בישולים לסופ"ש ולחג

RSPA

New member
אצלנו במסגרת ההכנות לסדר

הכנתי:
- תואם "קצץ כבוד" כשל"פי מעדשים שחורות , בצל מטוגן ואגוזי מלך .
- עוגת גזר כשל"פית
- לביבות כרשה כשל"פיות
- חריימה טופו כשל"פ
- סלט חצילים קלויים באריסה עם בצל סגול וכוסברה. כשל"פ (כמובן...)
- סלט קולרבי וסלק מגוררים עם כוסברה ואריסה , כשל"פ.
- וכמובן ....קניידלך בצל כשל"פיים.

על השולחן יעלו בתכנון גם תפוחי אדמה צלויים בתנור, אורז עם צנובר, וסלטי ירקות "שגרתיים" עם עגבניות, מלפפונים, חסות, עלים ירוקים, פלפלים אדומים וכד'.

גם המוזמנים יביאו כל אחד משהו מטעמו וכמובן לא נשכח את הנוזלים שעושים טוב.
 

RSPA

New member
ושכחתי דבר אחד חשוב

יש גם מרק ירקות שיציף את הקניידלך...
 

smaak

New member
נראה לי שאני גם הולכת לנסות

את החריימה, מדברים עליו יותר מדי טובות בשביל להשאיר אותו באפילה.
 

RSPA

New member
הם התנפחו מאוד

כשהם יצאו מ"העיצוב" בתנור , לפני הבישול ברוטב, הם נראו ככה
 

vala hopa

New member
בסוף שבוע החזקתי את עצמי חזק

לא היה הרבה גיוון, ולא נשאר חלב אגוזי לוז (שתיתי תה, מה רע?). מה שהחזיק אותי היה הקשר הוירטואלי עם הבלוג שלי ואתכם בשני הפורומים + איזה דיון הזוי עם מישהו בנושא שחיטה ודגים (תודה עופר) בו כל אחד התבצר בעמדתו.
היום החלטתי לדאוג שלפחות לחג יהיה לי מספיק גיוון לא כדי שלא ארעב, אלא כדי שהעיניים יאכלו. בינתיים הכנתי:
חלב אגוזי לוז (פעמיים שאני מכינה על הבוקר כדי שיהיה לי לקפה. הפעם הכנתי כמות מספיקה עד לאחרי החג הראשון).
עוגיות פריכות - טבענתי מתכון עם ביצים. יצא מעולה. עוד מעט אעלה רשומה בבלוג שלי.
סלטים: גזר מתוק, גזר וקולורבי, סלק מתקתק, גמבות מבושלות, כרוב מבושל, גזר מבושל, חצילים במיונז טבעוני (מהחלב אגוזים). בטח אכין עוד סלט שניים.
פשטידות תפוחי אדמה, מחית תפוחי אדמה.
אולי אכין גם פשטידת ירקות.
מתוכננים תבשילי ירקות שונים כמו תבשיל מסוג לצ'ו, קישוא מאודה ואולי עוד תבשיל שניים.
התכנון הוא שישאר גם לחול המועד שלא אצטרך לעמוד ולבשל כל החג. חלק כנראה אקפיא.
לבעלי יהיה גם קצת מן החי...
 
למעלה