בישולים לסופ"ש מוזר

Ofericko

New member
יש לי כמה רכיבים ואשמח לרעיונות -

הם לא כ"כ מתחברים לי כרגע אז אשמח לרעיונות פשוטים לסעודה הערב:

גרגירי חומוס מונבטים מהמקפיא.
ברוקולי.
הרבה בצל.
עלי סלרי.
גזרים.
תפוחי אדמה.
המון המון שמיר ופטרוזיליה.
אפונה עדינה קפואה.

ונשארה לי גם חבילת ההמבורגרים החדשים של טבע דלי שלא יצא לי בסוף לפתוח ביומעצמאות.

חן חן
 

RSPA

New member
זרוק הכל לפויקה...


תוסיף גם איזה ראש שום אם יש לך וצפה להפתעות נעימות...
 

Ofericko

New member
הפתרון האולטימטיבי, אה? הפעם אני מעדיף

שניים-שלושה תבשילים שונים על השולחן.
וברור שיש כמה וכמה ראשי שום... Goes without saying....
 

נטאשKה

New member
הדבר הראשון שקופץ לי לראש

הוא סלט תפו״א עם אפונה, פטרוזיליה ושמיר. הוא משתבח כשהוא מבלה במקרר אז אם זה לערב זה מעולה.
חומוס סלרי וגזר יכולים להיות אחלה תבשיל אם יש לך אופציה לרוטב עגבניות.
ברוקולי בפני עצמו בלימון ושום.

אחלה ארוחה
 

Ofericko

New member
הסלט תפו"א לא מחייב מיונז, נכון?

כי אין לי אפשרות כרגע להכין.
 

נטאשKה

New member
ממש לא

אני מוכרחה להודות שלא סבלתי מיונז הרבה לפני שהפכתי לטבעונית וגם עכשיו אני לא משתמשת או מכינה את תחליפו הצמחי. אפשר לעשות רוטב על בסיס חרדל שהולך מעולה עם תפו״א
 

נטאשKה

New member
עם שמיר


כי אם כבר יש לך בבית הוא משתלב נפלא בסלט.

חרדל (אני מעדיפה גרגרים לסלט הזה ולא משחה, אבל אפשר גם עם משחה), חומץ, סוכר חום (אפשר גם סילאן לדעתי אבל הסוכר החום משתלב פה טוב יותר ואני מתכונת לאמיתי, לא לצבוע) ושמן זית. לא יודעת איזו כמות אתה מכין אבל על רבע כוס שמן זית הייתי שמה חצי כוס חומץ וחצי כוס חרדל עם כף סוכר. וברצינות - שמיר קצוץ גם ברוטב משדרג אותו מאוד.
 

Ofericko

New member
נשמע נפלא!! תודה.

נשמע לי אחלה יחד עם הברוקולו ותבשיל הקוסקוס שהציעה ליידיבאג.
 

ladybug6

New member
רעיונות

פירה תפו"א עם המון בצל מטוגן.
תבשיל קוסקוס עם חומוס וקוביות גזרים, סלרי ובצל (יש מתכון מפורט מאוד בבלוג) וקוסקוס/אורז שעליו התבשיל ינוח.
ברוקולי חלוט קלות ואז מוקפץ במחבת עם שמן זית, מלח ושום.
את האפונה העדינה אפשר להוסיף לברוקולי או לתבשיל קוסקוס.
את הפטרוזיליה אפשר לקצוץ עם ירקות טריים ולעשות טבולה או משהו.
את השמיר לזרוק לפח
 

Ofericko

New member
חייבים להוציא אותך מחרדת השמיר הזו!

נתחיל בטיעון שבכל פעם שאת לא אוכלת שמיר, את מונעת גידול שמיר ובכך את מונעת ממנו חיי אושר ושמחה עד לשחיטה!
אם היינו שואלים את השמיר, הוא היה אומר שהוא מעדיף להיוולד לחיי אושר גם אם הוא נקטף ונאכל בסוף מאשר לא להיוולד בכלל.
באמת. איפה הלב שלך??
 

יוספה 51

New member
פשטידת בצל וחומוס, יוצא מצויין.

אבל לא לגמרי בטוחה שהבנתי אם מדובר בחומוסים קפואים או בגרגרים שטרם בושלו כלל ואז יקח המון שעות. כי אם כן, אני מתחרטת, ואם לא- אז מתכון בקלי קלות ובמהירות רבה.
 

Ofericko

New member
גרגירי חומוס שהשריתי, הנבטתי והקפאתי.

עכשיו הם כבר בבישול כחצי שעה.
 
למעלה