עדכונים וחדשות!

יסמין@

New member
בוודאי שהם לא שווים

הוא נעלה עליה בהקשר הזה:
לו יש ידע ולה אין.
הוא המנטור והיא התלמידה.
הוא ידע את הקללה והיא לא.
הוא לימד אותה את הקללה. אם לא היה מלמד - לא הייתה יודעת.
מי אמר שהוא לא יכול היה להטיל אותה? על מה את מתבססת?

כשהיה אדם רגיל הוא היה קורבן. מאז שהוא הדארק וואן הוא לא קורבן. הוא מקרבן.

הוא לימד אותה את הקללה כדי להגשים את האג'נדה/ות שלו, לא שלה.
הוא עצמו רצה לצאת מהיער המכושף ולהגיע לעולם הזה, אחרת לא היה נותן לרג'י את הקללה.
נראה לי שכללללל המעשים שלו נועדו לאפשר לו לפגוש את בנו, שהיה בעולם הזה.
יש לו גלובוס מכושף שבאמצעותו הוא מאתר היכן מישהו נמצא. כך הוא ידע שניל נמצא בניו יורק.

Shiri from the block

Active member
.............. התסריטאים אמרו שיש סיבה מדוע גולד לא הטיל את הקללה בעצמו והשתמש ברג'ינה בשביל זה.

ברור לי שגולד הוא המושך בחוטים

ושרג'ינה היתה המריונטה שלו מהיום שהיא זימנה אותו.
אבל גולד משך בחוטים כך שהמריונטה תתעלה עליו למשך 28 שנים.
למה? כי לא היתה לו בררה. הוא רצה להגיע לעולם שלנו, לבאי.
מהשיחה שלו עם הפיה הכחולה הוא מבין שרק קללה תעביר אותו לשם.
הוא הרכיב קללה מתאימה אבל לא היה יכול להטיל אותה.
אם הוא היה יכול, הוא היה מטיל אותה, מגיע לפה ומיד מחפש את באי. לא מאבד עוד 28 שנים מחייו. יש לך בכלל ספק בזה?
למה הוא לא היה יכול? לא יודעת אם נתנו סיבה רשמית, אבל יכולות להיות הרבה, ההגיונית מכולן בעיניי היא שלא היה לו רכיב חיוני - לב של מישהו אהוב.
וזה שהוא אפל ועצמתי לא אומר שהוא לא יכול להיות קרבן לפעמים. עובדה.
אם הוא לא היה קרבן, אם הוא היה זוכר מיהו ויכול לצאת מהעיר, אז שוב, הוא היה יוצא לחפש את באי, לא נותן לו להתבגר בעוד 28 שנים בלעדיו.

בבקשה תגידי לי מה מכל מה שכתבתי כאן לא הגיוני בעינייך או סותר משהו שנאמר/נראה בסדרה.

יסמין@

New member
נראה לי

(אני מקווה מאוד) שנקבל תשובות להרבה מהשאלות במהלך\לקראת סוף העונה החדשה\לקראת סוף הסדרה.
אני מרגישה שעוד רב הנעלם על הנגלה.
כמו שכתבתי זיליון פעם בשרשור זה ובאחרים: נחכה ונראה.
כלומר, מי שרוצה לחכות.
מי שכבר חושבת שיודעת הכל על הסדרה - אחלה לה.
אני מרגישה שעוד יש הרבה נעלם, הרבה סודות, ולכן לא חושבת שאפשר לתת תשובות נחרצות וחד משמעיות.
כמובן זה לא מונע את מי שחושבת שיודעת ומבינה הכל על הסדרה לתת תשובות כאלה.
אני כותבת אך ורק בשם עצמי: לי נראה שעוד יש הרבה נעלם.
לי נראה (ואני מסכימה עם קרלייל) שיכול להיות שרמפל כל הזמן זכר.
אם יתברר שלא - אז לא.

נכון לעכשיו, אני לא חושבת שהוא היה נותן לרג'י שום כוח עליו. לא חושבת שהוא לא יכול היה להטיל את הקללה בעצמו. נראה לי שכרגיל יש לו אג'נדה נסתרת, שעוד לא ברורה לנו ותתבהר (נקווה) במהלך הסדרה. מדוע הוא גילה לרג'י על הקללה? מדוע לימד אותה להטיל אותה? האם הוא דאג לשמור על זכרונו כדי לא לתת לה כוח עליו?
שאלות אלו ואחרות ייענו (נקווה) במהלך העונה החדשה.

טוב, לא התייחסת להודעה שלי

אפילו לא במעט...
שתי עונות מלאות כבר הסתיימו. שתי עונות זה המון המון.
אנחנו כבר יודעים הרבה על הדמויות, הרצונות שלהן, האהבות שלהן והמניעים שלהן.
נכון שנותר עוד הרבה לגלות, אבל אנחנו לא מגששים באפלה.
ראינו מספיק כדי לדבר מתוך ידיעה ויש לנו מספיק פרקים וסצנות להתבסס עליהן.
מה שלא מובן לי זה למה כל-כך חשוב לך שגולד יהיה כזה גדול וגיבור ומעל כולם? למה כל-כך קשה לך להאמין שהוא מסוגל להיות בעמדת נחיתות?
למה חשוב לך שהוא ידע על הנרי, שהוא זכר תמיד מי הוא, שהוא היה יכול להטיל את הקללה ובחר שלא, שהוא תמיד בשליטה מוחלטת. למה?
תיאוריות צריכות להתבסס על ציטוטים וקטעים מהסדרה, להיות הגיוניות ולהתאים לדמויות שנבנו כבר 44 פרקים.
גולד שיכול להתאחד עם באי שלו ובמקום זה בוחר לשחק עם רג'ינה, זה לא הגיוני.

נו, קראתי שוב.

לא התייחסת אפילו לשורה אחת.
מה מכל מה שכתבתי לא הגיוני בעינייך? מה לא מסתדר עם הסדרה?

במה התיאוריה הלא מבוססת (לא מסתמכת על הפרקים שהיו) שרמפל זכר ושלט בהכל
עדיפה על התיאוריה שלי, שעקבית עם סדר ההתרחשויות עד כה?

רק בהודעה הבאה נתת תיאוריה לאחת התהיות. שוב, תיאוריה שאין אפילו ציטוט אחד קטן מהסדרה לבסס אותה עליו.

יסמין@

New member
רמפל, באיי, אמה והנרי

שאלת שאלה ממש חשובה לדעתי: מדוע רמפל שהה בסטוריברוק 28 שנים ולא נסע מייד לבאיי?

יכולות להיות לכך כמה תשובות:
א. התשובה של חלק ניכר ממשתתפות הפורום: הקללה פעלה גם עליו. הוא שכח מי הוא, שכח מה האג'נדה שלו, שכח את בנו.
ב. תשובה אפשרית נוספת: עוד לא יודעים. במהלך העונה החדשה נגלה את הסיבות
ג. תשובה אפשרית נוספת שעלתה בדעתי: משום מה, הוא לא היה יכול לפעול לפני שאמה הגיעה לסטוריברוק!!!!!!! הרי כשהוא נסע לניו יורק, הוא נסע עם אמה ועם הנרי!

אם הספקולציה הזו נכונה אז הכל מסתדר:
רמפל לא שכח מי הוא
הוא הביא דווקא את הנרי לרג'י כדי שבעקבותיו, לאחר כמה שנים, תגיע אמה המושיעה לSB
רמפל הוא זה שכתב את הספר והוא זה שסידר את זה שהספר יגיע למרי מרגרט והוא סידר שהספר יגיע להנרי
בעקבות הקריאה בספר הנרי נסע ופגש את אמה והביא אותה לSB
והכל התחיל לזוז מחדש בעקבות בואה: השעון החל ללכת וכל האירועים שהתרחשו
אמה היא המושיעה של רמפל! הוא רצה שהיא תבוא לSB כדי שבאמצעותה ואיתה הוא יוכל לנסוע לבאיי

מעניין אם זה הפתרון של היוצרים או שהפתרון שלהם קרוב. כמובן שיכול להיות שלא. נחכה ונראה

יסמין@

New member
אני ממש מרוצה מכל השרשור הזה!

בעקבותיו הגעתי לספקולציה הזו שממש נראית לי משום שהיא קושרת הרבה חוטים לתשובה כללית אחת.
טוב, נחכה ונראה אם זה נכון או לא.
מכל מקום, נראית לי ספקולציה מעניינת.

אילו חוטים היא בדיוק קושרת?

בסך-הכל יצרת חורים בעלילה מבחינת באי וגולד והקללה ואז כיסית את כולם עם תיאוריה שאומרת "למה? אמה!".

שתי בעיות, אחת קטנה ואחת עצומה:

* למה הדארק וואן, החזק מכולם, מסוגל לעבור לממד ללא קסם עם קללה עצמתית שבה כולם שוכחים מי הם והוא זוכר, אבל בשביל לנסוע למנהטן, הוא צריך מושיעה פרטית?

* לאחר שאמה וסנואו נזרקות דרך הפורטל ליער, גולד לא נראה מודאג או עצוב. אמה שברה את הקללה וסיימה את תפקידה מבחינתו. הוא אפילו משכנע את רג'ינה להשמיד את המעבר בבאר כי כנראה קורה תעבור דרכו. יש סיכוי קטן שזו אמה, למה שהוא ישמיד את המושיעה שלו שנועדה לקחת אותו לבאי?!

ולמה בדיוק צריך את אמה?

בשביל לשבור קללה על ממלכה שלמה היתה דרושה מושיעה.
את באי קורה כבר עזרה לו למצוא, נשאר לו רק לנסוע ולהיפגש איתו. אין כאן שום-דבר קסום ושום צורך במושיעה. הוא פשוט רצה עזרה אז הוא לקח מישהי שמכירה את העולם הגדול.
את הולכת רחוק מדי.
הבעיה הגדולה במציאת באי - ואני מתבססת על מה שנאמר שוב ושוב בסדרה - זה המעבר מהיער אל עולם ללא קסם.
אחר-כך היתה את בעיית הזיכרון ואז את היציאה מהעיר.
בשביל לנסוע ממיין לניו-יורק, דבר שכל אחד מסוגל לעשות, לא צריך את אמה ולא צריך לחכות 28 שנים.

נראה לי שהבנתי אותך

את מעדיפה תיאוריות שמתיימרות להסתמך על פרקים שיהיו בעתיד
מאשר על פרקים שכבר היו.
אבל איך דווקא אלה שמסתמכים על פרקים שכבר היו, הם לדעתך בטוחים מדי בעצמם?
חוזרת בי, אני לא מבינה אותך.

טוב, סליחה, אולי הגזמתי.

אני יודעת שאני מתנסחת בצורה החלטית שאולי נראית בוטה לפעמים אבל זה רק מפני שאני משוכנעת בעצמי ועומדת מאחורי הדעות שלי בנוגע לסדרה.
אבל אני אף-פעם לא לוקחת אותן ללב, מקווה שגם את לא.

הלדין

New member
לקללה יש מחיר כבד מאד.

אפילו רג'ינה הטילה אותה לאחר שכלו כל הקצים ושהיא יודעת היטב שהיא לא תוכל לאהוב יותר אחרי הטלתה. לרמפליצקין לא היה רצון לאבד את לבו (הגם שייתכן ולא היה לו מי להקריב. תמיד חשבתי שרג'ינה עשתה לבל טובה כשהיא כלאה אותה לפני שרמפליצקין השלים את הקללה.) צריך לזכור שהיא מסרה את הקללה למליפיסנט עבור קללה אחרת כך שהיא לא הייתה לחלוטין המריונטה של רמפליצקין והייתה יכולה להטילה הרבה לפני כן. אם נלך על פרשנותו של קרלייל, רמפליצקין עדיין צריך לשבור את הקללה משום שהיא לקחה ממנו את כל כוחותיו - רואים שהקללה שאבה את כל הקסם מהיער המכושף - והוא צריך לשבור אותה כדי להבטיח שכוחותיו ישובו ולא יישאבו על ידי הקללה. לגבי השינוי ביחסו לאמה, רמפליצקין שינה את דעתו ברגע שהבין שהיא בעלת כוחות מאגיים פנימיים שהוא יוכל לנצל לטובתו. אמה יכולה לשבור את הקללה גם בלי כוחות מאגיים פנימיים משום שהקללה אמורה להגיב לעצם קיומה משום שכך רמפליצקין יצר אותה.

יש לך מספר טעויות

* הקללה לא לוקחת את היכולת לאהוב, רק משאירה חור בלב. עובדה שרג'ינה שהטילה את הקללה אף-פעם לא איבדה את היכולת לאהוב, רק נשארה לא מאושרת.
מה שכן, זה ידוע לנו רק מפני שכבר ראינו את תוצאות הקללה.
הנזק ללב/לרגשות/לאושר לא היה ידוע מראש בדיוק ואפשר בהחלט לומר שרמפל חשש שאם יטיל את הקללה הוא אולי לא יאהב את באי ואז מה הטעם בלעבור לעולם של באי.

* הקללה לא שאבה את הקסם מהיער. קורה משתמשת שם בקסם לא מעט. הקללה עצמה גם לא לקחה את כוחותיו של רמפל, הוא פשוט עבר למקום שהכוחות שלו לא שווים בו כלום. כשסטוריברוק נהייתה קסומה, הכוחות שלו שוב פעלו. מאותה סיבה אין לו כוחות מחוץ לסטוריברוק.

* צופים מייחסים לרמפל יותר מדי שליטה על הקללה. הוא לא המציא את מושג הקסם. הקסם האפל היה קיים. הוא השתמש בו והרכיב קללה בהתאם למגבלות הקסם. אמה היא תגובת הגורל לקללה. רמפל לא יצר אותה, רק ראה שתגיע. אם היתה לו שליטה ליצור נקודת חולשה לקללה איך ומתי שבא לו, הוא היה ממקם אותה הרבה יותר מוקדם ולא מסדר שתינוקת שעוד לא נולדה תשבור את הקללה רק כשתגיע לגיל 28.

* ובקשר לרג'ינה המריונטה. הוא נתן לה את הקללה מוקדם מדי, לפני שהמושיעה נולדה. ממש כאילו הוא הכיר אותה מספיק כדי לדעת שהיא תחכה קצת ותנסה שיטות אחרות ואז כשהיא תבחר בקללה היא תחשוב שזאת החלטה שלה ולא תבין שהוא תמרן אותה.
ראינו שבסטוריברוק כשהקללה עומדת להישבר היא מבקשת מגולד לעזור לה לשמר אותה ומופתעת כשהיא קולטת שהוא רוצה שהקללה תישבר.
אמרתי כבר פעם שרג'ינה היא לא הכי חכמה בעיר.

Macphista

New member
לא מסתדר

כי... מלבד העובדה שכותבי הסדרה, האנשים מאחורי הדמויות, אמרו שגולד שכח בדיוק כמו כולם ונזכר רק בפרק הראשון...
רמפל עצמו ביקש מרג'ינה כשעוד היה בכלוב שבעולם החדש שכולם ילכו איתם שתארגן לו חיים טובים ואם יצטרך ממנה משהו, אם הוא יגיד בבקשה היא תצטרך להיענות לו.
היא אמרה לו שהוא במילא ישכח הכל בעולם החדש והוא אמר- אם כך, למה שלא תסכימי?
לכן גם הוא פחד לאבד את הזיכרון שלו, גם הוא victim של הקללה כמו כולם. זה הוסבר גם בפרק שהוק רצה לרדוף אחריו, ושאל אם יאבד את הזיכרון, ורג'ינה אמרה שאין בעיה עם הזיכרון כי הוא, קורה ורג'ינה לא קורבנות של הקללה, אבל עדיף לחפש את הפגיון.

יסמין@

New member
זהו, השאלה העקרונית היא

האם את מאמינה לרמפל, לרג'ינה ולקורה.
אני לא.
"והוא אמר- אם כך, למה שלא תסכימי?" - זו יכולה להיות מניפולציה שלו כדי לגרום לה לעשות מה שהוא רוצה.
והרי הוא מדי פעם, לפני שכביכול נזכר, אמר לה מדי פעם: "בבקשה" עם פרצוף כזה, עם מבט כזה, עם טון דיבור כזה.

ומה שקורה ורג'ינה אמרו, התבסס על מה שרמפל אמר להן. קרוב לוודאי שהוא עבד על שתיהן.

אני מבינה שכדאי לי שוב להדגיש:
זו דעתי האישית.
אני לא מתווכחת.
לא חשוב לי שמישהי אחרת תחשוב כמוני.
אני לא מחפשת קונצנזוס.
אני פתוחה לאפשרות שאני טועה ומוכנה לשנות את דעתי.
מכל מקום, נכון לרגע זה, זו דעתי.
ואני מאוד אוהבת את הסדרה.
זו רק דעתי האישית והסובייקטיבית נכון לעכשיו וזה ממש לא מחייב אף אחת אחרת לחשוב כך, להסכים וכו'.
מצידי שאני אהיה היחידה בעולם שחושבת כך. לי זה לא משנה ולא מעוניינת להשקיע אנרגיה בניסיון לשנות דעה של מישהי אחרת.

למעלה