנה הנדרסון

ועוד...

משחכס

משחכס 2א'
משחכס 2ב'
משחכס 3א'
טוב סתם:
ה"פ
בלב היער
חוף רפאים
בת העשן והעצם
נער כחול עיניים
סדרת סאלי לוקהארט
משחקי הרעב
color atlas of anatomy
לישון. לישון אני הכי אוהבת

רשימות זה אהבה!!!!11

טויב. כבר רשמתי תגובה עם רשימת ספרים ופירוט נרחב על אהבתי העמוקה לספרים ואז בטעות סגרתי את החלון ובאסה. אז הנה רשימה עצלנית, לא לפי סדר עדיפויות ואולי שכחתי כמה:
1) ילד מלחמה - בין השאר כי ג'וס. בהמון ספרים יש דמויות עם טראומות עבר, כי דמות היא לא דמות אם אין לה סיפור טראגי על איזה הורה שנרצח או אונס או וואטבר. בספרים טובים רואים את ההשפעה של הטראומה במעשים וכדו', אבל ילד מלחמה זה הספר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו שהעבר והילדות של הדמות כל כך חיים ובאים לידי ביטוי, לא רק באיזו תכנית נקמה בסוף אלא ממש בכל ההתנהגות והאופי והמעשים שלו, וזה עושה את הדמות כ"כ אמיתית ובכלל כל הספר פשוט אוסוווום.
אני עצלנית מכדי להיות לא-עילגת, תסלחו לי.
2) חומריו האפלים - הדמויות סבבה והעלילה זורמת, אבל את רוב הקרדיט מקבל העולם המגניב בטירווווף ומה שפולמן עושה איתו.
3) פנדמוניום - אני אפילו לא אטרח, כבר טובים ממנו עשו את זה. פשוט תקראו ביקורת בבלי פאנקה או באתר האגודה.
4) אישתו של הנוסע בזמן - כן כן, רומן רומנטי וצ'יזי וכבר היה הרבה יותר אמין אם הנרי היה הנרייטה [תודו שזה היה הרבה יותר טוב!], אבל זה הרומן הרומנטי היחיד בעולם שקראתי ובמקום להקיא פשוט אשכרה נהניתי והזלתי איזו דמעה בסוף.
5) הרואים למרחק - כי נשאבתי לדבר הזה כמו שלא קרא לי מעולם, כי זה עולם מפורט [וגם לא מקורי בעליל, אבל ששש] ודמויות מעניינות ומסובכות ויאמי.
6) המשחק של אנדר - פאקינגמאסטרפיס. ואחד מספרי המד"ב הראשונים בהחלט שלי, אחרי שחייתי בסרט שפנטזיה שולתתת או משהו כזה.
7)שערי אנוביס - המון, המון רעיונות מגניבים - צוענים מטורללים, מיתולוגיה מצרית, מסע בזמן, שירה פלצנית, כנופיות קבצנים, אגדה אורבנית ומה לא - מצטרפים איכשהו ליצירה אחידה, זורמת, מפתיעה וכיפכוף של ספר.
8) עיר - ספר שתפס אותי בהפתעה אחרי שחברה הכריחה אותי לקרוא אותו, ואותה החברה הכריחה אותי לקרוא ספרים איומים לפני וחשבתי שהוא גרוע וטעיתי. בגדול. זאת יצירת מופת.
9)היפריון - הגעתי לסוף הרשימה ואין לי כוח לפרט. זה פשוט אדיר.

חה לא כתבתי עשר אני כזאת מרדנית
*NOTE: לא לכתוב תגובות כשהמוח שלך צלוי מעייפות.

avivs

New member
הרשימות שלנו דומות

התלבטתי בנוגע ל"אשתו של הנוסע בזמן". סיימתי אותו ביום אחד והוא היה מדהים.

חומריו האפלים - הראשון הגיע קרוב לרשימה, אבל שני האחרים היו מאכזבים לעומתו, בעיקר השלישי.

אני באמת צריך לקרוא כבר את פנדמוניום.

טיהיי, קיבלתי אישור על הדעות שלי!

אני זוכרת שלא התלהבתי מההמשכים של המצפן הזהוב, בעיקר כי בתור ילדה בת 11 מבית דתי הרעיון של אלוהים מזדקן ופתטי שבסוף אפילו מת היה מחריד וכופרני בעיניי. אני עדיין חושבת שכשפולמן נכנס לכל השטיקים הסוגשלפילוסופיים שלו הוא מפשל. אבל אני סלחנית יותר לספרים בימינו, ויש בהם חלקים טובים ואני אוהבת את ויל.
ותקרא כבר את פנדמוניום יא כופר בגרגוריזם, דת שייסדתי הרגע ושבטח המוני אנשים הולכים להצטרף אליה, או רק אלודאה.

תיקון: תמיד לכתוב תגובות עם מוח צלוי.

אם כבר אמרתי לך שאני מת על סגנון הכתיבה השנון והאנרכיסטי הזה, אז עכשיו אני גם סוגד לטעמך... בערך.

שערי אנוביס והרואים למרחק - ניסיתי, לא משך אותי להמשיך הרבה פנימה. אז לא מסכים.
ילד מלחמה, פנדמוניום ואישתו של הנוסע בזמן - טרם קראתי. אני יודע, אני כבר אלך לפינה לבד.

חומריו האפלים - הראשון נפלא. השני והשלישי המשכתי בכוח האינרציה, ממש לא היו טובים כמוהו.
המשחק של אנדר - אכן פאקינגמאסטרפיס.
עיר - נפלא וקודר, הייתי צריך יותר מקריאה אחת כדי ממש להיכנס לתוכו, אבל כל קריאה נוספת אני מגלה עוד רבדים שלא שמתי לב אליהם קודם. מת על ספרים כאלה.
והיפריון... זה לא חדש לאף אחד כאן שאני המטיף הרשמי בפורום של דת סימונס (דן הוא האל, השרייק הוא שליחו). סאגת המדע הבדיוני הטובה ביותר שקראתי עד היום. לצערי, אין עוד משהו דומה לה.

|הולכת לשים את המוח על שיפוד ומדליקה מדורה|

כמו כן, אני מצווה עליך בכוח הסמכות שניתנה לי על ידי אף אחד לקחת את שערי אנוביס ולנסות לקרוא שוב. הנה סוד בשושו: את 70 העמודים הראשונים הכרחתי את עצמי בכוח הזרוע המדולדלת שלי לקרוא רק כי לא היה לי משהו יותר טוב לעשות, ואח"כ קלטתי שאני בעצם נהנית, ואז הבנתי שאני כסילה ושהדבר הזה מדליק יותר מפירומן על אקסטזי.

למעלה