הרכבות בחזור מתל אביב עדיין בתצורת 20-40
לי באופן אישי זה מהווה הרעה בשירות, זאת בשל העובדה שאוכל להגיע לרכבת כמה דקות מאוחר יותר, אבל הרכבת שלי חזרה תצא מאוחר יותר וכן תהיה מאספת, כך שבמצטבר אני מפסיד כל יום כרבע שעה, ובמצטבר בחודש 330 דקות --> שלושת רבעי יום עבודה כל חודש רק על ההפרש בגלל הלו"ז החדש, שבכל מקרה לא מכיל לא מהפיכה ולא שום דבר אחר, מכיוון שאין בו ולו תוסת של רכבת בודדת אחת לרפואה בקו שלנו (אם לדייק, השירות נגמר מאוחר יותר - במקום ב23:30 מהשלום ליבנה, הרכבת יוצאת בסביבות 12 בלילה. כנ"ל בכיוון השני - במקום 22:52 סביבות 23:00. אבל זה לא הוספת רכבת אלא אך ורק שינוי של שעת היציאה של הרכבת האחרונה).
הרכבות בחזור מתל אביב עדיין בתצורת 20-40סקירה מהירה של הרכבות מיבנה
ובכן, השעות שונו לגבי שתי הרכבות מיבנה מערב לכיוון ת"א.
כעת רכבת מהירה יוצאת בשעה XX:27 והאטית יוצאת בשעה XX:00.
המשמעות הינה שהרבה יותר קשה לאחר לרכבת המהירה. מבחינת ההמתנה במקרה שבכ"ז איחרת אין הבדל, אבל תגיע לת"א הרבה יותר מאוחר.
הבעיה העיקרית מבחינתי היא שהרכבות מת"א הגנה לשדרות יוצאות כעת בשעות השפל (שבהן אני נוסע בחזרה) בשעה XX:02. מה שאומר שאני מגיע הביתה חצי שעה יותר מאוחר! מצד שני, גם כאן הסיכוי שאאחר לרכבת הביתה ירד כמעט לאפס. מכיוון שבשעות השפל צריך לחכות שעה לרכבת במקרה של איחור, זו נקודה חיובית. שעות השיא (כלומר שתי רכבות בשעה, אחת מהן מהירה) מתחילות בשעה 15:42. זו שעה עדיפה על XX:35 שהיתה עד כה, שוב קשה יותר לאחר, אבל לצערי זה מאוחר מדי בשבילי ברוב ימי השבוע.
לגבי זמן ההגעה, הוא עוד משתפר ויהיה 18 דקות בלבד! איפה כל החכמים שטענו שזמן ההגעה לא יתקצר עקב פתיחת הקו המערבי? מתחבאים בחורים כנראה...
ניסיתי לבדוק מה קורה עם יבנה מזרח - אולי לא אאלץ להגיע מאוחר יותר הביתה אם אחזור לתחנה הקודמת בה השתמשתי?
אז אין לי בשורה גם כאן. הרכבות בבוקר יוצאות בשעות מוזרות - שתי רכבות בשעה אך בהפרש של 11 דקות בלבד זו מזו, ואח"כ 49 דקות בלי רכבת... רכבת אחת אטית יותר - עוצרת בבאר יעקב וכפר חב"ד. השניה רק ברחובות ולוד. מבחינת שעות לא נראית לי בעיה - XX:30 או XX:41 הן שעות סבירות. זמן ההגעה הוא חצי שעה.
אבל מה קורה אחה"צ? פה כבר המצב משתנה מהותית. במקום יציאה בשעות XX:08 כמו שהיה עד היום, היציאה תהיה בשעה XX:26. זה מוקדם מדי בשבילי ואני לא אספיק להגיע, ואאלץ לחכות שעה נוספת (שעות השיא עם שתי רכבות לכיוון אשקלון מתחילות רק בשעה 16:26).
לכן זה לא משתלם לי לעבור ליבנה מזרח ואני אמשיך להשתמש ביבנה מערב. בלו"ז המהפיכה בע"מ אני אחיה הרבה יותר ברוגע (הקץ לאיחורים לרכבת) אבל talitalitali וארבעת הגמדים יתגעגעו אליי עוד כחצי שעה בכל יום.
לי באופן אישי זה מהווה הרעה בשירות, זאת בשל העובדה שאוכל להגיע לרכבת כמה דקות מאוחר יותר, אבל הרכבת שלי חזרה תצא מאוחר יותר וכן תהיה מאספת, כך שבמצטבר אני מפסיד כל יום כרבע שעה, ובמצטבר בחודש 330 דקות --> שלושת רבעי יום עבודה כל חודש רק על ההפרש בגלל הלו"ז החדש, שבכל מקרה לא מכיל לא מהפיכה ולא שום דבר אחר, מכיוון שאין בו ולו תוסת של רכבת בודדת אחת לרפואה בקו שלנו (אם לדייק, השירות נגמר מאוחר יותר - במקום ב23:30 מהשלום ליבנה, הרכבת יוצאת בסביבות 12 בלילה. כנ"ל בכיוון השני - במקום 22:52 סביבות 23:00. אבל זה לא הוספת רכבת אלא אך ורק שינוי של שעת היציאה של הרכבת האחרונה).