הPS5 מגיע ב2018? (איך תרגישו לגבי זה חברים?)

evilplate

New member
על מה אתה מדבר?

הפס4 הרגיל ממש לא מזיע על הוריזון, הביצועים שלו זהים ב 99 אחוז לגרסת הפרו, רץ על 30 נעול כמעט כל הזמן, בדור הקודם אין לך משחק עולם פתוח אפילו אחד עם ביצועים כאלו טובים והוא פאקינג המשחק הכי יפה (בטוח בעולם הפתוח) היום בשוק איך אפשר לאמר שהדור הגיע לכדי מיצוי?
&nbsp
60 פריימים זה לא קשור לכח, גם על הפס5 אם המפתחים יחליטו לכוון לגראפיקה (כמו שעשו במשך רוב הדורות) אז משחקים יראו אקסטרה מדהימים ב 30 פריימים במקום מדהימים ב 60 ככה זה תמיד.
&nbsp
משחקים רצים טוב זה כאלו שהם על 30 יציב בעולם הקונסולות ועד עכשיו טפו טפו טפו יש אחלה ביצועים ולמשחקים הכי יפים בשוק עוד כמו אנצ׳רטד 4, הוריזון, דום, באטלפרונט, ראצ׳ט וקלאנק, ארקהם נייט וכו׳ אז באמת שלא ברור לי איך הגעת למסקנה הזאת הלוואי ובדור הקודם היינו במצב כזה מבחינת ביצועים בשלב הזה.
&nbsp
&nbsp

מישהו 2

New member
שיחקתי כבר בהורייזון על הפרו

זה לא 30 קבוע, זה אמנם רוב המוחלט של הזמן 30 אבל זה גם נופל מידי פעם.
&nbsp
לא ש- 30 זה מספיק טוב, משחקים נועדו לרוץ ב- 60 .ואי אפשר לעשות משחקים שירוצו ב- 60 בדור הנוכחי וגם יראו כמו הורייזון.
לשחק באטלפילד 1 על הסוני 4 זה זוועה בהשוואה למחשב . לא מבינים עד שחשים בזה.
אני יודע אתם בטח קוראים את זה ואומרים שאני PC elitist או משהו D:
אבל אני מאמין שב- 2017 כל המשחקים שאנחנו משחקים צריכים לעמוד
ב- 1080P 60FPS . ברגע שיצא הפלייסטיישן שיספק את זה , מצידי הדור שלו יכול להמשך 10 שנים

אני ראיתי את הוריזון גם על הפרו וגם על הרגיל.(במציאות כמובן)

נראה מדהים על שניהם. כמובן לא שיחקתי הרבה כדי לא להרוס לעצמי את הכייף, אבל ממה שהספקתי לראות על 2 הקונסולות, צריך להיות ממש קוטר שמסתכל על הכוס הריקה כדי למצוא בעיות באיך שזה רץ ונראה על הפס4 המקורי.

זה קרוב לשלמות על 2 הקונסולות וזה 30FPS.
99.9% מהזמן (שאני ראיתי)

מישהו 2

New member
לא צריך להיות קוטר, שלא תבינו לא נכון

אני אומר משהו קטן וישר מתייחסים אליי כאילו פסלתי את המשחק על הסף.
הורייזון משחק מדהים שנראה מדהים ועוד יגיע הזמן שאני אשחק בו כמו שצריך ואסיים אותו ללא ספק. אבל מצד שני אחרי שהתרגלתי ל- 30FPS במשך כמה שנים, והתנסיתי מחדש במשחקים שרצים על מחשב חזק,
קשה לחזור אחורה כשאתה יושב ומשחק משחקים ב- 60fps. שאתה מזיז את המצלמה של המשחקים והמצלמה זזה במהירות חלקה ואתה מבין מה המשמעות של משחק שפשוט רץ טוב.
אני חוזר ומשחק באותם המשחקים ששיחקתי ונהנתי מהם כבר זמן רב, וכל הריצודים והנפילות הקטנות של הפריימים וה- 30FPS נהיים בולטים יותר , ואתה מרגיש שכל חווית המשחק היא "כבדה" יותר.
אז כן, אני מסתכל על משחק כמו הורייזון שנראה פשוט מדהים, ולא יכול שלא לחשוב על הפונטציאל האפשרי אם היה רץ על מחשב ב- 60FPS או יותר.
&nbsp
שחקני PC HARDCORE שהולכים ומשקיעים היום במסכי 144HZ מיוחדים, אתה תשמע מכולם, פה אחד שהם כבר לא מסוגלים לחזור אחורה לנורמת מסכי ה- 60HZ.
שתחשוב מה זה בשבילם יהיה לראות משחקים ב- 30FPS . זה משהו שקשה להסביר אותו , אבל אני מאמין שכולנו יכולים להתרגל מהר מאוד לפריימרייט הגבוה. ואם זה לא יקרה דרך מחשב,
אתה תראה בעתיד כשה- PS5 יריץ הכול ב- 60FPS. יום אחד תחזור להפעיל את ה-PS4 ותגיד לעצמך "איך שיחקתי ב- 30 FPS הזה".
אז אולי בינתיים כדי שתמשיכו להנות יותר ממני מהמשחקים , לא כדאי לכם להתנסות יותר מידי ב- 60FPS חח

60FPS הוא חסר משמעות לסינגל פלייר.(ברוב המקרים)

הזאנרים היחדים בסיינגל פלייר שאני באמת ובתמים מאמין שחייבים להיות 60FPS בקונסולות זה, משחקים כמו DMC/ביונטה/nier/וכמובן שווטמאפים.

כל היתר? אף אחד מהם לא חייב 60FPS בשביל שהחוויה תהיה אופטימלית.
עם כל הכבוד אנחנו נלחמים כאן בבוטים שיכולת החשיבה שלנו עולה על שלהם
פי טריליארד, אתה לא צריך יתרון של 60FPS.

במשחקים כמו DMC ביונטה וכו', שמתגמלים אותך על רפלסקים וזיכרון שריר ודיוק, אז בהחלט יש מקום שם ל60FPS.

אותו דבר בשווטמאפ, שדי מחייב זיכרון שריר+רפלקסים+דיוק מרבי ואפס לאג.

כל היתר? לא תצליח לשכנע אותי ש60FPS נותנים חוויה אופטימלית בהם.

נ.ב לפני שתתקוף, אל תביא לי משחקים זוחלים כמו GTA 5 מהדור הקודם, גם אני לא בעד משחקים שרצים ב20FPS.

אני מדבר על משחקים שנעולים ב30FPS לא משחקים שרצים ב20-15FPS.

מישהו 2

New member
30 או 60 FPS זה דיון מאוד נפוץ ופופולארי כבר לא מעט זמן

אני בטוח שבכל פורום טכנולוגי/משחקים מכובד שתמצא באינטרנט יש דיונים כאלה בעלי מאות הודעות. אין לנו צורך להגיע לשם חח

נסכם לעת עתה שזה עניין של העדפה או משהו... אני הגעתי למסקנה חד משמעית ש- 60FPS צריך להפוך לנורמה בכל המשחקים. זה באמת יותר חשוב במשחקים כמו DMC מאשר בהורייזון, אבל גם משחקי עולם פתוח בסגנון הורייזון רק ירוויחו מה- 60 FPS.
איפה בדיוק? (חוץ מכל החוויה הכללית שתהיה יותר טובה)
בקטעים שהיא רצה ביער בין כל השחים , מתגלגלת , נכנסת למצב של יריית חצים , לכוון עם המצלמה לנקודות תורפה של הדינוזאורים הכול ירגיש יותר נכון ב- 60 FPS אני יכול להבטיח... האם זה הכרחי כדי שהמשחק יהיה בכלל שחיק? כמובן שלא.

בסרטון המצורף הבדל בין PS4 שמריץ טומב ריידר הראשון ב- 60FPS עם ירידות פריימים לעומת האקסבוקס

כבר חפרתי כאן בעבר שאת רוב הדור הקודם עברתי על 150FPS

אני האחרון שאדבר נגד 60FPS. אני מאוהב ב60FPS על כמה שאפשר להיות מאוהב במספר כלשהו.

להודות שיאקוזה 0 שרץ על 60FPS כנראה יותר כייף לי מיאקוזה 6 שירוץ על 30FPS? ברור שיאקוזה 0 יותר כייף בגלל זה.

ברור שזה גם חלק מהסיבה שהוא משאיר אבק למשחקי הפס3.

אבל בתאכלס? ליאקוזה יהיה חרא מערכת קרב לא משנה אם זה יהיה 60FPS.
או 30FPS.

למכשף 3 יש חרא מערכת קרב בן אם הוא ב30FPS או 60FPS.
התוספת לא יכולה לחפות על הפגמים של מערכות הקרב האלו, הן פשוט לא כייפיות.

מערכת הירי בGTA5 לעד תהיה מגושמת וחיוורת בהשוואה למשחקים הטובים בז'אנר גם אם תשחק אותה על 200FPS.

יש גם משחקים שתוכננו מראש ל30FPS כמו דארק סולס ואם תשחק אותם על 60FPS אתה בעצם שובר אותם או פשוט משחק עם קודים.

אז לסיכום, כן 60FPS יותר כייף.
דיל ברייקר? ברוב משחקי הסינגל ממש לא.

והסיבה האמיתית שאתה מעדיף את הPC היא בכלל שהוא חוסך לך כסף על משחקים על מי אתה עובד.

מישהו 2

New member
חחח זה גם נכון

אבל האמת שבמשחקי אינדי שמעניינים אותי אני דווקא כן משקיע כסף. קניתי את Neir וקניתי את little nightmares שיצא ממש עכשיו בערך אבל בקושי שיחקתי בו, הוא די מלחיץ

מה עם זלדה? פרשת?

אני מהמר שפרשת אבל אני לא כועס עליך גם אני פרשתי מכל זלדה ששיחקתי.

מישהו 2

New member
לא פרשתי, סתם אין לי זמן לזה

אני לא בן אדם שיכול להשקיע חצי שעה במשחקים כאלה ולעזוב. חצי שעה, שעה זה קרבות בנארוטו כמה סשנים של cod או סשן אחד של באטלפילד 1 לזמן קצר זה רק המשחקי רשת שזורמים.. כל השאר זה או שאני מתפרע ומפנה לעצמי את כל היום או כלום.. בקיצור אני סתם קונה משחקים

evilplate

New member
אתה ממש מגזים עשית מאיתנו כאילו התחלנו לשחק אתמול

כולנו פה שיחקנו במספיק משחקי 60 פריימים נעולים, גם בדור הזה, אני אישית שיחקתי ברימאסטרים של מטרו, בבאטלפרונט, בדום (דמו), Overwatch, COD, פרו אבולושן ופיפ״א ומי יודע עוד כמה שמות ששכחתי, כמובן גם בדור הקודם חוויתי 60 פריימים, אתה עושה מזה כאילו חווית איזו טכנולוגיה מהעתיד ולא משהו שקיים עשרות שנים חח
&nbsp
בקיצור מכיר מה זה 60, מבחין בזה גם וחושב שזה אחלה אבל זה ממש ממש רחוק מלהיות מהותי עבורי, תמיד אני אעדיף הגדרות הכי גבוהות מבחינה גראפית ו 30 סבבה מאשר 60 פריימים, גם אם היה לי מחשב חזק לא הייתי זורק אותו ברגע שהייתי צריך לרדת ל 30 אלא רק כשההגדרות הגראפיות היו צריכות לרדת משמעותית, מאוד גם התבאסתי שנוטי דוג בהתחלה אמרו דשם מכוונים את אנצ׳רטד 4 ל 60, רציתי שיראה הכי טוב שאפשר ואני לא יכול להיות יותר מרוצה מזה שירדו מכך והוא נראה ככה בזכות זה.
&nbsp
בקיצור יש המון אנשים אם לא הרוב הגדול ש 60 פריימים זה ממש לא כזה מהותי להם כמו שאתה חושב, בגלל זה אינסומניאק ירדה מ 60 ל 30 כי במבדקים שהם ערכו הם ראו שאנשים בקושי שמים לב לזה והם יותר מבחינים בגראפיקה יותר יפה (גם כתבו על זה בבלוג של החברה), אני מסכים שבמשחקי מולטי אולי יש לזה יותר חשיבות אבל היי, גם המפתחות מודעות לזה ולכן רוב המולטי היום כולל משחקי 30 פריימים בסינגל כמו אנצ׳רטד הם 60 פריימים (בניגוד גדול לדור שעבר שגם שם היה 30 לרוב), ואם נחזור למה שהתחיל את הדיון, הביצועים מעולים ואין סיבה להחליף דור :)

מישהו 2

New member
דעתי האישית היא FPS>>graphics

פשוט במקרה של הקונסולות שלנו, הן כל כך חלשות ועלובות כבר שלא יספיק סתם ככה להוריד כמה הגדרות גרפיות כדי להגיע ל- 60 FPS
ממש צריך להתפשר על כל הרזולוציה וגם אז לא מגיעים ליעד. BF1 בסוני 4 הרגיל במולטי, ירידות FPS תכופות של 20-15 (זה מה שדחף אותי דרך אגב כבר לקנות מחשב).
אז כן, גם אני ב- PS4 מעדיף לשחק הורייזון ב- 1080P בגרפיקה המרשימה שלו ב- 30FPS , כשהחלופה היא לשחק ב- 50 FPS עם קפיצות ורזולוציה של 900 שנמתחת בגרפיקה נחותה...
&nbsp
evil, אני די בטוח שגם אם כבר יצא לך לחוות משחקים ב- 60FPS אלה לא המשחקים שאתה נוטה לשחק בדר"כ. כמו שאמרת אלה יותר המשחקי רשת שציינת.
אני מאמין באמת ובתמים , אני יכול לחתום לך, ברגע שה- 60FPS יהפוך לסטנדרט המקובל, ולא תהיה לך אופציה כזאת אפילו לשחק במשחק חדש שיוצא בפחות מזה. גם אתה לא תרצה לחזור אחורה...
&nbsp
בלי שום קשר לכל זה, 60-1080 זאת לא דרישה דימיונית לדעתי , ההמשך באמת שלא מעניין 4k, 144hz , 8k לא צריך את זה. ומהרגע שקונסולות יעמדו בסטנדרט הזה, אורך הדור שלהם יכול להיות ארוך ככל הניתן מבחינתי
&nbsp

evilplate

New member
אתה צריך להבין שהמפתחים קובעים את הסטנדרט לא החומרה

אז אין קשר לכח של הקונסולות, ברור שהוריזון ב 60 זה אומר להוריד את הרזולוציה או את הרמה הגראפית עצמה אבל זה כל הקטע של המשחק ואיך שתוכנן- לנצל את הפס4 למקסימום מבחינת גראפיקה, לא לביצועים, זה הסטנדרט ברוב הגדול של משחקי הקונסולות.
&nbsp
מעניין איך בדור הקודם לא קראת לקונסולות חלשות, אז באטלפילד היה ב 30 פריימים מקרטע ועם חרא IQ, הביצועים בדור הזה יותר טובים מהדור הקודם זאת עובדה, אם על דבר כזה אתה אומר שהגיע הזמן להחליף דור אז קונסולות מלחתכילה זה לא בשבילך כי גם עם הפס5 אתה לא תקבל רוב הסיכויים 60 פריימים ובטח שלא תמיד נעולים בהכל, אפילו על הסקורפיו המתקרב שהוא באמת מפלצתי אתה תראה שיהיו משחקים של 30 למרות שהוא מריץ משחקי וואן בכלל.
&nbsp
זה הטבע של הקונסולות שהם מוגבלים לבחירה של המפתחים ולרוב המפתחים מתפשרים על פריימרייט ולא במקרה, הרוב באמת מעדיפים גראפיקה מאשר ביצועים יותר טובים ועד שזה לא ישתנה בתודעה של השחקנים זה ימשיך ככה.
&nbsp
ואני מכיר מספיק טוב 60 פריימים גם במשחקי סינגל ואני אומר לך שאין לי בעיה לשחק ב 30 בטח כשהם יציבים ועם motion blur טוב, דרייבקלאב למשל מרגיש לי ממש חלק ברמות ועם תחושת מהירות מצויינת והכל למרות שהוא רץ על 30.

מישהו 2

New member
כמה דברים שאני חולק עליהם,

- יש קשר מובהק לכוח של הקונסולות.
אם המפתחים היו יכולים לבחור שהמשחקים שהם מוציאים ישארו באותה רמה שאנחנו מכירים אותם מבחינה גרפית *וגם* ירוצו ב- 60FPS יציב , הם ללא ספק היו עושים את זה, על פני לשפר את הגרפיקה של המשחק עוד יותר ולהשאיר על 30 fps.

-בדור הקודם הקונסולות היו חלשות גם כן, ואמרתי את זה פעמים רבות.
בדור הקודם הסטנדרט היה 720P ו-30FPS. הפער הגרפי לעומת מחשבים היה עצום. ובדור הזה הוא הצטמצם ועומד בכבוד בסרטוני השוואה עם משחקים על הפיסי.

"עד שזה לא ישתנה בתודעה של השחקנים זה ימשיך ככה" - הבעיה שבשביל שזה ישתנה בתודעה של השחקנים , צריך שקודם שחקני קונסולות רבים יתרגלו ל- 60FPS, וזה יקרה בסוף, אם לא ב- PS5 אז בPS6. אין סיכוי שזה הולך להמשיך לנצח ה- 30FPS הזה בקונסולות. כמו שאמרתי, לעשות משחק ב- 60FPS זאת לא דרישה ביג דיל, בעתיד החומרה תאפשר את זה ולא יהיה טעם שלא לעשות את המשחקים ב- 60fps. התפשרות על פריימרייט בעתיד כבר לא תוביל לשיפור משמעותי בגרפיקה שיהיה שווה את ההתפשרות, כמו שההתפשרות הזאת שווה לנו כרגע, ככה אני מאמין.

למה נראה לי שכבר ב-PS5 וגם בסקורפיו נקבל 60FPS?
(במשחקים חדשים)

4k! המילה החדשה והמרעישה, כולם מתלהבים מ- 4K.
אני חושב ששחקני קונסולות רבים שומעים 4K, זה כמו להגיד להם גרפיקה הכי מטורפת בעולם.

החברות ממהרות לכיוון של תמיכה ב- 4k, ואז מה שהולך לקרות זה
שאולי לא בהכרח נקבל משחקים שנראים טוב יותר ממה שהתרגלנו אליו בדור הנוכחי (4K זאת רק רזולוציה מטורפת ולא הכרחית שבשביל להריץ אותה צריך דווקא להוריד הגדרות גרפיות אמיתיות), כי רוב האנשים ימשיכו לשחק על טלוויזיות רגילות , וגם כדי לתמוך ב- 4k צריך להמשיך לפגוע ב- FPS.
סוני ומיקרוסופט לא יעזו שמשחקי 4k ירוצו בפחות מ- 30FPS כמו שהיה עד עכשיו. אבל מה שרץ ב- 30FPS ב- 4k טבעי יכול לרוץ ב- 60FPS ויותר! ב- 1080P. (מניסיון)

בדומה למשחקים מסוימים ב- PS4 PRO שחקנים שיריצו את המשחקים על טלוויזיות רגילות יקבלו 60FPS, ואז יש מצב שתתחיל מודעות גבוהה יותר ל- FPS, סוני יראו שיותר ויותר אנשים אפילו כאלה שיש להם טלוויזיות 4K בבית מעדיפים לשחק ברזולוציה הרגילה בשביל ה- boost ב- FPS וכו'..

ומילים אחרונות, אני לא נגד קונסולות, אתם יודעים את זה. אפילו קניתי את הסוויץ'. העובדה שאני כבר מוכן להחלפת הדור הנוכחי לא אומרת שאין לי את היכולת להנות , ואפילו מאוד מהבלעדיים של סוני, גם ב- 30fps.

evilplate

New member
אחי המציאות סותרת את מה שאתה אומר פה

״אם המפתחים היו יכולים לבחור שהמשחקים שהם מוציאים ישארו באותה רמה שאנחנו מכירים אותם מבחינה גרפית *וגם* ירוצו ב- 60FPS יציב , הם ללא ספק היו עושים את זה, על פני לשפר את הגרפיקה של המשחק עוד יותר ולהשאיר על 30 fps״
&nbsp
זה לא נכון ועברנו כבר מספיק דורות כדי שנדע אחרת, מה זה דור חדש אם לא יותר כח שמנוצל אצל המפתחות דווקא לגראפיקה במקום להקפצת הפריימרייט?
&nbsp
הרי ברור שאם לכולנו היו עכשיו פס4 חזקים יותר המפתחות היו מתמקדות באיך לסחוט את הכח שלו שאצלם זה מתרגם ל ״איך אנחנו מוציאים את הגראפיקה הכי יפה מהחומרה הזו״ ככה זה כבר מספר דורות ואין סיבה להניח שאם הפס4 היה חזק יותר אז דווקא הפעם פתאום היו מתמקדים קודם בפריימרייט של 60 ונשארים עם אותה הגראפיקה במקום להוציא הוריזון אפילו יותר יפה, אין להצהרה הזו אחיזה במציאות.
&nbsp
בעניין הדורות הבאים, יכול להיות שנגיע לזמנים שיהיה כל כך הרבה כח שכולם יכוונו על 60 אבל זה לא נראה כמו משהו שיגיע בקרוב, דור הבא יתמקד ב 4K, המפתחות יפתחו משחקים שינצלו את המקסימום ברזולוציה הזו, לא בטוח שתהיה אופציה נוספת למי שאין 4K כמו שאם בדור הפס3 אם לא היתה לך טלוויזית HD לא נהנית מביצועים משופרים על הטלוויזיה הישנה.
&nbsp
ככה שיש סיכוי טוב שלמי שלא תהיה טלוויזיית 4K הוא לא יהנה מהדור הבא כמו שצריך ולא בטוח שהמפתחות יתחשבו בו, אבל גם אם כן יכניסו אופצייה כזו אין לי ספק שלרוב הגדול שיהיו בעלי טלוויזיות 4K הבחירה ב 4K על פני 60 ברזולוציה נמוכה תהיה הכי קלה ומתבקשת שיש.

מישהו 2

New member
כמצופה, תגובה שכתובה יפה ומרשימה

כמובן שעדיין לא השתכנעתי, בגלל שאני חושב שהיתרון של 60FPS והרצון להפוך אותו לסטנדרט נראה לי כמו דבר מאוד הגיוני שמפתחים היו מחליטים לעשות ברגע שהחומרה הייתה מאפשרת להם את זה.
&nbsp
עד עכשיו, להגיע לשם בלי לגרום לגרפיקה של משחקים להיות מגעילה בפער ענק לעומת מחשבים היה כמעט משימה בלתי אפשרית, אז אני לא חושב שאפשר ללמוד משהו מניסיון עבר.
&nbsp
אבל עושה רושם שמדור לדור, אנחנו כאילו מגיעים לאיזשהו לימיט. איזשהו גבול לא חד משמעי שאני לא יכול להסביר אותו חוץ מלהודות בעובדה שלשם שינוי, 4 שנים אחרי יציאתה של קונסולה, ועדיין, משחקים חדשים, לפחות מבחינת מראה חיצוני לא נראים נחותים בהרבה מהגרסה המקבילה שלהם במחשבים. וחלקם כמו הבלעדיים של סוני אפילו עוקפים כל מה שנראה במחשב. בדבר אחד אנחנו עדיין מאחור וזה ה-FPS.
&nbsp
אם זה היה תחום שניתן לשיפור בצורה נצחית , שהייתי יכול להגיד לדוגמא חד משמעית ש- 120FPS יותר טוב מ- 60 ,אז הייתי מדבר אחרת. אבל 60FPS זה גבול שאין טעם לחצות אותו והוא כל כך קרוב וכל כך בר קיימא, עושה רושם שהחומרה של הדורות הבאים תהיה מספיק מפלצתית כדי להריץ משחקים ב- 1080 ב- 60FPS . שזה כאילו רק להרים את האצבע למעלה ולגעת. (אז למה לא לסיים עם זה וזהו)
הדוגמא של ה- PS3 בהחלט הרשימה אותי. בזמנו אם היה לך טלוויזה HD Ready לא היית יכול לנצל את מלוא הפוטנציאל של משחקים מסוימים.
אבל האמת שהרוב המוחלט של המשחקים בזמנו, בערך 90% רץ ב- 720P וזה גם היה כשקונסולה באמת התנהגה כמו קונסולה וטלוויזיות 1080P לא היו מוצר נישתי במיוחד.
&nbsp
בימינו דברים מתחילים להשתנות, המון דברים שבדר"כ היית מייחס אותם כפיצ'רים של מחשבים בלבד נכנסים לעולם הקונסולות (אם אנחנו אוהבים את זה או לא). ה-PS4 PRO כבר נותן לשחקנים להחליט אם הם מעדיפים כך או כך והרבה פעמים בהחלט מפצה כראוי בהתאם לבחירה.
בגלל זה, אני רק יכול לקוות שמשהו כזה ימשיך גם לדור הבא, המצב טיפה שונה ממה שהיה, השדרוג מ- 1080 ל- 4K הוא הרבה יותר פיקסלים על הנייר מהשדרוג מ- 720 ל-1080 ואיכשהו עדיין ההבדל בין 720 ל-1080 הוא זה שהותיר בנו יותר רושם. (הלימיט שדיברתי עליו).
מתישהו השטות הזאת של התקדמות ברזולוציה תעצור...
&nbsp
אין לי ספק שיש הרבה מאוד אנשים שחושבים ומרגישים כמוני לגבי 60FPS, יש לזה כבר מודעות רבה בקרב שחקני קונסולות. גם אם מדובר במיעוט, זה מיעוט שמספרית הוא גדול ושווה מיליונים ולדעתי ישפיע.
&nbsp
בוא נאמר שיותר ויותר משחקים יגיעו ל- 60FPS ממה שקורה בדור הזה. ושאולי הבלעדיים האלה של סוני בסגנון הורייזון ימשיכו להיות ב- 30 כדי לדחוק את הגרפיקה לקצה. אבל ה- 30 צריך להכחד מהעולם

evilplate

New member
העלית כמה נקודות יפות

אבל אתה צריך להבין שלא מדובר בהעדפה של המפתחים אלא במה שהם חושבים שימשוך יותר את הקהל, ומה שהם חושבים כבר לא מעט שנים שימשוך לרוב זו הגראפיקה.
&nbsp
אתה חוזר על הקטע הזה של ״אם החומרה היתה מאפשרת...״ אבל החומרה כבר עכשיו מאפשרת, הם פשוט יודעים שגראפיקה מוכרת יותר מפריימרייט לפחות כשמדברים על משחקים לא תחרותיים, אני לא חושב שהם מסתכלים על המחשב ולא מעניין אותם הפער ממנו, הם נטו חושבים שיותר גראפיקה = יותר התלהבות ותשומת לב כלפי המשחק שלך ---> תורם למכירות יותר מפריימרייט.
&nbsp
זו משוואה שתהיה נכונה ללא מעט שנים קדימה, גם אם יאמצו את ההצעה שלך ויפסיקו להשקיע בעוד רזולוציה (גם אני תומך בזה) הם עדיין ירצו את האדג׳ הגראפי הזה על פני המתחרות ולכן הרבה מהם יבחרו ב 30 פריימים גם אם יהיה להם כח מטורף על הפס5 ורזולוציה צנועה של 1080P לעבוד איתה עדיין.
&nbsp
בעניין הלימיט שדיברת עליו, אני מסכים איתך, גם דיברנו על זה אני וכרונו עם Amithas, משחקים בדור הזה על הקונסולה כבר נראים ממש טוב ולכן גם כשיש פער לא קטן מול המחשב הם כבר לא מכוערים כמו שהיה בדור הקודם לעומת הפיסי, זה בגלל שהם כבר לא ממש יכולים להיות עוד מכוערים נקודה גם כשנהיה בדור הפס5 לא רק בהשוואה למחשב :)
&nbsp
מה שזה אומר זה שככל שהגראפיקה מתקדמת יותר ככה אתה צריך קפיצה הרבה יותר גדולה בחומרה כדי להראות פער משמעותי ובולט, לכן גם אמרתי שמאוד מוקדם להחליף לדור הבא ואם סוני תוציא פס5 שמן הסתם יכוון ל 4K בשנה הבאה אנשים יתאכזבו מאוד מהקפיצה הויזואלית, אבל, כל זה ממש לא סותר את זה שהמפתחות תמיד ירצו לשמור על האדג׳ הגראפי על פני האחרות, גם אם מגיעים לשלב שאפשר להוציא 60 פריימים שנראים ממש טוב (ולמקרה שפספסת כבר בדור הזה יש כמה משחקי 60 פריימים שנראים מעולה) הם עדיין רוצים להראות עוד יותר טוב כי הם יודעים עד כמה זה מושך תשומת לב.
&nbsp
אני יכול להבין את ההיגיון בדברים שלך ואתה צודק גם שהזמנים משתנים ולכן גם לא אופתע אם בדור הבא יאפשרו לנו לבחור בין פריימרייט לגראפיקה אבל אני מאמין שכל עוד הקונסולות ישארו פופולריות עדיין הרוב יבחר גראפיקה ואני גם חושב שאפילו בתסריט שיביאו בחירה יהיו מפתחות רבות שיבנו את המשחק שלהן סביב 30 בלבד כי ככה ניתן יהיה לנצל את החומרה טוב יותר ולהציג את הגראפיקה הכי טובה.
&nbsp
המסר העיקרי זה שהדברים האלו לא ממש קשורים לחומרה אלא להעדפות, אז אלא אם כן יהיה שינוי מגמה ופתאום יגלו בסקרי שוק וניתוחי מכירות שהקהל מעדיף פריימרייט גבוה (אולי כי אחרים כמוך ירגישו שהגראפיקה מספיק יפה בשבילם וזה לא כזה מלהיב אותם גראפיקה יפה יותר) זה לא הולך להשתנות בקרוב.

מישהו 2

New member
אז כמו שאומרים, נחכה ונראה איך דברים יתקדמו

כבר הצלחתי להשתכנע ש-PS5 ב- 2018 זה מוקדם, אבל לא בהרבה ממה שהייתי רוצה שהדור הבא יגיע.
התקווה שלי היא שבזכות הרצון למהר ולתמוך ברזולוציה של 4K אנשים רבים יזכו לחווית FPS טובה יותר בדורות הבאים ברזולוציה הרגילה לפחות, אם לא בשביל הרוב אז בשביל המיעוט שמעריך את זה.
&nbsp
החומרה כבר עכשיו מאפשרת 60 FPS, אבל זה כמו מאזניים גסות במיוחד שבצד אחד רשום גרפיקה ורזולוציה ובצד השני FPS, ובמקרה כזה גם אני אעדיף את המשקולות שלי על הצד של הגרפיקה. השאלה מה יקרה כשלא תהיה בעיה למפתחים לאזן את זה באופן מוחלט.
ואותם המשחקים האלה שכן רצים ב- 60FPS - 1080P בדור הזה, אלה משחקים שאני תולה בהם את תקוותי שאם יש את האפשרות לאזן, באמת יעשו את זה
&nbsp

evilplate

New member
אתה יודע למי ניתנה הנבואה

אבל מי יודע יכול להיות תסריט שבו לאנשים הגראפיקה פחות תשנה מרוב שהיא תראה טוב והם ידחפו לפריימרייט גבוה, אולי זה תהליך בלתי נמנע וזה הולך לקרות כבר בדור הבא, בדור הנוכחי כבר כמעט כל משחק תחרותי הוא 60 פריימים, גם כל הרימאסטרים וגם משחקי סינגל פה ושם, בדור הקודם ממש לאף אחד לא היה אכפת מזה ואפילו רימאסטרים מהפס2 עדיין רצו על 30 רק ב 720P, אז משהו בכל זאת השתנה כנראה באיזשהי רמה.
&nbsp
האם זה מספיק כדי שבדור הבא אנשים יוותרו על רזולוציית ה 4K שלהם כשישחקו ב Uncharted 5 בשביל עוד פריימרייט? אני ממש בספק אבל לך תדע :)
&nbsp
אני עדיין חושב שגם אם הקונסולות הנוכחיות היו חזקות יותר היינו מקבלים פשוט משחקים יפים יותר בדור הזה ולא 60 פריימים כסטנדרט כמו שאתה מבקש, גראפיקה עדיין תופסת שיח מרכזי ומעוררת התלהבות בקרב אנשים וחברות הסינגל פלייר הרציניות לפחות לא היו מוותרות על כך שהמשחק שלהן יראה עוד יותר וואו, אז כרגע הבקשה שלך מוקדמת מדי לפי איך שאני רואה את זה בגלל כוחות השוק אבל כאמור דור הבא לך תדע אולי המחשבה תשתנה.

למעלה