שאר העולם - יום חמישי

רק תזכור שיש כאב ויש כאב

וזה שמישהו מסוגל לעמוד בכאב בעקבות פציעה מסוג מסוים, לא אומר שמישהו אחר אמור לעמוד בכאב מפציעה מסוג אחר. כמו שכל אחד מאתנו חווה פציעה/מחלה שלא מונעת ממנו להמשיך ללכת לעבודה, ולפעמים הן מספיק חמורות כדי שהוא יישאר בבית.

מן הסתם, מדובר במטאפורה

לא הייתי תומך כמובן במי שמוכן להקריב את שבר ידו/ גבו /רגלו כמו ג'ודאים/ אצנים/ שייטים מסוימים - מן הסתם יש גם ספורטאים בינונים ומטה שהיו מוכנים לעשות זאת .
אבל מחויבות ליעד הוא אחד הפרמטרים שצריכים להבחן, בתמהיל החישוב במי יותר ובמי פחות לתמוך.
וזה בהחלט מאפיין בולט יותר אצל אנשים מהטופ העולמי שגם אצלנו צומחים אחת לכמה שנים.

כרגע עולים לי שמות של נשים שחמורוב, ארד, קורזיץ אבל אני בטח שיש גם גברים.

והתייחסות לטענה השניה במשפט שלך

הופעה באולימפיאדה בשם מדינה, זה לא "עוד עבודה", אלא פסגת הקריירה של הספוראי.
התייחסות לזה כ"עוד יום עבודה", מעקרת את המשמעות של המעמד באולימפיאדה.
אין לספורטאי האולימפי אפשרות לתקן שבוע אחר כך, זה או עכשיו או בכלל לא, או לפחות עוד 4 שנים.

לא השוויתי בין עבודה יומיומית לאולימפיאדה

אלא את העובדה שכל אחד מאתנו חווה לעתים כאב שמאפשר לו להמשיך בסדר יומו - ולפעמים הכאב הזה לא מאפשר זאת. זה לא שונה כשאתה ספורטאי.

ההקבלה המדויקת יותר היא ללוחם

ולכן סדר היום במקום העבודה של כל אחד מאיתנו לא רלוונטי.

כפי שציינה נכון, יעל ארד באחת הפרשנויות שלה בעבר בין ספורטאי שמייצג את מדינתנו ללוחם בשדה הקרב(ואני אוסיף גם כשזוכרים את ההבדלים ביניהם).
האולימפיאדה היא ע"פ הגדרה מאבק בין מדינות שעובר סובלימציה ראויה לשדה הספורטיבי(עם כל הבדלים כמובן ברמת החשיבות) לוחמה שבה אין כמובן הרוגים.
גם אם האחרון לעיתים צריך לסכן ממש את חייו כדי להגיע ליעד ועוד הראשון מותח את עצמו עוד קצת, עד רמה מסוימת של כאב וסיכון מחושב לבריאות , שלא מתקרב למוות כמובן.

המשתנה העקיף שנכנס לתמונה הוא האדרנלין שהגוף מפריש, וההפרשה מגיעה מצד מי שהוא "בדרייב" כלומר נחוש לנצח ויהי מה גבוהה.
כמובן שמי שלא מגיע לרמות של אדרנלין גבוה בגוף שמופרש ע"י המוח שנובע מרמת נחישות שלא מתקרבת לבעלי "הקילר אינסטינקט" בזמן הקריטי, רמת הסיבולת שלו לכאב בזמן הקריטי תהיה נמוכה.

אין ציפיה שכל הספורטאים יהיו ברמות האלה של הטופ, אבל אם אני צריך לבחור במי להשקיע יותר, זה אחד הפרמטרים שצריך לקחת אותם בחשבון- רמת הנחישות וההקרבה- שמאפיינת אלופים אמיתיים.

trilliane

Well-known member
מנהל
א נכון. כתבתי זאת כאן בעצמי לא פעם ולא פעמיים

לגבי השאר, לא מסכימה עם הגישה שלך, אבל לא רואה טעם לטחון את הנקודה עד אין קץ. נישאר באי הסכמה.

אין נחת לבריטים במשחקי הכדור

ההולנדים מביסים ומשפילים אותם בחצי הגמר של המשחק המוזר עם המקלות

(....כן אני יודע שזה אנטיקליימקס למפגן החיזור המרשים של מ. איינשטין אי שם במרכז לונדון אבל יש מצבים שמצריכים אסקפיזים)

האמריקאיות לוקחות את הזהב בכדורמים

בקלות (אפילו שהספרדיות עוד מצליחות קצת לצמצם)

משחק מרתק בגמר עף-חופים. מהר מערכה אחרונה

תכף מתחילה (ערוץ 2 באתר החביב עליכם)

שני הצמדים הטובים בעולם כיום

אשטון איטון זכה בקרב 10

וביקש להודות לערוץ 1 שכמובן לא טרח להישאר להראות אותו, אחרי שהתלהבו ממנו יומיים.

למעלה