יש לי פתרון לבעיה שהעלת
כל משחק שהייתי מכריז עליו לפס5 והייתי יודע שהוא בלעדי לתמיד הייתי כותב על הטריילרים שלו באותיות מאוד גדולות "בלעדי קבוע" "בלעדי נצחי" וכו'.
על משחקים שאני לא בטוח אם הם יהיו טובים מספיק הייתי כותב "בלעדיות ארוכת טווח לפס5"
ככה מצד אחד ברור לקהל שלי שהמשחקים המיוחדים הם אקסקלוסיבים לתמיד ישר מההתחלה. מצד שני לבעלי הPC/בוקס לא ברור מתי הם יקבלו את המשחקים האחרים, כי אני לא נותן להם תאריך מוגדר.
נכון שיש כאלה שמבחינתם זו תהיה בגידה גדולה. בעיקר אם זה היה קורה באמת והיו מכירים את הרקע שלי ובודקים איזה פאנבוי הייתי לפני הכניסה לתפקיד חחח.
אבל תחשוב גם על ההיתרונות אחי. אני כבר גורם לקהל של מייק הPC לצפות בכל E3 שלי או בכל אירוע שלי רק מהציפיה שאני אזרוק להם איזה ממתק.
הם משתתפים בהייפ של חלק מהמשחקים. והכי חשוב אני נותן להם לטעום מה הפלייסטישן מציע ומשאיר להם טעם של עוד שגורם להם להרהר מה הם עוד מפסידים על הפלטפורמה שלי.
אני חושב שאיינפימוס למשל ימכור ממש לא רע על הPC שם הוא יראה פסיכי לגמרי בגרפיקה על המנוע הזה והמודים שיעשו לו בדוק היו עושים אותו פופלארי.
ועל הONE גם אם תוציא עכשו את איינפימוס על הONE הוא עדיין יהיה אחד המשחקים הכי יפים על הפלטפורמה.
האורדר באמת כל כך גרוע שהוא בדוק היה פוגע במותג יותר מאשר מועיל.
אבל נגיד משחק כמו MLB הבייסבול הזה הוא מאוד איכותי והוא משחק שנתי
לא היה מפריע לי להוציא אותו לפלטפורמות אחרות הוא בקושי מגיע ל1M על הפלייסטישן והייתי רוצה למשל למקסם את פוטנציאל המכירות שלו.
ברור שאת הרוב המוחלט של האקסקלוסיבים הייתי שומר אצל סוני לתמיד
אבל את אלה שברור לי שבפס4 לא ימכרו כמו שצריך לא היה איכפת לי.
זה לא שכל דבר שהייתי עושה היה אנטי גיימרי
הייתי למשל דואג שהתאימות לאחור תהיה גם בדיסקים.
והייתי מוסיף פיצ'ר שנותן לך לנהל את הבקלוג שלך בתוך הקונסולה.
ואפילו הייתי עושה כל חודש בפלוס פייצר כזה, שמי שסיים 3 משחקים מהבקלוג שלו בחודש. מקבל איזה צופר. פעם theme מגניב פעם סרט להורדה מהמבחר של סוני, פעם הנחה של 5% על משחקים של החברה.
פעם משחק פס2 קלאסיק במתנה, פעם לקבל גישה לדמו שהצגתי בE3 לזמן קצוב של יומים שלושה.
בתקווה שככה הייתי מעודד אנשים לקנות משחקים יותר ממה שהם רגילים.
כמובן שזה היה תקף רק על עותקים דגיטלים.
וכמובן שבשנים הראשונות הייתי משתדל לתת יותר AAA בפלוס ממה שסוני נתנה וכל אינדי היה עובר סינון קפדני אצלי לפני שאני מחלק אותו כדי לוודא שזה משהו שבאמת הגיימרים היו רוצים לקבל.
כדי שלא רק האינדים ירוויחו הייתי דואג שיהיה חייב לסיים משחק AAA אחד מתוך השלושה.
זה בלי לדבר בכלל על זה שאצלי קונסולות משודרגות היו מה שאני ואתה מצפים מקונסולות כאלה להיות.