[בלת"ק] בתחום המד"ב והפנטזיה, כן?
זו קצת בעיה אצלי (או להפך) כי מלכתחילה לא קראתי המון... היה לי בערך עשור של קריאת מד"ב/פנטזיה (נגיד מגיל 13 עד 23 ככה) ואח"כ כבר לא קראתי סיפורת כמעט בכלל. אז ממה שאני מצליחה לגרד:
ארץ ים (הטרילוגיה המקורית בלבד)
המשחק של אנדר
קול למתים (וזהו)
חולית (לא קראתי את ההמשכים)
מדריך הטרמפיסט לגלקסיה (הסדרה)
תשעה נסיכים לאמבר (החמישייה הראשונה בלבד)
תצפית עבר (אס"ק)
הסיפור שאינו נגמר
התלת רגלים
אני מודה בבושה שלמעשה לא קראתי הרבה יותר, יש עוד כל מיני שקראתי ולא כ"כ אהבתי, או כאלה שחיבבתי אבל לא מספיק עבור קריאה שנייה. לא קראתי את שר הטבעות, לא קראתי נרניה מעולם, כמעט שלא קראתי אסימוב או היינליין, שלא לדבר על ספרים חדשים בהרבה... (אני חושבת שג'ורג' מרטין עשה עבודה נפלאה עם הביטלס
).
אבל את כל אלה שברשימה קראתי לפחות פעם אחת ואת רובם הרבה הרבה יותר (אז אולי בזמן הזה יכולתי לקרוא ספרים אחרים... אבל העדפתי ללכת על בטוח ולחזור למקומות המוכרים והבטוחים).
ומנגד תמיד יישארו אלה ששברו אותי ופשוט לא הצלחתי לצלוח אותם – הארי פוטר הראשון (ילדותי מדי ולא מתקרב לקרסוליים של "הקוסם מארץ ים"); "אדון האור" (אוי, כמה ניסיתי! ועדיין לא הבנתי מה הוא רוצה מחיי), The Worthing Saga, די זמן לאהבה (טחן לי ת'מוח מרוב פלפולי מוח ופחות מדי עלילה), הצל של הענק (פרשתי אחרי הפרק הראשון או משהו כזה), שעת התה הארוכה והאפלה של הנפש (עצרתי פרקים ספורים לפני הסוף ומרגע שהנחתי אותו כבר לא הצלחתי לחזור; עם כל אהבתי לאדאמס זצ"ל, הוא לפעמים משעמם ומייגע להחריד), הנסיכה הקסומה (הסרט הרבה יותר מוצלח ומהודק) ועוד.
אבל קיבלתי החלטה (מרוב בושה) להתחיל לקרוא מיד את סדרת "המוסד" ששניים מספריה שוכבים לי על המדף מאז שבוע הספר בשנת תרפפ"ו.
נ.ב.
אויה, גיליתי עכשיו שיש לי "המוסד השמיימי" (שחשבתי שהוא הראשון, אבל מתברר שאסימוב כתב לו פריקוולים) ו"המוסד האחר" (שחשבתי שהוא השני, אבל הוא למעשה השלישי בטרילוגיה המקורית). כדאי להתחיל מהשמיימי או לחפש את הפריקוולים?
נ.ב. 2
בחיפוש אחר "התלת רגלים" (לאן נעלם העותק שלי?
) גיליתי להפתעתי עותק של "לוחמי חלל" על המדף שלי. אין לי מושג מאיפה הוא צץ שם... לא ידעתי שיש לי כזה. אני בספק אם קניתי, אולי קיבלתי?
(אני יכולה לנחש מי קנה לי אותו).