רשימות זה אהבה!!!!11
טויב. כבר רשמתי תגובה עם רשימת ספרים ופירוט נרחב על אהבתי העמוקה לספרים ואז בטעות סגרתי את החלון ובאסה. אז הנה רשימה עצלנית, לא לפי סדר עדיפויות ואולי שכחתי כמה:
1) ילד מלחמה - בין השאר כי ג'וס. בהמון ספרים יש דמויות עם טראומות עבר, כי דמות היא לא דמות אם אין לה סיפור טראגי על איזה הורה שנרצח או אונס או וואטבר. בספרים טובים רואים את ההשפעה של הטראומה במעשים וכדו', אבל ילד מלחמה זה הספר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו שהעבר והילדות של הדמות כל כך חיים ובאים לידי ביטוי, לא רק באיזו תכנית נקמה בסוף אלא ממש בכל ההתנהגות והאופי והמעשים שלו, וזה עושה את הדמות כ"כ אמיתית ובכלל כל הספר פשוט אוסוווום.
אני עצלנית מכדי להיות לא-עילגת, תסלחו לי.
2) חומריו האפלים - הדמויות סבבה והעלילה זורמת, אבל את רוב הקרדיט מקבל העולם המגניב בטירווווף ומה שפולמן עושה איתו.
3) פנדמוניום - אני אפילו לא אטרח, כבר טובים ממנו עשו את זה. פשוט תקראו ביקורת בבלי פאנקה או באתר האגודה.
4) אישתו של הנוסע בזמן - כן כן, רומן רומנטי וצ'יזי וכבר היה הרבה יותר אמין אם הנרי היה הנרייטה [תודו שזה היה הרבה יותר טוב!], אבל זה הרומן הרומנטי היחיד בעולם שקראתי ובמקום להקיא פשוט אשכרה נהניתי והזלתי איזו דמעה בסוף.
5) הרואים למרחק - כי נשאבתי לדבר הזה כמו שלא קרא לי מעולם, כי זה עולם מפורט [וגם לא מקורי בעליל, אבל ששש] ודמויות מעניינות ומסובכות ויאמי.
6) המשחק של אנדר - פאקינגמאסטרפיס. ואחד מספרי המד"ב הראשונים בהחלט שלי, אחרי שחייתי בסרט שפנטזיה שולתתת או משהו כזה.
7)שערי אנוביס - המון, המון רעיונות מגניבים - צוענים מטורללים, מיתולוגיה מצרית, מסע בזמן, שירה פלצנית, כנופיות קבצנים, אגדה אורבנית ומה לא - מצטרפים איכשהו ליצירה אחידה, זורמת, מפתיעה וכיפכוף של ספר.
8) עיר - ספר שתפס אותי בהפתעה אחרי שחברה הכריחה אותי לקרוא אותו, ואותה החברה הכריחה אותי לקרוא ספרים איומים לפני וחשבתי שהוא גרוע וטעיתי. בגדול. זאת יצירת מופת.
9)היפריון - הגעתי לסוף הרשימה ואין לי כוח לפרט. זה פשוט אדיר.
חה לא כתבתי עשר אני כזאת מרדנית
*NOTE: לא לכתוב תגובות כשהמוח שלך צלוי מעייפות.