עד עצם 306

יסמין@

New member
גמני חושבת שהיא לא הייתה

צריכה לשמור כזה מידע חשוב מבתה! סוף סוף, המידע שניל חי הוא עקרוני במיוחד לרמפל ולאמה. בראש ובראשונה לשניהם. בדרגה השנייה ועוד פחות מכך - לאחרים. לי ברור ומובן מאליו שאימא כן מספרת לבתה שאהבת האמת שלה חיה או לפחות יש סיכוי לכך! אמה לא ילדה קטנה והיא יכולה להבין שעד שהיא לא רואה את ניל זה לא בטוח במאה אחוזים. אבל להסתיר ממנה את האפשרות שהוא חי???? סודות=מחסומים. אי אפשר להיות בקשר אוהב ואינטימי כמו בין אם לבת עם כאלה סודות גדולים! לדעתי. ולדעתי היא סיפרה לה את זה כאימא שלה ולא כחברה שלה.
,

הלדין

New member
פרק טוב.

בדרך כלל במעשיות התהליך הפוך - הנסיך מציל את הנסיכה ואז היא מתאהבת בלי משחק מקדים (יש מעשיה בה שזה מגיע לשיא הגרוטסקיות שבה הנסיכה פשוט מכריזה שזה המצב). האירוניה בזה היא שזה גם קורה במציאות. יצא לי לקרוא על כמה דברים מוזרים כאלו שקרו במהלך אסון התאומים. במקרה הזה, מדובר בשילוב של אדיקות דתית עם הורמונליות מתפרצת שהביאה את שני הנאהבים זה לזה. אני לא בטוח שזו אהבת אמת אבל זו אהבה בכל מקרה.

לגבי מערת ההדים, הסצנה עשויה טוב. אני בטוח שלכל המעורבים - להוציא צ'ארמינג - היו גם סודות אפלים אמיתיים אבל אני מניח, שבהגדרה הרחבה, סוד אפל הוא פשוט סוד שמעיק על הנשמה והדברים האלו הכבידו עליהם. אז הוק מודה סוף סוף ברגשותיו כלפי אמה. היות ואמה ומילה נראות אחרת לחלוטין, אני מניח שניתן להאמין שמדובר ברגשות חדשים לחלוטין ולא בהתקה של רגשות ישנים לאישה שנראית בדיוק כמוהה. לגבי הצהרת האהבה של ניל, אני בטוח שהוא שמע את חילופי הדברים ורשם לעצמו לדבר בהזדמנות עם יריבו. בינתיים הוא מסמן את הטריטוריה שלו בהצהרה שהוא לא נופל מהוק כגבר. אני חושב שהסיפין של מה ששלגיה אומרת הוא שהיא לא בדיוק מרוצה מאמה והיא רוצה להתחיל מחדש.

הסצנות עם רג'ינה היו נפלאות אחת אחת. נראה לי שרג'ינה מאמינה בגדולתה כמכשפה משום שהמקום הופך אמונה לאמיתית. בפועל, ברור שהיא רחוקה מלהיות כזו חזקה. רמפליצקין, לעומתה, סובל ממשבר אמונה חריף. אני מבין שהוא מרגיש חסר מטרה לאחר שהשיג את מטרתו אבל לפתח מחשבות מוות? אני יודע שהוא מקנא בצ'ארמינג אבל זו לא הדרך להוכיח את אומץ הלב שלו.

לא הבנתי בכלל את הפסקה הראשונה שלך

איזו מעשייה? מה בדיוק קראת על אסון התאומים? ועל מי אתה בדיוק מדבר בהקשר של אדיקות דתית והורמונליות מתפרצת

בקשר לסנאו, אני לא מסכימה איתך שהיא לא מרוצה מאמה, והיא גם אמרה את זה בעצמה, דמות כלכך כנה לא יכולה להמציא דברים או לסלף אמיתות, וכבר כתבתי על זה בעבר, וגם כתבתי על זה בשרשור הזה

הלדין

New member
בסדר. כתבתי את זה מאוחר בלילה.

יצא לי בזמנו לקרוא על נשים שהתאהבו בכבאים שהצילו אותן מהלהבות. אני לא זוכר מה המושג הפסיכולוגי הנדון אבל יש משהו מאחורי המיתוס לפיה הצלת אדם מעוררת בו רגשות רומאנטיים כלפי המציל שלו (ואני לא זוכר את שם המעשיה הספציפית אלא רק שהשאירה לי טעם רע בפה). הנסיך אריק אומר בפרק דנן שהוא רואה את הזיווג שלו עם אריאל כזיווג מהים משום שאורסולה שלחה לו חיזיונות בהם היא הראתה לו את פניה של אריאל. הוא לא מבין, ברמה המודעת, שאריאל הצילה אותו.

לגבי שלגיה, לפני שהיא מודה ברצונה בילד נוסף, היא אומרת כמה אמה נפלאה ומופלאה בדרך שבה כל אדם אחר היה מסיק את המסקנה ההפוכה. שלגיה לא תאמר משהו שיפגע במישהו אחר. במקרה של ניל, זה היה מנוגד להשקפת החיים האישית שלה על פיה הסוף הטוב של אמה תלוי בכך שהיא תחיה עם אהבת האמת שלה. במחשבה שניה, אני מאמין שבמהלך העונה, אנחנו נגלה שצ'ארמינג לא היה אהבת האמת הראשונה שלה. שלגיה של הפלאשבקים עדיין מאמינה באהבת אמת אך רואים שהיא לא יודעת
להילחם. נראה לי מתבקש על הדעת שהמנטור שלה היה גם אהבת האמת שלה ושברון הלב שלה הוא מה שיצר את שלגיה המאד
צינית שרואים בפגישה הראשונה בין שלגיה למקסים.

לגבי אריאל, וזה פרט טכני, מדובר בבת ים. למה היא נראית כאילו לאחר שחייה? חלק מהקסם של בנות הים הוא שהן נראות בים כאילו הן נמצאות על פני האדמה ובת הים מהעונה הראשונה, בפירוש, שמרה על שיערה יבש בתוך המים.

לגבי צ'ארמינג ורמפליצקין, מהעונה השניה, רואים אותו מתייעץ עם צ'ארמינג כמה פעמים. ברור שהוא חושב שצ'ארמינג מבין יותר טוב ממנו בתחומים מסוימים. לגבי רצונו למות, אני מניח שהוא פשוט רוצה להראות שהוא מסוגל להיות אמיץ ולהקריב את עצמו כמו
כל גיבור מטופש אחר מהאגדות (והדוגמא הראשונה שצפה בראשי היה צ'ארמינג.)

הלדין

New member
בת הים מאגם פונטוס (?)

האגם שבו היו המים שמרפאים קללת הזהבה.

Jason2

New member
זאת לא היתה בת ים

זאת היתה הליידי מהאגם. סיפור אחר לגמרי.

Jason2

New member
סליחה הליידי מהנהר

היתה בעונה השניה אבל היצור מהאגם היה סירנה והיא עדיין לא בת ים
לפחות לא מהסוג של אריאל.

רמפל מקנא בצ'ארמינג? על מה בעצם? זאת באמת יכולה להיות סיבה לדברים זהוא עושה אבל זה לא יותר הקטע של רוצה שניל יאהב אותו שוב?

LeAnnDylan

Well-known member
פרק חביב

אהבתי את סיפור סנואו/אריאל אם כי היא הרבה פחות חביבה מטינקרבל. יאללה שיחזירו אותה.
ואני לא אוהבת את ניל. שיהרגו אותו כבר לצמיתות.

אני לא מבינה למה כולם לא אוהבים אותו?

גם בהצבעה של הדמויות השנואות הוא נרשם יחסית הרבה.
אני לא מבינה למה?

LeAnnDylan

Well-known member
הוא לא תורם לכלום

אמה והוק הרבה יותר מעניינים יחד. הוא סתם בחור ממורמר וגם לא כזה כיף להסתכל עליו

Shiri from the block

Active member
מהחצי שני של המשפט שלך חח קודם כל שאף אחד כנראה לא באמת קולט מה הוא עשה לאמה.
הוא נטש אותה לא פעם אחת, אלא פעמיים!
גם השאיר אותה להיות בבית כלא(!!!)
וגם בפעם השנייה אחרי שהוא ידע שהקללה נשברה ואוגוסט שלח לו את הגלויה הוא עדיין העדיף להישאר פחדן ולהתחתן עם תמרה במקום להתמודד עם אמה.
הוא פשוט בחור מיותר ולא מעניין, וכמו שדילן אמרה, הוא גם לא כזה מושך ולא כזה יפה ובאמת לא כיף להסתכל עליו.

ואצלי אישית אני חייבת לדחוף את הסיבה שהוא מפריע לסוואן קווין שלי

Shiri from the block

Active member
בואי אני אשאל אותך, מה את כן אוהבת בו? כבר ראיתי לפי התגובות שאת ושיר חושבות שהוא יפה ומושך, אבל מעבר לזה?

shirush3

New member
כנראה

שפיטרפן ממש משפפ את רמבל

צריכה להיות תקווה בפרק הבא, לא?

מהבחינה שהזמן שעבר הוא שבוע ומה שאמרת על ניל זה כנראה פאק בעלילה

Shiri from the block

Active member
פיטר ממש ממש משפפ את רמבל בטירוף

לך תקים איתה משפחה עלקקקקק
הרג אותי חחחחחחחחח
אני ממש ממש אוהבת את הפיטר פן הזה!!