בישולים לסופ"ש מוזר

עודפם סופשבוע

אני לא יוצאת מהמטבח בחיי

לחמניות יש לי עוד מיומצמאות
מה עוד? בחסות הארגז האורגני יש לי
במקרר סלק מוארך, כרשה, כרוב, גזר לרוב, פאקוסים, עלים למינהם, קישואים לרוב, עגבניות למכביר

יש גם תפוחי אדמה, בצל , כמה בטטות
פלח דלעת
לימונים

רעיונות אין. שומכלום יבש.

טופו? אולי לא בדקתי. שבבי סויה אין.
שעועית לבנה קטנה, מנומרת, עדשים שחורים וחומים קטנים, כוסמת ירוקה, אורז בשלל גוונים, קינואה אדומה ולבנה, פסטה אורז, פסטה תירס כמו ספגטי...

מאין יבוא עזרי?
 

ladybug6

New member
בישולים לסופ"ש מוזר


עד שכבר הורדתי שערות ברגליים פתאום חזר החורף..


ואפרופו רגליים,
מה אוכלים הסופ"ש??

אני עוד בהתאוששות מאיזה וירוס או משהו לא ברור בבטן אז הכנתי לי אוכל פשוט וקל: קישואים ושעועית ירוקה עדינה מאודים עם בצל, קצת שום, לימון. סלט של גזר מבושל ופרוס מתובל במעט לימון, פפריקה מתוקה, סוכר וקצת שמן ומלח. ואורז לבן עם מעט עדשים כתומות ותיבול עדין עם קצת מיורן מיובש.
והמון פירות!!!
הייתי אצל הירקן ופתאום בבת אחת נהיה לי אור בעיניים: כל פירות הקיץ האהובים עלי כולל אלו של המעבר: שסקים, משמשים, שקדים ירוקים, ענבים, דובדבנים.. איזה כיף! קניתי מלא מלא, וכנראה שהסופ"ש הזה יהיה בסימן של ירקות ופירות. רק חסר המנגו ואני בכלל מאושרת
 

smaak

New member
מאכל שהכנתי היום

פעם הייתי מכינה אותו עם עוף, והחלטתי שאין סיבה לא להכין אותו עם טופו או סייטן. הפעם סייטן.

מרכיבים:
בצל אחד קצוץ דק, יכול להיות סגול או רגיל
פלפל מתוק אדום אחד או שניים, תלוי בכמות שרוצים להכין קצוץ דק
שני תפוחי אדמה קצוצים דק לקוביות.
שום קצוץ אם אוהבים.
בסביבת 400 מ״ל חלב קוקוס
כף גדולה של חמאת בוטנים. למי שאוהב אפשר יותר, אבל לא הרבה מדי, אחרת יהיה כבד.
קצת רוטב סוייה
קצת מים חמים או ציר ירקות.


מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שהוא שקוף ומוסיפים את הקוביות של הפלפל המתוק והתפו״א. אם משתמשים בשום אז לפניהם.
מטגנים ביחד הכל כמה דקות תוך כדי ערבוב כל כמה שניות עד שהירקות מתרככים. מתבלים תוך כדי בפפריקה מתוקה, פלפל, מלח. בעיקרון אפשר להוסיף תבלינים אחרים שאוהבים.
מוסיפים את הסייטן וממשיכים לטגן על אש לא גבוהה.
כשהירקות מתרככים מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים היטב. כשחלב הקוקוס מתחמם קצת אפשר להוסיף את המים החמים או הציר. אני מערבבת אותם לפני כן עם חמאת הבוטנים כדי שהיא תימס באופן שווה בנוזל.
מבשלת עד לריכוך הירקות, מוסיפה קצת רוטב סויייה, אפשר גם קצת רסק עגבניות.

מעולה ביותר עם אורז לבן. מאכל שלא כדאי לאכול פעמיים (הכוונה, תכינו מספיק לארוחה אחת, כי חלב הקוקוס מתקשה בקור).
 

ימימה

New member
אני חושבת על פריקי

יש מתכון שנראה טוב של ריזוטו פריקי ותרד - ננסה ונדווח...
מה חוץ מזה? יש שעועית שטוחה שבזמן האחרון מאד אוהבים אצלנו - אני מבשלת קלות ואח"כ מקפיצה בזמן זית ושום וקצת מלח גס. אולי עם שקדים קלויים או בוטנים.
מן הסתם תהיה
גם לזניה (חלבית, הילדים לא מוכנים לשנות...)
מה עוד? נראה מחר...
 

נטאשKה

New member
שרפתי סיר!


שנים לא קרה לי דבר כזה. קמתי במרץ, חתכתי ירקות והעמדתי סיר מרק ונרדמתי
מזל שלא קרה אסון חוץ מסיר שרוף.

יש לי המון חצילונים קטנים - חשבתי למלא אותם בעשבי תיבול וטחינה. אם למישהו יש רעיון יותר טוב אתם מוזמנים.
חוץ מזה אין לי שום רעיונות ודווקא בא לי לבשל. גם אין מי יודע מה מצרכים בבית. ממתינה להשראה.
 

נטאשKה

New member
זה מתכון נהדר, רק בעיה קטנה אחת

אנחנו לא בדיוק בעונת התאנים
 

Ofericko

New member
אז תמתיני.....




אולי אפשר להמיר את הרוטב הזה עם רכיב אחר שיתן אפקט דומה. אולי רוטב רימונים קנוי?
 

נטאשKה

New member
טוב, אז יש תכנון

עכשיו רק נותר לראות אם אצליח ליישמו


בתכנון - כרוב אפוי בתנור, סלט בטטה בשום וצ׳ילי, סלט שומר וכוסברה, חצילונים ממולאים ואורז אדום בעשבי תיבול או פתיתים משודרגי ירקות כמצע לכל השאר.

ולנקות את הסיר
 
סיר שרוף

הוא פוטנציאל לתבשילים שרופים בעתיד- מנסיון מריר....
אני מאוהבת בסירים שלי הבודדים שגם שרוף קשה לא נדבק להם לתחתית...
 

נטאשKה

New member
הוא לא ישאר שרוף


הוא כבר עבר הרתחה עם אבקת כביסה והשריה בחומץ ולימון שהסירו ממנו את רוב השרוף ואת כל הריח. עוד מעט יעבור הרתחה שנייה עם אבקה ויהיה מצוחצח כמו חדש.
 

יוספה 51

New member
מה זה כרוב אפוי בתנור? כלומר- איך עושים?

וגם סלט הבטטה נשמע מעניין. אשמח לפירוט.
 

נטאשKה

New member
כרוב מאוד טעים לדעתי בתנור

אני עושה אותו בשמן זית, קצת פפריקה וטיפה סויה. חתיכות גדולות שמחוברות אל השורש. האפיה מוציאה ממנו את המתיקות. נהדר.

הבטטות - קוביות מוקפצות במחבת בשמ״ז, אחרי ריכוך מוסיפה למחבת ראשי שום, רוטב צ׳ילי ביתי ותבלון. טעים גם קר וגם חם.
 

ella100

New member
איך בפרקטיקה הכרוב מקבל את התיבול?

כתבת שהוא נשאר מחובר לתחתית,השורש-אז מה את עושה
בפועל,איך?

לגבי השומר-כוסברה ומה עוד? יש שם גם בצל,לימון?
 

נטאשKה

New member
פשוט מורחת בשמ״ז

עם לקקן ומפזרת לימון וטיפה סויה.

בשומר יש לימון ואין בצל. אבל לא נראה לי שיש בעיה להוסיף.
 

ella100

New member
תגידי-מה את עושה עם הכרוב לפני?

כי לי יש טקס השריה במי מלח.
אז אני מבינה שצריך לחכות לניקוז המים.

ותודה.
 

יוספה 51

New member
עדיין לא לגמרי ברור לי הכרוב, מה זה הגודל- מה

זה אומר מחובר לשורש, פרטים נוספים סילבופלה....קוביות בטטות נשמע וורסיה חביבה מאד . תודה.
 

נטאשKה

New member
אם את רוצה להכין כרוב שלם

אז חתכתי לארבעה חמישה חלקים. אני מקפידה שיהיו מחוברים לשורש כדי שלא יתפרקו.
 
למעלה