עדכונים וחדשות!

Macphista

New member
תראי

אני כותבת כאן בשם עצמי בלבד, ומה שלא ברור לי בדעה הזו שלך היא שקיבלנו תשובה סופית בנושא הזה.
אתן לך דוגמא אחרת-
במהלך פרק 216, כל כך התלהבתי מהרעיון שיש סיכוי קטנטן שרג'ינה היא הבת של רמפל.
אני יודעת שהרבה כאן לא אוהבים את הרעיון אבל לדעתי זה יכול היה להיות אדיר.
אבל, במהלך הפרק הבנתי שזה פשוט לא המצב. קורה אמרה במפורש לרמפל שהוא לא יקבל ממנה ילד, כי הם שינו את העסקה לכך שזה יהיה הילד שלו, ולהם לא יהיה ילד.
למרות שלא האמנתי שהיא משקרת לו בסצנה הזאת, עדיין קיוויתי שבמהלכה היא כבר הייתה בהריון.
ואז בסצנה האחרונה- כשקורה גוססת על הרצפה בזרועות רג'ינה ורמפל נעמד מעליהן- וואו כמה רציתי שקורה תגיד he is your real father והוא יגיב- you lied to me ורג'ינה תהיה בשוק וקורה תמות.
זו הייתה יכולה להיות סצנה מ ד ה י מ ה !!!
אבל, היא התרחשה רק בראש שלי. שמבחינתי זה גם מגניב, היא עדיין שם.
אחרי הפרק הרבה מעריצים תהו האם יש עדיין סיכוי קלוש שנגלה בהמשך הדרך שרמפל הוא אכן אבא של רג'ינה, ושאלו את אדם הורוביץ על זה, והוא ענה שהנרי הוא האבא של רג'ינה, האמיתי, הביולוגי, הכל. לא רמפל.
ובזה זה נגמר.
וזה מנקודת המבט שלי שווה ערך לחלוטין לשאלת- כמה גולד ידע במשך 28 השנים של הקללה.
וכבר כתבתי כאן ובשרשורים קודמים את העדויות לכך שהוא לא ידע (וגם אחרים כתבו), כשהשורה התחתונה היא- בדיוק כמו השורה התחתונה של האב של רג'ינה- כותבי הסדרה הצהירו במפורש על הנושא.
ובזה נגמרו הספקולציות.
אז אולי באמת כדאי שנניח לנושא כי כל אחד במילא ישאר בדעתו.
בטח יש סוגיות אחרות שמטרידות אותנו ולא קיבלנו עליהם תשובות שלמות כאלה.

יסמין@

New member
רוברט קרלייל

לא שמע מה שהיוצרים אמרו? הוא תופס את הדמות של רמפול כמי שזכר ולא שכח. ודעתו מקובלת עליי

בסדרות מהסוג הזה, כלומר שכל פעם לא יודעים מראש כמה עונות יהיו וחיים מעונה לעונה, ובכל עונה צריך להמציא את הגלגל - יש טוויסטים ושינויים שנובעים מאילוצים שונים. אם חס וחלילה וואנס היה נגמר בעונה ה-1, זו הייתה סדרה לגמרי שונה מאשר הסדרה הנוכחית. ואני די בטוחה שאחשוב כך גם לאחר סיום העונה החדשה. כלומר, וואנס בלי וונדרלנד (ולא הביקורון הקצרצר שביקרנו בסיום העונה שהסתיימה) הייתה סדרה שונה מהסדרה לאחר העונה החדשה עם הביקור הארוך בוונדרלנד.

בקיצור, בסדרות מהסוג הזה אני תמיד מחכה עם השיפוט הסופי לפרק האחרון. ואז אפשר לחשוב אחורה ולנסות להבין דברים. הצרה כמובן שלא תמיד היוצרים זוכרים או יכולים להשיב על כל התעלומות שפיזרו במהלך הסדרה שהלכה והתמשכה מעונה לעונה.

ולכן, את התשובה הסופית בשאלה זו (עבורי זו שאלה. אני מבינה שהתשובה של היוצרים מספקת את דעתך) נקבל במהלך העונה הבאה או לקראת סיום הסדרה. כלומר, אם היוצרים יזכרו להתייחס אליה באופן ישיר. אני עדיין מחכה לפרק שבו יסבירו לנו איך רמפל הגיע להנרי, למה דווקא הנרי, למה הביא את הנרי לרג'י, האם האימוץ היה חוקי לגמרי, מה הוא ידע, מה הייתה האג'נדה שלו וכו' וכו'. ומשום שהוא הביא את הנרי לרג'י בתקופה שהוא היה אמור להיות במצב של שכחה וחוסר מודעות - נראה מה יגידו בנושא. כלומר, האם כשהביא את הנרי לרג'י הוא ידע מי הוא ומה האג'נדה שלו או לא.

אני באופן אישי אתאכזב אם יתברר שרמפל הושפע מהקללה ושכח את עצמו. זה ישנה את תפיסתי את הדמות, ישנה במובן השלילי, המפחית, המצמצם. זה יראה לי צעד ממש מטומטם מצידו לתת למישהי כרג'י כוח ושליטה עליו, להסכים להיות חסר אונים וחסר ידע לעומתה.

טוב, נחכה ונראה. מקווה מאוד שהתשובה תינתן בקרוב במהלך הפרקים הראשונים של העונה החדשה יחד עם השאלות בקשר להבאת הנרי לרג'י.

Shiri from the block

Active member
................. ראמפל הסכים לשכוח במשך 28 מי הוא, כי הוא ידע שאמה תגיע ותשבור את הקללה והוא יזכור הכל, ככה שרג'ינה לא שולטת מעליו, זה הכל היה מתוכנן אצלו בראש, מכיוון שהוא זה שמלכתחילה עשה הכל כדי לגרום לכך שרג'ינה תטיל את הקללה, עם כל מה שנובע בזה (שהוא ישכח מי הוא למשך 28 שנה).

יסמין@

New member
מניין לך?

על מה את מתבססת?
זה לא נאמר במפורש בסדרה אף פעם. וגם אם זה היה נאמר במפורש - זה לא בהכרח האמת. גם אם רמפל היה אומר זאת, יש לו תמיד אג'נדה וכוונות נסתרות והוא לא מחויב לאמת. והנה, רוברט קרלייל לא מסכים איתך.

יסמין@

New member
את חוזרת על עצמך שוב ושוב ושוב ושוב

השאלה היא: האם את מאמינה ליוצרים? את מאמינה. אני בספק, ייתכן שזה כך וייתכן שזה אחרת. ראי הודעתי על הרהורים על הז'אנר.

והכתבה שהבאת מסתיימת כך (לא קראתי את זה, חשבתי בעצמי על הקטע עם הנרי)

Of course, this raises a different question: If he didn't remember before Emma showed up, how and why did Mr. Gold bring Henry (Jared Gilmore) to Storybrooke?

בקיצור, נחיה ונראה. ואם די לך, אז באמת די. את לא חייבת להמשיך.

Macphista

New member
אמה היא לא הבת של סנואו וצ׳רמינג!

אני חוזרת על עצמי שוב ושוב?
וזה מגיע ממך?!

טוב- הגעתי למסקנה שאמה היא לא הבת של סנואו וצ׳רמינג. אז מה אם זה מה שאמרו לנו לאורך הסדרה? יכול להיות שזה צירוף מקרים ומדובר בילדה אחרת שבמקרה קוראים לה אמה. והקללה נשברה כי רמפל עשה משהו בזמן שאמה נישקה את הנרי אז רק חשבנו שהיא המושיעה אבל זה בכלל משהו אחר ונגלה את זה בהמשך הסדרה.
אה, ואמה היא לא האמא של הנרי. החברה שהנרי נעזר בה כדי למצוא את אמא שלו היא חברת קש שמאחוריה עומד גולד והוא רצה שיחשבו שאמה היא אמא של הנרי כי זה מעצבן את רג׳ינה. אמה של הנרי היא בכלל ברונטית עם משקפיים שיצאה פעם עם סניזי והוא רק לא זוכר.

יסמין@

New member
אם זה מה שאת חושבת

אז יופי לך.
מה שכתבת בכלל לא קרוב לשאלה האם רמפל זכר או לא. הרבה מאוד העלו את השאלה. השחקן עצמו אמר שלדעתו רמפל זכר. זה ממש לא על אותו מישור.
ואם את חושבת שזה על אותו מישור, יופי לך. זכותך לדעתך. לי זה ממש לא מפריע ואין לי עניין לשכנע אותך לכאן או לשם.

Shiri from the block

Active member
בואי נשאל את זה ככה אם גולד זכר תמיד מי הוא, למה הוא היה צריך שיקוי בשביל לחצות את קו העיר?
כשבסדרה רג'ינה אמרה בבירור שהיא, קורה והוק לא הושפעו מהקללה לכן הם יכולים לחצות את הקו בלי לאבד את הזיכרונות שלהם אבל הם כן לא יכולו להשתמש בקסם.
בעוד שהיו 2 סצינות שקשורות לגולד וחצייה הקו:
1. שהוא התעצבן שדיויד אמר לו שאי אפשר לחצות את הקו כי מאבדים את הזיכרון. למה הוא התעצבן כל כך?
2. במכונית, היה את האפקט של הקסם כשהוא היה ברכב עם אמה והנרי ואז שאלו איך הוא והוא אמר "השם שלי הוא ראמפלסטילסקין"
3. הסצינה המאוד מאוד סופר דרמטית בשדה תעופה שבו הוא הוציא את השל מעליו והיה צריך לעשות את זה כמה שיותר מהר אחרת הוא היה שוכח מי הוא.

כבר 3 דוגמאות לכך שמבהירים בצורה חד משמעית שהוא היה מושפע מהקללה כמו כולם.
כמו בל, כשהיא חצתה את הקו היא שכחה מי היא כי היא הושפעה מהקללה, כמו סניזי שהוא ששכח מי הוא, כנ"ל היה קורה לראמפל.
חד משמעית.
תני לי הסברים הגיוניים לזה.

יסמין@

New member
לגבי 3 הדוגמאות

1. למה הוא התעצבן? מי אמר שהוא באמת התעצבן? הוא לא יכול להעמיד פנים כדי לשרת את האג'נדה שלו?
2. לא הבנתי את הדוגמה
3. זו דוגמה מאוד חזקה לביסוס דעתך. מצד שני, גם כאן הוא יכול היה להעמיד פנים מסיבותיו.

חוץ מזה, כבר כתבתי על הנושא הזה בצורה כללית בהודעה שעוסקת בהרהורים על הז'אנר. לא תמיד יש קוהרנטיות בין הפרקים ובין העונות, לפעמים מה שנכון בעונה X לא נכון בעונה Y, אפשר תמיד לתרץ לאחור וכו'.

בקיצור, נחכה ונראה. מקווה מאוד שבסיום הסדרה נקבל תשובות לכל השאלות. אני פתוחה לכל אפשרות, אין לי דעה מוצקה וסגורה ומוכנה לקבל שהיוצרים ילכו בסוף על פתרונות שונים ממה שחשבתי. אני פשוט משאירה (עבורי, לא עבור מישהי אחרת) את כל האפשרויות פתוחות.

Shiri from the block

Active member
את כבר קיבלת תשובות את לא תקבלי עוד תשובות, את פשוט מסרבת לקבל את העובדות הקיימות.
היוצרים לא יעשו עוד עובדות רק כי לך לא בא להאמין להם.

כמובן שהכל בשבילך משחק

כמובן ברגע שדיויד יצא מהחנות, וגולד נמצא לבדו, הוא ישחק ויעמיד פנים שהוא מתעצבן כשבעצם אין אף אחד שרואה אותו. אז נגד מי הוא משחק בדיוק? נגד עצמו?

מה לא מובן בדוגמא מספר 2?
בדוגמא מספר 2, בסצינת רכב עם אמה והנרי, גולד חוצה את הקו ורואים את האפקט של הקסם, ואמה שואלת "נו?" כדי לוודא שהשיקוי עבד והוא אכן זוכר מי הוא, ואז הוא אמר "קוראים לי ראמפלסטילסקין"
אבל כמובן שתגידי שגם זה משחק, כי זה התשובה שלך להכל. אין לך הסבר אחר מעבר לזה שהוא כל הזמן משחק את עצמו, מעמיד פנים. בזמן שאנחנו מביאים לך ציטוטים והוכחות מרובות, ואת עם אותה תשובה "הוא משחק" "הוא מעמיד פנים".

יסמין@

New member
אנסה שוב (אני כותבת בצורה כל כך לא ברורה?)

אני לא כתבתי שהכל משחק ושהוא כל הזמן משחק ומעמיד פנים.
כתבתי שבסצינות מסוימות זו אחת מהאפשרויות לפרש ולהבין.
כתבתי שמשום שהוא הדמות שהוא, אני לא מקבלת כל מה שהדמות הזו אומרת או עושה.
את מקבלת מה שהוא אומר? זכותך.
מה אכפת לך שאני לא?

Shiri from the block

Active member
בכל סצינה הוא שיחק אותו הדבר בסצינה שהוא גסס את לא מאמינה שהוא באמת גסס
בסצינה שדיויד אמר לו שאי אפשר לחצות את קו העיר והוא התעצבן את לא מאמינה שזה היה אמיתי
בקטע שגולד לא זכר מי הוא כשרג'ינה באה לחנות, את לא מאמינה לו שהוא באמת לא זכר
בקטע שגולד השתמש בשיקוי כדי לא לשכוח מי הוא כשהוא יחצה את קו העיר, את לא מאמינה שהוא באמת צריך את זה.

רואה את הדפוס פה? גולד כל הזמן משחק לפי זה שהוא לא זכר מי הוא היה עד שאמה הגיעה לסטוריברוק, אבל את מתעקשת שהכל משחק והכל העמדת פנים. הוא משחק בדיוק אותו הדבר בכל סצינה וסצינה שקשורה לזהות שלו, ואת עדיין טוענת שבסצינה מסויימת הוא שיחק אחרת. איפה הוא שיחק אחרת? איפה הוא התנהג אחרת שהוא ידע מי הוא כל הזמן הזה במהלך ה-28 שנה? איפה? תני לי פרק, תני לי סצינה, תני לי דקה מסויימת שבו גולד מראה שהוא ידע כל ה-28 שנה את הזהות האמיתית שלו.
אני רוצה הוכחה.
בנתיים יש לך מפה ועד הודעה חדשה הוכחות שהוא לא זכר מי הוא, סצינות, פרקים, ציטוטים, אבל את טוענת שהוא התנהג אחרת בפרק אחר. אני רוצה את אותו פרק.

Macphista

New member
למה? הוא רק שחקן

שחקן שמקבל תסריט ועובד לפיהו.
אלה שאלות ליוצרי הסדרה.
והם אכן נשאלו.
והם ענו.
את רק לא מקבלת את התשובה.

יסמין@

New member
אז אל תשאלי אותו.

אנסה שוב, לאט:
הפואנטה אינה שאני לא מקבלת את התשובה של היוצרים.
הפואנטה שלדעתי יש אפשרות (לא וודאות, אפשרות) שזה לא נכון. שזה היה נכון אז כשאמרו, אבל לא נכון עכשיו או בעתיד.
ראי הודעתי: מחשבות כלליות על הז'אנר

Macphista

New member
ראיתי את הודעתך

פשוט לא מצאתי שם חידוש כלשהו או משהו שעורר בי צורך להגיב.

יסמין@

New member
לא התכוונתי שאת

צריכה להגיב עליה. התכוונתי ששם כתבתי רוב מה שיש לי לומר על מה שכתוב כאן בשרשור וגם לגבי שרשורים אחרים.
כתבתי את ההודעה ההיא כדי שתמיד אוכל להפנות אליה ולא אצטרך לכתוב שוב ושוב את השקפותיי הכלליות, שבאות לידי ביטוי בהודעות שונות שעוסקים בפרטים שונים.

Shiri from the block

Active member
מילה במילה לא מבינה מה הטעם בלהתווכח נגד התסריטאים עצמם שהגו וחשבו על הסדרה וכתבו את התסריט ומחליטים מה יהיה.
אבל כנראה שמה שדמות בדיונית אומרת יותר קובעת ממה שהתסריטאי אומר

למעלה