בישולים לסופ"ש ולחג

smaak

New member
די פשוט

מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה. לפעמים אני מוסיפה עשבי תבלין טריים, תלוי בירקות.

אגב לציר ירקות, הוספתי השבוע סתם ארטישוקים ירושלמים שנשארו לי והתחילו להצטמק. קודם כל- הם הוסיפו טעם מדהים לציר, ושנית, אכלתי אותם ככה כשסיננתי את הציר מהירקות- תענוג, מלא טעם ובפעם הראשונה באמת הרגשתי טעם של ארטישוק רגיל.
 

NoaHK

New member
נצל"ש ציר

איכשהו תמיד התוכניות להכין ציר נופלות...
מה עושים אח"כ עם הירקות? לזרוק אותם לא נראה לי, אבל מצד שני לאכול אותם ככה זה קצת משעמם, לא?
ד"א, בפעמים הספורות שהכנתי ציר הוספתי גם קולורבי וזה ממש שדרג.
 

Ofericko

New member
אפשר לסנן מהנוזלים ולהכין פשטידה? פירה?

להשתמש בתור מילוי לבורקסים או לאימפנדס?
 

smaak

New member
אני בדרך כלל אוכלת אותם

לי זה טעים. אפילו בלי מלח. בעיקר בערב כשאני לא רוצה משהו כבד.
או שנותנת לשכנים עם התרנגולות.
 

NoaHK

New member
השכנים שלי לא יעריכו את זה

אם אני אתן לחתולים ולכלבים שלהם ירקות-מרק, נראה לי

בכל מקרה אנסה את הפירה.
והתמונות והאוכל נראים נהדר! (במיוחד התותים והפטל)
 

ladybug6

New member
אני מסננת, מייבשת ומועכת

ועושה מזה לביבות אפויות. צריך חומר מדביק כמו קמח חומוס/חיטה/קוואקר טחון, ומתבלת במלח פלפל, אבקת קארי וגרגרי כוסברה טחונים. יוצא יאמי
 

RSPA

New member
גם התמונות שלך מצויינות !!

אני מרגיש שאני נשאר מאחור עם תמונות מסלולרי דפוק...
כנראה שבפעם הבאה שלי, אתחיל להשקיע בזה גם. נראה.
 

smaak

New member
גם לי אין סמארטפון

עד כה לא הצלחתי להצדיק את הרכישה, למרות שאני מודה שבא לי. יותר פשוט מאשר לצלם, להעביר למחשב, לערוך, להקטין גודל..
 

ladybug6

New member


התמונות משגעות והירקות נראים כל כך יפים וטריים..
ובכלל פטל טרי זה תענוג שאין בארץ :(
 

smaak

New member
אנחנו נוסעים למקום ספציפי

בשביל הירקות והפירות. חלק אני קונה בסופר האורגני, וחלק אצל ירקן שבאמת מביא את הטוב שבטוב. זה קצת יותר יקר אצלו, אבל האיכות הרבה יותר טובה ממה שניסינו במקומות אחרים.

פטל טרי זמין בהחלט, אבל לא בעונה הוא יקר למדי. קופסא של 200 גרם יכולה לעלות גם חמישה אירו.
קנינו השבוע אוכמניות שנראו לי חשודות בגודלן- ענקיות, הטעם אכן איכזב, חמוץ מאוד. בעונה הן מתוקות ומלאות במיץ.
 

smaak

New member
לסיום- פיקניק

ביום שלישי, הוא יום הסגירה שלנו, נסענו לאחד המקומות האהובים עלי. אנחנו גרים על הגבול עם צרפת, ונוסעים למקום הזה לעיתים קרובות. הוא נמצא על חוף תעלת לה מאנש.
לקחתי פיקניק מהבית,
כריכים עם חומוס וקציצות העדשים החדשות של טבעול, מוכרים את הטבעוניות בסופר קרוב אלינו.
כריכים עם אבוקדו וירקות.
פירות וירקות חתוכים,
מעדני אלפרו ועוגיות לקינוח.
 
למעלה